Prima pagină > Blogosfera, Politicăraie - Partide - Politicieni > CLAUDIA BOGHICEVICI : „Politica USL în ceea ce privește piața muncii este delăsarea și nemunca, ignoranța și lipsa de acțiune”

CLAUDIA BOGHICEVICI : „Politica USL în ceea ce privește piața muncii este delăsarea și nemunca, ignoranța și lipsa de acțiune”

Azi am privit perplex cum bălăcăreala din interiorul USL, în profund dispreţ faţă de netoţii care şi-au pierdut minţile şi timpul atunci când i-au votat, arată că pentru USL nu contează absolut deloc ce îşi doresc cei ce i-au votat, setea de putere condimentată cu un egoism feroce şi furibund, de bani împingând la uimitoare desfăşurări în viaţa noastră politică.

Cred că pentru SRS nu se putea ajunge la ditamai scandalul. Nu, cred că suntem martorii unui test menit să arate cam cât de mare e suportabilitatea la bălăcăreala absolut necesară la alegerile parlamentare deoarece politicienii de la noi campania electorală este de înjura, de a scuipa, de a jigni adversarul.

E adevărat, nu chiar  pentru toţi politică = bălăcăreală, există şi excepţii care ţin probabil de bunsimţ şi educaţie.

Iată că, dacă e ceva de criticat se poate face şi la modul civilizat.

Doamna deputat Claudia Boghicevici  pune punctul pe „I” arătând cele patru motive principale  în care Guvernele succesive Ponta s-au făcut de râs şi au reuşit să demonstreze că există cazuri în care între cuvântul „Guvern” şi „a guverna” nu trebuie să existe neapărat  o legătură.

Deşi e un articol destul de dur, este unul civilizat şi destul de bine aspectat, doamna Boghicevici demonstrând pentru a nu ştiu câtea oară  că este nu doar o doamnă drăguţă şi dedicată muncii sale, dar are puterea de a avea un profund spirit umanist fiind interesată de problemele oamenilor,  de a fi civilizată într-o lume a bălăcărelii…

(Nota BLUE: Nu ştiu de ce, am, cumva, un fel de premoniţie… Până acum nu ştiu ca cineva să fi spus ceva cu adevăra rău de doamna Boghicevici. În acest moment o aud vorbind pe madam sinistra madam Câmpeanu, unul din cele mai odioase personagii din Guvernul Ponta. 

De la o vreme se întâmplă lucruri care ar trebui să o facă pe madam Câmpeanu să se ia de mână cu colegul ei de la sănătate le să se ducă dracului. 

Am cumva impresia, după cum i-am mai văzut acţionând, că cei de la USL şi cei de la Antena 3 vor încerca să îi găsească şi doamnei Boghicevici bube în cap… asta pentru a încerca să mai atenueze contrastul… Astfel, cumva am senzaţia că se va încerca aruncarea pe piaţă a ceva legat de ministeriatul doamnei Boghicevici … mi-ar plăcea să mă fi înşelat cu premoniţia mea… nu mi s-a mai întâmplat) 

Iată articolul adus de pe blogul doamnei deputat Claudia Boghicevici.

Politica USL în ceea ce privește piața muncii este

delăsarea și nemunca, ignoranța și lipsa de acțiune

Claudia Boghicevici

Claudia Boghicevici

Faptul că USL nu este capabil să genereze o viziune de dezvoltare economică bazată pe crearea locurilor de muncă a fost din nou ilustrat zilele trecute, prin 2 situaţii aparent paradoxale. Pe de o parte INS anunţa creşterea PIB cu 2,1% (serie brută) în primul trimestru 2013 faţă de primul trimestru 2012, pe de altă parte premierul Ponta admitea că peste 10 mii de bugetari vor fi disponibilizaţi în următorii ani. Adevărul este mai simplu: acest guvern trăieşte încă de pe urma stabilizării macro-economice din perioada 2010-2012, dar nu este în stare să mişte economia din loc prin generarea de noi locuri de muncă. Şi mai trist e faptul că acest guvern ratează această ţintă deşi are la dispoziţie instrumente extrem de utile din perioada guvernărilor PDL. De exemplu, România s-a angajat în fața creditorilor internaționali încă din ianuarie 2012 că va elabora Planul Național pentru Locuri de Muncă. Prin acest Plan trebuia să găsim soluțiile pentru reducerea șomajului în special în rândul tinerilor și introducerea unor stimulentele în materie de creare de locuri de muncă.

Adoptarea Planului Național pentru Locuri de Muncă, în condițiile în care era elaborat la momentul schimbării guvernului Ungureanu, în mai 2012, trebuia să fie o chestiune de zile. A trecut aproape 1 an de când l-am predat la cheie guvernului USL, care nu a făcut nimic în vederea finalizării sale. În schimb, doamna ministru Câmpeanu ne-a oferit o justificare pentru faptul că astăzi nu avem un plan naţional care să vizeze ocuparea tinerilor: schimbările în guvernul României şi nevoia de reluare a planului pentru semnături.

Nu mai punem la socoteală faptul că în ianuarie anul acesta, doamna Câmpeanu se angajase ca până la finalul lunii aprilie să definitiveze planul national de ocupare, în contextul în care chiar dumneai declara public că “rata somajului în rândul tinerilor este de patru ori mai mare decât șomajul populației adulte’’.

La un an de guvernare USL, însă, reușitele în materie de ocuparea forței de muncă se traduc în 70.000 de locuri de muncă mai puține. Se vorbește de stabilizarea ratei șomajului dar nu și de cauza acestui lucru: au iesit din somaj cei care nu mai aveau dreptul la indemnizație, și vorbim aici de zeci de mii de absolventi de liceu care nu au luat bacalaureatul și beneficiau de aceste indemnizații. Mai mult, în urma aplicării planurilor de disponibilizare din cadrul societăţilor naţionale, regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi a regiilor autonome subordonate autorităţilor administraţiei publice locale, numărul celor care nu au un loc de muncă va fi completat de alte 10.500 de persoane.

Același Guvern a vorbit de deblocarea posturilor vacante din sistemul de asistenţă socială, dar în acelaşi timp s-a anunţat reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul în administraţia publică.

Lipsa de logică a Cabinetului Ponta depășește orice imaginație. Politica Guvernului USL în ceea ce privește piața muncii este delăsarea și nemunca, ignoranța și lipsa de acțiune în vederea elaborării unor măsuri concrete de susținere a tinerilor și oferirea de stimulente pentru crearea de noi locuri de muncă, altele decât cele pentru propria clientelă politică.

Ca deputat am promovat măsuri active și facilități pentru angajatori și angajați în modificările la legea 76/2002, dar și în amendamentele depuse la proiectul de buget. La aceste proiecte concrete Guvernul USL a răspuns cu aroganță și sfidare, respingând amendamentele și amânând inexplicabil adoptarea planului național pentru locuri de muncă. Dincolo de asta, au denaturat sensul inițial al legii uceniciei prin care tinerii ar fi fost ajutați să intre mai ușor pe piața forței de muncă.

Concluzia e una singură: cu USL la guvernare România nu poate spera decât la  rate infime de creştere a PIB-ului, şi acelea realizate conjunctural, în funcţie de condiţiile meteo. În tot acest timp, obiectivul asumat de România privind o rată de ocupare a pieţei muncii de 70% în 2020 rămâne unul prea ambiţios pentru o guvernare atât de mediocră.

Autor: Claudia Boghicevici

Sursa: boghicevici.ro

Data publicării: 17.05.2013

P.S.Doamna deputat Claudia Boghicevici publică pe siteul personal adresa de mail la care poate fi contactată. (Sper să nu se supere că am postat-o aici … )

Claudia Boghicevici Deputat PDL

Claudia Boghicevici Deputat PDL

cabinet.boghicevici@yahoo.com

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: