Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Evoluând în deplasare, calificată la Pinalti, Elena Udrea consideră că ”domnul de la Noua Republică” ar fi trebuit să intre în PDL și că nu au fost ”suficient de vizibili şi de activi”

Evoluând în deplasare, calificată la Pinalti, Elena Udrea consideră că ”domnul de la Noua Republică” ar fi trebuit să intre în PDL și că nu au fost ”suficient de vizibili şi de activi”

Elena Udrea: Era mai bine dacă rămâneam cu brandul PDL

Elena UdreaARD a fost constituită doar pentru alegeri, iar începând de astăzi aceasta nu mai există, a susținut Elena Udrea. Fostul ministru a mai spus că era mai bine dacă, în loc să fie constituită ARD, Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu ar fi intrat în PDL, iar partidul ar fi rămas cu brandul său, nu şi-ar fi demolat liderii şi nu i-ar fi marginalizat pe cei care au dus greul

„Nu este o decizie pe care am luat-o noi acum. Este o consecinţă a faptului că au trecut alegerile. Odată ce au trecut alegerile, s-a încheiat practic această alianţă. Au trecut alegerile, nu mai există această alianţă, a declarat Elena Udrea la România TV.

Elena Udrea a fost de aceeași părere cu vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu a că a fost o mare prostie „inventarea alianţei ARD cu nişte partide care nu existau”.

„Sunt de acord că prostia se plăteşte. A fost o decizie luată de întreg partidul. La momentul în care am luat această decizie, majoritatea a fost de acord cu această variantă. Cu toţii am fost de acord să constituim ARD. Şi mie mi s-a reproşat că ARD e o soluţie prin care să ne ascundem de PDL. Nu era cazul meu, eu nu m-am ascuns. Cred că era mai bine dacă rămâneam cu brandul PDL în loc să demolăm liderii care au fost la conducerea partidului în perioada în care am guvernat. Cu toate acţiunile nepopulare ale guvernării, am avut şi efecete pozitive”, a declarat Elena Udrea.

„Totul a fost încropit”

Aceasta a mai spus că Forţa Civică s-a făcut în grabă ca să aibă un partid Mihai Răzvan Ungureanu. „Totul a fost încropit. Era mai bine dacă domnul Ungureanu ar fi intrat în PDL, dacă domnul de la Noua Republică ar fi intrat în PDL şi probabil scorul ar fi fost cel puţin acelaşi de acum. Era mai bine dacă aveam în PDL liderii cu care ne-am aliat”, a mai spus Udrea.

Potrivit acesteia, PDL a greșit și atunci când a decis să-i „ascundă” pe cei care au guvernat în numele PDL. Guvernul Boc nu a fost slab nici pe departe dar strateagia a fost să negăm guvernarea PDL. Nu s-a reuşit să comunicăm cu electoratul, să-l mobilizăm. Nu am fost suficient de vizibili şi de activi”, a mai spus Udrea.

„ARD a încetat. Ca să continue amorul trebuie o altă înţelegere. Până una alta suntem liberi de contract (…) ARD nu este o alianță politică, ci una electorală. Alegerile au trecut, prin urmare, liderii celor trei partide ar trebui să se întâlnească și să ia o decizie „, a precizat și vicepreşedintele Forței Civice, Gabriel Biriş.

Preşedintele organizaţiei PDL Buzău, Cezar Preda, i-a felicitat, astăzi, pe cei de la USL pentru rezultatul obținut la alegerile parlamentare și și-a dat demisia de onoare din funcția de prim-vicepreședinte al PDL, precum și din cea de președinte al organizației județene a PDL Buzău.

De asemenea, Vasile Blaga a convocat pentru vineri, 14 decembrie, într-o ședință a Colegiului Director.

Autor: Carmen Vintilă

Sursa: evz.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: