ABRAMBURICA PLAGIATORICA

Ecaterina AndronescuOare de ce Ecaterina Andronescu se face că plouă când vine vorba de plagiatul lui Ponta? – se întreabă lumea…

Simplu, deoarece corb la corb nu scoate ochii:

Cu câteva zile în urmă, cotidianul german  Frankfurter Allgemeine Zeitung  semnala citând integru.org un nou plagiat al unui membru al Guvernului Ponta … Ecaterina Andronescu, ministresa învățământului taman cea care blochează recunoașterea plagiatului premierului Ponta.

Efectiv Abramburica se oprește când vorbește cineva de plagiatul premierului iar când vine vorba de al ei se sufocă în criză de nervi.

Iată că pe semnalarea din cotidianul nemțesc nu s-a uscat bine cerneala că pe integru.org  apare un nou articol unde se vorbește de încă un plagiat al Andoneascăi …

Având în vedere că limba în care apar articolele pe integru.org sunt în limba engleză, cei care doresc le pot vedea la fața locului accesând pe site aceste articole (titlurile conțin linc): 

Aurelia Cristina Nechifor, Ecaterina Andronescu (minister of research), 2003 – plagiarism and falsification of data,

respectiv:

A. Ioachim, Ecaterina Andronescu (minister of research) et al – series of 4 papers, plagiarism, self-plagiarism and suspected multiple copyright violations

Precizez că acolo se pot vedea și fotocopii destul de elocvente 

Eu am să aduc două articole din două publicații românești care vorbesc despre aceste plagiate ale Abramburicăi. Și am să îmi permit să mai aduc un articol surpriză de pe vestitul blog al lui Zoso

Frankfurter Allgemeine Zeitung semnaleaza un nou posibil caz de plagiat in Guvernul Ponta: Ecaterina Andronescu ar fi plagiat intr-o lucrare stiintifica din anul 2003

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung semnaleaza joi, citand site-ul Integru.org, un nou posibil caz de plagiat in Guvernul Ponta: social-democrata Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei, a fost descoperita cu pasaje copiate in publicatiile sale stiintifice. Platforma integru.org – care si-a dedicat activitatea integritatii academice din Romania – a analizat un articol pe care doamna ministru il numeste in lista publicatiilor sale stiintifice. Rezultatul care poate fi vazut la adresa Integru.org arata ca acest articol ar fi plagiat dincolo de orice indoiala.

Ministerul Educatiei raspunde printr-un comunicat de presa acuzatiilor de plagiat aduse ministrului Ecaterina Andronescu. „Consideram ca opinia publica a fost dezinformata cu rea credinta, avand in vedere modul in care a fost denaturata realitatea, dar si pentru ca nu a fost solicitat si punctul de vedere al persoanelor incriminate”, informeaza Ministerul. 

„Consideram ca este inacceptabila asocierea celor doua lucrari, precum si suspiciunea de plagiat pentru articole stiintifice care au in comun doar exprimari in limba engleza specifice domeniului chimiei”, se mai arata in comunicatul remis HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei. Citeste aici comunicatul integral al Ministerului Educatiei

UPDATE 1 Aceste acuzatii de plagiat au fost dezbatute in mai multe randuri. Prima oara despre acest caz a scris in 2006 Iuliana Gatej in Cotidianul, in articolul „Cati Andronescu a mosit un plagiat”.  

Cazul a fost readus in dezbatere in iulie 2012, cand Ecaterina Andronescu a fost numita ministru al Educatiei in guvernul Ponta. Stefan Vlaston a scris despre acest subiect pe Contributors.ro, facand trimitere la articolul publicat in 2006 in Cotidianul. „In sintezele coordonate de Ecaterina Andronescu apar insa paragrafe dintr-o teza de doctorat, sustinuta de un chimist olandez pe nume Gerard Antonie van Ewijk la Universitatea din Utrecht in 2001. ‘Am citit cele doua teze si gasesc asemanarea dintre ele ca fiind amuzanta. Este fara nici un dubiu cea mai evidenta copiere a unui text pe care am vazut-o pina acum’, spune van Ewijk” – scria in 2006 publicatia citata.

La acea data, Ecaterina Andronescu a declarat ca aceste acuze sunt false, scrie Cotidianul

Joi, 29 noiembrie 2012, Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitungscrie ca Ecaterina Andronescu a fost numita la sefia Educatiei in Romania in luna iulie dupa ce Corina Dumitrescu si Ioan Mang au fost retrasi din cauza de plagiat. Cand doua Comisii independente, printre ele Consiliul de Etica al Universitatii Bucuresti, au constatat ca peste jumatate din lucrarea de doctorat a premierului Ponta din 2003 a fost plagiata, Comisia de Etica a ministerului condus de Ecaterina Andronescu a decis ca lucrarea ar fi in regula conform legislatiei de atunci. Cazul e inchis, a explicat doamna ministru.

Afacerea in care e implicata Ecaterina Andronescu dateaza tot din anul 2003 cand era si ministru al Educatiei in guvernul Nastase si decan al Facultatii pentru Chimie Industriala din cadrul Universitatii Politehnice. Un articol de cinci pagini din revista “Analytical Chemistry” intitulat “Synthesis of TBP-Based Ferrofluids“ descrie un experiment al Aureliei Cristina Nechifor, doctorand sub indrumarea doamnei ministru. Analiza textului arata ca parti importante din articol ar fi fost preluate din munca altor oameni de stiinta. Articolul co-semnat de Ecaterina Andronescu a fost inclus in lucrarea de doctorat a Aureliei Cristina Nechifor.

Afacerea a fost descoperita initial in 2006 de o jurnalista romanca, dar a ramas fara urmari pentru ca ziarul la care lucra a cenzurat publicarea materialului, iar articolul a fost scos si din arhiva online a publicatiei, se pare in urma unei interventii politice. Atunci, chimistul olandez Gerard van Ewijk de la Universitatea Utrecht i-a confirmat jurnalistei ca rezultatele muncii sale au fost copiate “cu nerusinare” si prezentate drept rezultatele unor alte cercetari.

La integru.org, articolul semnat de Andronescu si Nechifor a fost analizat de oameni de stiinta din Germania, Canada, Marea Britanie si SUA. Acestia au comparat textul cu sursele si au ajuns la concluzia ca autorii nu au respectat normele etice ale activitatii stiintifice. Neintelegerile ar putea fi excluse din start avand in vedere ca au fost utilizate chiar si imagini din alte publicatii fara acordul sursei. Profesorul Christian Holm de la Universitatea din Stuttgart a comparat comportamentul celor doua autoare cu un caz din urma cu zece ani al fizicianului german Jan Hendrik Schön. Un asemenea comportament ar fi criminal si trebuie anchetat in justitie, nu exista nicio scuza pentru asa ceva.

Ecaterina Andronescu a explicat, miercuri, pentru HotNews.ro, motivele pentru care nu i-a retras titlul de doctor lui Victor Ponta. Andronescu a declarat ca in cazul titlului de doctor al prim-ministrului, legea „nu ii da competente” pentru retragerea acestuia. Pe de alta parte, ministrul Educatiei a afirmat ca nu trebuie sa judecam dupa o lege a anului 2012 lucrari care s-au elaborat acum 20 ani cand nu aveam aceasta lege. Legea ar putea sa fie extrem de aspra (cu plagiatele – n.red.), dar cu o temporizare de 1 an. Ne gandim. Discutand ieri (27 noiembrie – n.red.) intr-o emisiune am avansat aceasta idee, ca toata lumea sa aiba timp sa scoata ceea ce nu se potriveste si sa ramana opera curata. Dar este un gand„.

Traian Basescu i-a cerut Ecaterinei Andronescu o declaratie pe propria raspundere „ca nu este implicata in actiuni de plagiat”

Presedintele Traian Basescu i-a cerut Ecaterinei Andronescu, pe 2 iulie 2012, sa depuna la Cabinetul Prim-Ministrului „o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat”. Solicitarea presedintelui a venit cu cateva ore inainte ca Ecaterina Andronescu sa depuna juramantul de investitura la Palatul Cotroceni. 

In replica, Ecaterina Andronescu a declarat ca nu este vorba „ca vrea sau nu vrea sa depuna o astfel de declaratie”, dar a sustinut ca exista dovezi ca nu a plagiat si ca acest lucru rezulta din analiza activitatii sale, informeaza Agerpres.

„Toata cariera mea profesionala am construit-o pe munca si onestitate. In aceasta cariera profesionala sunt mai multe trepte pe care le parcurgi atunci cand pornesti de jos, de la prima pozitie de asistent stagiar, sef lucrari, conferentiar, profesor si conducator de doctorat. Pentru fiecare etapa pe care o parcurgi se depune un dosar si se constituie o comisie ce trece prin votul Consiliului profesional al Senatului universitar si ajunge la CNATDCU si acest organism da verdictele”, a explicat Ecaterina Andronescu.

 

 Autor:  Laurentiu Diaconu Colintineanu 

Publicat la: 29 noiembrie 2012

Sursa: hotnews.ro

 Un nou caz de plagiat pe numele Ecaterinei Andronescu: Ministrul e acuzat de multiple încălcări ale dreptului de autor în 3 lucrări

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, revine în centrul atenției și din nou într-un cazul de plagiat, prezentat în premieră de Robert Turcescu în cadrul ediției de duminică a emisiunii Sub semnul întrebării.

Platforma Integru.org, care la începutul săptămânii semnala o primă acuzație de plagiat pe numele ministrului, revine, acum cu patru situații de plagiat, auto-plagiat și suspiciuni de încălcare a drepturilor de autor.

Este vorba de patru articole publicate între anii 2006-2007 care poartă, printre altele semnăturile Ecaterinei Andronescu și a lui Sorin Jinga, ambii profesori în cadrul Universității Politehnice din București. Cele patru lucrări sunt practic aceleași, cu schimbarea numelui autorului de la o lucrare la alta.

De fapt, este vorba de un articol inițial, în care numele celor doi nu apare, cu trei republicări, sub alt titlu, însă fără contribuții esențiale la conținut, la care cei doi apar în calitate de co-autori.

Articolele au apărut în două jurnale de specialitate și într-unul al Academiei Române și au fost prezentate la o conferință internatională.

Plagiatul a fost confirmat de patru experți internaționali din SUA și Marea Britanie.

În cazul de la începutul săptămânii, era vorba de o lucrare a unei doctorande a Ecaterinei Andronescu, în care o parte din informații ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință. (Detalii AICI) Ministrul a negat acuzațiile, într-o emisiune B1TV, susținând că este vorba de procese chimice diferite. (Detalii AICI)

Publicat la: 02 Dec 2012

Sursa: b1.ro

Mai pot să spun ceva?

Poate să îi răspund lui Zoso care se întreabă : Ecaterina Andronescu e proastă? … nu, Ecaterina Andronescu nu e proastă, e doar o curvă politică, o escroacă dispusă să facă orice pentru a-și putea duce la capăt opera de distrugere a învățământului româneasc

Ecaterina Andronescu e proastă?

„Eu cred că pe moment nu se poate realiza acest deziderat, de a elimina camerele. Pe fond, sunt împotriva lor. Într-un fel, trebuie să recunoaştem, montarea camerelor de luat vederi este de natură să umilească profesorul. Este ca şi când ar fi o recunoaştere a faptului că profesorul nu poate singur să stăpânească procesul de fraudare, de copiere, ci are nevoie de supraveghere video”, afirmă fostul ministru al Educaţiei. (sursa)

Da! De aia sunt puse acolo! Că profesorul e prost şi corupt şi nu îi pasă dacă se copiază! Din contră, e interesat să se copieze, că nu arată lumea cu degetul şcoala aia ca fiind foarte proastă şi pe el, profesorul, incompetent!

Camera aia presupune ca e cineva acolo la care elevul nu a ajuns cu mita. Camera e acolo pentru a forţa elevul să înveţe şi profesorul să fie corect şi, atenţie, să îşi facă treaba şi să nu lase elevii să copieze! Să se pună unele şi la examenele profesorilor şi să nu îi mai lase să iasă din săli după ce văd subiectele!

camera video bac

 

Sursa: Blogul lui Zoso

 

 1. 3 decembrie 2012 la 19:22

  Ne mai întrebăm de ce se opuneau vehement instalării camerelor de supraveghere la bacalaureat ?

  • 3 decembrie 2012 la 21:48

   Eu m-aș uita un pic și spre lucrările lui Bombonel și a lui Șova …
   Am oarece bănuială…

 2. mocian ovidiu
  8 ianuarie 2015 la 18:29

  m-am chinuit si am facut doctorat 8 ani,in cel mai greu domeniu,comportarea structurilor multietajate la seism,sunt singurul doctor din tara in acest domeniu,pot sa spun ,caci am luat toate examenele si referatele dar nu am mai avut bani sa sustin teza de doctorat…asa ca…asta datorita crizei pe care nu a prevazut-o nimeni…insa ce am in cap,nimeni nu imi poate lua…este extrem de greu un doctorat….si cand vezi ca azi se rade de doctori din pricina a catorva cretini……dar nu e nimic….vine el cutremurul de Bucuresti…si atunci o sa alergati dupa mine in limba…ca acum nu are nimeni nevoie…..iarta-i doamne ca nu stiu ce fac….

  • 8 ianuarie 2015 la 21:27

   Pentru doctorat, din start, respectul meu…

   Nu cred că se râde de cei care au luat doctorate făcute onest. Cel puţin eu nu o fac.
   Cred că, dimpotrivă, e o formă de protest împotriva celor care, profitând de conexiunile lor politice ori de altfel au făcut un doctorat de operetă … Deci împotriva celor care bagatelizează munca titanică a celor care au obţinut acest titlu cu muncă, sudoare şi multe renunţări …

   Cred că nimic în lume nu e mai urât să te incluzi într-un grup extrem de select (grupul celor care au făcut onest un doctorat) profitând de o anumită conjunctură.

   Prin anii de după al doilea război mondial, au existat unii care făceau un liceu ori o facultate deşi erau semianalfabeţi, profitând de faptul că erau activişti de partid.
   Cunosc cel puţin trei persoane care au o diplomă de inginer din acea vreme (Mai trăiesc doi) pentru care întotdeauna regula de trei simplă necesita un mare efort intelectual iar vestita Diagramă fier-carbon reprezenta ceva de domeniul sf.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: