Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > ELENA UDREA: „De unde în urma cu doi ani, ne aflam pe primul loc în UE la capitolul investiții (6,4% din PIB si 17,5% din Buget), acum am căzut pe ultimele locuri.”

ELENA UDREA: „De unde în urma cu doi ani, ne aflam pe primul loc în UE la capitolul investiții (6,4% din PIB si 17,5% din Buget), acum am căzut pe ultimele locuri.”

Pe siteul personal, doamna Elena Udrea zice că intenționează ca, dacă va deveni șeful Partidului să, facă din PDL o alternativă credibilă pentru momentul în care USL se va prăbuși. 

PDL trebuie sa devina alternativa credibila pentru momentul in care USL se va prabusi

Elena UdreaL-am vazut pe Victor Ponta vorbind in urma cu cateva zile de constrangeri bugetare si de lipsa fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de investitii importante. Nu am putut sa nu zambesc amar – ce repede si-au schimbat cei din USL discursul. Parca mai acum cateva luni vorbeau despre cum o sa curga lapte si miere in Romania, cum bugetarii si pensionarii vor avea venituri mari, cum toate spitalele si scolile vor fi reabilitate si modernizate, cum vor aparea mii de kilometri de autostrada. Ce mai: o mica gradina a Edenului realizata de USL.

Cand PDL se afla la guvernare, tipau ca din gura de sarpe ca banii nu sunt cheltuiti cum trebuie, ca autoritatile locale nu primesc fonduri pentru proiectele de care au nevoie. Indraznesc sa afirm, dupa scandalul din ultimele zile, cand o parte a alesilor locali ai PSD au contestat doi ministri ai Cabinetului Ponta, ca acestia si-ar fi dorit ca PDL sa guverneze din nou Romania, pentru ca noi am gestionat mult mai bine resursele pe care le-am avut la dispozitie.

De unde in urma cu doi ani, ne aflam pe primul loc in UE la capitolul investitii (6,4% din PIB si 17,5% din Buget), acum am cazut pe ultimele locuri. Si acest lucru se resimte la nivelul autoritatilor locale, care au ajuns sa ne regrete. La fel cum se simte si faptul ca somajul este in crestere acum, in conditiile in care Guvernul Boc a reusit sa creeze locuri de munca. Incepe sa se simta si inflatia galopanta. Reamintesc tuturor ca inflatia anuala din 2011, doar 3,14%, a fost cea mai mica de dupa Revolutie, pe cand acum preturile cresc incontrolabil, fara ca Executivul sa ia vreo masura. Si in caz ca este musai nevoie sa intervina in economie, atunci singurul lucru pe care-l stiu este sa mai genereze sau sa mai creasca o taxa sau impozit pentru a aduce mai multi bani la bugetul de stat.

USL a mintit cu nerusinare romanii in ultimii ani si in curand oamenii vor intelege impostura si incompetenta USL. Cand isi vor da seama ca traiesc mai rau ca pe vremea Guvernului Boc, sunt convinsa ca acest intreg esafodaj politico-mediatic construit in jurul actualei puteri se va prabusi ca un castel de carti de joc la o adiere de vant.

Important este insa faptul ca prabusirea USL nu este suficienta pentru PDL. Partidul trebuie sa-si rezolve mai intai problemele proprii, sa se reformeze, innoiasca si intareasca din interior. Sa inceapa din nou sa comunice credibil oamenilor. Sa se prezinte ca o alternativa reala la un USL incompetent si corupt. Faptul ca romanii isi vor fi dat seama de minciunile USL nu inseamna ca PDL va creste de la sine, asa cum spera actualul presedinte al partidului. Se creeaza o oportunitate pentru noi, dar mai trebuie sa o si fructificam

Sursa: blog.elenaudrea.ro

Pe de altă parte, doamna Udrea, aflată la Slatina, legat de zvonul care susține că își va părăsi partidul  dacă nu câștigă alegerile interne, a declarat:

Elena Udrea

Elena Udrea

“Şi dacă rămân ultimul om în partidul ăsta eu tot mă bat să îl facem de la capăt! În ceea ce mă priveşte, eu sunt om de partid. Faptul că unii au venit mai târziu în partid ori s-au născut mai târziu, aşa e viaţa, dar asta nu înseamnă că eu iubesc mai puţin partidul sau că-mi pasă mai puţin de el. Partidul aceasta a reprezentat ceva în România şi reprezintă în continuare şi cred că ar fi tragic pentru clasa politică românească, dar şi pentru societate, ca PDL să dispară, să se ducă în PNL sau să facă altceva ori să devină atât de mic încât să plece toată lumea. Dar şi dacă pleacă oamenii şi rămâne brandul, tot se vot găsi suficient de mulţi cât să reconstruim partidul. Categoric, eu nu voi pleca niciodată din acest partid şi cred că, indiferent care va fi rezultatul, nici dl. Blaga nu pleacă din partid. Ce va face celălalt contracandidat (Monica Macovei, n.a.), să îl întrebaţi pentru că acolo îmi este greu să răspund. Dar nici eu, nici dl. Blaga sunt convinsă că, indiferent care va fi rezultatul, nu vom pleca din PDL şi eu cred că, la finalul competiţiei, conducerea partidului va trebui să fie compusă din reprezentanţii tuturor moţiunilor. (…) Deci, nici nu se pune problema să părăsesc PDL dacă pierd alegerile“

Sursa declarației:

adevarul.ro

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: