Prima pagină > Afaceri - Economic - Finanțe, Politicăraie - Partide - Politicieni > ANDREEA PAUL: „Din minciună, ipocrizie, vorbe goale şi nepricepere s-a născut programul falimentar al USL pentru România.”

ANDREEA PAUL: „Din minciună, ipocrizie, vorbe goale şi nepricepere s-a născut programul falimentar al USL pentru România.”

PDL solicită guvernului Ponta la rectificarea bugetara sa vina cu solutii pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca

Andreea PaulRomania are doua mari probleme: saracia si somajul. USL le-a agravat. USL e populist si nu poate stimula cresterea economica. Aventurierii USL duc Romania spre dezastru. Romanii sufera. Oamenii de afaceri se lupta cu supravietuirea. PDL nu poate asista pasiv la o rectificare bugetara in care se pregateste taierea investitiilor, falimentarea economiei si crearea de someri de catre USL. L-as invita pe Premierul Ponta sa vina in judetul Satu Mare sa vada cum traiesc oamenii. I-as pregati un traseu pentru a vedea Romania reala. Sa vada cum a scazut nivelul de trai si ce poate cumpara cu salariul mediu, sa vada viata reala.

PDL solicită guvernului Ponta la rectificarea bugetara sa vina cu solutii pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca prin:

1. Reluarea imediată a investițiilor publice si accelerarea absorbtiei banilor europeni. 

2. Respectarea promisiunilor electorale. Odată ce guvernul Ponta s-a văzut cu sacii în căruță a uitat sa reduca fiscalitatea si sa stimuleze crearea de locuri de munca locuri prin diminuarea TVA si CAS.

3 Eliminarea coruptiei din controlul fiscal, simplificarea Codului Fiscal la rescrierea acestuia, garantarea transparenței și a predictibilității. In acest sens cer USL sa reia dialogul cu mediul de afaceri si cu partidele de opozitie.

Din minciună, ipocrizie, vorbe goale şi nepricepere s-a născut programul falimentar al USL pentru România. Investitiile scad. Taxele cresc si au devenit un calvar. Preturile cresc. Birocratia si cumetriile USL cresc. Somajul creste si el. Haosul fiscal si controalele abuzive paralizeaza initiativa privata, crearea de noi locuri de munca si cresterea salariilor.

Execuţia bugetară ne dă dimensiunea incompetenţei USL, a incapacităţii guvernului de a livra rezultate, de a crea noi locuri de muncă, dar şi ale sărăcirii continue a populaţiei chemată să plătească incompetenţa guvernului prin taxe şi noi taxe. Mediul privat, singura zonă sănătoasă a economiei româneşti, este paralizat. Nu se investeşte de frica muntelui de muşte birocratice ce se aşează imediat şi parazitează iniţiativa, concurenţa, competitivitatea. Este dat afară amărâtul muncitor spre a se înscăuna funcţionarul USL hămesit, pus pe japcă şi şpagă.

Iată tabloul exact al falimentului economic, marca USL:

1. USL a promis o creștere considerabilă a veniturilor bugetare bazându-se pe sumele primite de la UE, pentru a putea face față cheltuielilor și pentru a controla deficitul bugetar. In realitate, rezultatul acestei promisiuni a fost scăderea cu 1,1% a sumelor primite de la UE in executia bugetara de pe primul semestru.

2. În loc să investească mai mult pentru a avea viitor in Romania, USL a procedat exact invers. Cheltuielile cu investițiile au scăzut cu peste 11%, în timp ce cheltuielile de personal au crescut cu 18%, conform datelor prezentate de Ministerul Finantelor Publice.

3. Încasările obținute din impozitul pe profit au scăzut cu 5,5% în primele șase luni ale acestui an. Diferența dintre măsurile falimentare și promisiunile făcute arată distanța uriașă dintre realitățile economice și competențele reduse ale liderilor USL.

Investitorii au fugit, iar românii au devenit din ce în ce mai impovărați cu taxe și impozite din cauza modificărilor multiple ale legislației fiscale.

În numai 15 luni de guvernare, executivul condus de Victor Ponta a produs nu mai puțin de 24 modificări asupra codului fiscal și codului de procedură fiscală, adică aproape două modificări făcute în medie în fiecare lună – nefericit ‘record guvernamental’ din cele 7 guverne din 2003 incoace, de cand a intrat in vigoare actualul Cod Fiscal si de Procedura Fiscala.

Lipsa de predictibilitate a speriat investitorii. România a fost singura ţară din Europa Centrală și de Est care a ratat intrarea pe un trend pozitiv în atragerea investiţiilor străine directe (ISD) în anul 2012. Anul trecut investitiile straine au scazut cu 11% si isi continua scaderea cu inca 37% in prima jumtate a acestui an.

4. Incasarile la buget în primele șase luni ale acestui an sunt mult mai mici decat ceea ce a proiectat USL. In pofida cascadei de taxe noi si majorate, veniturile bugetare colectate se ridica la abia 46% din estimarile pentru acest an. Sub Guvernarea Ponta românii s-au trezit împovărați cu 20 de impozite și taxe noi sau majorate.

România are nevoie de un cadru legislativ predictibil. De aceea guvernul Ponta trebuie să țină cont, în rescrierea celor două coduri, de măsurile de relaxare fiscală propuse de PDL: reducerea cotei unice la 12% și a CAS la angajator cu 5 puncte procentuale. Diminuarea poverii fiscale ar reporni investitiile private.

Pe lângă incapacitatea de a spori veniturile, de a gestiona eficient fondurile bugetare disponibile, de a asigura un cadru fiscal optim și predictibil guvernul Ponta este o fabrică de șomeri. Avem cu 34 de mii de someri mai mult in ultimul an de guvernare USL, conform datelor oficiale ale ANOFM.

Ponta şi guvernul său sunt imaturii si incapabilii României. Dau greş cu Oltchim-ul, CFR-ul Marfă, ameninţă managerii privaţi, pregătesc Poşta Română de fiasco. Românul este derutat. Cei ce au acordat sprijin USL-ului văd acum ca guvernul Ponta are un singur orgoliu: cum să-şi bată joc mai bine de buzunarul românului si cum sa traiasca mai bine baronii USL care vor fi permanent captivi ‘cadourilor lui Dragnea’ din banii publici, adica din banii romanilor.

În aceste condiții PDL solicită imperativ repornire investițiilor și crearea de locuri de muncă, simplificarea codului fiscal și de procedură, eliminarea coruptiei din controlul fiscal și respectarea promisiunilor electorale.

Autor: Andreea Paul

Sursa: andreeavass.ro

 1. mell
  29 iulie 2013 la 22:21

  Foarte eficinta opozitia PDLului! Se zguduie guvernul Oligofrenului , …de ras!

  • 30 iulie 2013 la 13:50

   Dacă măcar de râs se zguduie, tot e bine …

   Am o întrebare, Melentia… de unde ţi-a venit că PDL ar schiţa măcar o opoziţie?

 2. 9 august 2013 la 12:45

  Din minciună, ipocrizie, vorbe goale şi nepricepere s-a născut programul falimentar al USL pentru România. Investitiile scad. Taxele cresc si au devenit un calvar. Preturile cresc. Birocratia si cumetriile USL cresc. Somajul creste si el. Haosul fiscal si controalele abuzive paralizeaza initiativa privata, crearea de noi locuri de munca si cresterea salariilor.

  • 11 august 2013 la 18:09

   Salut Mortoane… se pare că blogul a zis că ai faţă de SPAM …
   Gata.. te-am eliberat…

   P.S. Bine zici …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: