Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > USL spune explicit că vrea să oprească drumul spre Europa al României

USL spune explicit că vrea să oprească drumul spre Europa al României

Ponta, Antonescu, Corlățean

Azi, românii o parte din români a avut ocazia să se îngrozească… evident nu toți, doar cei care încă nu au fost complet imbecilizați de ordsinăriile media, Antena 3, România TV sau OTV …

Prietenul lui Ponta, ministrul de externe, Titus Corlățeanu, declara că s-ar putea să nu mai avem chef să ne batem pentru admiterea în Spațiul Schengen…

Ei bine, românul îngrozitul ar cam trebui să își amintească ceva, niște expresii: „Lovitură de stat”, „Atac împotriva Statului de Drept” etc…

Sunt chestii care se spuneau în vremea tentativei de lovitură de stat dată de cei de la USL când Europa civilizată a reacționast destul de dur la tentatoiva USL de a da o lovitură de stat în România. De fapt  Europa a refuzat să mimeze că nu vede nimic.

Admiterea în Schengen dar duce la o oarecare limpezire în comportamentele din România, cumva, cei care au făcut avere ilegal după 89, pescuind în ape tulburi ar trebi să dea socoteală.

Din câte vedem, USL își dă pe față arama…  NU DOREȘTE INTEGRAREA ÎN SCHENGEN… și e normal. Până acum doar Adrian Năstase e la pușcărie cnd deja ar fi trebuit ca cel puțin trei sferturi din  liderii USL ar fi trebuit să facă pușcărie.

România a făcut eforturi plătite nu de Ponta sau Corlățean ci de amărâtul care speră să trăiască mai bine dacă se integrează în angrenajul european.

Titus Corlatean, pur și simplu a declarat, la Realitatea TV, românia ar putea să nu mai fie interesată de admiterea în Schengen  în cazul în care aderarea României la Schengen va fi din nou amânată:

„O astfel de eventuală decizie (de amânare a aderării la Schengen) ar transforma procesul în unul necredibil. Ori dacă orice aş face, oricât aş îndeplini criteriile, oricâţi bani am băga şi nu ajunge, atunci daţi-mi voie să vă spun că nu mai suntem interesaţi de acest proces. Aşa cum am stat fără Scehngen până acum, aşa putem sta şi de acum încolo. Când vor vrea să ne cheme, foarte bine. Câtă vreme noi suntem corecţi şi eventual se va decide încă o dată amânarea, atunci cei care se opun au o problemă de credibilitate”.

Faptul că un ministru sau altul vorbeșete prostii, deja a devenit o regulă, nici nu e de mirare, densitate mai mare de imbecili nu a avutr nici un guvern în istoria României.

Ce e șocant de data aceasta este că Ponta, premierul măscărici iasă immai nou să susțină orice aberație comite un membru al Guvernului.

În loc să îi ceară imbeclului Corlățeran să își depună mandatul, Victor Ponta aduce în susținerea afirmației comise de amicul lui, întreg Guvernul.

„Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci a vorbit în numele Guvernului de fiecare dată când a vorbit despre Schengen. Vreau să întăresc faptul că Guvernul a făcut tot ceea ce ţinea de noi pentru ca deizia de săptămâna viitoare să fie o decizie pozitivă şi eu încă am speranţe în acest sens. Dacă însă decizia va fi din nou de amânare, atunci e clar că va fi nevoie de o soluţie politică a acelui stat care se opune intrării noastre în Schengen şi noi vom aştepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului României intrarea în Schengen ca o prioritate, ci noi suntem pregitţi şi, când se va lua decizia politică în ţara sau ţările care cred că trebuie amânat, atunci o să intrăm, însă nu o să mai fie în niciun caz primul punct de discuţii dintre România şi partenerii noştri europeni, o să fie alte puncte, nu Schengen”, a spus Ponta pentru MEDIAFAX.

Și acum Bombonica de pe tort:

Crin Antonescu reafirmă aproape explicit că el este susținut și se adresează doar unei turme de imbecili …  Cu toate declarațiile Premierului și a Ministrului de Externe, ghici cine nu vrea inegrarea României în Schengen … Cum cine? Băsescu deși acesta se delimitează de afirmaţiile ministrului de Externe, Titus Corlăţean, potrivit cărora, dacă la Consiliul JAI de săptămâna viitoare se amână din nou decizia privind aderarea ţării noastre la Schengen, România ar putea să nu mai fie interesată, potrivit Mediafax.

Într-o precizare a purtătorului de cuvânt al şefului statului se arată că afirmaţiile ministrului Titus Corlăţean potrivit cărora, în cazul în care aderarea României la spaţiul Schengen va fi amânată din nou cu prilejul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 7-8 martie, România nu mai este interesată de acest proces, „reprezintă strict opinia personală a ministrului Afacerilor Externe şi pot fi considerate cel mult o propunere de poziţionare”.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, se delimitează de aceste afirmaţii şi reiterează faptul că România îşi menţine întregul interes pentru aderarea la spaţiul Schengen cât mai curând”, precizează Bogdan Oprea.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu îl invită pe ministrul Titus Corlăţean „să renunţe la afirmaţii de acest gen pentru a nu crea o percepţie falsă în rândul statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la agenda europeană a României”.

Şeful statului „îi cere, în schimb, să acţioneze pentru îndeplinirea cu prioritate a tututor condiţiilor directe si indirecte legate de acest proces”.

Revenind la Antonescu,  acesta îi reproşează lui Traian Băsescu legarea MCV de aderarea la spaţiul Schengen, potrivit Realitatea.net.

„Ca să nu existe confuzie, evident suntem alături de poziţia guvernului. Trebuie totuşi să reţinem următoarele lucruri: România s-a achitat de toate obligaţiile, obligaţii exclusiv tehnice, a cheltuit un miliard de euro, a acceptat pachet de servicii mai severe decât oricare şi şi le-a îndeplinit. În conformitate cu tratatul, nu există condiţionare între MCV sau alte ţinte referitoare la justiţie şi aderarea la Schengen. Şi asta e oficial recunoscut, a fost recunoscut şi acceptat inclusiv de premierul olandez şi preşedintele Senatului din Olanda pentru că aşa spune tratatul. Schengen ar trebui tratat ca un obiectiv tehnic care n-ar trebui să fie prioritar – buget, mcv, probleme de justiţie. Se poate trăi şi fără Schengen, sunt ţări în UE, Marea Britanie, care nu vor. România vrea. Sunt perfect de acord cu poziţia primului ministru şi a ministrului de externe – dacă pe principii clare nu suntem admişi, e problema altora. Eu sunt mai optimist, mă aştept să fim primiţi în Schengen pentru că îndeplinim de mult şi complet toate condiţiile, daca nu, avem obiective mai importante pe care să le urmărim”, a declarat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

„E impardonabil ca preşedintele României, e impardonabil să impună domnia sa impunerea raportului MCV pt Schengen, ceea ce tratatul nu face şi nici partenerii europeni, cel puţin nu la vedere. E o chestiune care nu are nimic de a face cu Schengen – să lămurim cetăţenii români, să nu lăsăm loc potloăariilor politicianiste. Nu intrăm în funcţie de statutul parlamentarilor, de Fenechiu. Liderul politic din Europa care îşi doreşte ca România să nu intre în Schengen e Băsescu”, a adăugat el.

 

  1. gunty
    3 martie 2013 la 10:53

    Ce sa mai comentam ? Problema e, ca cu (cacofonie intentionata ) useleu la putere o sa devenim, cit de curind din Romanica Blues – Romanica Kazacioc…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: