Prima pagină > Presă > DAN ANDRONIC: ” …surse liberale au declarat pentru EVZ că, inspirat de Dan Voiculescu, Relu Fenechiu plănuieşte să-şi dea demisia din Parlament”

DAN ANDRONIC: ” …surse liberale au declarat pentru EVZ că, inspirat de Dan Voiculescu, Relu Fenechiu plănuieşte să-şi dea demisia din Parlament”

 Relu Fenechiu, inspirat de Dan Voiculescu? Îşi dă demisia din Parlament?

 

Nu este niciun secret că PSD a încercat să se opună numirii lui Relu Fenechiu în funcţia de ministru al Transporturilor şi că, ulterior, nu de puţine ori, s-a discutat despre remanierea sa din Guvern. Dar susținerea de care se bucură în PNL e deja proverbială: este considerat a fi al doilea ca putere de decizie la nivelul partidului, iar în diferite funcţii din Executiv a numit cam pe cine a vrut.

Mai mult, Crin Antonescu se mândreşte cu el. După ce ministrul Transporturilor a dat mâna pentru privatizarea CFR Marfă, Antonescu a convocat o conferinţă de presă comună cu acesta în care nu mai contenea să-l laude, sub pretextul prezentării bilanţului său la 6 luni de la preluarea conducerii ministerului. O încercare evidentă de a profita politic de pe urma acordului de privatizare încheiat cu Grupul Feroviar Român. Deşi, după ce s-a întâmplat la privatizarea Oltchim, eu unul nu m-aş bucura prea repede, ci doar după ce aş vedea banii în cont.

Dar altele sunt priorităţile lui Relu Fenechiu în această perioadă. La începutul lunii iulie, instanţa ar trebui să dea o decizie în „Dosarul Transformatorul”, în care este inculpat. Decizia mai poate fi amânată câteva zile, pe fondul unor tertipuri ale avocaţilor săi. Însă, în principiu, instanţa se va pronunţa în curând, mai ales având în vedere că Înalta Curte de Casație și Justiție este foarte cunoscută pentru rapiditatea cu care judecă procesele, dar şi datorită verdictelor deloc blânde. Pe acest fond, surse liberale au declarat pentru EVZ că, inspirat de Dan Voiculescu, Relu Fenechiu plănuieşte să-şi dea demisia din Parlament. Astfel, dosarul său ar urma să fie trimis de la Înalta Curte la Tribunalul Iaşi, într-o încercare de a trage de timp.  

Dacă Fenechiu ia în calcul aplicarea acestei metode este clar că orice urmă de credibilitate pe care ar putea să o aibă ar dispărea. Deşi, din socotelile sale, libertatea s-ar putea să fie mai importantă. Sper însă să nu fie cazul şi ministrul Transporturilor să nu recurgă la această metodă şi să ne infirme ştirea. Până la urmă, spunea că e nevinovat, nu?

Autor: Dan Andronic

Sursa: evz.ro

 1. TITUS B
  25 iunie 2013 la 9:21

  Nu le lasi Dane pana nu devii penibil.
  Toti stiu ca Voiculescu e un expirat, iar voi cu orice lipici, cu pap, vreti sa-l legati de guvernare. Nu mai sunteti credibili.

  • 25 iunie 2013 la 18:17

   Silviule greşeşti… Voiculescu este unul din cele mai malefice şi mai influente personagii de la noi.
   Escrocul este obligat să fie aşa, să încerce să cotroleze tot ce mişcă, altfel „puşcărie” scrie pe el

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: