Un scuipat suveran

Sorina Matei

Sorina Matei

Te înfiori. Te cutremuri. Te înspăimânți. Te gândești în ce țară, condusă de o clasă politică penală și absolut iresponsabilă, trăiești. Este pur și simplu revoltător!
Parlamentul viitor nu este îngrozitor, este chiar noaptea minții. Un coșmar suveran produs de un scuipat național.
Peste 20 de penali, arestabili, foști colaboratori ai Securității, interlopi, amante, soții, copii, neamuri, sute de traseiști, mafioți prin excelență. Ce caută ei acolo? Protecție în fața Justiției, afaceri…Ce dracului caută cofetarul lui DD? Asta cred că nimeni nu poate explica.

Ca cetățean al acestei țări, în care mi-e o enormă rușine cu acest Parlament înfiorător, le mulțumesc lui Viorel Hrebenciuc și lui Călin Popescu Tăriceanu. Ei au generat această catastrofă pentru ca, mai apoi, într-un fel sau altul, toată clasa politică să tacă brusc.

Ce transmit acești indivizi societății? Ce exemple dau ei? Ce legi corecte să facă unii ca Relu Fenechiu, Gigi Nețoiu, SRS, Antonie Solomon, Gigi Becali sau penalul Gireadă? Cam ce poate să învețe un tânăr de la Cici de la Sistem, de la Alin Petrache, Oana Niculescu Mizil, avocatul scrântit al lui DD sau liberalul papagal care a rămas dator la prostituatele din gașca Monaco?!

Să fii cinstit? Nu. Să furi pe rupte. Dacă te arestează, oricum fac scut ai tăi în Parlament.
Să fii corect? Nu. Să învârți tot ce se poate. Legile se fac pentru tine, pentru neamurile și interesele tale și alor tăi- tot în Parlament.
Să înveți, să ai o diplomă, o facultate, un master? Nu. Nici vorbă. Stai pe canapeaua lui Dragnea sau a lui Crin și ajungi sigur, sigur, în Parlament. Sau dacă dorește don’șoara, de ce nu în Guvern?

„Așa suntem noi, plagiatorii, mai votați”, a grăit azi Victor Ponta. După ce auzi asta, cam ce poți să mai zici?

Furtul e-o virtute. Dosarul penal e o calitate. Cătușele-s efemere. Banul greu și amantlâcul sunt valorile de preț ale politicii. Ce s-a întâmplat e-o batjocură la adresa oamenilor drepți și cinstiți. Și în țara asta, sunt, Slavă Domnului, destui!

Prin numărul absolut halucinant de 588 de parlamentari- România a reușit să depășească Congresul Statelor Unite. Iar raportat la populație, am depășit și Franța, Olanda, Polonia sau Italia. O rușine internațională imposibil de explicat.

Da, poporul a votat. Însă poporul a votat ce i-a dat clasa politică. Și Voicu dacă ar fi fost în vreun colegiu în mod clar ar fi ieșit parlamentar.
Pe 22 noiembrie 2009, 7.765.573 de oameni au votat „DA” pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane. Iar 6.740.213 au votat „DA” pentru Parlament unicameral.

Eu pot să înțeleg motivele penale pentru care domnul Relu Fenechiu a spus, acum câteva săptămâni, că peste 7,7 milioane de oameni greșesc și nu-i prea duce capul. Dar, totuși, cu milioanele astea de voturi ce trebuiau să fie executorii pentru clasa politică ce s-a întâmplat?
Nimic. Vă spun eu. O știe toată lumea. Pentru simplul și cinicul motiv că 7,7 milioane de voturi nu sunt suficient de suverane când vine vorba de EI.

Autor: Sorina Matei

Publicat: MIERCURI, DECEMBRIE 12, 2012

Sursa: sorinamatei.blogspot.ro

 1. arrletty
  19 decembrie 2012 la 9:11

  si restul, vegetali conform traditiei

 2. petrea
  19 decembrie 2012 la 16:28

  Trebuie să fii tîmpit să constați că toate acestea se întîmplă de puțVină vreme.Pînă în 92,s-a furat ca-n codru.După 92,FSN s-a privatizat.Furau cît puteau.mieii de la pnl,pnțcd ne vorbeau de dreapta,de stînga-mă refer la Cîmpeanu și Coposu-iar democratii Nastase,Băsescu,Stolojan,Neulander și tot neamul lor implementau in propiile buzunare Economia de piață.Veni și era Constantinescu,omul care ne-a învățat să fumăm Assos și dacă nu mă înșel a fost primul care și-a introdus fiul în FAMILIE.Apoi 2000 a culminat cu UNIREA tuturor mafioților să nu care cumva să ajunga Vadim președinte.AȘA tătuca Ilievici a ocupat a treia oară fotoliul de Președinte.Apoi a venit PENALUL băsescu ,avînd în cîrcă Dosarul Flota…….va urma

  • 19 decembrie 2012 la 18:51

   Exagerezi Petre.
   Sorina se referă la o chestie relativ puntuală. Dacă vei căuta pe Sorinei Matei vei vedea că despre ACEST scuipat vorbește acum, dar nu apune că acesta nu e doar una din multele flegme trase în borul Românicii…
   A spune că cei de acum sunt niște penali, nu înseamnă că alții au fost mai buni.

   Legat de dosarul Flota… așa, ca fapt divers, din câte observ eu, când vine vorba de acest dosar, niciodată nu se vorbește și de alte persoane.
   Vreau să faci un mic efort, și, așa, de dragul … detaliilor, să îmi descrii în câteva cuvinte, cum poate un ministru să vândă un vapor fără a-i implica pe alții. (Ar fi și ei pomeniți, măcar așa, de amorul artei).

   Faptul că a ajuns Ilescu președinte a fost rău, dacă ajungea președinte Vagin Tudor era dezastru.

   Da UDMR este nu doar o organizație neguvernamentală, dar e și una apolitică, de fapt e un fel de uniune de asociașii culturale care face politică ILEGAL.
   În momentul apariției, Constituția nu permitea existența organizațiilor politice pe criterii etnice. Orice a făcut UDMR este, în consecință ilegal.
   Odată un lider al UDMR a fost întrebat cum e posibil așa ceva. Omul a recunoscut că nu există un suport legal pentru existența UDMR, dar prezența lor acolo, zicea că e OK pentru că, atenție, prezențele multe în Parlament se bazează pe ceea ce, el definea ”cutumă”…
   Dacă se întâmplă să îi placă umorul sinistru, iată definiția de dicționar a acestui cuvânt.
   CUTÚMĂ, cutume, s. f. Normă de drept consfințită printr-o practică îndelungată: consuetudine, obicei. ♦ (În vechiul drept) Obiceiul pământului. – Din fr. coutume.

   Haios nu? Deci faptul că, de-a lungul anilor, s-au închis ochii la ilegalitatea prezenței UDMR în Parlament pentru că nu se puteau face majoritățile necesare la un moment dat altfel.
   În Constituția României, există ARTICOLUL 152: ”Limitele revizuirii” care spune:
   (1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
   UDMR își fraierește votanții încă de la înființare spunând că militează , invariabil, pentru independența (cu prima etapă, autonomia) zonelor locuite majoritar de unguri. De fapt a creat în HarCov o mafie subordonată și controlată discreționar de liderii UDMR, mafia lemnului (consecința directă asupra populației fiind perpetuarea unei sărăcii pe care acei oameni cred că o merită dacă nu pot înțelege că este urmarea directă a votului lor).

   Da, bravo PNL, a arătat că nu mai are nici o treabă cu liberalismul, că de fapt e doar o platformă subordonată PSD …

   Atenție, nu îl alătura pe rahatul de Radu Câmpeanu lui Coposu… Jignești memoria Seniorului …

 3. petrea
  19 decembrie 2012 la 16:59

  Singurul aspect pozitiv al alegerilor, este că organizația non guvernamentală udmr nu face parte,conform normelor unui stat de drept,din guvern.Nu înțeleg de ce plînge K Horor la toate posturile tv că ei de 23 de ani sapă la temelia Țarii și acum dintr-o dată,aut,nu pot continua ce și-au propus.Bravo pnl-ului,că ponta………

 4. Eduard
  21 decembrie 2012 la 21:35

  Am astăzi că o delegaţie de penelişti semnificativi conduşi de Vosganian,Tăriceanu şi Cristian David i-au cerut lui Mireille Mathieu să scape de Gigi Becali deoarece adduce grave deservicii partidului.
  Vine la partid şi dă ordine,ameninţând fără jenă că îi va da afară pe funcţionarii de-acolo care nu vor să-I facă “pohtele”.Gigi a avut chiar curajul să declare că el va fi viitorul şef al Grupului Parlamentar al PP-DD pt că are 12 parlamentari infiltrate acolo prin intermediul “finului” Florin Pandele-primar la Voluntari…

  • 22 decembrie 2012 la 21:10

   Eduarde, nu prea cred că reușește… Mireille Mathieu este catolică iar lui Jiji îi plac doar ortodocșii …
   Stai să vezi ce show va fi când va mai nu mai face diferența dintre PNL și turma personală. Cu Steaua deja se întâmplă… 😀
   A început și cu PNL … a intrat în politică alături de fină-sa, Gabi Fierea …


 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: