Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Politicăraie - Partide - Politicieni > ROBERTA ANASTASE (despre V. Ponta) „… vorbeşte ca Mioriţa, în ultima perioadă: de o săptămână încoace gura nu-i mai tace”

ROBERTA ANASTASE (despre V. Ponta) „… vorbeşte ca Mioriţa, în ultima perioadă: de o săptămână încoace gura nu-i mai tace”

Roberta AnastaseÎntr-o conferinţă de presă, ţinută la Ploieşti, vicepreşedintele PDL, Roberta Anstase, spunea că luni, 26 august, PDL va discuta în Biroul Permanent al partidului despre o propunere făcută de Ponta legat de măsurile economice propuse de PDL.

Atenţie, tot timpul Ponta spunea că va discuta cu orice formaţiune politică în afară de PDL.

Roberta Anastase dă de înţeles că de fapt această propunere a lui Ponta nu ar fi tocmai o chestie onestă, prin spectaculosul ei aceasta mascâns cumva situaţia lui  Ovidiu Silaghi prin distragerea atenţiei.

 „Sigur, avem o serie întreagă de semne de întrebare. Vreau să vă spun că propunerile cu caracter economic au îmbrăcat forma unei propuneri legislative pe care noi am propus-o la Parlament acum două luni, iar Victor Ponta nu s-a arătat interesat de acest subiect. Brusc i-a venit interesul în momentul în care avea o zi grea, foarte grea; al doisprezecelea, dacă nu mă înşel, sau chiar al treisprezecelea ministru cu probleme cu justiţia pleca din guvernul său, acesta din urmă chiar înainte de a intra pentru a doua oară, pentru că vă reamintesc faptul că domnul Silaghi a fost ministru în guvernul Ponta. Deci există o serie de suspiciuni în ceea ce-l priveşte pe domnul Ponta că a încercat să acopere subiectul legat de domnul Silaghi, ieşind să-şi arate o mare disponibilitate de dialog politic”, a spus Vicepreşedintele PDL.

De fapt, deşi se umflă în pene, Guvernul Penal al lui Ponta, constată pe zi ce trece că problemele cu care se confruntă şi pentru care nu are soluţii, sunt tot mai multe şi tot mai grave.

Probabil a observat şi Ponta că tot băgând ba indivizi lipsiţi de profesionalism, ba plagiatori şi incapabili, ba incompatibili şi penali în guvernul pe care îl conduce actul guvernării e un deziderat care se tot îndepărtează. Electoratul orbit de inepţiile vehiculate de escrocii media din armaara lui Dan Voiculescu începe probabil în tot mai mare măsură că a fost minţit cu neruşinare… de aici şi până la începerea unor proteste de stradă mai find un pas.

Lipsa de soluţii, de asemenea, ar urma să fie coafată şi mascată de mai sus pomenita discuţie cu PDL.

Revenind la doamna Anastase, aceasta a mai precizat:

„Iată că nu are soluţii şi iată că are nevoie de un dialog cu PDL-ul. Nu vrem în schimb să facem poze cu domnul Ponta, vrem să înţelegem că oamenii au nevoie de îmbunătăţire în viaţa lor şi nu în ultimul rând să sesizăm un lucru extrem de grav care se întâmplă în plan economic, un blocaj care duce la închiderea firmelor…” …

„…(Ponta) vorbeşte ca Mioriţa, – a continuat Anastase – în ultima perioadă: de o săptămână încoace gura nu-i mai tace”, … abordează subiecte legate de preşedinte, de Elena Udrea, de Florin Cioabă, fără a discuta însă despre chestiuni economice, ca omul care vorbeşte despre orice ca să nu fie nevoit să dea explicaţii despre lucruri la care ori nu se pricepe, ori despre care nu poate spune adevărul pentru că ar trebui să îşi recunoască incapacitatea de a le controla. Nu ştiu dacă măcar jumătate din cei care l-au votat mai cred că Victor Ponta are capacitatea intelectuală minimă de care e nevoie ca să fii premier, sau că acesta ar avea cel puţin intenţia de a fi premier şi ar avea cu adevărat  disponibilitatea de a încerca măcar să guverneze… tare mă îndoiesc.

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul (PNL) Ov. Silaghi a fost miercuri, 21 august,  audiat la DNA în cazul denunţului făcut de senatorul Valer Marian privind referendumul. Numele lui Silaghi apare în denunţul depus la DNA în iulie de senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, în care l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas neocupat după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

Victor Ponta a declarat, la începurul săptămânii  că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: