Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Claudia Boghicevici acuză

Claudia Boghicevici acuză

Pe site-ul personal, doamna Claudia Boghicevici acuză (pe bună dreptate, zic eu – nota blue) Guvernul Ponta de crimă contra cercetării şi de faptul că, prin modificările aduse Legii la Legea nr 279/2005  privind ucenicia la locul de muncă, considerând că acestea denaturează sensul inițial al legii prin care tinerii ar fi fost ajutați să intre mai ușor pe piața forței de muncă. 

Crimă contra cercetării

Claudia Boghicevici

Claudia Boghicevici

Tăierea cu 40% a bugetului cercetării este „o crimă”, care reduce şi mai mult şansele României de a se dezvolta din punct de vedere economic. Să tai finanţarea unor proiecte de cercetare aflate în derulare din 2011 nu numai că este ilegal, fiind vorba despre nişte contracte, dar constituie un atentat la dezvoltarea şi inovarea României pe termen lung. Nu vreau să acuz USL- deşi cercetătorii o fac- de intenţii subterane privind distribuirea pe criterii clientelare a banului public, dar, cu siguranţă, pot să acuz inconştienţa acestui guvern .  Mi-e teamă că, dacă poziţia actualilor guvernanţi faţă de cercetare nu se modifică, după modelul altor profesionişti, vor pleca din ţară şi puţinii cercetători care ne-au mai rămas. Dacă s-a ajuns la demisia în bloc a Consiliului de Cercetare Ştiinţifică, lucrurile sunt, cu adevărat, de o gravitate maximă. Să nu ne mai mirăm dacă cercetători de mare valoare pleacă din ţară, nu pentru un venit considerabil mai mare, ci pentru că în altă parte beneficiază de condiţii de muncă adecvate.

Sursa: boghicevici.ro

USL introduce conceptul de ”ucenic pe viață” prin faptul că nu mai susține adresarea Legii Uceniciei doar tinerilor

Claudia BoghiceviciDeputatul PDL de Arad, Claudia Boghicevici critică modificările adoptate de actuala majoritate USL la Legea nr 279/2005  privind ucenicia la locul de muncă, considerând că acestea denaturează sensul inițial al legii prin care tinerii ar fi fost ajutați să intre mai ușor pe piața forței de muncă.   Principalele modificări discutate marţi  în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților vizează posibilitatea ca o persoană să fie ucenic la locul de muncă indiferent de vârsta pe care o are, nu doar între 15 şi 25 de ani, cum prevede legea acum, alături de ridicarea pragului de vârstă la care o persoană poate fi încadrată ca ucenic, și anume 16 ani. 

 Claudia Boghicevici, fost ministru al muncii, actualmente deputat PDL și membru în Comisia pentru muncă și protecție socială consideră că principalele modificări aduse legii uceniciei la locul de muncă contravin scopului său inițial și impun limite care intră în contradicție cu actualul Cod al muncii. ‘‘Deși Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă este o lege adresată tinerilor și calificării profesionale a acestora, eliminarea pragului maxim până la care o persoană poate să încheie un contract de ucenicie face ca această lege să nu mai fie adresată lor, ci tuturor celor care au nevoie de un loc de muncă. Legea uceniciei nu este o lege privind reconversia profesională, este una care ar trebui să se adreseze tinerilor. Deși unul din obiectivele Guvernului afirmate în justificarea proiectului este reînnoirea eforturilor de a îi readuce într-un sistem de formare pe cei care au părăsit școala timpuriu, prin modificarea articolului 5, aliniatul 1, o persoană ajunsă la 35-40 de ani, care are deja o pregătire profesională, poate încheia un contract de ucenicie. Astfel, există posibilitatea ca o persoană să facă ucenicie toată viaţa, nu doar între 15 şi 25 de ani, ca până acum.’’

În ceea ce privește ridicarea pragului de vârstă la care o persoană poate fi încadrată ca ucenic, Claudia Boghicevici nu a ezitat să critice o dată în plus proiectul Guvenului. ‘‘În condițiile în care Codul muncii în vigoare permite angajarea de la 15 ani, iar condiția impusă prin proiectul inițiat de Guvern este ca tânărul să fi împlinit vârsta de 16 ani, logica Guvernului USL este următoarea: daca o persoană dorește să lucreze de la vârsta de 15 ani o poate face ca muncitor necalificat și abia un an mai târziu poate să devină ucenic. Dincolo de această fractură logică, cu care am început deja să ne familiarizăm, și mai grav este că majoritatea USL votează în Parlament după cum dictează Guvernul, fără a analiza efectele adoptării unui astfel de proiect legislativ. Le reamintesc colegilor parlamentari faptul că au fost votați de cetățeni și nu i-a numit domnul Ponta în funcții. În același timp, voi purta discuții în interiorul Grupului PDL pentru ca niciun deputat să nu susțină acest proiect de lege în forma în care a fost adoptat de Senat şi care a trecut de Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor’’ a conchis deputatul PDL, Claudia Boghicevici.

Sursa: boghicevici.ro

Comentariu Blue

De foarte multe ori mă întreb cam ce ar putea fi în capul găştii dr infractori de la USL care, prin manipulare de cea mai joasă speţă au împins tembelimea românească să îi voteze… 

De asemenea mă întreb dacă tâmpiţii  României care au votat USL au început să realizeze că ar trebui să se uite în oglindă şi să îşi tragă două palme şi un picioare în cur.

E adevărat, manipularea făcută de USL, R0omânia TV şi Realitatea TV au fost extrem de puternice şi o grămadă de tâmpiţi au pus botul, dar turma avea sub nas, în troacă deja instalatul prin lovitură de stat (cu complicitatea lui Băsescu) Guvern Ponta. Să amintesc promisiunea neţinută a lui Băsescu? Cea în care spunea că NICIODATĂ NU ÎL VA NUMI PE PONTA PREMIER …  Constituţia NU  îl obligă pe Preşedinte decât să se consulte cu majoritatea… de hotărât hotărâşte singur. Ce se putea întâmpla? Să se ajungă la anticipate … sau poate să fie ir suspendat? Şi ce dacă? 

În perioada de la demolarea Guvernului MRU şi românii, dacă nu erau complet tâmpiţi, observau cam ce hram poartă Ponta şi infractorii din siajul său…

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: