Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > RALUCA TURCAN: ”Premierul Victor Ponta se comporta de parca a rezolvat toate problemele tarii si se ocupa cu declaratii care mai de care mai jignitoare, mai autosuficiente si mai impertinente.”

RALUCA TURCAN: ”Premierul Victor Ponta se comporta de parca a rezolvat toate problemele tarii si se ocupa cu declaratii care mai de care mai jignitoare, mai autosuficiente si mai impertinente.”

Victor Ponta bantuie micile ecrane si face singurul lucru la care se pricepe:

turuie vrute si nevrute

Raluca TurcanPremierul Victor Ponta se comporta de parca a rezolvat toate problemele tarii si se ocupa cu declaratii care mai de care mai jignitoare, mai autosuficiente si mai impertinente.

PDL ii atrage atentia premierului Ponta ca jignirile sale si peroratiile fara cap si fara coada despre tot si despre toate nu tin loc nici de crestere economica pentru 2012, nici de viziune de dezvoltare pentru 2013 si nu vor opri, in nici un caz, cresterile de preturi in lant de anul acesta.

Iar daca tot vorbim despre fantome, Premierul Ponta ar trebui sa caute prin Palatul Victoria fantoma cresterii economice din anul 2012.

PDL constata ca Romania are parte de un premier fantoma– fericit sa bantuie micile ecrane cu nimicuri dar care fuge de responsabilitatile sale politice reale. Astfel, in loc sa rezolve problema statutului parlamentarilor, blocat de aliatii sai de la PNL, Victor Ponta se pretinde un simplu parlamentar, uitand ca este lider al PSD si co-lider al USL. Tot asa, in loc sa raspunda problemelor pertinente legate de bugetul Romaniei pentru anul 2013, Victor Ponta gaseste de cuviinta sa atace PDL.

Este drept ca PSD nu ar gasi niciodata un aliat in PDL si de aceea Victor Ponta testeaza terenul unor posibili aliati in terenul opozitiei. Asa se explica mangaierile discrete la adresa PPDD.

Practic, Victor Ponta se preocupa mult mai mult de jocurile politice, de sicanele din interiorul USL si de planurile de back-up pentru scenariul scoaterii PNL de la guvernare, decat de soarta tarii, de alocarile bugetare pentru 2013. Cu alte cuvinte, Victor Ponta se afla, in continuare, tot in campanie electorala si nu la guvernare, cum se asteapta romanii. Din pacate, cetatenii acestei tari nu se hranesc cu impertinente, glumite si cancanuri ieftine de presa tabloida.

Sursa: turcanraluca.ro

 1. arrletty
  9 februarie 2013 la 23:35

  aceasta doamna face parte dintr-o specie pe cale de disparitie. ar trebui sa stea intr-rezervatie, pentru a fi protejata. Inclusiv de colegi. Oricum, ii admir stomacul

  • 10 februarie 2013 la 18:27

   Cred că sub acel aspect de delicatețe se ascunde o femeie puternică.

 2. Budulea Taichii
  10 februarie 2013 la 14:32

  Chiar n-am idee cum se vede politichia prin prisma unui deputat, al Ralucăi Turcan, în cazul de față. Pesemne ca dumneaei, activând în lăcașul „zeilor”, lucrând acolo, vede si pricepe altfel lucrurile. Noi, masa de alegători, nu vedem decât ce ni se oferă pe sticlă, sau prin presă, coroborăm acestea cu părerile personale, cu simpatia politică (când există) și emitem o concluzie, care poate să fie apropiată, sau îndepărtată de adevar.
  Asta – una la mână.
  Secundo – care ar fi scopul oricărui om politic al zilelor noastre (nu care ar trebui)? Este cel de a căștiga din nou sufragiul masei de votanți, când mandatul îi expiră și se pregătește a reintra în aceeași poziție, ori după caz, într-una superioară. Dar pentru asta, nu există un buton pe care să apeși, iar electoratul să se supună instant – e un proces de durată, minuțios, care debutează odată cu înscăunarea inițială. Triste însă, sunt metodele folosite. Nu se întrec în a găsi soluții pentru îndulcirea națiunii, nu își frământă mințile în a identifica soluții viabile, solide, andurante în timp, ci poartă o luptă absurdă aruncându-și unii altora, acuze, critici, satire, se încaieră ca niște gladiatori într-o arenă, așteptând ovații de la public, în funcție de ce lovituri reușesc să atribuie adversarului. Personal, aș dori să văd în acea arenă o sumă de oameni care să facă o echipă strong și lupta să fie dusă în sensul promovării celor mai eficiente metode de a ne pune pe un drum prin care să simtă tot omul de rând că nu i se irosesc anii în zadar, că viața unică ce o are îi poate oferi mici bucurii, că nu va prinde bătrâneți acre, lehămetit și neputincios.
  Terzo – cele descrise mai sus, fac să ucidă din fașă, orice posibilitate de a construi ceva, iar aici, mă gândesc la reacția Președinte – Premier vis a vis de fondurile UE obținute. Președintele s-a declarat foarte mulțumit de suma obținută, considerând că a repurtat o victorie răsunatoare, dar trecând sub tăcere procentul dezastruos de mic al absorbției fondurilor precedente, pe când PDL-ul era pe cai mari. Premierul, imediat după declarația Președintelui, își arată nemulțumirea, e dezamăgit profund de lipsa a cca 10 mld din respectivele fonduri.
  Dar, nici unul dintre cei doi, în nici o secundă din declarațiile lor, nu a lansat propunerea de a întruni de urgență persoanele care răspund de multitudinea programelor cu fonduri europene, să puna bazele unei strategii serioase, să convoace, să importe, să cumpere, să cloneze, să facă ceva în a pune fondurile acestea pe seama unor minți competente si eficiente, care să traseze căile, să ființeze logistica necesară pentru a beneficia la maximum de aceste fonduri. NU, ei au avut grijă să-și dea la gioale, să își facă reproșuri, să mârâie unul la altul, singurul lor scop fiind de a arăta electoratului cât de incompetent e celălalt.
  Ei bine, personal nu aș ajunge la concluzia – slogan al PPDD-iștilor: USL PDL FSN aceeași … ci mi-aș dori din toată inima ca toate structurile beligerante din politica românească să caște ochii și la noi, să realizeze că există o națiune română care așteaptă să fie îndrumată, ocrotită, și care să nu repete aceeași frază pe care și-o spune de un amar de decenii:
  „Măcar copiii noștri să apuce vremuri mai bune!”

  • 10 februarie 2013 la 18:42

   1.. Cum adică … cum se vede politica prin prisma unu deputat? De obicei pute …
   2.. Scopul oamenilor politici? Putere, influență, și dacă e putere și influență, sunt și bani… Gratis nimeni nu va fi de acord să înghită atâtea flegeme… fiecare politician român are parte de o doză apreciabilă de flegme luate în freză de la adversari. Nu-ți face probleme, deliciile puterii merită chiar și mult mai multe flegme decât își iau de obicei politicianii…
   3.. Greșit, ce spune un politician are cu adevărat valoare până se încheie fraza.. apoi .. verba volant… În politică, fiecare aruncă în piață toată inabordabilitatea de care e în stare.
   Când vine vorba cu adevărat de negocieri, de fapt de târguială totul se uită…
   La PDL e un război intern și fiecare dorește să arată ce mușchi frumoși și puternici are.
   Din păcate, la PDL încă nu a plătit nimeni pentru dezastrul de la alegeri…

   PPDD în sine este o aberație, evident că nu poate spune decât aberații…

   „Măcar copiii noștri să apuce vremuri mai bune!” asta e discutabil … depinde ce înțelegi prin vremuri mai bune… dacă îți imaginezi prin asta o România în care să fie ca în Germania … nu în acest mandat, poate în cel viitor (Mă refer la mandatul lui Dumnezeu )

   • Budulea Taichii
    10 februarie 2013 la 19:51

    @Sorine, bună rău asta cu mandatul de pe ailaltă lume :))
    Totuși, PNL, PSD, PDL, P-ce-o fi, nu avem, nici o șansă de a o duce mai bine, ca și națiune? Mi se drapelează de vinovații pierderilor alegerilor din PDL, la fel mi se drapelează de emfazele celor din USL, ignor de-a dreptul aberațiile PPDD, nu-mi pasă de flotă, nu mă interesează de bordurile lui Videanu, de plagiatul lui Ponta, nu-mi fac nici o grijă de miliardele irosite aiurea, de jdemiile de euro / km autostradă, de tricourile lui Gheișe, sau de baletul justițiar al băieților de la Antena3, pentru că în urma mega dezvăluirilor, făcute de o parte și de alta a beligeranților, nu s-a făcut nimic, asta în cazul în care trebuia să se facă ceva, tot ansamblul seamănă cu o luptă domestică dintre cocoșii dintr-o ogradă, care după ce se smotocesc bine, urmează a coabita bine merci. Nu zic că vreau a vedea sânge, dar să ieșim odată din gaura asta în care ne aflăm, că prea aduce a circ sătesc ceea ce se întâmplă, iar in ritmul ăsta, daca voi mai apuca 25 de ani să trăiesc, parcă văd ca președintele țării va fi băiatul lui Ponta, premier va fi nepotul lui Băsescu, președintele Senatului o rubedenie a lui Becali, iar prezidenta CCR fetița lui Diaconescu.
    Degeaba comentează milioanele de români pe forumurile de pretutindeni ,că la vârf, interesele sunt fix acelea pe care le-ai enumerat la pct.2
    Așa că mă întreb retoric, e mai bine să-mi leg franghia de gât, cu cat mai repede, cu atât mai curând apuc și eu a trăi mai bine?

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: