Prima pagină > Religie - Biserică > HABEMUS PAPAM !

HABEMUS PAPAM !

S-a ales noul Papă. Fum ALB ieşit pe coşul Capelei Sixtine

Această prezentare necesită JavaScript.

Zi istorică la Vatican. Cei 115 cardinali reuniţi în conclav au ales un Papă la 24 de ore de de la începutul dezbaterilor. Fumul alb a ieşit pe hornul Capelei Sixtine cu doar câteva minute în urmă, semn că electorii au căzut de acord după ce votul de ieri şi cele două desfăşurate azi la prânz au fost neconcludente.

În ultimul secol, niciodată un conclav nu a ţinut mai mult de 5 zile.  Abia peste aproximativ o oră vom afla cine este noul Suveran Pontif. Acum ştim că este cel de-al 226-lea Papă, ales în al 75-lea conclav din istoria Bisericii.

Odată ce a întrunit voturile a 77 dintre cei 115 cardinali, el îşi asumă funcţia de lider al Bisericii Catolice în faţa cardinalului camerlengo şi a celorlalţi membri ai Conclavului. E şi momentul în care cardinalul ales Papă spune sub ce nume îşi va desfăşura Pontificatul. 

Apoi noul Suvern Pontif va apărea la balconul reşedinţei papale, unde le va fi prezentat credincioşilor după cuvintele HABEMUS PAPAM – avem Papă. Tot atunci va rosti prima sa binecuvântare în calitate de lider al Bisericii Catolice. 

Lumea catolică a rămas fără lider în 28 februarie când Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul. Este primul succesor al Sfântului Petru care renunţă de bunăvoie la  funcţie. Un elicopter l-a dus pe fostul cardinal Ratzinger până la reşedinţa de vacanţă a Papilor din Castel Gandolfo unde va rămâne până ce vor fi terminate renovările la mănăstirea de la Vatican unde va fi cazat noul Papă Emerit.

Sursa: antena3.ro

Vom reveni … 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: