Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Lui Ponta i se cere să îi schimbe pe Feneciu și Dragnea, doi din sponsorii de bază ai PSD

Lui Ponta i se cere să îi schimbe pe Feneciu și Dragnea, doi din sponsorii de bază ai PSD

Ponta, FenechiuSe pare că lui Ponta îi pasă cu adevărat de ce îi recomandă comisia Europeană și Jose Manuel Barroso cam cum îmi pasa mie că domnii parlamentari riscă să se strice la reume dacă nu primesc cazare în condiții de lux.

Deși Comisia Europeană în raportul MCV și Jose Manuel Barroso au recomandat mai mult decât explicit ca  „politicienii să se dea la o parte, atunci când există decizii privind integritatea sau acuzaţii de corupţie”, Ponta fără nici o jenă declară că îl va remania pe Fenechiu din guvern doar în cazul în care o instanță se va pronunța în dosarul său, adică, așa, cam între Sfântul Așteaptă  și Sfânta Altădată pe la opt și un sfert seara…

La câți bani a ”pompat” Fenechiu în trezoreria partidului  (și spun unii, prin anumite conturi private), nici nu e de mirare.

„În cazul domnului Fenechiu, am anunţat înainte chiar ca să-l propun ca ministru, fiind vorba despre o faptă care nu are legătură cu activitatea de ministru, că nu aştept decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei, ci că în primă instanţă dacă există o decizie de condamnare exact în aceeaşi zi nu mai este ministru„, a declarat Victor  Ponta.

Tot Ponta a ținut să arate și că  arătat de asemenea că Liviu Dragnea nu este trimis în judecată pentru nimic şi că ultimele informaţii legate de Fenechiu nu sunt noi.

„Este ceva nou ce am aflat de domnul Fenechiu când l-am propus, când l-a votat Parlamentul, când i-a semnat Băsescu decretul ? Cred că domnul preşedinte Băsescu nu a aflat ieri că Fenechiu este trimis în judecată de un an, a aflat şi când a semnat decretul”, a spus șeful PSD.

Potrivit raportului MCV publicat săptămâna trecută de Comisia Europeană „în rândul noilor miniştri există două cazuri confirmate de persoane care sunt cercetate penal”

 Unele  surse guvernamentale citate de EvZ, susțin că   oficiali de la Bruxelles fac presiuni asupra premierului  Ponta  să găsească o soluţie pentru ca  miniştrii care au  probleme cu legea din cabinetul său, menţionaţi în Raportul MCV să fie remaniați. Cei doi sunt Relu Fenechiu, menţionat şi de premierul Victor Ponta, dar şi vicepremierul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit surselor EvZ, schimbarea din funcţie a lui Fenechiu  ar urma să aibă loc după şedinţa CSAT de marţi, 5 februarie, unde ar urma să se discute inclusiv despre privatizarea CFR Marfă, subiect la care trebuie să fie prezent şi ministrul Transporturilor.

 

Articole recomandate: 

Victor Ponta se face că nu pricepe mesajul Comisiei Europene. Relu Fenechiu rămâne în Guvern

AFP: Miniștrii din Raportul MCV sunt Dragnea, Vosganian și Fenechiu.VEZI ce răspund aceştia

RECOMANDARE CE: Afară din Parlament cu demnitarii incompatibili sau corupți

Reuters: Parlamentul român îşi sporeşte imunitatea în faţa legii, spre nemulţumirea Comisiei Europene

Ponta critică raportul CE: „Conţine unele erori, puteau fi îndreptate dacă MCV era şi de cooperare”

 

 1. arrletty
  4 februarie 2013 la 21:11

  Drum bun si cale batuta celor doi tovarasi. Iaca inca un test la Pontac

  • 4 februarie 2013 la 21:50

   Personal tare m-aș mira să îi văz schimbați …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: