Kăkă+Klaus=Liebe …

  Antonescu, Johannis

Senzație senzațională… Klaus Johannis, Primarul Sibiului a anunțat că s-a înscris în PNL…

Ah, nu faptul că s-a înscris acum este senzațional ci faptul că până acum a zice că a fost altceva decât liberal. Interesant este că acum nu mai consideră că F.D.G.R. unde este președinte la al patrulea mandat nu mai e considerat partid ci… ceva … s.r.l. poate … Când a fost să candideze nu a candidat la Primărie ca independent ci ca reprezentat al Forumului Democrat al Germanilor din România. Ba zvonurile spun că ar urma să i se acorde calitatea de vicepreședinte al PNL.

Despree democrația din PNL am mai vorbit… teoretic și acolo, pentru a ocupa o funcție trebue să te voteze lumea… De unde se știe că va vi votat? Poate or fi existând oameni care au făcut pentru PNL câte ceva și care ar merita ceva mai mult funcția.

Păi explicația e una simplă… va fi vicepreședinte pentru că așa vrea Crin Antonescu și cum nimeni nu își permite în partid să voteze altfel decât îi cere stăpânul … asta e.

Ce merite are totuși Johannis?

O fi faptul că a avut o ceartă cu madam Grapini?

Deși era țară parteneră a primului mare târg de turism de anul acesta – Ferien Messe din Wien – România nu a mai apucat să își amenajeze un stand personalizat deoarece nu a avut timp, explică noul ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri și Turism, Maria Grapini. Reprezentata PC se consideră salvatoarea participării țării noastre la Viena. ”Direcția de specialitate care are în responsabilitate pregătirea și organizarea târgului a prezentat referatul și devizul în data de 7 ianuarie 2013, târgul având data de începere in 10.01.2013. Ministrul Maria Grapini nu a sistat fondurile pentru construirea standului României, ci a alocat banii pentru construirea standului standard

La Viena, România a fost aproape să rămână  fără stand, iar organizatorii Târgului au început lucrul la unul cu dotări minimale, chiar dacă nu aveau siguranța că vor și primi banii pentru acest lucru.

Este adevărat că Ministrul a tăiat din deviz așa-zisele produse de promovare ale României: rucsacuri, cântare, tricouri etc., toate produse în China. Ministrul Maria Grapini nu va accepta să se mai risipească banii, fie ei și europeni, pe așa-zisele obiecte promoționale”, se mai arată în răspunsul celor de la Ministerul Economiei, în subordinea căruia funcționează acum Autoritatea națională de turism.

Întârzierea în decizia de a organiza un eveniment, în acest caz Târgul de la Viena, nu are legătură cu schimbarea ministrului, ci cu incompetența celor care conduc direcțiile de specialitate din Minister” – mai spunea ministrul.

La rândul lui, Klaus Johannis a dezvăluit sincopele organizatorice și s-a declarat nemulțumit de ”țopăiala” de care dau dovadă autoritățile centrale de fiecare dată când apar schimbări la conducere. În replică, Maria Grapini spune că s-ar fi așteptat ca Johannis să o sune mai întâi. ”Domnule Primar. dacă m-ați fi sunat (ar fi fost foarte simplu), ați fi aflat că nu a tăiat ministrul banii pentru standul României, ci a aprobat devizul în aceeași zi când a primit documentația, ca să se poată construi standul. Nu se putea construi un al tip de stand (decât cel standard) deoarece pe proiecte europene procedura de licitație durează câteva luni. De altfel, în 3 ianuarie 2013, anunțul a fost pus pe site, dar nu s-a înscris nimeni”, scrie Grapini în scrisoarea ei. Ea îl invită pe Johannis să se implice și în treburile ministerului. ”În încheiere, vă întreb domnule primar, de ce în calitate de partener la acest eveniment nu ați fost preocupat să se rezolve finanțarea și toată organizarea în anul 2012, așa cum se procedează legal la proiectele finanțate pe Fonduri Europene”.
Klaus Johannis a luat poziție față de sincopele organizatorice, după ce a fost informat de reprezentanții Biroului de turism din cadrul Primăriei Sibiu despre acest lucru. Maria Grapini îl ironizează pentru acest lucru, după care apelează și ea la surse în răspunsul transmis Evenimentului Zilei. ”Ministrul a ales să fie prezentă România cu stand, care după relatările celor prezenți a fost amenajat cu: spoturi digitale, imagini color și materiale informative despre expoziție”. Fosta ministră a  Turismul, Elena Udrea spune că performanțele din acest domeniu au fost realizate cu ajutorul oamenilor pe care Maria Grapini îi critica. ”Am avut o creștere de 30% pe turismul de iarnă. Plus multe alte realizări, făcute nu de mine, ci de oamenii pe care eu i-am găsit în minister. Nu de mine aduși, dar care muncesc extraordinar. Actualul ministru în afară de critici nu mai aduce nimic altceva”, a declarat Elena Udrea. Modul de participare a României la Viena. ”Dovedește că la actualul Guvern, distanța între vorbă și faptă este foarte mare”.

Ministrul delegat, Maria Grapini, anunță că, la fel ca la Viena, România va fi prezentă la toate târgurile internaționale de turism cu standuri standard. Fără nicio urmă de personalizare în afară de fotografii. ”Menționăm că toate târgurile din trimestrul I nu pot fi organizate decât cu stand standard, construit de tara gazda, datorita lipsei de pregătire a documentației de licitație pentru construcția de stand special.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, în cadrul unui comunicat de presă apune

„Adeziunea domnului primar Klaus Iohannis la Partidul Național Liberal reprezintă, pentru partidul nostru, un câștig incontestabil de competență, seriozitate și verticalitate. Ținând cont această realitate, consider că este de datoria mea să salut opțiunea domnului primar Klaus Iohannis de a ni se alătura”.

„Îi urez domnului Klaus Johannis bun venit în rândurile noastre și îmi exprim convingerea că vom colabora cu succes în promovarea principiilor, valorilor și proiectelor liberale pentru România, indiferent de conjunctura politică în care evoluăm noi și Partidul Național Liberal”, a mai spus Chiliman. 

Interesant este că Johannis nu avea o părere părea bună de  actuala Putere. Modul în care Guvernul abordează problemele bugetarilor reprezintă un „copy-paste” al viziunii fostului Executiv.

„Am aşteptat să apară o viziune, dacă nu revoluţionară, măcar puţin diferită faţă de cea de dinainte în domeniul salarizării bugetarilor şi angajării. Nu vreau să spun că e bine sau rău, pot doar să constat că abordarea este copy – paste cu ce am avut înainte. Nu se angajează, dacă pleacă şapte angajăm unul, nu se indexează salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Măcar se putea merge pe o altă abordare, respectiv că statul nu are bani, treaba lui, dar cine are bani – de exemplu municipiul Sibiu – poate să stimuleze angajaţii într-un cuantum mic, că doar este vorba de ceva simbolic, sau poate să angajeze până la un anumit număr posturiOri această abordare este identică cu cea din guvernele Boc şi atunci lumea întreabă unde e noutatea?”  a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, citat de Realitatea Tv.Potrivit lui Klaus Johannis, au plecat mulți  angajaţi din aproape toate serviciile Primăriei. „Dacă mai stăm un pic aşa, devine greu de controlat situaţia”, a declarat Klaus Johannis.

Lui Victor Ponta nu i-a plăcut niciodată să fie comparat cu Emil Boc, iar într-o emisiune actualul premier chiar s-a ridicat în picioare pentru a demonstra că nu seamănă cu fostul premier ceea ce l-a făcut să taie banii pentru pareticiparea  Târgul de Turism  de la Viena.

 „Cu două zile înainte de începerea târgului, ministerul i-a anunţat pe organizatori că nu mai este dispus să plătească standul fiindcă… nu-i bine”, declara pe 19 ianuarie, Iohannis. „Organizatorii austrieci ne-au construit un stand simplu, pe banii lor, ca să evite o situaţie delicată”, mai spunea acesta.

Deși mulți și-au amintit cum  a mai fost plimbat Johannis prin orașul cu mitici, când USL îl fâlfâia ca premier ,  probabil pentru că se consideră infailibil, fotoliul de premier fiindu-i asigurat, ponta zicea: „Este o veste foarte bună dacă se confirmă. Ştiţi părerea mea despre domnul Iohannis ca om politic, ca om. Dacă se confirmă ca ştire ar fi un mare câştig pentru PNL şi USL. Nu pot să comentez mai mult decât atât”. În august 2012, cu prilejul remanierii primului Guvern Ponta, Johannis a declarat că Ponta i-a propus un portofoliu în cadrul Executivului, dar că a refuzat. Se pare că, pentru Ponta  nu a contat nici că, în luna ianuarie, primarul Sibiului a criticat dur guvernul pentru a impune decizia de a sili primăriile să mărească taxele locale. Ca rezultat, Sibiul s-a trezit cu bugetul tăiat la Târgul de Turism de la Viena. Johanis a recidivat, spunând că premierul este „copy-paste după Boc”. De asemenea, el a declarat că la Consiliul European ar trebui să se ducă șeful statului și nu cel al guvernului.

Liderul PDL Adriean Videanu consideră înscrierea lui Klaus Johannis în PNL ca pe o dovadă că în interiorul USL se manifestă „Războiul Rece”.

„Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă, în interiorul USL se manifestă Războiul Rece. Exact ca pe vremea comunismului, Războiul Rece între SUA şi Rusia. Fiecare se înarmează, şi PSD se înarmează, şi PNL se înarmează, aşteptăm să izbucnească războiul între cele două formaţiuni politice membre ale USL-ului„, a declarat Videanu, conform realitatea.net.

 1. 21 februarie 2013 la 17:49

  Blue,
  Tu ai dat articole din Dan Badea. Te rog, ia o atitudine și tu în chestiunea închiderii blogului său!
  http://dictaturajustitiei.wordpress.com/2013/02/21/blogspot-cenzura-deceniului-2/#comment-14930

  Îți mulțumesc anticipat pentru că îți știu sufletul nobil.
  Carmen

 2. 21 februarie 2013 la 21:16

  Am văzut că avea probleme, dar blogul încă funcționa… am zis că face și el scandal … preventiv… Leghea în virtutea căreia a fost închis blogul lui Badea e o lege americană… n-an înțeles, trebuie să ne conformăm tuturor legilor din lume? Trebuiai să facă bloful de neaccesat din zonele unde acționează acea lege. Oare cum ar fi să aplicăm legile religioase din Iran sau cele ale cenzurii comuniste din China?

  Ceea ce s-a întâmplat de cenzură din ca mai odioasă speță.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: