Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > La Iași, lui Ponta și Antonescu lumea le-a strigat ”Hoții, Hoții” și “Bandiţilor, hoţilor, la puşcărie!”… (Viitor de aur, USL-ul are … )

La Iași, lui Ponta și Antonescu lumea le-a strigat ”Hoții, Hoții” și “Bandiţilor, hoţilor, la puşcărie!”… (Viitor de aur, USL-ul are … )

Ponta și Antonescu, huiduiți la Iași

Ponta și Antonescu, huiduiți la Iași

La Iași, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor, Victor Ponta şi Crin Antonescu, în timp ce dădeau mâna cu oamenii.După ce și-au susținut discursurile populist triumfaliste și s-au prins în Hora  Unirii, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-au îndreptat către oamenii care au asistat la manifestări pentru a da mâna cu aceştia, convinși că publicul va fi extrem de entuziast.

În loc de manifestări de simpatrie, a izbucnit cel mai fotbalistic refren românesc: ”Hoții, hoții…” sau și mai explicit „Bandiţilor, hoţilor, la puşcărie!”.
Există voci care vorbesc și despre o oarecare ploaie de flegme doar că nefiind prea buni chitaci… lansatorii, acestea nu prea și-ar fi atins țintele, dar pe asfalt încă s-ar mai vedea urmele…
Cu nesimțirea care îi caracterizează, a lu Ponta și Antonescu s-au făcut că plouă… Oamenii le-au cerut socoteală pentru lipsa de locuri de muncă și lipsa creșterii reale a salariilor și a pensiilor (aceste probleme  urmau să se rezolve instant, conform promisiunilor electorale).
 

Această prezentare necesită JavaScript.

Iată cum descrie EVZ.ro ce s-a întâmplat la Iașii

ZIUA UNIRII. Ponta și Antonescu, huiduiți la Iași. Miron Cozma se plânge că nu i s-a dat voie să depună o coroană de flori

 „Lecţia Unirii este nu doar aceea că, atunci când conducătorii îşi reprezintă naţiunea, îi reprezintă aspiraţiile şi sunt urmaţi de popor şi reuşesc. Lecţia Unirii din 1859 este şi aceea că o naţiune are ultimul cuvânt de spus în ceea ce priveşte destinul ei. Atunci, în 1859, destinul fusese proiectat altfel de marile puteri, de marii diplomaţi ai vremii. S-a auzit cuvântul şi voinţa poporului exprimat de lideri puternici, curajoşi, devotaţi, şi istoria lumii s-a schimbat odată cu voinţa naţională”, a spus Crin Antonescu.El a arătat că ”astăzi, mai mult ca oricând”, este nevoie de forţă, încredere, devotament, solidaritate pentru anii care urmează.UPDATE 1. Ponta și Antonescu au sosit în Piața Unirii din Iași. Cei doi sunt însoțiți de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și de mai mulți membri ai guvernului.

Premierul se va întâlni și cu omologul său din Republica Moldova, Vlad Filat. Ulterior, premierul va pleca spre Focşani, unde va participa la ceremonii pentru Ziua Unirii.

Şeful Guvernului va lua parte la Ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Al. I.Cuza, precum şi la slujba şi depunerea de coroane de la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi.

Onorul militar va fi prezentat preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, în Piaţa Unirii din Iaşi. Antonescu va participa la evenimentele din Piaţa Unirii şi la depunerea de coroane de la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Biserica Trei Ierarhi.

Preşedintele Traian Băsescu nu va fi însă prezent. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, a anunțat că șeful statului nu va participa la ceremoniile organizate la Iaşi şi la Focşani pentru sărbătorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Pentru liderii USL, ziua de 24 ianuarie are o semnificație specială, pentru că în 2011, tot la Iași, aceștia au făcut public anunțul constituirii USL, alianță cu care au câștigat alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

Unirea Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie, este considerată primul pas spre constituirea statului național unitar român. Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Munteniei de Adunarea Electivă, după ce pe ianuarie fusese desemnat și domn al Moldovei.

UPDATE 2. Antonescu a luat cuvântul. „Vă doresc puterea și credința de a fi împreună toți românii întru cele bune în anii care urmează”, spune acesta.

UPDATE 3. Premierul Victor Ponta își ține discursul„În fiecare an, pe 24 ianuarie Capitala Romîniei este Iașul”, spune el. Ponta le-a mulțumit celor care vin în fiecare an la manifestările din Piața Unirii. „Să ne gândim nu doar ce țară am moștenit, ci ce țară ne dorim să construim acum și ce țară le lăsăm celor care vin după noi”, a îndemnat el, în finalul discursului.

UPDATE 4: Discursurile oficialilor s-au încheiat, acum se desfășoară ceremonia de depunere a coroanelor la Monumentul Alexandru Ioan Cuza. Va urma un spectacol folcloric.

UPDATE 5. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, preşedintele Partidului Social Democrat al Muncitorilor, se plânge că nu a fost lăsat să participe la manifestările organizate în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru marcarea celor 154 de ani de la Unirea Principatelor, anunță rtv.net.
„Eu am primit la sediul partidului invitaţie pentru a participa la evenimentele dedicate Unirii, dar nu am fost lăsat să intru în piaţă. Îl voi da în judecată pe jandarmul care mi-a interzis accesul în Piaţa Unirii”, a declarat Miron Cozma. De cealaltă parte, reprezentanţii Jandarmeriei susţin că au acţionat potrivit „dispoziţiei organizatorilor”.

Ulterior, acesta a nuanțat, spunând că, de fapt, nu i s-a permis să depună o coroană de flori.

UPDATE 6. Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au fost huiduiţi la Iaşi, de câteva persoane care participau la manifestările prilejuite de Unirea Principatelor Române, care au strigat: „Hoţii! Hoţii!”, informează mediafax.ro. După susţinerea discursurilor şi după ce s-au prins în Hora Unirii, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, s-au îndreptat către oamenii care au asistat la manifestări pentru a da mâna cu aceştia. La un moment dat, câteva persoane au început să strige „Hoţii! Hoţii”, una dintre acestea spunând: „Bandiţilor, hoţilor, la puşcărie!”. Victor Ponta şi Crin Antonescu nu le-au răspuns celor câteva persoane şi au continuat să dea mâna cu ceilalţi oameni. Mulţi dintre cei prezenţi le-au cerut liderilor USL locuri de muncă, pensii şi salarii mai mari.De asemenea, când s-a anunţat că va fi depusă o coroană de flori de căte consilierul prezidenţial Iulian Chifu, din mulţime s-au auzit huiduieli.

UPDATE 7. Mii de ieşeni s-au îngrămădit la fasolea cu cârnaţi împărțită de angajaţii administraţiei locale. Marea dezamăgire a fost lipsa paharelor cu vin care s-au terminat încă din primele minute.

Imediat după ce oficialităţile au plecat din Piaţa Unirii oamenii s-au bulucit la oalele cu fasole şi porţiile de cârnaţi devenite deja o tradiţie a sărbătorilor. Copii, tineri şi bătrâni s-au călcat în picioare ca să ajungă mai repede la corturile amplasate pe strada Lăpuşneanu unde îi aşteptau zeci de angajate ale Primăriei. După ce au luat caserolele cu mâncare şi colacii, oamenii s-au îndreptat spre cortul unde de obicei luau şi câte un pahar de vin, numai că au avut parte de o mare dezamăgire.

Vinul s-a terminat încă din primele minute spre disperarea ieşenilor care sperau să se încălzească cu o băuturică. „Unde este vinul?”, se întrebau unii pe alţii şi chiar pe jandarmii care ridicau neştiutori din umeri. Pentru că mesele au fost insuficiente, ieşenii s-au aşezat pe unde au apucat ca să manânce: pe borduri sau pe marginea trotuarelor. Mulţi au luat mai multe porţii de mâncare, plecând acasă cu braţele încărcate cu caserole. 

UPDATE 8. Premierul Victor Ponta s-a prins în Hora Unirii  la Focşani, alături de cetăţenii care participă la manifestări. Împreună cu primul ministru în Hora Unirii s-au prins şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.La evenimentul organizat de Consiliul Judeţean şi Prefectura Vrancea în parteneriat cu Primăria Focşani au fost prezenţi mai bine de 5.000 de localnici alături de care s-au aflat reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale din judeţele limitrofe.

UPDATE 9. „A fost prima dată după doi, trei ani când oamenii nu au mai fost foarte supăraţi la comemorarea acestui moment istoric” şi „nu s-au mai auzit reproşuri, vorbe rele din partea participanţilor”, a spus primul ministru într-o conferinţă de presă la finalul manifestărilor de la Focşani. Întrebat despre lipsa preşedintelui Traian Băsescu de la manifestările de la Iaşi şi Focşani, Victor Ponta a apreciat că acesta este riscul erodării în funcţie şi a precizat că este conştient că în fiecare an se strâng şi nemulţumiri la adresa guvernării.

Autor:  Laura Ciobanu Irina Marinescu

Sursa:   

evz.ro

 1. DACU GINDITORU HAMUNGIA
  27 ianuarie 2013 la 20:24

  purtam povara unui nume care nu are nici o legatura cu radacinile noastre-ale sramosilor nostri dacii ==am fost botezati de raufacatrii nostrii [masonii si strainiii]iar acum o urita asemanare cu autointitulatii romii===imn schimbat in rau ..in mod caraghios ni se cinta desteaptate …si noi tot asa raminem …aveam si noi odata bpatrioti si asta nu inseamna ca sint nationalisti..daca iubeti ceva asta nu inseamna ca esti estremis ==…minoritati fara lege care cer vrute si nelegale-tilharii[si e nu mai sint tilhari sint interlopi]=avem trafic de toae felurile inclusiv de carne vie si nu legalizam casele de toleranta jafsi desfriu sesual la tv.=nimeni nu vede nimic=oare unde e conducerea ei =aici e ca pestele de la cap miroase rau….daciaunita/daci noi e sindura sansa de revenire pe linia de plutire..ne trage ceva in jos si nimeni nu vede nimic…..

  • 27 ianuarie 2013 la 20:34

   Dacule ce-ar fi să reformulezi? Cred că știu ce vrei să zici și s-ar putea să nici nu zici rău.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: