Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > AMINTIRI DIN VIITOR: Dan Andronic: ” PNL-ul condus de Antonescu va arăta astfel: partid de opoziţie, fără pârghii instituţionale, cu o singură voce- Crin Antonescu…”

AMINTIRI DIN VIITOR: Dan Andronic: ” PNL-ul condus de Antonescu va arăta astfel: partid de opoziţie, fără pârghii instituţionale, cu o singură voce- Crin Antonescu…”

PNL, pe cale de a intra în epoca Antonescu II.

Şi în Opoziţie

Dan AndronicLa sfârşitul săptămânii, în PNL va avea loc Congresul partidului. Rezultatul va fi unul fără surprize: oricare va fi sistemul de vot, Antonescu şi apropiaţii săi vor câştiga lejer un nou mandat la conducerea partidului. De fapt, actualul preşedinte al PNL nu va avea un contracandidat, deci Congresul va fi o simplă formalitate presărată cel mai probabil, cu o serie de discursuri care să îl conteste pe liderul liberalilor. Dar atât. Cel puţin pentru încă un an de zile, Crin Antonescu va rămâne preşedintele PNL. Printre primele decizii pe care le poate lua liderul PNL după alegeri se numără excluderea lui Andrei Chiliman, care şi-a asumat făţiş statutul de principal oponent al lui Antonescu, în timp ce marginalizarea lui Ludovic Orban şi Călin Popescu Tăriceanu va continua.

Însă, cu liberalii conduşi de acelaşi Antonescu, viitorul apropiat al PNL va arăta în felul următor:

1.      Aflat într-o poziţie de forţă, PSD va continua să îi marginalizeze pe miniştrii liberali din guvernul Ponta.

2.      Antena 3 va continua să atace România Tv, iar disputa va ajunge până la cel mai înalt nivel în USL, afectând inclusiv relaţia Victor Ponta- Crin Antonescu.

3.      După ce vor fi lăsat toate ministerele liberale fără obiectul muncii, PSD va găsi un bun pretext pentru a-i elimina pe liberali de la guvernare, urmând să formeze guvernul cu UMDR sau PDL.

Aşa că, peste un an de zile, în prag de europarlamentare, PNL-ul condus de Antonescu va arăta astfel: partid de opoziţie, fără pârghii instituţionale, cu o singură voce- Crin Antonescu, măcinat de nemulţumiri şi lupte interne şi principalul perdant al europarlamentarelor, dar mai ales al prezidenţialelor

Autor: Dan Andronic

Sursa: danandronic.ro

 1. arrletty
  18 februarie 2013 la 20:46

  Totusi, care o fi IQ-uri pe la PNL prin ograda ? ca, la ceea ce se tot petrece pe acolo, ma tem ca e pe la nivelul Gropii Marianelor (bottom)… Ca de viziune, strategii, ma ia cu vertij, nici nu mai are rost sa vorbim (despre ceva ce nu exista, poti doar sa emiti tot soiul de speculatii si cam atit). Mai apoi, trec la electorii PNL.. Oare ce-o fi fost in capetele lor votind USL ?

  • 18 februarie 2013 la 23:07

   La PNL , având în vedere că Antonescu e tot președinte, cred că media IQ-ului se menține negativ ..

 2. Budulea Taichii
  19 februarie 2013 la 14:58

  Din ciclul „Ba al nostru-i mai frumos!”
  Ăi de au votat pro USL și-au exprimat de fapt nemulțumirea față de PDL.
  Cu cine ar fi trebuit să voteze cei cărora le-am murit rudele în fața porților spitalelor închise (măcar dacă închiderea în masă a acelor spitale ar fi redresat substanțial soarta celorlalte)? Dar bugetarii (ăi de rând, nu de lux) prin scăderea cu 25% (cca 47% în real) a salariilor? Dar oamenii de afaceri și nu numai, care s-au trezit cu un TVA de 24%? Dar cei care aveau date concrete despre cât s-a furat, despre cum s-au irosit aiurea banii statului?
  Dar..dar…dar.. și tot dar?
  Dacă tragi o linie, e limpede că votul, în esența lui, nu a fost unul pro USL ci anti PDL. Că doar nu aveau sa voteze cu PPDD, decât o mână de naivi, necajiți în marea lor majoritate.
  Și dacă te uiți atent prin presă, se constată o diversiune de toată frumusețea. S-au uitat nelegiurile trecutului (comise de cei aleși.. din toate partidele), acum se joacă cartea de-a patridulețul.Ba că peste un an cutare va fi istorie, ba că un altul care a fost detronat va reveni în forță, iar toate acestea nu îi aduc pe cei morți înapoi, dar nici viilor vreun bine.
  Iar USL-ul dacă nu va aduce schimbări benefice în viața românilor și-o va lua ca la Plevna iar românii, cred că o să-l aducă, pe brațe, pe regele Mihai, chit că va avea aproape suta de ani.
  Antonescu? Personal îl văd ca pe un actor de vodevil și puțin îmi pasă de politica internă a PNL-ului, mi se fâlfâie magistral de aceea a PSD-ului, de a PDL-ului, e relaxată total drapelarea, ăla e în comă, abia mai suflă, de PPDD..mă bufnește râsul numai la gândul unui asemenea partid. Ca cetățean mă interesează doar trei aspecte:
  1. Românii să aibă un trai decent, la ei acasă;
  2. Jafurile naționale să stopeze;
  3. Să le fie confiscate averile acelora care au furat și restituite statului român

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: