Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Actul de capitulare a udriştilor în faţa blagiştilor … (Mi-e greaţă ..)

Actul de capitulare a udriştilor în faţa blagiştilor … (Mi-e greaţă ..)

Motto: ERRARE HUMANUM EST SED PERSEVERARE DIABOLICUM (SENECA)

La alegerile tocmai încheiate din PDL s-a sărit din partea grupării Udrea cu mătreaţa vâlvoi şi s-a strigat FRAUDĂĂĂĂĂ !!!!

 S-au depus contestaţii .. trei pentru că nu s-au dar răspunsuri cum trebuie. Între timp acea comisie a fost desfiinţată…

Cică era Comisia lui Blaga  pentru că cei care au organizat ciudatele alegeri erau fani ai lui Blaga… OK.

Am urmărit în mare cam ce s-a întâmplat în PDL…

Cea mai tare chestie care se putea verifica şi apoi de putea merge la Procuratură era cea cu oamenii care au votat fără a fi la Bucureşti..

Ştiu că se mai vorbea şi de vreo 300 de voturi care au dispărut, precum şi de unele anulate găsite în „teancul” lui Blaga … câteva sute şi astea cică…

Gata, brusc nu mai contează, gruparea Udrea încetează probabil pe principiul cel mai deştept cedează

Foarte interesanto-ciudat … 

Pe siteul doamnei Elena Udrea vedem un articol practic o declaraţie de capitulare.

Practic  lupta încetează şi „udriştii” se alătură celorlalţi sub drapelui blagist…  altfel spus, toată lupta pentru corectitudine internă devine o mare specialitate politică românească … un fel de rahat pe băţ…

Şi asta este foarte elegant spus. De ce? Pentru că, pe linie de partid, contestatarii devin astfel fie subordonaţii celor care au trişat, fie colegii lor.

Sau să nu fi fost nici un moment vorba de nereguli şi cei care au ieşit cu plângerile nu au fost decât nişte mincinoşi? 

Poate vom afla odată … Până atunci, iată mai jos adus de pe siteul doamnei Elena Udrea un articol pe care eu l-aş denumi „Act de capitulare a udriştilor în faţa blagiştilor”

Ganduri dupa Conventia Nationala

Elena Udrea

Elena Udrea

Dupa finalul Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, multi dintre colegii de partid au ramas cu un gust amar in ceea ce priveste organizarea si desfasurarea evenimentului la care s-a decis drumul partidului. Incepand cu decizia ca din Comisia de Organizare sa faca parte doar sustinatori ai domnului Blaga si pana la refuzul solutionarii contestatiei depuse in timpul numararii voturilor, au fost o multime de nereguli care au generat ideea ca rezultatul anuntat sambata seara la Romexpo a fost fortat. Au fost anuntati la inceperea votului 4359 de participanti si am avut 4615 voturi exprimate!, iar turul doi nu a mai avut loc pentru 36 de voturi obtinute de Vasile Blaga peste procentul de jumatate din voturile valabil exprimate.

Dupa ce prima contestatie a fost respinsa, a fost depusa o a doua in care sunt prezentate exemple de nereguli intalnite pe parcursul organizarii alegerilor interne. Realitatea este insa ca nu avem nicio asteptare de la colegii nostri pentru un raspuns pozitiv la solicitarile facut.

Ca urmare, consider ca alegerile au luat sfarsit.

Celor care au afirmat ca nu stiu sa pierd, le reamintesc faptul ca la locale am fost singurul presedinte de filiala a partidului care si-a asumat rezultatul slab al organizatiei pe care o conducea, cea de Bucuresti, si mi-am prezentat demisia. Apoi, am demisionat din toate functiile detinute in partid, odata cu retragerea intregii echipe Boc. In plus, chiar si acum, dupa Conventia Nationala, am anuntat ca, daca s-ar decide ca alegerile sa fie reluate, nu as mai candida inca o data. E mai important pentru mine sa avem alegeri necontestate in partid si o conducere legitima, in acord cu ce-si doreste baza partidului, decat sa fiu eu presedintele PDL. Cred ca atat membrii de partid, cat si electoratul pe care spunem ca vrem sa il recastigam au nevoie sa vada ca noi suntem primii care respectam regulile si suntem corecti intre noi.

Asa cum am declarat tot timpul, raman in PDL si vreau ca toti cei care m-au sustinut, jumatate din partid, sa faca la fel, pentru ca este nevoie de absolut toata lumea si sunt convinsa ca partidul s-ar prabusi fara ei. Vom face tot ceea ce tine de noi pentru a asigura unitatea PDL. Ne dorim sa ramanem impreuna si sa ne batem pentru principiile si valorile pe care ni le-am asumat cu totii prin motiunea „Noul Partid Democrat Liberal. O Noua Romanie”. Ne vom bate cu USL cu toata energia noastra, incercand sa demascam incompetenta si impostura celor care guverneaza atat de prost Romania astazi.

Vom incerca sa ramanem impreuna, pentru ca impartasim aceleasi idei privind drumul pe care trebuie sa-l urmeze PDL. Noi trebuie sa ne luptam sa ne punem ideile in aplicare. Pentru partid, dar si pentru Romania, care are nevoie si merita o forta politica de centru-dreapta credibila si puternica. Asta nu inseamna insa ca vom face opozitie la actuala conducere a partidului. Nu acesta este scopul meu si nu pentru asta ne sustine jumatate de partid. Din contra, vom incerca sa ajutam partidul sa progreseze si sa-si atinga tintele. Vom merge pe calea dialogului si cooperarii cu Vasile Blaga si viitoarea echipa de conducere a partidului. Cu mentiunea ca responsabilitatea pentru soarta PDL le va reveni in totalitate celor care-si asuma conducerea partidului.

Chiar daca lucrurile la Conventie nu au iesit asa cum cred ca ar fi avut nevoie PDL pentru a transmite un semnal de schimbare si innoire, cred in continuare in acest partid si in capacitatea sa de a-i readuce pe romani aproape de noi. Nu va fi usor, drumul fiind presarat cu multe obstacole si dificultati, dar aceasta este tinta pe care trebuie sa ne-o asumam si pe care, intr-un final, trebuie sa o atingem.

Si mai cred ca PDL nu trebuie sa se autoexcluda de la un proces de constructie a unui pol politic de centru-dreapta puternic in Romania.

Sursa: blog.elenaudrea.ro

P.S. Mi-e greaţă …

La cum începuseră să se agite spiritele, la bălăcăreala la care s-a recurs, părea că există doar două variante, una, sciziunea partidului, a doua refacerea alegerilor…

S-a ales să se lingă acolo unde s-a scuipat, să se asume ceea ce se spunea că e hoţie, să şe pupe poala-n piaţa publică … Să se continue coabitarea internă din PDL în speranţa că ce nu a făcut votul direct va face următorul scrutin… 

Speranţa udriştilor fiind că data viitoare PDL va obţine un rezultat cu o cifră lucru care va duce la demisia/demiterea lui Blaga… Nţţţ, continuarea în forma aceasta din partea PDL înseamnă decesul sigur al PDL… Acum a pierdut un milion de alegători, mai pierde un milion şi Blaga va rămâne acolo, în vârful piramidei şi va promite  iar o relansare a partidului…

„Dacă mîine ar fi alegeri cu cine ai vota?” ar fi întrebarea ce ar trebui pusă… Sunt curios dacă ar vota mai mult de jumătate din liderii PDL (de la nivel de preşedinte de organizaţie judeţeană în sus) cu partidul în discuţie… 

Dumnezeu să-i ierte pe ucigaşii PDL indiferent de sex, religie, culoarea a părului, numărul de centimetrii dai tocirilor  sau  cel al suprafeţei decolteului …

Hai PA … mă duc să  vomit …

  1. 28 martie 2013 la 6:36

    Mă gândeam eu, oare ce simți tu în aceste momente ?

    • 28 martie 2013 la 16:56

      Ce simt eu? Legat de … capitularea lui Nuţi&CO?
      Ce să simt? Nimic… Nu mai simt nimic legat de politicieni pot să simt doar două lucruri, mirare când, foarte rar, face cîte unul gesturi de onoare şi graţă îm cea mai mare parte a timpului.
      De data asta problema nu e că moare PDL…
      Acum câţiva ani, un fost premier cu freza făcută la forjă şi privirea … multidirecţional, un avocat arogant şi cu grave probleme de personalitate (Ciorbea) prin căpoşenia lui mocănească distrugea un partid istoric PNŢcd care se tot chinuie acum să se resusciteze … (miram-aş să le iasă). Mi-a fost greaţă şi atunci şi mi-e greaţă când îl văd pe Ciorbea.
      Legat de ce s-a întâmplat acum, e o oarecare diferenţă. Mi-e greaţă aşa, în general. De fapt se întâmplă ceva extrem de specific politicianului român (cred că şi poporului român), mă refer la inconsecvenţă, egoism şi oportunism în sensul cel mai deşănţat.
      Pe de o parte numărul de participanţi evolua în funcţie de numărul de voturi … asta se întâmpla în momentul în care a fost suspendat Băsescu… Numărul e voturi nu se putea schimba, aşa că se schimba baza de calcul. Au dispărut voturi, au fost folosite voturi anulate, o grabă suspectă în anunţarea rezultatului deşi se ştia că se depune contestaţie … Din punctul de vedere al organizatorilor TREBUIA SĂ IASĂ BLAGA, altfel ei trebuiau să plece din partid.
      Cei din gruparea Nuţi&CO au o uriaşă problemă. Au făcut chiar ei scandal, au spus cât de murdar e comportamentul celorlalţi, au aruncat dovezile în presă, de exemplu acei primari care nici nu au fost la Bucureşti dar au votat. După ce au făcut scandal au pus batista pe ţambal şi botul la caşcaval (e vorba de caşcavalul viitor în cazul revenirii la putere şi de cel de după alegerile pentru P.E. când e posibil ca PDL să ajungă sub 15% şi Blaga, cel puţin teoretice, ar trebui să place).
      Gestul aşteptat şi de onoare era ca gruparea Udrea să plece şi să facă un alt partid.
      La fel şi gruparea Macovei. Păi dacă aproape nimeni din PDL nu a votat moţiunea Macovei care se definea plecând de la morală şi principii, înseamnă că în PDL nu există „nici moral, nici prinţip” … mişcarea logică? Pa şi pu…
      Şi uite aşa, oferta în zona de dreapta se diversifica… dacă amorul real era atât de mare şi le înebuneau fluturii din stomac se puteau foarte bine întâlni în un fel de alianţă de dreapta alături şi de alţii… De fapt un fel de ARD sau de Convenţia Democrată.

      Vorbim de un USL ca aberaţie politică deoarece principalele partide sunt unul social-democrat şi unui liberal… Păi PDL ce este? A o punere la un loc a PD (social democrat) cu cei care au venit din PNL (de sorginte liberală) … aceeaşi Mărie cum ar veni chiar dacă spune că e de dreapta şi s-ar trage de la doctrina Populară. Şi Liberalii spun că sunt de dreapta.

      Porcăria este că nimeni nu e de dreapta în ţara asta. Cred că cea mai bună asemănare este cu o familie cu tată african, mamă europeană … oricât s-ar strofoca fiul lor nu poate avea aspect asiatic dacă doamna nu a ridicat coada pe unde nu trebuie …

      Atât USL cât şi PDL nu sunt decât nişte formaţiuni politice care s-ar încadra la un fel de curent social-democrat-liberal.
      De unde vine asta?
      De la fostul FSN. Atunci fiecare s-a dus spre doctrina care credea că îl reprezintă. Ţărăniştii, cei care au luat-o în direcţia „pupularilor” au capotat… şi-au băgat partidul în gard. Ecologiştii nu au fost niciodată ceva serios… ce rămâne din tot eşicherul? Social-democrat-liberalismul … restul e vrăjală.

      • 29 martie 2013 la 17:50

        Am urmărit congresul PDL şi comentariile udriştilor de după şi sunt foarte dezamăgită că au renunţat la contestaţii. Motivul, – că nu dă bine în exterior, este posibil, dar la fel de posibil este ca şi alţii, ca mine, să fie mai dezgustaţi de faptul că s-a pus batista pe minciună, pardon, vorba lui Blaga – MÂNĂREALĂ.

  2. FRANK ZAPA[KING]
    28 martie 2013 la 18:04

    Zorinache-hai sa-ti spun si eu,una-asa e ,si mie mi-e greata de ce sa intimplat pt ca am fost unul din simpatizantii PD-L in vremea lui BOC,si da si a ELENEI UDREA.
    Desi acum sunt ,PROSCRIS’ pe blogul doamnei UDREA,gratie cuplului-DIACONU-LULU,nu pot sa nu remarc ca,din punct de vedere politic,EAL POLITYK UDREA a luat decizia corecta.
    Si uite de ce,eu,am spus de nenumarate ori,un partid nu se confunda cu un om,ori grup de oameni,un partid este o idee o filozofie,de la care omul nu poate abdica.
    ELENA UDREA NU A INTRAT IN PARTID PT TRAIAN BASESCU,ea a intrat in partid pt o cariera personala,impreuna cu partidul care are o doctrina.
    A fugi la primul esec,la prima infringere,hmmmmmmmmmmmm nu-i un semn bun.
    Sigur chibitii,ei pot vorbii cite in luna si-n stele,UN LIDER POLITIC,INSA,EL TREBUIE SA FIE RATIONAL,ATENT LA TOATE AMANUNTELE ,si evident la imagine.
    Asa ca voi spune asa-A DAT DOVADA DE INTELIGENTA SI MATURITATE RAMININD IN PARTID.
    Argumentatia ar fi prea lunga-in esenta e vb ca,un nou partid costa,cere multi bani,primarii nu pot pleca etc…..
    De partea cealalta,PD-L,e pe nasalie-ASA CUM EU NU VOI MAI VOTA NICIODATA PD-L PROBABIL CA SUNT ZECI,SUTE DE MII,asa ca…………….

    • 28 martie 2013 la 19:42

      Franke, îţi aminteşti de alegerile parlamentare?
      Şefa PDL Bucureşti fuge în Moldova să candideze în loc să îşi primească laudele sau reproşurile pentru felul în care a condus organizaţia? De ce? Ca nu cumva să nu râmână fără coldzi cum zicea Caragiale?
      Parcă se lăuda cât de mult bine a făcut electoratului. O fi miticii tâmpiţi, dar nu sunt toţi şi masochişti…
      Acum se bălăcăreşte cu ai lui Blaga, îi face pe ăiaîn fel şi chip că vedeam o turmă de hoţi … brusc aceştia devin vizitabili şi acceptabili, brusc apar fluturi în stomac …

      Vorbeşti de raţiune şi probabil te gândeşti şi la pragmatismul personajului ALFA…
      O fi, dar nu trebuia să se trezească raţională şi pragmatică abia când a văzut că trebuie să îşi pună chiloţii în valiză… Trebui să accepte din prima, sau măcar după prima contestaţie…
      Cei care au vorbit au vorbit CU ACCEPTUL EI.
      Dacă pleca ea şi Macovei plus amicii lor, PDL se putea reforma şi ele îşi puteau crea partidele care să le merite … Aşa varza a rămas la fel, doar că pute mai rău …

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu