Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > În România viața bate filmul. Infractorii condamnați la tribunal sunt că comisiile juridice pe la Parlament, iar victimele răpirilor spun că au intrat în portbagaj ca să nu murdărească tapiseria … mortal, nu?

În România viața bate filmul. Infractorii condamnați la tribunal sunt că comisiile juridice pe la Parlament, iar victimele răpirilor spun că au intrat în portbagaj ca să nu murdărească tapiseria … mortal, nu?

Gigi BecaliTrăim în România și chiar mă întreb de multe ori cum de nu tâmpim de tot.

Că a fost mirabil ca blonda ministresă a Justiției să se plimbe în mașina unui pușcăriaș, condusă de fiul acestuia, să mai zici, deși nu e tocmai în regulă.

Dar, a fi în Comisia Juridică un penal (chiar condamnat cu suspendare, tot penal e) asta e cu mult dincolo de culmea Justiției.

În curând vom avea probabil un ministru al justiției cu domiciliul stabil la Jilava, celula X.

Da, Jiji Becali este condamnat, e drept, cu suspendare, dar continuă să fie membru al Comisiei Juridice … latifundiarul din Pipera, care azi, în Parlament a recurs la alte injurii la adresa jurnaliştilor.

„Repet, îmi voi da demisia din PNL, voi rămâne membru afiliat al USL-PNL, rămân membru în comisia juridică. Demisia mea se ştie, am comunicat-o public la telefon”.

Demisia lui Becali din PNL a venit deoarece  acesta a fost condamnat (condamnare rămasă definitivă) pe 11 februarie la trei ani de închisoare cu suspendare de ÎCCJ în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de bodyguarzii săi pentru sechestrarea mai multor persoane. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a trimis, spre informare Comisiei Juridice sentinţa de condamnare a lui  Becali.

Deși e condamnat penal, G.Becali, absolut halucinant, rămâne membru al Comisiei Juridice, cu această ocazie, Crin Antonescu a arătat iar că pentru el moralitatea e vorbă în vânt, că, după ce s-a înconjurat de tot felul de … ”foști” în frunte cu Felix Voiculescu, nu mai are nici o jenă în a fi coleg de alianță cu indivizi al căror cazier mustește de fapte  care mai de care mai interesante… La Crin Antonescu, dacă portofelul er grăsălan nu mai contează cazierul stăpânului, dealtfel nici nu e de mirare după ce nu a avut nici un fel de jenă să se înhiteze cu plagiatele lui Ponta, asta ca să nu pomenim de cadavrele de pricurori sinucigași din  șifonierul actualului premier. E o chestiune care ţine de Camera Deputaţilor. – zice Antonescu – După părerea mea, da, pentru că e un deputat care a făcut o opţiune pentru comisie, care a fost votat ca atare”.

Pentru Antonescu nu a contat că cinci judecători ai instanţei supreme au dat verdictul final în dosarul în care finanţatorul clubului Steaua este acuzat că a sechestrat hoţii care i-au furat maşina și că  Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Nu, banii lui Becali au fost mult mai importanți.

E foarte interesant ceva, se va întâmpla poate ca uneori Becali să lipsească de la lucrările Comisiei Juridice… motivat … Ce tare sună.. lipsește motivat de la Comisia Juridică deoarece a trebuit să facă vizita lunară la Serviciul de Probaţiune şi la Poliţie. Culmea culmilor este că   instanţa supremă i-a dat lui Gigi  o pedeapsă accesorie privind pierderea drepturilor electorale, însă i-a suspendat-o pe perioada termenului de încercare, astfel că patronul FC Steaua, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, poate rămâne parlamentar.
În prima fază a procesului, în octombrie 2011, cei care au participat la prinderea hoţilor şi care au asistat la „judecata din Pipera”, orchestrată de Gigi- Becali, au fost achitaţi. În dosarul respectiv  a fost audiat şi Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu. Aflat în penitenciar, el a povestit la telefon fratelui său, închis în Belgia, cum a fost furată maşina lui Becali. Sandu Geamănu: „Gheorghe şi Ion mergeau pe stradă şi au văzut o maşină pornită cu cheile în ea…Copiii, când au văzut maşina mai aşa, au zis: Hai, domle, să o luăm să ne plimbăm şi noi cu ea…”.Maşina era un S, Mercedes ultimul tip! Era a lui Becali!.

Parcă suntem în filme cu proști.

Completul de cinci , după ce au reluat audierile şi au ascultat noile declaraţii pe care au vrut să le facă părţile vătămate din acest caz respectiv, Stan Constantin David şi Tinel Niculae, au avut o mare surpriză…  ambii audiați  au arătat că doresc să îşi schimbe declaraţiile, pe motiv că fie s-au făcut presiuni asupra lor în timpul cercetărilor de la Poliţie şi Parchet, fie presupusele înţelegeri avute cu procurorii nu au mai avut o finalitate în cazul lor.

Concret, partea vătămată Stan Constantin David a arătat ferm în faţa celor cinci judecători că nu menţine declaraţiile date la Parchet, pe motiv că nu a fost respectată o presupusă înţelegere avută cu procurorii. David a arătat că, în timpul audierilor de la Poliţia Capitalei, la care, pe alocuri, a participat şi Ion Alexandru, zis Sandu Geamănu, acesta din urmă a propus victimelor să dea declaraţii nefavorabile finanţatorului Stelei, astfel urmând să beneficieze de clemenţă din partea anchetatorilor în alte dosare penale instrumentate la acea vreme pe numele lui şi a celor doi care ar fi fost sechestraţi de Becali. Acesta a declarat că această presupusă înţelegere nu a fost respectată.

La rândul său, Tinel Niculae a confirmat cele spuse de David şi a arătat că doreşte, „de această dată”, să spună „adevărul adevărat, aşa cum a fost”. Astfel, Niculae a spus în faţa judecătorilor că, în momentul în care a fost prins  de M.Popa, una dintre gărzile de corp ale lui Becali, a scos un briceag „destul de mare”. Acesta ar fi motivul  pentru care Popa a scos un pistol cu care l-a somat să arunce arma albă din mână. Niculae a mai declarat  că Popa a tras, un foc de armă înspre el şi că proiectilul de cauciuc l-a rănit superficial, deci nu merita să  meargă la spital, pentru că nu a simţit nicio clipă că viaţa i-ar fi fost pusă în pericol. Ulterior, a povestit Niculae, gărzile de corp ale finanţatorului Stelei l-au întrebat dacă „are curajul să meargă la Becali să-i spună că nu el a furat maşina”, context în care a acceptat propunerea. Tinel Niculae le-a precizat judecătorilor că el a cerut în mod expres să fie lăsat să meargă în portbagajul maşinii de teren, pentru a nu păta cu sânge banchetele autoturismului. Ei? Nu e ca în filmele cu proști? E …

„Practic, doar m-a zgâriat puţin la picior, acolo. Popa Marcel m-a întrebat dacă am curaj să merg la Gigi (Becali – n.r.) să zic că nu am furat maşina şi eu am fost de acord. (…) Deoarece eram lovit în zona capului şi îmi curgea sânge, pentru a nu murdări maşina în care urma să mă sui să merg la Becali, am dorit să intru în portbagaj. A fost ideea mea şi asta ca să nu murdăresc maşina cu care urma să mergem”, a spus  Tinel Niculae, în faţa celor judecătorilor.

Avocatul lui Becali a cerut instanţei, după audieri, depunerea unei scrisori transmisă de Sandu Geamănu, din penitenciar, prin soţia sa, lui George Becali, precum şi audierea lui Geamănu. Procurorul s-a opus, pe motiv că nu este o probă certificată ştiinţific şi pentru că nu se poate stabili cu certitudine proveninţa acelei scrisori, iar după deliberări instanţa supremă a admis ambele probe cerute de apărarea lui Becali. Instanţa a dispus, din oficiu, audierea altor trei martori la termenul din 17 decembrie, când judecare acestui proces va fi reluată.  

În acest caz finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, loc unde aceştia au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi. Decizia instanţei a fost contestată de Parchet şi de unii dintre inculpaţii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: