Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > RAMONA URSU: „Doamnă Merkel, vă scriu pentru a vă mărturisi un vis de-al meu. Unul nebunesc!”

RAMONA URSU: „Doamnă Merkel, vă scriu pentru a vă mărturisi un vis de-al meu. Unul nebunesc!”

Doamnă Merkel, Ich möchte ein Berliner sein!

Aceasta este scrisoarea unei românce dintr-o minoritate ciudată şi, probabil, pe cale de dispariţie din România, pentru doamna cancelar Angela Merkel. E o scrisoare despre un vis nebunesc!

Doamna Merkel,

Ramona UrsuVă scriu din Bucu… Nu, ca să mă reperaţi mai uşor, vă spun că vă scriu din România, ţara aceea din care, vara trecută, o grupare de politicieni vă insulta în toate felurile. Dar nu vreau să vă supăr cu aşa amintiri! Şi sper că aţi uitat de acel „Ich bin ein Berliner!” sau „Să îl ia Merkel pe Băsescu în Germania, să îi dea o bucată de pământ să se joace cu PDL”!

Despre mine vă spun doar atât: fac parte dintr-o minoritate ciudată şi, probabil, pe cale de dispariţie. Mă număr, aşadar, printre aceia care nu s-au regăsit niciodată în categoria visată de domnul Antonescu şi ţipată pe stadioane în deja celebrele vorbe: „Mai suntem, oare, nouă milioane?”.

Doamnă Merkel, vă scriu pentru a vă mărturisi un vis de-al meu. Unul nebunesc! De un an, de la acele cuvinte cu care nu vreau acum să vă mai supăr, îmi doresc să se întâmple o minune! Una politică, istorică, geografică, orice fel de minune!, şi să ne luaţi. Să ne luaţi aşa, ca ţară, să faceţi orice cu noi! Orice ca să semănăm şi noi, măcar puţin, cu ceea ce nu vom fi niciodată: occidentali.

Visez să ne luaţi şi să ne puneţi la muncă! Să ne luaţi cu forţa din faţa antenelor, realităţilor şi suleymanilor! Să ne obligaţi să citim măcar o carte pe an! Să ne luaţi şi toţi politicienii, baronii, baronaşii şi slugoii de partid! Să faceţi orice şi cu ei! Şi, cel mai mult şi mai mult, în visul acesta al meu nebunesc, îmi doresc să ne obligaţi să învăţăm din şcoală să fim cu adevărat cetăţeni!

Dar, doamnă Merkel, trecând peste visul acesta al meu nebunesc, vă spun că, din nou, ni se pregăteşte ceva! Personajele sunt aceleaşi care v-au insultat vara trecută. Doar scopul lor s-a schimbat. Ni se pregăteşte o Constituţie, din care aflăm că noi, ca popor, nu mai contăm.

Îl mai ştiţi pe domnul Antonescu? Da, domnul acela cu „Ich bin ein…!”. Domnia sa, încă bântuit că nu mai suntem cei nouă milioane pe care şi-i dorea vara trecută, a găsit metoda perfectă să ne numere altfel. Să ne numere nu în procent de 50%, ci în 30%, mai uşor de mânat la vot pentru a pune ştampila peste orice referendum. Ca, de exemplu, unul de demitere a preşedintelui. În noua Constituţie, puşcăriaşi precum Gigi Becali ar putea chema la bara Parlamentului pe oricine. Pe oricine, dar mai cu seamă pe judecători, pe care să-i întrebe orice. Orice legat, cum altfel?, doar de detalii, acum secrete, din propriile dosare penale.

Pe domnul Dragnea îl mai ştiţi? Domnul prins, în urmă cu doi ani, de Comisia Europeană, că a semnat, în calitate de şef al Consiliului Judeţean Teleorman, două contracte de 40 de milioane de euro cu firma lui „de casă”. În noua Constituţie, Dragnea ne povesteşte frumos că vom avea regiuni, şi guvernatori, şi consilieri de guvernatori, şi structuri peste actualele structuri, şi bugetari, cât mai mulţi bugetari!

Cum nu le mai ajung judeţele, baronii României, ca Oprişan sau Constantinescu, vor împărţi ţara în opt, sau nouă, sau în oricâte regiuni doresc ei! O vor împărţi frăţeşte şi o vor stăpâni separat. Motivul, explică „expertul” în finanţări UE, Dragnea, este atragerea banilor europeni, prin Agenţia de Dezvoltare Regională, direct către regiuni. Cu alte cuvinte, domnia sa ne vrea binele! Vrea să ne scape de birocraţia de la Centru! Ce nu ne spune, însă, domnul Dragnea este că, cel puţin până în 2020, teoria sa nu se va aplica. Şi asta pentru că strategia de adaptare a României la cadrul financiar 2014 – 2020, anunţată de Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, este bătută-n cuie. Iar banii de la UE vor trece prin autorităţile de management, adică tot pe la Centru.

În final, doamnă Merkel, deşi ştiu că visul meu va rămâne doar unul nebunesc, mi-aş dori măcar să se întâmple o altă minune! Iar minoritatea aceea a mea să fie România.

  N.A. Traducerea titlului editorialului: Doamna Merkel, Vreau să fiu berlinez! 

Autor: Ramona Ursu

Sursa: adevarul.ro

NOTA BLUE : Remarcabil articol, felicitări Ramona !

RECOMANDARE: Citeşte pe inliniedreapta.net de aceeaşi autoare şi:

Ramona Ursu: Femeia pe care şi-ar fi dorit-o toţi bărbaţii! N-ai văzut aşa ceva!

 

 1. FRANK ZAPA[KING]
  13 iunie 2013 la 16:22

  Wow ce-mi place fata asta…………..ce pacat,ca este adevarat-E O RARA AVIS’…………
  Uitati-va la RAMONA BADESCU PENELISTA……………….CE PUTOARE ,CHIAR DACA SI EA E O RAMONA……………..

 2. FRANK ZAPA[KING]
  13 iunie 2013 la 17:00

  Sorinache,dragule,tocmai ce cetii cum ai fost mustruluit de ,BLONDA DIN SUITA LUI UDREA,fata buna la toate,un fel de scut,ori paratrasnet ,dar si VIRCOLAC,CARE SE VREA UN FEL DE VOCE A ELENEI UDREA,care ,SPUNE CE NU POATE SPUNE PUBLIC,POLITICIANUL UDREA.
  Asadar ,BLONDA VOCE,de la inaltimea tinutei ei morale,am vazut ca te cam face praf,si-ti bate cu violenta obrazul,uitind ca probabil ea ar fi ultimul om,care sa arate obrazul cuiva,ca deh,NU O FI VRE-O NEPRIHANITA MIRONOSITA,VIRGINA LA VIRSTA DESTUL DE INAINTATA,care atunci cind aude ,MASCARI…………………E UDA DE TOT ………
  De fapt,cestiunea,e atit de simpla,pt ca e veche de cind lumea:

  ,O FEMEIE DE 39 DE ANI,CARE FIERBE SI SPUMEAZA PRECUM CEA MAI BUNA SAMPANIE DIN LUME,CEA FRANTUZEASCA,,era vaduvita de ,FERICIREA MAXIMA……….
  Restul ,lucrurilor,si nepotrivirillor,sigur au accentuat si grabit sfirsitul povestii.

  • 13 iunie 2013 la 19:33

   Franke… am impresia că trebuie să vorbim de SFÂNTA BLONDĂ ORIGINALĂ DIN SUITA SFINTEI BLONDE NEORIGINALE … un fel de SFÂNTA FECIOARĂ MANUELA…
   Mai nou nu mai putem face nici un fel de afirmaţii deocheate… eu ştiu o vreme când Sfântul Părinte de le Negativ dădea cu ea de toţi pereţii blogului şi ea era fericită…
   Mai nou a devenit atât de pudică încât nimic din ce scrii nu mai apare înainte de a vedea, şi dacă nu corespunde, taie.
   Eu am întrebat cu ce se înlocuieşte cocoşul din zamă… cică, (ATENŢIE … DOAR O BLONDĂ ULTRAVERITABILĂ ERA ÎN STARE SĂ SCOATĂ AŞA CEVA) … dacă lipseşte CĂRNIŢA se înlocuieşte cu KNOR de găină sau de cocoş .. Eu, ardelean până în fundul genomului, pricep greu şi întreb dacă e KNOR CARE MERGE CU BATERII SAU LA PRIZĂ … Ce face Sfânta Blondă din Suitaq Sfintei Blonde Neoriginale? Cenzurează …
   Păi să le ierţi când le prinţi? Nţţţ …

 3. Valeriu Prundeanu
  8 iulie 2013 la 14:27

  Basismul dobandeste, pe zi ce trece, un aspect tot mai sofisticat, mai alambicat, spre a-si ingropa marsava-i slinoasa matrice: TICALOSIA. O vedem pe aceasta duduie cum se tanguie sfios-oripilata pe marginea amneziei „merkeliene” in momentul rostogolirii covorasului „fermecat” pe plaiurile berlineze, pozand intr-o veritabila Alice virgina intelectual. Entitatile apartinatoare acestei categorii sunt cu atat mai abjecte, cu cat dispun de un IQ mai generos, iar in speta de fata, cifra acestuia este cel putin rezonabila. Sunt sigur ca, atunci cand ne aduce in atentie cum, IN VIITOR „pucariasi precum Becali” , stie (chiar bine de tot!) ca acum, IN PREZENT, un marinar PUSCARIABIL care si-a facut „stealth” flota tarii de bastina, a jucat rol dublu in filmul „Mihaileanu house”, a „indesat” pe banii statului in Parlamentul European cel mai „afanat” creieras din istoria respectabilei institutii poate face ce vrea in tara asta! Inclusiv sa-si faca sclavii bogati si puternici. Fermecat de stilul narativ bine mestesugit, suport cu stoicism cand, prin „bocete” maiastru picurate-n buchii, silfida creatura prohodeste „scurtarea” de procente pe care o va suferi un anume cvorum. Uita, in sa a ne spune ca niciodata, dar niciodata Constitutia actuala (de a carei…”siluire”(sic!) se teme) nu prevede deloc un asemenea baraj! Ei, dar daca cineva l-a pus acolo spre a-i folosi Stapanului, n-are voie nimeni sa-l puna nici macar la…”slabit”, daramite sa mi ti-l suprime! Despre asta, Ramona-cea-visatoare (la o Romanie majoritar basista, se-ntelege!) tace precum… Sus scrofa domestica in Zea mays! In final, despre aceasta… epistola, ce sa mai spunem? Aidoma, „adrisantei” prezentului comentariu, o alta „Electra” a dreptei mioritice, la trecutu-i mare, mare procuror (comunist) a „plans” asisderea pe umarul „Panzer-icai” in vara trecuta acuzand o …”chestie de stat” care a lovit cu sete drept in crestetul a 7,4 de milioane de oameni. Ca asta ar fi explicatia a ce s-a intamplat la Berlin, adica faptul ca Merkel a inteles ce-a facut, dar n-o poate spune, este limpede, dar te-ai putea de la naparcile portocalii s-o recunoasca? Haida-de! In concluzie, daca asa-zisul vis (sic!) al acestei cucoane este cea mai scarboasa utopie si trebuie tratat ca atare, „upgradarea” propagandistica este de remarcat. Frumos- scarbos, coana Ramona!

  • 8 iulie 2013 la 17:12

   Fie că eşti Valeriu, fie că eşti Diana nu contează…
   Contează însă că, după un an în care guvernul de infractori a lui ponta mai apare câte cineva citând Antena 3, televiziunea jigodiilor media, care nici acum nu a înţeles că a pus botul las manipulare de ultima speţă prticată contra unor sume pe care mulţi niciu măcar nu ştiu să le scrie (Gâdea – sute de mii de euro pe care, ca să nu plătească taxe şi impozite i le-a dat stăpânul ca împrunut, nemaitrebuind să returneze nimic decât dacă iasă din linia ordonată. Nu e singurul care ar trebui să răspundă penal pentru evaziune fiscală.. toate jegurile care apar la Antena 3 au primit sume nedeclarate de sute sau mii de euro…

   Vorbeşti de casa din Mihăileanu? WOW m-ai spart … poate povesteşti şi ce nu e în regulă acolo.
   Faptul că stai destul de rău la capitolul IQ este mai mult decât evident şi ţi-am lăsat neatins răspunsul… şablon, şablon, şablon …
   Sunt ferm convins că habar n-ai dacă ţi se cewre să detaliezi cazurile „Mihăileanu” şi „Flota”…

   Zici: „Sunt sigur ca, atunci cand ne aduce in atentie cum, IN VIITOR “pucariasi precum Becali” , stie (chiar bine de tot!) ca acum, IN PREZENT, un marinar PUSCARIABIL” .. eu mă întreb cât de cretin trebuie să fii ca să scrii între ghilimete “pucariasi precum Becali” .. BĂ NĂRODULE, JIGODIA DE JIJI A JOST CONDAMNAT ÎN PATRU DOSARE DISTNCTE … Eu înţeleg să scrii dse bine despre Jiji dacă eşti între milogii cărora le dă … dar scrie dracului prin alte părţi şi nu îmi mai infecta mie blogul cu revărsarea asta de umori ‘telectuale…

   ATENŢIE !!! VALERIU (SAU DIANA DACĂ NE LUĂM DUPĂ ADRESĂ), Asta am lăsat-o să treacă.. orice altă postare cu preluare de expresii sau idei de la Antena 3 va face ca ceea ce scrii să nu mai apară… ori îţi fată mintea ceva original ori nu mai apari deloc

   P.S. Credeam că la Caransebeş sunt oameni cu mintea în cap

 4. Valeriu Prundeanu
  8 iulie 2013 la 20:00

  Fata draga, daca pana acum nu ti s-a facut onoarea de a fi citata (chiar si intr-un comentariu pe propria-ti) tema, iti inteleg tulburarea. Glumeam, pentru ca, asa cum am spus, mintea te duce. Ca atare te puteai prinde ca pentru un astfel de demers ghilimelele au o cu totul alta destinatie decat statutul lui „Jiji”(am comis-o din nou, demonstrativ). De aici se vede cum „musteste” in tine tactica basista in a deturna „centrul de greutate” al dicutiei (in cazul de fata, pe sarmanul oier care a schimbat tabara cand nu trebuia) pe anumite zone convenabile celui ce-o aplica. De aceea, atat apelativul cu care m-ai cadorisit, chestia cu IQ-ul, cat si P.S.-ul sunt pentru mine semne ca te-ai enervat rau. Sper ca cele mazgalite de mine acum sunt suficient de…originale, deoarece vizeaza doar augusta-ti persoana. O alta chestie care ma nedumereste: ticalosia este o caracteristica a unor oameni, sau o…idee abstracta (si, dupa cum spui tu, cam netoata) propagata de…antene? Stii foarte bine despre marsaviile „Basfuhrer-ului”, le intelegi prea bine, dar iti umpli in continuare degetelele cu rahat portocaliu. Daca vrei sa punem in pariu pe tema detalierii, n-ai decat. Spun asta, fiindu-mi imposibil sa nu remarc transformarea ta brusca, dintr-o suava visatoare, intr-o masinarie „de ucis” brutal pe oricine-i atinge stapanul. Iar pentru asta exista un termen pe undeva prin DEX(pe care antenele nu-l prea uziteaza). Cat despre faza cu Antena3, ma lasa rece, atata timp cat, domnia ta nu pune in balanta si mirificul B1, raiul coloneilor. Dar asta-i alta treaba. Cat despre adresa postarii, habar n-am ce dilema iti starneste. Daca era „spiderman@yahoo.orice”, „piticulgalben…” sau „urascbassul@gmai”, ar fi generat(deduc eu) probleme la stabilirea numelui celui care face acest lucru? Hmmm…interesant.

  • 8 iulie 2013 la 22:37

   Fata dragă fiind… cine?

   Legat de centrul de greutate … Are textul tău aşa ceva?

   Remarci transformarea mea în maşină de ucis? Poate nu ai remarcat că autoarea articolului e una iar titularul blogului altul…
   Aici nu i te adresezi autoarei articolului ci mie, titularul blogului…
   Dacă vrei să o înjuri sau să o lauzi pe Ramona Ursu o găseşti în altă parte … Există la finalul articolului lincurile necesare.

   Să ştii că nu am nici cea mai mică intenţie să citesc literă cu literă tot ce scrii…

   Legat de faptul că te numeşti Diana sau Vasile Prundeanu ..mi se rupe…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: