Prima pagină > Minoritate - Majoritate, Noi şi alte animale, Noi şi alţii > VOMA GABOR show – Cu ungurii nu-i bine să te pui … au mintea odihnită …

VOMA GABOR show – Cu ungurii nu-i bine să te pui … au mintea odihnită …

Recunosc, poporul român este un popor format în mare majoritate din imbecili …

Trebuie să spun că deşi la noi numărul de imbecili este semnificativ mai mare decât la o ţară sănătoasă la cap, nici pe departe densitatea de imbecili în masa populaţiei nu se apropie de cea a vecinilor de peste Tisa…

Se pare că Ungaria e populată majoritar de handicapaţi psihic altfel este inexplicabil cum cretini de teapa lui Vona Gabor se pot impune în spaţiul public… 

Nu vreau să spun că idiotul ar trebui arestat  ci internat… Din cauza unora ca acest imbecil Ungaria este cu mult mai mică decât era acum 100 de ani şi tot din cauza unora ca el probabil peste 100 de ani Ungaria va deveni din fericire… o amintire sinistră în istoria unei Europe unite şi  civilizate…

Vona Gabor

Vona Gabor

EXTREMIST MAGHIAR: „Dacă apărarea drepturilor maghiarilor înseamnă un conflict cu România, ne asumăm asta”. VEZI reacția Ministerului ungar de Externe

Liderul Partidului Mişcarea pentru Ungaria-Jobbik, Vona Gabor, a declarat, sâmbătă, la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak-EMI) de la Borzont, judeţul Harghita, că partidul pe care îl conduce va apăra drepturile şi interesele maghiarilor din Transilvania, chiar dacă asta va însemna un conflict cu România. MAE a condamnat declarațiile și a cerut guvernului ungar să se disocieze public de poziția Jobbik, subliniind că acesta este al doilea derapaj în decurs de o lună produs în contextul taberelor și școlilor de vară din secuime.

Vona Gabor a declarat că Ungaria are obligaţia de a susţine şi sprijini în faţa Uniunii Europene obţinerea autonomiei, revendicate de maghiarii din Transilvania. Acesta a apreciat că disputele pe această temă trebuie soluţionate cât mai curând, relatează mediafax.ro.

„Eu cred că Ungaria, dincolo de gesturile simbolice şi de iniţiativele civice, are obligaţia să încerce să dea glas acestei cerinţe în faţa forurilor internationale. Eu cred că această dispută (privind autonomia Secuimii) nu este disputa României şi Ungariei, ci una europeană. Ungaria trebuie să facă orice îi stă în putinţă ca disputa pe seama autonomiei să se finalizeze cât mai repede”, a susţinut Vona Gabor.

Întrebat dacă va susţine cauza autonomiei Secuimii cu riscul de a deteriora relaţiile dintre România şi Ungaria, preşedintele Jobbik a spus că partidul său îşi va asuma acest risc, pe care ar trebuie să şi-l asume, în opinia sa, întreaga Ungarie.

„Este evident că, pentru noi, principalul obiectiv nu este calitatea relaţiei dintre Romania şi Ungaria, ci starea societăţii şi naţiunii maghiare, care îi include şi pe maghiarii din Transilvania. Deci, dacă apărarea drepturilor maghiarior din România şi reprezentarea lor înseamnă conflict cu România, cred că Jobbik îşi va asuma această reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumată de întreaga Ungarie”, a mai declarat Vona Gabor.

După părerea sa, „problema minorităţilor, pe care ungurii o numesc problema Trianonului” este „o tragedie a regiunii”, impusă de Europa Occidentală, „care nu are niciun alt scop decât să facă imposibilă acţiunea comună a naţiunilor care trăiesc în această regiune”.

„Cer presei româneşti şi românilor să înţeleagă că noi nu facem altceva decât încercăm să protejăm propria noastră rasă, propria noastră naţiune, să reprezentăm valorile şi drepturile ei. Scopul nostru nu este să acţionăm împotriva românilor, ci să acţionăm pentru maghiari şi dacă aceste naţiuni arată toleranţă, înţelegere una faţă de cealaltă, noi suntem deschişi la o împăcare istorică la nivelul Europei Centrale”, a precizat preşedintele partidului Jobbik.

La alegerile parlamentare din 2010, Jobbik a obținut 16,67% din voturi, în primul tur. Prin acest rezultat, Jobbik a devenit a treia formațiune din Ungaria. Ideologia acestei formațiuni a fost descrisă drept populism de dreapta. În ultimii ani, Jobbik a fost acuzat de iredentism, antisemitism, și rasism. 

Fosta grupare Garda Maghiară a fost interzisă de instanţa de la Budapesta la începutul lunii iulie 2009.

Deputat PSD cere ca Gabor Vona să fie declarat persona non-grata

Deputatul PSD Bogdan Diaconu solicită MAE declararea liderului partidului radical naţionalist ungar Jobbik, Gabor Vona, persona non grata şi anunţă că va depune în Parlament, la începutul viitoare sesiuni, un proiect de lege de interzicere a extremismului, informează un comunicat remis duminică AGERPRES.

„Solicit Ministerului de Externe declararea de urgenţă a cetăţeanului maghiar Gabor Vona persona non grata pentru declaraţiile sale fără precedent împotriva statului român. Incitarea publică la conflicte cu România reprezintă o escaladare a extremismului maghiar la care statul român nu are voie să rămână fără replică. De asemenea, activitatea partidului Jobbik şi a organizaţiilor extremiste paramilitare maghiare trebuie interzisă pe teritoriul românesc. Pentru a oferi un instrument legal opririi manifestărilor extremiste pe teritoriul naţional, voi depune la Parlamentul României la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege prin care să fie interzise manifestările de orice fel (întruniri, tabere, conferinţe, mitinguri) care, prin obiectul, desfăşurarea sau mesajele lor aduc atingere directă sau indirectă art. 1 alin. 1 din Constituţia României”, precizează Bogdan Diaconu în comunicat.

MAE: Budapesta să se delimiteze de declarațiile lui Vona

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate şi respinge declaraţiile făcute în cadrul Taberei de vară de la Joseni, în cursul zilei de sâmbătă, 10 august 2013, a reacționat diplomația românească la declarațiile extremistului ungur.

Astfel, pe tema autonomiei pe criteriu etnic, MAE reaminteşte faptul că aceasta nu face parte din standardele europene actuale omologate pentru minorităţile naţionale, la fel ca şi aşa zisele drepturi colective pentru minorităţile naţionale, care sunt excluse conceptual din planul relaţiei bilaterale prin Tratatul politic de bază din 1996, se arată într-un comunicat de presă.

În ce priveşte afirmaţia că pentru soluţionarea aşa-zisei probleme a maghiarilor din România este necesară asumarea unui conflict între Ungaria şi România, MAE apreciază că este extrem de gravă. Ea contravine flagrant spiritului şi realităţilor europene contemporane, principiilor de drept internaţional, Tratatului politic de bază, precum şi Parteneriatului Strategic bilateral. Astfel de poziţionări sunt complet anacronice şi trebuie condamnate cu toată fermitatea de către toţi actorii responsabili din România, Ungaria şi Europa, în general.

MAE dezavuează orice manifestări sau declaraţii extremiste care au loc pe teritoriul României și reaminteşte că este nevoit să ia poziţie, în mod public, pentru a doua oară în decurs de o lună, faţă de declaraţiile unor oficiali ungari făcute în contextul unor şcoli sau tabere de vară organizate de teritoriul suveran al României care disonează cu „Parteneriatului strategic ungaro-român pentru Europa în secolul XXI”.

Ministerul Afacerilor Externe aşteaptă din partea Guvernului de la Budapesta să se disocieze de declaraţiile Jobbik făcute la Joseni în cursul zilei de ieri, se mai arată în comunicatul instituției.

Vona Gabor .

UPDATE: În replică, ministerul ungar de Externe a declarat că Jobbik este un partid de opoziţie care nu este implicat în activitatea Guvernului ungar şi nu împărtăşeşte responsabilităţile acestuia.

Autori:   Cristina Lica Mircea Marian Paul Ciocoiu

Sursa: evz.ro

 1. Mihai
  12 august 2013 la 8:00

  Poate ca nu-si da seama de ce a zis un astfel de individ,in Ungaria nationalismul se cultiva de sute de ani,important ca noi sa stim sa reactionam intr-un mod echilibrat si hotarit,insa tot mai putini romani isi pierd timpul si energia cu conflicte si orgoli personale decit sa se ocupe de o prob nationala,cred ca sunt foarte multi romani carew nici nu au obosit vre-o clipa sa analizeze vorbele acestui profitor(pentru ca este un profitor ca si multi alti)de pe urma conflictelor interetnice,problema nu este la maghiari ,si este la noi,am intilnit in anumite locuri 12 oameni adunati,10 romani si 2 maghiari,si se vb ungureste ,asta sa va dea de gindit,in populatia romaneasca este tot mai mult orgoliu ,invidie,si tot ce este mai rau dar a ramas tot mai putina demnitate,ne este rusine de ce suntem (si nu ar trebui)ne terfelim istoria,ne terfelim prieteni,vecini,tot ce avem frumos ardem pe un rug nestins,eu cred ca aici trebuie sa rezolvam si sa oferim celor tineri siguranta prin frumos,prin forta constructiva si nu distructiva ,asa cum face acest politician maghiar.

  • 12 august 2013 la 18:56

   Ungaria e o ţară fără prea multe resurse… Educând turma să reacţioneze la astfel de instigări face parte din modul lor de a masca incompetenţa în problemele reale… Din păcate, există indivizi care chiar pun botul.
   Problema în sine îmbracă şi un alt aspect… La noi totul se ia pompieristic, autorităţile mimează că reacţionează doar în momntele în care nu au mare nevoie de UDMR .. când o fac, o fac fără a trece şi la fapte…
   Nu e nevoie să de apucăm să arestăm ungurii de pe stradă sau să îi castrăm (deşi n-ar strica) pe cei care ne jignesc trecutul pe care l-au infectat cu prezenţa lor.
   În HarCov apar drapele ae Ungariei mari sau mici .. ilegal … deoarece acestea trebuie afişate DOAR însoţite de un drapel românesc..
   Apar cârpele alea albastre … cică drapelul Ţinutului Secuiesc… Ţinutul pulii nu există ţinut secuiesc .. înţeleg că doar vreo patru sute de persoane s-au declarat secui … Încap într-un bloc de locuinţe nici nu foarte mare sau un sat foarte mic …
   Secuii nu sunt unguri şi nici ceangăi … iar termenul maghiar e un termen inventat în sec 19 ca să încerce cumva să îi cuprindă…
   Secuii şi ungurii vin din zone ale asiei situate la mare distanţă unele de altele şi sunt popoare de rase şi limbi care nu au nimic în comun…
   Genetic sunt mai apropiaţi ţiganii de la noi cu băştinaşii americani decât secuii cu ungurii.

   Nu le place legea de la noi care ar trebui să facă un pic de ordine? Foarte bine, nici nu trebuie să le placă.. dacă nu le convine sunt liberi să plece…

   Cine e de vină pentru că din timp în timp cretini ca Vomă ăsta răsar şi sunt ascultaţi?
   Noi şi conducătorii noştrii … nişte nesimţiţi ordinari…

   România, din cauza unor conducători de rahat a luat mâna de pe minoritatea română din Ungaria şi nu numai…
   Singura soluţie ca să avem români fericiţi dincolo de frontiere ar fi ca fiecărei minorităţi să i se aplice legea pe care ţara lor mamă o aplică românilor de acolo…

   Dacă nu ne vom trezi iar că preşedintele sau premierul Ungariei va dori să vină în România cu bombardierul … şi noi, vom sta vom privi şi ne vom enerva.. nu vom lua măsuri .. cretinul trebuia lăsat să vină şi să aterizeze apoi trebuia arestat .. sau poate trebuia doborât avionul …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: