Prima pagină > Blogosfera, Presă > Bun revenitul în Blogosferă, Dan Badea !

Bun revenitul în Blogosferă, Dan Badea !

Ante Scriptum

Trebuie să recunosc că, luat cu treburi nu am avut timp să mă mai interesez ce se mai aude cu blogul închis al lui Dan Badea. 

Am aflat mulțumită lui Ceaikovski, o mai veche cunoștiință virtuală.

Noul blog al lui Dan Badea: http://www.danbadea.net/

Aseara in emisiunea Alexei, v-a multumit mult Dan, pentru ca v-ati implicat si l-ati ajutat!
Iti mulumesc si eu ca cititor, pt ca blogul lui Dan, devenise o lectura zilnica, necesara :)
Sorin, esti mare!

Am postat acest mesaj deoarece cred că așa e mai vizibilă noua adresă a site-ului lui Dan Badea. 

Modificarea necesară am făcut-o și în dreapta, la blogrol

Mulțumesc Ceaikovski !

***********************

Vreau să-i urez lui Dan Badea un bun revenit în Blogosferă. E nevoie de oameni ca el … 

Dan Badea - blog (Header 1)

 

*

Dan Badea - blog (Header 2)*

Comunicat MediaSind:

Preşedinţii FEJ şi FIJ solicită României să respecte

Convenţiile OIM şi directivele europene

Publicat: 25 -Feb – 2013

Arne König

Arne König
Preşedintele Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ)

Într-o scrisoare semnată, în premieră, de Președintele Federației Internaționale a Jurnaliștilor (FIJ), Jim Boumelha  şi preşedintele Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ), Arne Konig transmisă Preşedintelui României, Traian Băsescu, Primului Ministru, Victor Ponta, Preşedintelui

Senatului, Crin Antonescu și Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cele mai mari organizaţii din lume ale jurnaliştilor solicită puterii de la Bucureşti să respecte Convenţiile Organizaţiilor Internaţionale a Muncii şi Directivele europene din domeniul relaţiilor de muncă. 

 

Jim BoumelhaPreşedintele Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ)

Jim Boumelha
Preşedintele Federației Europene a Jurnaliștilor (FEJ)

Liderii a peste 600 000 de jurnalişti din peste 100 de ţări îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu lipsa de reacţie a autorităţilor române faţă de abuzurile conducerii interimare a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva propriilor salariaţi şi a Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, afiliat la Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Vă prezentăm, în continuare, textul integral al scrisorii transmise în data de 22 februarie a.c. de către preşedinţii FIJ şi FEJ liderilor politici de la Bucureşti.

 

Către: Traian Băsescu, Preşedinte al României

Victor Ponta, Prim Ministru

Crin Antonescu, Preşedinte al Senatului

Valeriu Zgonea, Preşedinte al Camerei Deputaţilor 

22 Februarie 2013

Referitor: abuzuri la Agenţia Naţională de Presă

  Excelenţele Voastre,

Vă scriem în numele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (IFJ) şi a grupului său regional, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ), pentru a reitera îngrijorarea în legătură cu faptul că autorităţile dumneavoastră nu au reuşit să acţioneze pentru a stopa abuzurile conducerii Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES împotriva propriilor angajaţi şi împotriva Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti, cu încălcarea Contractului Colectiv de Muncă. Noi îl susţinem pe membrul nostru afiliat, FRJ MediaSind în efortul său de a apăra libertatea de exprimare şi libertatea de asociere, şi de a se asigura că toate aspectele Contractului sunt respectate.

Într-o scrisoare transmisă încă la data de 19 Septembrie 2011 Preşedintelui, Primului Ministru şi preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi-a exprimat îngrijorarea faţă de abuzuri similare împotriva angajaţilor în această agenţie publică de presă şi a solicitat înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru a investiga ilegalitatea faptelor directorului general care ar putea fi o încălcare a mandatului său, gestionarea frauduloasă a fondurilor publice, acuzaţiile de cenzură şi nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media şi a Contractului Colectiv de Muncă din ANP AGERPRES.

Am descris, de asemenea, în acea scrisoare, modul în care directorul general al Agenţiei a hărţuit membrii de sindicat şi a intervenit în politica editorială prin adoptarea unui Regulament Intern, impunând în mod autoritar exclusiv condiţiile sale.

De fapt, sunt dovezi clare ce demonstrează faptul că ANP AGERPRES încearcă să elimine reprezentarea democratică a sindicatului în instituţie.

După încercări disperate şi ilegale de a evacua sindicatul din clădirea Agenţiei, de a desfiinţa panourile de afişaj prin care sindicatul comunica cu membrii săi, de a-i forţa pe unii dintre ei să renunţe la procesul de judecată intentat de sindicat pentru recuperarea celor 25 de procente, tăiate ilegal din salariu şi de a impune angajaţilor contravaloarea unor convorbiri telefonice din cauza unor contracte discreţionare încheiate cu diverse companii de telefonie, directorul general Interimar a blocat accesul Sindicatului Jurnaliştilor P

rofesionişti în sediul său din incinta Casei Presei, acţiune ce încalcă Contractul Colectiv de Muncă, în vigoare până la 16 februarie 2014 și care obligă angajatorul să ofere condiții adecvate în incinta agenţiei pentru activităţile şi reuniunile sindicatului.

Împiedicarea organizaţiei sindicale la un spațiu de muncă este considerată infracţiune în conformitate cu legea română şi noi considerăm că, în acest caz, standardele europene şi internaţionale privind Dialogul Social au fost grav încălcate.

FEJ şi FIJ sprijină protestele FRJ MediaSind la Comisia Europeană şi Organizaţia Internaţională a Muncii şi solicită autorităţilor române să respecte Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi Directivele Europene în domeniul relaţiilor de muncă şi să se asigure că legea este respectată cu stricteţe în toate instituţiile publice de presă.

Jim Boumelha, Preşedinte FIJ                                       Arne König, Preşedinte FEJ


Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind

Organizaţie reprezentativă la nivel de sector “Cultură şi Mass-Media”

Afiliată la: Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor
Romania, Bucureşti, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, intrare B1, etaj.1, sector 1
Tel: +40.037.215.01.89; Fax:+40.0372.87.10.86;
 

Sursa: danbadea.net

Comunicat MediaSind:

FIJ şi FEJ salută schimbarea conducerii AGERPRES

Publicat: 25 -Feb – 2013

IFJ

IFJ

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ) şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ) a salutat ieri, într-un comunicat de presă, decizia primului-ministru Victor Ponta de a-l demite pe directorul general al ANP AGERPRES, Ioan Roşca, încurajând noua conducere să lucreze „în armonie şi respect reciproc cu jurnaliştii”.

Vă prezentăm în continuare textul integral al comunicatului de presă al FIJ şi FEJ:

 Comunicat de presă

26 februarie 2013


Jurnaliştii salută schimbarea conducerii Agenţiei Române de Presă

Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ) şi grupul său european, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (FEJ) a salutat decizia primului-ministru al României, Victor Ponta de a-l demite pe Ioan Roşca de la conducerea Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

„Salutăm dezvoltarea ANP AGERPRES şi apreciem acţiunea promptă a Guvernului în legătură cu îngrijorarea pe care am împărtăşit-o cu membrii şi conducerea Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, membrul nostru afiliat în România”, a declarat Jim Boumelha, preşedinte al FIJ. „Noi încurajăm noua conducere să lucreze în armonie şi respect reciproc cu jurnaliştii.”

Într-un comunicat de presă dat publicităţii luni, 25 februarie, primul-ministru al României, Victor Ponta a anunţat că „în urma numeroaselor sesizări primite din partea unor asociaţii profesionale ale jurnaliştilor, naţionale şi internaţionale, care acuză abuzurile conducerii AGERPRES împotriva angajaţilor agenţiei”, directorul general Ioan Roşca a fost înlocuit cu Alexandru Ion Giboi. În aceeaşi zi, schimbarea a fost validată în şedinţa comună a celor două camere ale Parlamentului, potrivit comunicatului.

Preşedintele FIJ, Jim Boumelha şi preşedintele FEJ, Arne König au transmis, în data de 22 februarie o scrisoare autorităţilor române pentru a-şi exprima îngrijorarea în legătură cu eşecul guvernului de a stopa abuzurile conducerii ANP AGERPRES împotriva angajaţilor săi. Aceştia şi-au exprimat, de asemenea, sprijinul constant faţă de membrul său afiliat, FRJ MediaSind în apărarea drepturilor, libertăţii de exprimare şi de asociere a jurnaliştilor. Aceasta a fost a doua scrisoare (transmisă autorităţilor din România n.r.) după cea din septembrie 2011 referitoare la acest subiect.

FIJ şi FEJ sprijină decizia RFJ MediaSind de a conlucra cu noua conducere care, în vederea îndeplinirii angajamentului său de a restabili pacea socială, a avut deja o întâlnire cu conducerea Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti

”FEJ a urmărit comentariile pozitive ale noii conduceri în vederea restabilirii păcii sociale în agenţie şi sperăm că situaţia din cadrul AGERPRES se va îmbunătăţi pentru toţi jurnaliştii”, a adăugat preşedintele FEJ, Arne König.

Pentru mai multe informaţii, contactaţi-ne la+ 32 2 235 22 07

FIJ reprezintă peste 600.000 de jurnalişti în 134 de ţări

MediaSind

***

În seara de 19 februarie, blogul Adevăruri necesare , prin Investigații la cheie a fost eliminat chiar în timp ce scriam un material despre Ioan Roșca, dictatorul de la AGERPRES. După o domnie de 11 ani, ele a fost, în sfârșit, schimbat la presiunile făcute de Mediasind care a protestat continuu împotriva măsurilor dictatoriale cu care-și teroriza angajații pe care-i trata ca sclavi pe plantație. Iată textul meu din 19 februarie:

Roşca

Ioan Mihai Roşca

Ioan Mihai Roşca

Ioan Mihai Roşca, directorul general interimar al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, interzice, conform unui comunicat Mediasind, accesul conducerii Sindicatului Jurnaliştilor Profesionişti în sediul aflat în clădirea Agerpres din Piaţa Presei Libere.

Cu peste 40 de ani de activitate informativă în cârcă, Roşca este o prelungire securistoidă a presei comuniste în secolul 21, un dinozaur bine înşurubat în presa română, menţinut ilegal pe post, deşi i-a venit sorocul de ieşire la pensie în urmă cu vreo doi ani.

Este ceea ce eu numesc un derbedeu de presă, adică un personaj care nu e nici ziarist, nu iubeşte presa şi ziariştii, dar se foloseşte de oportunitatea oferită de presă pentru a promova pentru sine sau alţii, contra unui ce profit, idei sau ştiri plasate de unul sau altul dintre cei care-l controlează.

Deşi agenţia pe care o conduce este una de stat, aflată sub controlul Parlamentului, Roşca se crede pe moşia lui tat-su şi a instaurat teroarea şi sclavia în instituţia numită Agerpres.

E un fel de Mirela Iacob (terorizda de la Curentul), în variantă masculină, care aşteaptă să fie încălţat de procurori pentru numeroasele abuzuri comise, conform informaţiilor apărute deja în presă, în calitatea lui de stăpân de jurnalişti-sclavi.

Nu ştiu dacă individul a fost sau nu colaborator al Securităţii ca poliţie politică, dar după apucături pare să fi fost cel puţin informator de lux, pentru că nu lucra, pe vremea lui Ceauşescu, la Agerpres decât lume atent verificată şi profund dedicată regimului de teroare al dictatorului.

Iată că, peste ani, a devenit şi el un mic dictator protejat de un parlament pestriţ, compus din puşcăriaşi nedeplasabili la celule, pentru că au primit închisoare cu suspendare, de puşcăriabili get-beget, de mafioţi veroşi proveniţi din diverse medii, în care s-a exersat din plin ticăloșia şi, din nefericire, doar de câteva zeci de oameni oneşti, dar lipsiţi de putere.

Trăim vremuri cumplite (…)

Dan Badea

(19 februarie 2013)

Sursa: danbadea.net/arhive/2539

Categorii:Blogosfera, Presă Etichete:
  1. 27 februarie 2013 la 21:09

    Nu știu cum se poate accesa.

  2. 27 februarie 2013 la 21:48

    Simplu, dând clic aici: http://www.danbadea.net/ sau pe adresa din text, are linc activ …

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: