Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Vasile Blaga câştigă pe principiul, votează, fură şi fugi cu urna…

Vasile Blaga câştigă pe principiul, votează, fură şi fugi cu urna…

 

Vasile Blaga De mai multe ori am criticat modul în care ei din partide se apără unii pe alții, nu odată se merge chiar la tribunal, de mânuță…

Cumva aci oameni sunt de înțeles, sunt colegi de partid și fiind mai mulți sunt și mai puternici, fiecare presupunând că poate, într-o zi , şi el va avea nevoie de ajutor, în fond în lumea politică se umblă cam des cu miere şi uneori le mai şi vine să se lingă pe deşte…

Este de urât este când colegii de partid se fură unul pe altul.

Asta s-a întâmplat la PDL … s-a furat ca la balamuc pentru a se satisface setea de putere a lui Vasile Blaga

 E urât să furi, dar să furi de la blonde e absolut incalificabil 

Florin Gheorghe

Florin Gheorghe

Deputatul PDL de Constanţa Florin Gheorghe spune că s-a săturat şi, cel mai probabil, va pleca din partid ,”dezamăgit de modul în care s-au desfăşurat lucrările Convenţiei Naţionale în care s-a furat fără ruşine ”.

Deputatul a declarat că  „cele mai multe manevre s-au făcut cu voturile celor din diaspora, vreo 40-50, în locul cărora au votat persoane aduse în plus” .

Florin Gheorge crede că „dacă am ajuns să ne furăm între noi , nu are rost să mai stau în partid, să-l conducă Vasile Blaga împreună cu Cezar Preda şi cu Gigi Chiru , prefer să fiu independent, să-mi fac datoria de deputat ,pentru că nu mi-am propus să stau 10 mandate”… „încă din  timpul numărării voturilor când unii membri ai comisiei au semnalat nereguli şi au anunţat-o pe Elena Udrea, aceasta le-a spus să facă imediat contestaţie însă contestaţia a fost furată , a dispărut pur şi simplu şi dl Mircea Toader a anunţat în grabă rezultatul după ce plecase cu urna plină şi s-a întors cu una mai goală” .

 Deputatul mai spune că ”echipa Blaga a furat prin metoda Maradona, îi dai  unui bişniţar să-ţi schimbe 100 de euro şi el îţi arată apoi un portofel jurându-se că i-ai dat doar 10 euro”.

Vasile Blaga a fost desemnat câştigător din primul tur având 36 de voturi în plus faţă de majoritatatea necesară cf cvorumului, a obţinut 2344 de voturi şi avea nevoie de 2308 voturi.

Echipa Elenei Udrea a contestat alegerile COCNE a pus la dispoziţie, la ora 4.00, listele de delegaţi prezenţi la Convenţia PDL şi listele cu cei care au votat. După compararea listelor de votanţi şi delegaţi prezenţi cu listele trimise de unele organizaţii, au fost subliniate câteva  neregli: oameni care au votat, deşi nu erau delegaţi, sau oameni care au votat şi nu erau prezenţi. Numărul acestora este  cu mult mai mare decât cele 36 de voturi cu care Vasile Blaga a fost declarat câştigător din primul tur.
De la microfonul Convenţiei, şeful COCNE, Ioan Bălan, a anunţat 4359 de delegaţi prezenţi, absolut mirabil, voturi efective a fost de 4615. Deh, dacă laşi voturile singure fac prostii … ))) … au apărut 256 de voturi în plus pe care COCNE şi Comisia de numărare nu poate să le explice. Diferenţa de voturi apărute este cu mult peste  cele 36  voturi cu care Blaga a fost desemnat  câştigător.
Nereguli au fost şi în procedura de transport şi  în cea de numărare a voturilor, de exemplu faptul că toate urnele au fost vărsate într-o mare grămadă, de unde s-au împărţit la cele 15 mese care s-au ocupat cu numărarea.
Au existat peste 50 de voturi nule care au fost trecute în dreptul lui Vasile Blaga voturi fără de care se intra logic în turul doi.

Interesant e că la alegerea CNSEL şi CNRC, au existat peste 100 de voturi nule. La alegerea preşedintelui, au existat doar 48. Cei care nu au ştiut să voteze la CNSEL şi CNRC, cu siguranţă, nu au ştiut să voteze nici pentru funcţia de preşedinte.

Diferenţa faţă de majoritatea fiind foarte mică, refuzul de a se renumăra voturile este cel puţin suspect, iar revultatul final, de asemenea, ridică mari semne de întrebare. Graba cu care Blaga a fost declarat câştigător şi cu care s-au sigilat voturile şi listele este foarte suspectă, mai ales prin prisma faptului că, înainte de a-l declara pe Blaga drept câştigător, trebuia să se aştepte să se vadă cum e cu contestaţiile.
În aceste condiţii, nu există un rezultat final şi corect al votului de la Convenţia Naţională a PDL. Vasile Blaga a fost desemnat câştigător într-un mod ilegitim, forţat şi nedemocratic de COCNE şi Comisia de numărare a voturilor.
Membrii Comisiei de numărare şi ai COCNE au fugit pur şi simplu  cu listele de delegaţi şi listele de votanţi efectivi, dar şi cu procesele verbale de numărare şi cu buletinele de vot. Acestea au rămas exclusiv, peste noapte, în posesia echipei lui Vasile Blaga, lucru care chiar şi în alte condiţii aruncă o grea acuzaţie de furt asupra lui Blaga şi a Echipei care în serveşte.

Reaua voinţă a echipei lui Blaga responsabilă cu alegerile s-a văzut şi prin refuzul acestora  de a răspune la telefon. Membrii COCNE mint, de asemenea, atunci când susţin că procesele verbale au fost semnate de toţi reprezentanţii moţiunilor. Reprezentanţii moţiunii Elenei Udrea nu au semnat procesele verbale.
Au existat modificări ilegale pe listele de delegaţi la Convenţie faţă de cele transmise de susţinătorii Elenei Udrea, de exemplu : Prahova şi Dâmboviţa. Au fost introduşi oameni străini organizaţiilor pe liste. Motivul invocat a fost stricarea softului.
Concluzia se impune de la sine: diferenţa fiind extrem de mică şi planând aceste suspiciuni, cred că se impune de la sine o concluzie: votul trebuie repetat, alegerile să fie organizate nu de o comisie formată din oamenii unuia din alegători.

Sau măcar se organizeze un tur doi. Altfel nu am cum să spun altceva, de faptul că în interiorul PDL s-a întâmplat un abuz ordinar,  că Vasile Blaga a fost ales ilegal în funcţia de preşedinte a partidului.

Deci, pe scurt:
S-a falsificat voinţa partidului. Vasile Blaga nu a trecut de 50% şi a fost desmenat ilegal ca Preşedinte al PDL. Cu ce e mai grav modul în care cei de la USL încurcau să forţeze demiterea lui Băsescu decât încercarea lui Blaga de adeveni ilegat şeful PNL? Astfel,  conducerea PDL este nelegitimă pentru că nu a fost aleasă democratic.
Această  situaţie riscă să-i îndepărteze pe şi mai mulţi votanţi ai partitutui, poate mai mulţi deât milionul de votanţi pierduţi  în perioada madatului lui Blaga.

Faptul că lui Vasile Blaga nu-i pasă arată că nu-l interesează partidul – dacă se rupe sau nu. Ceea ce este foarte grav.

Cred că, drept urmare a acestei porcării PDL îşi va  pierde şi bruma de credibilitate pe care o mai avea urmarea pe termren mediu şi lung însemnând practic disoluţia partidului…

De ce toate astea? Pentru ca Blaga şi cei cu care s-a încârdăşit să poată primi o funcţie unde să îşi satisfacă dorinţa maladivă de putere?

Furând şi profitând de pe urma voturilor, Vasile Blaga se califică astfel pentru USL, pare a avea şanse clare să ajungă destul de sus în scara ierarhică.

Oricum, Vasile Blaga a cam pierdut …  deocamdată doar  în ochii celor care doresc o clasă politică  mai curată …

Care ar fi morala? Să fie că Blaga pare a avea viitorul asigurat la USL?

Cu tristeţe, dedicaţie pentru PDL

.

 1. 24 martie 2013 la 23:52

  Blue……LA MULTI ANI !!!!!!!

  Scuze am scris la celalalt articol

  • 25 martie 2013 la 18:13

   Mulţam iar ..
   Nu-i nici un bai … oricum observam, la panoul de moderare apar una sub ala postările 😀 …iată:

 2. mihaibeltechi
  • 25 martie 2013 la 17:57

   Dacă se apropia Crăciunul ziceam să nu abuzezi cu cărniţa de scrofiţă… colesterolul, deh …

 3. arrletty
  25 martie 2013 la 10:07

  mare dreptate are Tom
  Atlfel, adio si n-am cuvinte. Ca orscum se vede de la o posta. Pardon, si de pe Marte (desi „posta” este potrivit)

  • 25 martie 2013 la 18:21

   Normal … „sinceritate” scrie pe ochişorii lui trişti…
   Te pomeneşti că te-a cam cucerit, Pisi …

   Vezi numa să nu fie Zdreanţă sub acoperire

 4. 31 octombrie 2017 la 10:39

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: