Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Elena Udrea: „Eu cred că este greşit să fie invocat criteriul etnic…”

Elena Udrea: „Eu cred că este greşit să fie invocat criteriul etnic…”

Elena Udrea:

Fitilul etnic aprins de politicieni le-a făcut rău celor din Covasna, Harghita şi Mureş

Elena Udrea 71 (1)„Fitilul etnic”, aprins tot timpul de politicieni, a făcut rău locanicilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar oamenii de aici ar trebui să îşi dorească să facă parte din aceeaşi regiune cu Braşov sau Sibiu, deoarece sunt judeţe mai bogate, declară deputatul PDL Elena Udrea.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că subiectul regionalizării este sensibil în secuime, deoarece se invocă şi este dezbătut criteriul etnic.

„Eu cred că este greşit să fie invocat criteriul etnic. Important pentru oamenii care trăiesc în Covasna, Harghita şi Mureş, indiferent de etnie, este să aibă un nivel de trai decent şi autorităţi capabile să crească acest nivel de trai”, a spus Udrea.

În opinia acesteia, „fitiliul etnic, aprins tot timpul de politicieni”, nu a făcut decât rău celor care trăiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

„Cred că fitilul etnic, care este aprins tot timpul de politicieni, nu a făcut decât rău celor care trăiesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş pentru că nu a ajutat la prosperitatea lor. Oamenii au nevoie de lideri care să se gândească la modalităţile prin care să ajute oamenii să trăiască mai bine, nu să incite la conflicte etnice. Eu cred că nu acesta ar trebui să fie mărul discordiei şi elementul de la care ar trebui să pornească discuţia privind regionalizarea în cele trei judeţe. Mai degrabă, cei din Covasna, Harghita şi Mureş ar trebui să se vrea într-o regiune cu Braşov, cu Sibiu, care sunt judeţe mult mai dezvoltate, astfel încât distribuirea beneficiilor economice din cele două judeţe să ajungă şi aici”, a spus deputatul PDL.

Elena Udrea a adăugat că proiectul regionalizării s-a blocat în timpul guvernării PDL din două motive, unul fiind tot criteriul etnic, respectiv PDL şi UDMR nu au reuşit să ajungă la o concluzie în privinţa regiunii Centru şi a celei de Nord-Vest. Conform Elenei Udrea, cel de-al doilea motiv a constat în discuţiile dintre liderii locali cu privire la capitalele acestor regiuni.

În opinia deputatului democrat-liberal, USL nu va reuşi să facă regionalizarea „aşa cum ar fi util să fie făcută”, iar dacă nu se simplifică administraţia şi vor creşte costurile, se va genera doar o suprastructură pentru baronii locali.

„Bătălia se va da în interiorul USL exact pe acest aspect, respectiv pe cine va conduce o regiune, în loc să se pornească de la necesitatea de a reduce birocraţia, de a oferi o administraţie mai suplă, de a omogeniza din punct de vedere economic şi social şi de a face posibilă o relaţionare directă între regiuni şi Comisia Europeană”, a conchis Elena Udrea.

Autori:  Andreea TobiasKiss Edit

Sursa: mediafax.ro

 1. ole
  8 iunie 2013 la 17:13

  In viata mea n-am vazut o persoana sa linga in cur asa de bine. Ce-ti da udrea? Bani? Promisiuni de cariera de jurnalist la B1 tv? o bucata de creier?

  • 8 iunie 2013 la 20:03

   Pentru Ole (Serban_06_93@*****.***)
   Bă Şebane, am o mare satisfacţie când mi se confirmă faptul că am avut dreptate când am spus că doar cine e imbecil sadea poate susţine USL sau PPDD…
   Tu cred că eşti fan USL de cea mai pură rasă…

   Păi bă nărodule, ceea ce e mai sus e un articol care se numeşte: „ELENA UDREA:Fitilul etnic aprins de politicieni le-a făcut rău celor din Covasna, Harghita şi Mureş”. Dacă te uiţi la finalul articolului poţi vedea că acesta e scris şi semnat de: Andreea Tobias, Kiss Edit şi, dacă dai clic pe mediafax.ro te duce la adresa http://www.mediafax.ro/social/udrea-fitilul-etnic-aprins-de-politicieni-le-a-facut-rau-celor-din-covasna-harghita-si-mures-10940770 care e pe siteul MEDIAFAX …

   Singurul meu merit sau singura vină ledată de acest articol este că l-am adus aici cu copy-paste.. nu te strofoca să te opăreşti la OO …este absolut legal, siuteurile de origine consideră că astfel articolul este promovat deci consisderă că li se face un serviciu

   P.S. Şi acum o chestie personală… Pentru impertinenţa de care dai dovadă, dacă se repetă, o să am un mesaj personal … pe care o să te rog să i-l transmiţi mă-tii că nu te-a educat şi nu te-a învăţat să nu scrii porcării pe blogurile oamenilor (acesta e un blog personal)

 2. FRANK ZAPA[KING]
  9 iunie 2013 la 11:28

  Mda,sa pronuntat si ELENA UDREA,pe unul din cele mai delicate si importante proiecte post decembriste,si a facut-o asa cum o fac de regula politicienii ,fara substanta si miez.
  De ce procedeaza asa?????Sigur din varii motive,primul ar fi ca nu stapinesc acest proiect,care este atit de complex,incit iti trebuie multa documentare,si aplecare spre studiu,pt a intelege ce se va intimpla si cum va afecta fiecare rotita,din angrenajul administrativ o decizie sau alta.
  Regionalizarea in sine are si trebuie sa aibe un singur scop,sa genereze ,bunastare si confort cetatenilor,pe de o parte si un stat puternic.
  Nu voi intra in detalii,dar voi da doua exemple,de reorganizari adminstrative,provocate in tari care au facut acest lucru dupa intrarea in U.E.,avind ca scop ceea ce spuneam mai suc,bunastare si un stat puternic.
  incep cu exemplul cel mai negativ,si care a dat atita bataie de cap U.E.GRECIA-asadar reorganizarea teritoriala in grecia,a fost un adevarat ,FIASCO’ pt ca atit POLITICIENII GRECI CIT SI O BUNA PARTE DIN POPORUL GREC,SUNT NISTE TICALOSI LENESI,PUNCT[CA SI NOI ROMANII DEALTFEL]
  Si voi incheia cu modelul POLONEZ-O REORGANIZARE TERITORIALA,DE MANUL,REPET DE MANUAL.
  Noi romanii nu trebuie decit sa STUDIEM,SI SA COMPARAM CELE DOUA MODELE.
  Dar nu inchei,inainte de a puncta ceva:
  U.S.L.-o organizatie eminamente infractionala nu poate genera in afara de coruptie nimik,iar LIVIU DRAGNEA,ESTE UN PAPAGAL,CARE A DEMONSTRAT CE STIE SI POATE:
  15 ANI A CONDUS teleormanul pe drumul saraciei,reusind sa faca din judetul condus de el un adevarat desert.

  • 9 iunie 2013 la 17:46

   Sal Franke…
   Când ungurii prestau că mătreaţa zbârlită, ba trimiteau pe preşedinte cu bombardierul, ba se împopoţonau cu draopelul Roşo alb verde şi puneau la pisoar tricolorul roşu galben albastru, Nuţi şi alţi sudişti se făceau că plouă… eu îi făceam pe blog lui Nuţi o previziune… Dacă PDL nu ia o atitudine fermă pierde Ardealul şi dacă pierde Ardealul de pe pu*ă ca Berlinul … trebuie să îşi zugrăvească un raft la IML lângă moaştele Sfântului Terente… Altfel spus, Pa şi pu PDL … cam asta s-a întâmplat… ce urmează? Dacă şobolanii nu părăsesc copaia mor înecaţi odată cu ea … Dacă Nuţi nu pleacă din PDL e decedată politic… ea şi alţii vor fi sacrificaţi de PDL din dorinţa de salva PDL … nu se va reuşi… Aveam în faţă un alt caz…PNŢcd … şi ei au fost de parte ungurilor … acum sunt …”foşti”

   Dragnea nu e papagal … papagalii stau la bulău, jmekerii în Parlament

 3. FRANK ZAPA[KING]
  9 iunie 2013 la 11:42

  Si acum un comentariu eminamente politic.
  In acest moment,in Rom. nu avem politicieni,care sa faca,facatori de istorie,cu o singura exceptie,TRAIAN BASESCU.
  Intr-o atare situatie regionalizare va fi de fapt un nou ,JUG PUS PE CIRCA ROMANILOR,VA FI INMULTIREA PARAZITILOR SI A LACUSTELOR BUGETARE,PREGATITE SA STOARCA VLAGA ACESTEI NATIEI,ATITA CITA MAI ESTE EA.
  Liviu DRAGNEA,A DECL;ARAT CU ,MINDRIE-REGIONALIZARE VA CREEA MIII,DACA NU ZECI DE MII DE LOCURI DE MUNCA IN ADMINISTRATIA LOCALA,UITIND SA SPUNA CA:
  ,BEY CRETINILOR,ROMANILOR,DIN TAXELE SI IMPOZITELE VOASTRE NOI INFRACTORII LE OFERIM ACTIVELOR DE PARTID,LIPITORILOR DE AFISE,PROPAGANDISTILOR PIINE,SI BUNASTARE.
  Acesta este singurul scop precis al regionalizarii.
  Eu,voi spune,NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUREGIONALIZARII USELISTE,VOI SPUNE NUUUUUUUUUUUU,MODELULUI USELISTCARE INTENTIONEAZA SA FACA PRAF ACEASTA TARA.
  Cum sa pastrezi judetele si peste ele sa mai ,MONTEZI O SUPRASTRUCTURA DE BORFASI,SI PARAZITI,CUM,IN NUMELE A CE?????????????

 4. 9 iunie 2013 la 17:51

  Vrei o interpretare a la USL?

  Acum fac Constituţia cum doresc ei, regionalizează idem … şi e logic aşa … au vost votaţi draci deci boborul le-a dat dreptul să conducă exact cum doresc…

  Dacă mâine Dragnea şi-o scoate în public şi obligă trecătorii să i-o sugă bine face… oamenii l-au votat aşa cum e, deci el trebuie să se comporte exact cum crede… Dacă pe bobor îl oripila faptul că Dragnea e hoţ, tâlhar, curvar, corupt şi alte alea nu îl vota, nu? E simplu…

 5. FRANK ZAPA[KING]
  9 iunie 2013 la 18:14

  PD-L??????????? In formula actuala,nu ma intereseaza,PD-L, cu felul in care reactioneaza ca partid de opozitie este o rusine.
  Se simte in aer,nevoia unui nou partid pe centru dreapta,o noua resetare,care sa produca emotie si sa satisfaca doleantele unui electorat scirbit de lasitatile ,intrigile si compromisurile din ultimii 2 ani.
  Sorine,stii ce ma doare cem mai tare,CA BIHOREANUL ASTA DE BLAGA ,se poarta ca un mitic sadea,gretos,ca a tradat,SPIRITUL ARDELENESC’ si idealurile acestor romani de isprava,harnici,muncitori si mari patrioti.
  U.D.M.R.??????????Hmmmmmmm,e un cartof fierbinte in poala Romaniei,dar cu diplomatie,determinare si curaj,mult curaj si multe procente in spate devin,o problema insignifianta,altfel??????????

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: