Prima pagină > Abureală - Manipulare > Apocalipsa 2012 – doar o nouă ocazie pentru escroci să mai câștige niște bani și notorietate pe seama fraierilor

Apocalipsa 2012 – doar o nouă ocazie pentru escroci să mai câștige niște bani și notorietate pe seama fraierilor

Tudor Barbu, OTVS-a făcut mare tapaj pe faptul că, un calendar mayaș s-ar termina azi, 21 Decembrie 2012… 

S-a scris enorm, s-au făcut emisiuni pe la televiziuni unde tot felul de ciudați găseau tot felul de argumente conform cărora musai să se termine totul acum…

Nu am cum să nu amintesc de Tudor Barbu de oa OTV care, dacă cineva își permitea să îi spună că totul e o abureală, îl brusca pur și simplu.

Realmente agresiv la adresa tuturor celor care încercau să îi spună că povestea era o abureală, Tudor Barbu promova un site care se numește ”Tehnici de salvare 2012”…

Absolut haios este că, deși pe site timpul rămas până la sfârșitul lumii era măsurat de un cronometru care mergea invers, pe același site există articole  care se referă la momente ULTERIOARE  momentului sfârșitului prezis…

„Furtuna solara 2012-2013”, „Razboiul 2013-2014, razboi psihotronic ,cu puls electromagnetic si nuclear.”, etc

Cronometrul a ajuns la zero, escrocul, profitând și de notorietatea câștigată a devenit parlamentar fraierind retardații imbecilizați în lungile nopți de căutare a avocate dispărute…

În fine, poate măcar acum tâmpiți vor avea o revelație legat de abureala în care le-a învelit mințile OTV și țiganul escroc și paranoic din Caracal, patronul celei mai mari mizerii care a infectat vreodată media românească și care a generat o la fel de mare aberație politică, PP-DD

De ce ar avea tocmai acum această revelație? Habar n-am.. poate pentru că acum se vorbește despre Apocalipsă care este dată ca sinonim al sfârșitului lumii…

Chiar și această alăturare nu e decât o manipulare prin care escrocii mai scoteau niște bani din buzunarele fraierilor.

Tudor Barbu .
Tudor Barbu ..

Tudor Barbu ...Tudor Barbu .....De fapt, ce este Apocalipsa?

Un răspuns pe care îl consider destul de bun la această întrebare ne dă gotquestions.org

Cuvântul „apocalipsa” vine din cuvântul grecesc apocalupsis care înseamnă „descoperire, revelație, înlăturarea acoperământului”. Cartea Apocalipsa (în limba engleză tradusă cu titlul „Revelația”, n.tr.) este uneori numită „Apocalipsa lui Ioan”, pentru că este descoperirea lui Dumnezeu despre sfârșitul veacurilor față de apostolul Ioan. Mai mult, cuvântul grecesc pentru „apocalipsă” este primul cuvânt în textul din limba greacă a cărții Apocalipsa. Expresia „literatură apocaliptică” este folosită pentru a descrie folosirea simbolurilor, imaginilor și a numerelor pentru a zugrăvi evenimente viitoare. În afara Apocalipsei, exemple de literatură apocaliptică în Biblie mai sunt Daniel capitolele 7-12, Isaia capitolele 24-27, Ezechiel capitolele 37-41 și Zaharia capitolele 9-12. 

De ce a fost literatura apocaliptică scrisă cu asemenea simboluri și imagini artistice? Cărțile apocaliptice au fost scrise când a fost mai prudentă folosirea deghizării mesajului în imagini artistice și simboluri decât redarea mesajului în limbaj direct. Mai mult, simbolurile au adus un element de mister despre detaliile legate de timpul și localizarea evenimentelor. Scopul simbolurilor, totuși, nu a fost acela de a cauza confuzie, ci mai degrabă de a-i instrui și încuraja pe urmași în timpuri dificile. 

Dincolo de semnificația specific biblică, termenul „apocalipsa” este adesea folosit pentru a face referire la vremurile din urmă, în general, sau la vremurile din urmă, în mod specific. Evenimentele timpurilor din urmă, cum ar fi a doua venire a lui Hristos și bătălia de la Armaghedon, sunt uneori denumite Apocalipsa. Apocalipsa va fi ultima revelație despre Dumnezeu, mânia Lui, dreptatea Lui și, în final, dragostea Lui. Iisus Hristos este „apocalipsa” supremă a lui Dumnezeu, căci El ni L-a arătat pe Dumnezeu înaintea noastră (Ioan 14:9, Evrei 1:2).

Tot despre Sfârșitul lunii/Apocalipsa 2012, vorbește și Cristian Tudor-Popescu (oricât de mult îl detest pe acest individ, cred că articolul merită citit)  pe siteul mediafax.ro, precum și Radu Ștefănescu  pe  evz.ro.

Cristian Tudor Popescu: In Romania, pana si apocalipsa o sa-si franga gatul

Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, pentru MEDIAFAX, speculatiile care au la baza interpretarile date calendarului maya privind sfarsitul lumii, care ar urma sa se produca vineri, 21 decembrie 2012, spunand ca in Romania pana si apocalipsa „o sa-si franga gatul”.

Teoriile hollywoodiene despre sfarsitul lumii spun ca in timpul solstitiului de iarna, pe 21 decembrie 2012, va avea loc Apocalipsa. Insa abordarea mercantila si turistica a evenimentului a fost denuntata de organizatiile indigene din America Centrala si Mexic, care au reprosat guvernelor si antreprenorilor ca au denaturat sensul acestei sarbatori. Intr-un interviu acordat AFP, liderul indigen Alvaro Pop a criticat interpretarea hollywoodiana a acestei date, care ar marca in realitate doar incheierea unui ciclu din calendarul maya.
In acest context, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, pentru agentia de presa MEDIAFAX, despre speculatiile care au la baza interpretarile date calendarului maya privind sfarsitul lumii.
„As vrea sa incep cu o parere stiintifica foarte autorizata, care ii apartine regizorului Nae Caranfil. El mi-a spus asa: «E bine ca e sfarsitul lumii vineri, numai ca ar fi bine sa fie dupa-masa, pe la 17.00, ca dimineata am niste treaba». Asta mi se pare ca epuizeaza din multe puncte de vedere subiectul apocalipsei de vineri. De asemenea, cred ca o sa-i rateze apocalipsa pe parlamentari, pentru ca ei o sa fuga chiar daca au acum probleme cu prezenta in Parlament. Deja jumatate au chiulit si nu se poate face nici Guvenul din cauza lor. Pe astia o sa-i rateze apocalipsa. Mai cred ca Romania va fi foarte originala si in materie de apocalipsa. Aici cred ca o sa-si franga gatul si apocalipsa. Comunismul n-a reusit nimic. A incercat, n-a reusit nimic. Capitalismul se straduieste si el din rasputeri, mare lucru nu face. Cred ca si apocalipsa o sa aiba mari probleme in a se realiza pe aceste plaiuri”, a spus Cristian Tudor Popescu.
In ceea ce priveste posibilitatea stiintifica a prevestirii sfarsitului lumii, Cristian Tudor Popescu spune ca „tot acest subiect se incadreaza la escatologie”. „Escatologia este disciplina sfarsitului lumii. De-a lungul timpurilor, cred ca toate religiile au momentul lor escatologic. Deci trebuie sa existe un sfarsit al lumii, dupa care vine intotdeauna invierea, refacerea. De pilda, in cadrul religiei crestine a auzit toata lumea de apocalipsa. Termenul l-a lansat Sfantul Ioan. Apocalipsa dupa Ioan. Apocalipsa ce inseamna? Inseamna ca are loc un sfarsit al lumii, de fapt. Se distruge totul. Vin cei patru calareti, este trecuta lumea prin foc, prin apa. De ce? Pentru ca lumea este pacatoasa. Apocalipsa nu este un simplu fenomen natural, care ne izbeste. Nu este un tsunami, nu este un cutremur. Este o pedeapsa divina. In afara de apocalipsa exista si conceptul de «apocatastaza». Apocatastaza inseamna refacerea ordinii originare, care a fost alterata, a fost tulburata de-a lungul veacurilor de ticalosiile, de pacatele omului, ale omenirii. Si apocatastaza inseamna ca aceasta omenire va fi aruncata in aer, va fi distrusa, dar, dupa aceea, totul se va recompune in ordinea pura, nemaculata de trecerea secolelor, a mileniilor. E vorba aici numai si numai de o chestiune psihologica. Sfarsitul lumii este un domeniu al psihologiei. La urma urmei, daca ne gandim, toti avem in cap cate un sfarsit al lumii. Face parte din tine. Sunt unii care probabil ca nu au in cap nici inceputul lumii, alora nu ai ce sa le pretinzi, dar exista destule persoane putin peste media de inteligenta. Daca posezi un anume grad de inteligenta si de instructie e aproape imposibil sa nu formulezi, sa nu-ti imaginezi un sfarsit al lumii asa cum l-ai vedea tu la un moment dat”, a spus Cristian Tudor Popescu.
„Aceasta notiune de sfarsit al lumii este si un bun test pentru cantitatea de prostie din lume, dintr-o tara, la un moment dat, pentru ca cresterea vanzarilor de truse de supravietuire pentru apocalipsa e un indicator sigur pentru cantitatea de prostie din lume. Inteleg ca si in Romania s-au cumparat suficiente astfel de truse in ultima vreme, care nici macar nu sunt scumpe. Asta imi aminteste de faptul ca pe vremea lui Ceausescu s-au vandut destul de bine pastilele contra prostiei. Existau insi care veneau si spuneau: «Domn’e, nu vrei niste pastile contra prostiei?». Si se intreba: «Dar de unde sunt? Sunt de import?». Si daca erau de import, atunci lumea cam lua pastile contra prostiei. Asa si cu trusele astea de supravietuire, dar sa ne amintim si lucruri mai sumbre. Au fost oameni, sute de oameni care s-au sinucis – reverendul Jones in Guyana sau davidienii din Waco, Texas. Zeci, sute de oameni care, convinsi ca urmeaza un sfarsit al lumii, s-au izolat de lume, in asteptarea acestui sfarsit al lumii, s-au sinucis. Deci lucrurile pot sa ia si intorsaturi dramatice din punctul asta de vedere”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Pe de alta parte, Cristian Tudor Popescu s-a referit si la interpretarea de la Hollywood, comerciala, a acestor date simbolice referitoare la un presupus sfarsit al lumii. 
In acest sens, Cristian Tudor Popescu a dezvaluit care sunt filmele lui preferate, care au ca tema sfarsitul lumii.
Pe prima pozitie a topului alcatuit de Cristian Tudor Popescu se situeaza „Melancolia/ Melancholia”, in regia lui Lars Von Trier.
„Pe primul loc (in top, n.r.) fara discutie este «Melancolia» lui Lars Von Trier, care are cel mai frumos, cel mai tulburator sfarsit al lumii. Modul in care este construit sfarsitul lumii la Lars Von Trier duce la ideea de apocatastaza. Adica are curajul Lars Von Trier sa spuna ca Pamantul este rau si ca oamenii sunt raul si ca totul trebuie distrus, dar ca exista o speranta a recapatarii inocentei originare prin acea ardere de tot din final”, a explicat Cristian Tudor Popescu pentru MEDIAFAX.
Pe urmatoarele doua pozitii in topul filmelor preferate de Cristian Tudor Popescu se situeaza „Dr. Strangelove”, in regia lui Stanley Kubrick, si „Ultimul tarm/ On the Beach”, in regia lui Stanley Kramer.
Topul este continuat de filmele: „Inteligenta artificiala/ Artificial Intelligence: AI”, in regia lui Steven Spielberg, „Mad Max”, in regia lui George Miller, „Wall-E”, in regia lui Andrew Stanton, „Invazia hotilor de trupuri/ Invasion of the Body Snatchers”, „Planeta maimutelor/ Planet of the Apes”, „The Day After” si „2012”.
Cristian Tudor Popescu este scriitor si unul dintre cei mai prestigiosi jurnalisti din Romania. El este senior editor gandul.info, filmolog si doctor in cinematografie al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, unde este si profesor.
Calendarul maya, care include 18 luni de cate 20 de zile si un „Wayeb”, o luna sacra de cinci zile, a inceput in anul 3114 i.en, potrivit presei internationale. El prevede o noua era, care va incepe pe 21 decembrie (anumiti cercetatori indica data de 23 decembrie), un eveniment ce va fi celebrat in toata partea de sud a Mexicului si in alte patru tari, in care influenta culturii maya a rezistat pana in zilele noastre (Guatemala, Belize, Salvador si Honduras). Aceasta data marcheaza sfarsitul unui ciclu de 5.200 de ani, interpretat de catre unii drept o profetie despre sfarsitul lumii.
Contributia adusa de civilizatia maya, care si-a atins apogeul in perioada 250 e.n. – 900 e.n., trece dincolo de aceste domenii. Potrivit oamenilor de stiinta, populatia maya a contribuit si la dezvoltarea altor domenii precum arhitectura, matematica, topografie, arta textila si gastronomie, iar aceste contributii sunt vizibile si in zilele noastre.

Autor: Cristian Tudor Popescu

Publicat: 21 Decembrie 2012

Sursa: mediafax.ro

Un geniu de la NASA despre APOCALIPSĂ. Cât timp mai avem până vine Sfârşitul Lumii? “Cât să fac câţiva copii. Şi ei să facă copii. Cam atât!”

Apocalipsa

Apocalipsa

Marele Mircea Eliade spunea undeva că istoria spiritualităţii umane cuprinde trei stadii, care nu sunt neapărat succesive sau ordonate în timp: magia, religia şi ştiinţa.

Atâta timp cât magia a fost modul principal al spiritualităţii umane nu s-a pus problema unui Sfârşit al Lumii. Pentru că omul chema puterile ascunse să fie în slujba lui. Pretinsa superioritatea umană excludea un sfârşit al timpului, de care nimeni nu avea nevoie dacă se putea porunci lumii inefabilului. În Europa, sănătoasa şi mercantila religie a Marilor Zei şi a Primilor Strămoşi prin varianta transmisă noua a mitologiei greco-romane nu avea nevoie de un Sfârşit al Lumii.

Sigur, mereu lumea este în primejdie, Titanii se pot răscula, Atlantida se mai poate scufunda de nenumărate ori, Hades poate zgudui la nesfîrşit pamântul, apele gonite de Neptun pot acoperi uscatul, ba chiar Atlas poate să lase povara boltei cereşti pe umerii unui neisprăvit de erou (Herakle, Hercule) dar până la urmă totul se rezolvă cu bine, pentru că puternicul Zeus, stăpânul zeilor şi al oamenilor, vegheză din Olimp şi intervine, întotdeauna la timp.

Religie optimistă şi viguroasă pe măsura anticilor greci, cărora le datorăm civilizaţia actuală europeană. O notă discordată o făceau galii, de care toată lumea antică râdea pentru că se temeu că o să le cadă cerul în cap (azi, mâine, nu se ştie exact) şi nordicii cei îngheţaţi dar teribili în războaie, care credeu că există un Amurg al Zeilor şi deci un Sfârşit al Lumii. Nimeni nu-i lua pe nordici în serios, pentru că de pe atunci se ştia că se cam întrec cu băutura. 

Religia a adus noutatea unui Sfârşit al Lumii

Apariţia religiilor monoteiste a adus noutatea unui Sfârşit al Lumii ca pedeapsă supremă pentru neascultare şi nesupunere. În antichitate, statele centralizate, unele foarte puternic centralizate, gen Imperiul Roman, sau Imperiul Persan, au născut obligaţia unei religii care să oglindească în lumea spirituală permisă supunera necondiţionată faţă de un singur zeu, deci, religia nu făcea altceva decât să repete şi să întărească relaţiile de subordonare stabilite în cotidian faţă de împărat sau rege.

Se pare că cea mai veche menţiune documentară despre sfîrşitul lumii este de acum circa cinci mii de ani. Isaac Asimov arată în cartea sa “Book of Facts” din 1979, că pe o tăbliţă de lut asiriană stătea scris : “Pământul decade în zilele noastre. Sunt semne că ne apropiem repede de sfârşitul lumii. Mita şi corupţia sunt un fapt obişnuit”.

În 634 şi 389 î.Hr. romanii au aşteptat cu inima cât un purice să se împlinească profeţia cea cu Romulus şi cu cei 12 vulturi, care punea capăt Romei. Bineânţeles, nu s-a întîmplat nimic.

În secolul I, odată cu apariţia creştinismului, problema sfîrşitului lumii se pune foarte serios. Sfîrşitul lumii făcea parte din doctrina creştină. A doua Venire a lui Iisus pe Pământ era aşteptată în termeni de luni, poate ani. Apostolii au aşteptat toată viaţa acest eveniment şi au făcut şi pe alţii să creadă acest lucru. Credinţa celor ce fuseseră în preajma lui Iisus era puternică şi convingătoare. Convertirea neamurilor la creştinism s-a făcut şi sub această ameninţare a sfîrşitului imediat al lumii. Creştinismul avea însă soluţia, kit-ul de supravieţuire şi de mântuire a sufletului. Lunile, anii, deceniile, iată secolele treceau şi sfîrşitul lumii nu mai venea. Apostolii nu au anunţat nicio dată precisă, pentru că nici Iisus nu spusese ceva despre un termen fix. Această permanentă aşteptare a sfârşitului a încetinit dezvoltarea creştinismului ca Biserică. Abia după aproape două sute de ani au apărut Evangheliile, iar Noul Testament s-a închegat abia pe la începutul secolului al III-lea, după părerea istoricului german Adolf von Harnack.

Până în anul 156 nimeni nu a avut curajul să stabilească o dată certă pentru sfârşitul lumii. Montanus şi Tertullian, care au fost apoi catalogaţi drept sectanţi, au stabilit data Venirii lui Iisus şi a Sfârşitului Lumii, de Paştii anului 156. Eveniment care, bineânţeles nu s-a produs.

În 247 Roma a sărbătorit cu mare fast o mie de ani de la fundarea măreţului oraş. Prilej pentru persecuţii ale creştinilor, care au văzut în aceasta adeverirea Apocalipsei şi deci iminentul sfârşit al lumii. Care, bineânţeles, nu s-a produs.
Cam odată la cîteva sută de ani, cineva se găsea să profeţească sfîrşitul lumii. Este edificator episodul din anul 793 relatat în raportul său către Vatican de Elipandus, episcop de Toledo. Totul s-a petrecut în Ajunul Paştilor, pe 6 aprilie 793. Biserica episcopală era plină şi plină era şi piaţa din faţa sfîntului locaş. 

Cam la o mie cinci sute de oameni, apreciază episcopul. Nu începuse slujba, cînd din mulţime apare făptura deşirată şi lugubră a călugărului Beatus din Liébana care începe să strige că Iisus I s-a arătat şi că sfîrşitul lumii este în acea noapte. Toată noaptea şi toată ziua de Paşti lumea prezentă la care s-a mai adăugat ca la o mie de persoane a stat în genuchi, oamenii s-au rugat, s-au iertat şi şi-au mărturisit păcatele. Văzînd totuşi că sfîrşitul lumii întârzie, Hordonius, un mic nobil local a strigat : „Haideţi să mâncăm şi să bem. Dacă vine sfârşitul lumii, măcar să ne găsească cu burta plină!”
Cam acesta era sfîrşitul sfîrşitului lumii. Nu se întîmpla niciodată!

Sfârşitul lumii a fost anunţat de 476 de ori

La început lumea avea ruşine şi era mai credincioasă, aşa că nu oricine şi oricînd anunţa sfîrşitul lumii. Apoi sfîrşitul lumii a fost anunţat din ce în ce mai des. Cineva, cred că Lucian Boia, a numărat că până în prezent sfârşitul lumii a fost anunţat de 476 de ori.

Dar care este interesul anunţării atît de obsesive a sfârşitului lumii? La început era un exerciţiu de disciplină religioasă. Apoi Biserica s-a detaşat de anunţurile din ce în ce mai dese şi nu a mai făcut nimic public. Intern, s-au pus bazele escatologiei sau eschatologiei, ştiinţa despre sfârşitul lumii. Escatologia poate fi mesianică, milenaristă sau apocaliptică. Escatologia este, evident, o ştiinţă canonică, o ştiinţă creştină. Escatologia mesianică crede că a Doua Venire a lui Iisus, Mesia, Cel Uns, va duce la răzbunarea nedreptăţilor celor asupriţi astăzi şi că cei care astăzi suferă vor avea un viitor bun. Escatologia milenaristă crede că odată cu Sfârşitul Lumii vor începe cei o mie de ani ai Împărăţiei lui Iisus, împărăţie în care cei care suferă astăzi vor stăpâni peste duşmani. Escatologia apocaliptică spune că Dumnezeu va interveni de parte celor nedreptăţiţi, dar aceasta va fi însoţită de cataclisme îngrozitoare.

Biserica, deci, nu lansează zvonuri! Atunci cine are interes să lanseze periodic bomba cu Sfârşitul Lumii? Răspunsul este acelaşi din mai multe surse: negustorii şi islamiştii! O strategie de vânzare bine pusă la punct se axează pe un eveniment. Şi ce eveniment mai important poate fi decât Sfârşitul Lumii? RAND este de părere că toată povestea cu maya, cu calendarul, cu centura fotonică, cu dezaxarea Pământului, demagnetizarea polilor şi cu alinierea cu centrul galaxiei (trebuie să fac o pauză după ce am înşirat atâtea prostii) ei bine, toate acestea sunt doar o tactică de creştere a consumului într-o perioadă de criză. Buuun! Dar de ce islamiştii? Ei sunt băieţi deştepţi. Au observat că după fiecare anunţ major al Sfârşitului Lumii (şi care bineânţeles, nu se perece) Creştinismul are de suferit. Foarte puţin, sau chiar mai mult. MI5 şi MI6 spun că au constatat o activitate mărită a multimediei controlate de islamişti pe subiectul sfârşitului lumii. Islamiştii uneltesc de sute de ani ca să dividă unitatea creştină şi apoi să învrăjbească între ele diferitele Biserici creştine. De exemplu, la 22 octombrie 1844, în America zeci de mii de oameni, baptişti sau catolici prcticanţi, au aşteptat Evenimentul, Sfârşitul Lumii. Care sfârşit, bineânţeles, nu s-a produs dar a fost prilejul unei noi diviziuni. A apărut Biserica Adventistă (A Evenimentului). O nouă rupere în unitatea creştină. Buuun! Deci ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. QED.

Orice are un început, trebuie să aibă şi un sfârşit. Aşa este cu viaţa noastră, aşa este şi lumea noastră. Sfârşitul Lumii este o certitudine pe care trebuie să o acceptăm cu linişte, credinţă şi speranţă. De fapt nimeni nu vrea extincţia totală. Ar fi prea simplu. Când se spune sfîrşitul lumii, mincinoşii de serviciu se grăbesc să aduge, tainic aproape – sfîrşitul unei lumi, sfîrşitul lumii acesteia. În secret îţi dau iluzia şi speraţa deşartă că sfîrşitul acestei lumi va aduce una mai bună. Dar niciodată nu a venit o lume mai bună! Nu confundaţi tehnologia care, sigur că a progresat pentru că este o afacere care aduce bani, deci nu confundaţi tehnologia cu cerinţele sufletului. Toate religiile din lume, care cuprind necesităţile sufletului, au în comun câteva reguli simple: să ai o credinţă clară şi sinceră – să crezi într-un Dumnezeu, să nu ucizi, să nu minţi, să nu furi, să respecţi bătrânii, să ajuţi orfanii şi pe văduvă, să fii moral. Lumile care s-au schimbat, orînduiri, sisteme, nu au schimbat nimic. Lumea nu este nici mai bună, nici mai morală – nici nu vrea să fie. Ne confruntăm mereu cu acelaşi probleme: crime, furturi, vanitate nemăsurată, criză, războaie, revoluţii şi nu le dăm de capăt. În istoria omenirii nu există nicio zi dată de Dumnezeu ca, undeva pe Pămînt să nu fi existat un război, un conflict. În aceste condiţii ameninţarea cu sfârşitul lumii ar trebui să aibă un singur răspuns: un imens hohot de râs… 

Ce spune un geniu de la NASA

Cam aici voiam să termin articolul, cu un hohot de râs. Care mi-a rămas în gât. Viaţa bate orice roman, orice ficţiune. Am o sursă la NASA. Protejatul meu este un geniu, doctor în astrofizică la vârsta când unii abia învăţau să conducă automobilul. De doi ani de zile lucrează la un proiect pentru care a semnat trei contracte de confidenţialitate. Doar titlul proiectului poate să mi-l spună: “Star Gate”. Ieri a trecut pe la mine acasă. I s-a făcut de însurătoare şi i-am spus mereu că româncele sunt frumoase. Ca să fac conversaţie l-am întrebat pe musafir : “Şi cu Sfârşitul Pământului ce se aude?” apoi mi-am dat seama că trebuia să spun Sfârşitul Lumii.

Americanul s-a schimbat la faţă şi m-a întrebat “De unde ştii?”. “De aici, de acolo” i-am răspuns. Tânărul s-a uitat pe fereastră: afară ningea frumos. Apoi s-a lansat într-o disertaţie savantă în care era vorba de multă substanţă neagră, o super gaură de vierme, un vortex spaţio-temporal, “string-uri” cât cuprinde şi aberaţia cromatică în roşu. La sfârşit l-am întrebat “Peste cât timp?” “Cred că mai am timp să fac câţiva copii. Şi ei să facă copii. Cam atât!”. “Dar nu este o cruzime să ai copiii ştiind cu certitudine că vine sfârşitul?” “Doar Dumnezeu Tatăl ştie cu certitudine când va fi Sfârşitul. Nici măcar Sfântul Duh sau Fiul nu ştiu… doar dumneavoastră ne-aţi învăţat, domnule profesor! Şi noi putem să ne înşelăm, noi emitem doar ipoteze ştiinţifice. Omul greşeşte. S-a mai întâmplat şi altă dată. Viaţa trebuie să-şi urmeze cursul!” a replicat tânărul savant. Şi avea dreptate, multă dreptate!

Autor:  Radu Ștefănescu

Publicat: 20 Decembrie 2012

Sursa: evz.ro

Ce cred eu că e toată acestă poveste cu Apocalipsa 2012? Că nu e vorba decât de o nouă țeapă trasă de escroci fraierilor care nu se învață minte… o modalitate prin care respectivii escroci și-au mai rotunjit conturile și au mai pus o cărămidă la notoritatea personală… cred că dacă se va găsi cineva care va spune că un vizionar din Republica Congelată Antarctica va spune că de fapt era vorba de 2016, muți vor pune iar botul, conturile escrocilor vor creșe și mai mult, vor mai câștiga încă un mandat în Parlament …

Să le fie de bine, imbecilii chiar merită să fie luați de papagali și țepuiți … 

 1. sanda
  18 februarie 2013 la 13:41

  Sa-ti fie rusine pentru acest material ! Ar fi trebuit sa incepi cu Traian Basescu vezi <tziganca imputzita}. Daca Romania este astazi pe cea mai joasa treapta ,este in primul rand cu sprijinul presei corupte care a dezinformat si dezinformeaza zilnic.Va vindeti sufletul pentru niste arginti si nu va intereseaza deloc viitorul Romaniei. Macar Barbu si DD incearca sa deschida ochii prostimii…Nu mai puneti voi etichete OTV-ulul ca oamenii nu sunt ata de prosti si isi dau seama de manipularile voastre…

  • 18 februarie 2013 la 19:50

   Barbu? Da, am văzut, scuipa zilnic pe inteligența telespectatorilor, de fapt poate că nu scuipa, se pișa pe creierele lor înecate în imbecilitate.
   De exemplu după ce anunță că acea comentă Elenin, îl citez, ”a fost evaporată de soare” fără a preciza ce vrea să spună deoarece expresia nu există, (eu presupuneam că … Elenin nu mai e) nesimțitul mai face o serie de emisiuni unde sunau în draci telespectatorii lor oteviști (otevist=cretinizat). Cometa reprezenta, încă, un pericol uriaș, dar nu prin sine ci prin faptul că, așa a dedus el și cretinii care dădeau 0,44 de euro, cometa, așa inexistentă, trăgea după ea (atenție, nu avea ca satelit, ci ca remorcă :D, asta e de râsul proștilor) acea stea … neagră, prezisă nu mai știu pe unde, Nibiru care urma să ne tragă una și toți să moară cu excepția celor buni, oteviștii iluminați de el adică… Repet, Elenin nu mai era, dar remorca Nibiru și mai și acea o coadă de un milion de kilometrii …
   Aș putea să dau zeci de exemple în care Barbu își cretiniza auditoriul…
   Care este urmarea? După ce se jura că pe el nu îl interesează politica … e pra murdară pentru pura sa personalitate, iată-l parlamentar …

   Zici: ”Nu mai puneti voi etichete OTV-ulul ca oamenii nu sunt atat de prosti si isi dau seama de manipularile voastre…” … absolut corect, oamenii nu sunt ”atât de proști” … sunt cu mult mai proțti decât de putem imagina…

   Din moment ce ai postat acest text, din două una, ori faci parte din grupul select și extrem de restrâns al șmecherilor profitori care s-au adunat în jurul lui Dan Diaconescu precum muștele la căcat, ori faci parte din turma de cretinizați în așa hal încât nu sunt în stare să își înțeleagă situația …

  • 18 februarie 2013 la 19:53

   Să-mi fie rușine?
   Mi-e, mi-e pentru că suntem contemporani, că facem parte din aceeași nație, că facem parte din aceeași specie… da, mi-e foarte rușine …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: