Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Urare pentru Ramona Nicole MĂNESCU, noua ministresă de la transporturi: ” DEMISIE RAPIDĂ !!! „

Urare pentru Ramona Nicole MĂNESCU, noua ministresă de la transporturi: ” DEMISIE RAPIDĂ !!! „

Ramona MănescuN-am să întreb dacă faptul că Traian Băsescu a semnat decretul de numire a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru la Transporturi se  referă la întreg ministerul sau doar la centurile oraşelor şi parcări … Ceremonia de depunere a jurământului de investitură de către Ramona Mănescu s-a desfăşurat sub semnul a două chestii dominante, emoţiile noii ministrese care a uitat ce trebuie să facă şi un nou gest de nervozitate excesivă din partea lui Crin Antonescu, preşedintele Senatului, gest care ne face să ne îngrijorăm şi mai mult de sănătatea lui mintală. Chiar înainte ca Băsescu să îşi înceapă discursul prevăzut de protocol, Antonescu a părăsit isterizat sala … Interesant este că  Ministerul Transporturilor pare blestemat. Nici propunerea Ramonei Mănescu nu e una lipsită de controverse. Presa a descoperit anumite greşeli în CV-ul lu’ madam Mănescu, şi-a atribult şi ea studii pe care nu le are … şi-a trecut în CV varianta în engleză în loc de un masterat un doctorat… Vezi doamne, în caz că … face şi ea ca UDMR … eroare de traducere … dacă nu o prinde e OK… e şi ea … doctoriţă cum e şi noul ei şef de la guvern doctor şi pilot de raliu de pe scaunul mortului… La CV-ul în engleză, care a fost postat pe site-ul Parlamentului European, unde Ramona Mănescu a trecut un doctorat la SNSPA, în 2006, în Relaţii Internaţionale. Este probabil ca Ramona Mănescu să nu fi ştiut să traducă corect „masterat”, notează jurnaliştii de la Evenimentul zilei. Şi asta în condiţiile în care, într-un alt CV, europarlamentăreasa susţine că poate să se exprime, în scris, în engleză, „într-un text clar şi bine structurat” Site-ul Parlamentului European precizează  clar că informaţiile publicate ţin de responsabilitatea deputatului.  A scrie prostii în CV-uri e ceva normal în ţara Mioriţei,  ministrul delegat Dan Şova şi-a trecut în CV un masterat la London School of Economics. Însuşi premierul Victor Ponta şi-a trecut în CV un masterat la o universitate din Catania, pe care ulterior l-a şters din biografia oficială. La pagina Ramonei Mănescu de pe Siteul Parlamentului European  găsim: Pe numele său întreg, Ramona Nicole MĂNESCU, face parte la Parlamentul Europei din Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

Curriculum Vitae

 (Informații publicate care țin doar de responsabilitatea deputatului)

Studii postuniversitare – Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006). Master în Relaţii Internaţionale şi integrare europeană, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti (2006). Studii postuniversitare – Academia Naţională de Informaţii, Colegiul Superior de Securitate Naţională – Dizertaţie cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006). Studii postuniversitare – Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul Naţional de Apărare – Dizertaţie cu tema „România şi Politica Europeană de Securitate şi Apărare” (2005). Licenţiată în Ştiinţe Juridice, Facultatea de drept, Universitatea Bucureşti – Lucrare cu tema „Interpretarea Tratatelor Internaţionale” (1999). Avocat – Baroul Bucureşti. Cabinet individual de avocatură „Ramona Nicole Mănescu” (2000 – 2005). Membră a Partidului Naţional Liberal (1990); preşedintă a Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal sector 6 (1996 – 1997); membră a Departamentului de Relaţii Externe a PNL (1996 – 2004). Ofiţer Internaţional (2001 – 2002) şi vicepreşedintă (2002-2004) TNL; raportor al Comisiei pentru Afaceri Externe a Delegaţiei Reprezentanţilor Naţionali a PNL; membră a Comitetului Executiv al PNL sector 6 (2002 – 2005). Vicepreşedintă a Federaţiei Internaţionale a Tineretului Liberal (IFLRY) (2003 – 2005). Parlamentul României, Expert parlamentar – Consilier al Vice-preşedintelui Comisiei de Apărare, Afaceri Interne şi Securitate Naţională din Camera Deputaţilor (2002 – 2004). Vice-preşedinte cu rang de Subsecretar de Stat – Autoritatea Naţională pentru Tineret (2005 – 2007).

Dacă vrem mai multe despre noua ministresă e bine să vizităm siteul său  .

  „Consultant în cadrul programului Media Awareness – Understanding and Accessing the Media and its Role; Lector pentru diferite conferinţe având ca teme: Managementul conflictelor – instruirea tinerilor; Dezvoltarea Parteneriatului Regional; Globalizare, 90 de ani de Diplomaţie Românească (2003). Coordonator proiect „Human Rights and International Law”, Strasbourg, Franţa (2003). Coordonator proiect „Empowerment of Women in Politics”, Polonia (2004). Articole şi rapoarte publicate: Rapoarte pe „Human Rights and International Law”, „New technologies and Democratic Participation – Vision or Reality”, „Gender Equality and Empowerment of Women”, „Advocating Human rights: Position of Youth in Society”, „The role of young political leaders in promoting tolerance and respect of Human Rights in Romanian society”. Articole publicate în Cadran Politic: „Antimondializarea ca alteritate”, „Consiliul European”, „Romania to European Union„. Articol publicat în Lumea: „Paradoxul NATO”.” Acolo găsim un fel de  … autodescriere:   Ramona Mănescu „Ma numesc Ramona Manescu si sunt europarlamentar. Am intrat in Partidul National Liberal la varsta de 18 ani. Asa mi-am inceput cariera, acum 23 de ani, in organizatia de tineret a PNL, iar acum sunt deputat in Parlamentul European. Deseori sunt intrebata de ce am ales politica. Entuziasmul anului 1990 m-a facut sa intru in PNL iar dorinta mea de a ajuta oamenii si convingerea ca o pot face m-au determinat sa raman in politica. Cred ca politica este un instrument care trebuie folosit doar pentru a imbunatati viata oamenilor. Prin ceea ce am facut si voi face in continuare incerc sa demonstrez romanilor ca exista si un alt mod de a face politica, fara compromisuri. In opinia mea, politicianul prezentului trebuie sa fie onest, cu bun simt, specialist si cu o viziune clara pe termen lung. Ca europarlamentar pot veni in sprijinul romanilor cu proiecte concrete, pe care sa le sustin in cadrul celei mai importante insitutii europene, iar acest lucru reprezinta o mare onoare pentru mine dar si o mare responsabilitate. Am ales sa muncesc in doua comisii parlamentare importante: Comisia pentru Dezvoltare Regionala- unde sunt coordonator ALDE si Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale- unde sunt membru supleant. Astfel, am posibilitatea sa ma implic activ in activitatea legislativa europeana si sa promovez interesele tarii mele.”

Ce ar mai fi de spus? Poate faptul că habarnistă complet în ceea ce priveşte transporturile fiind, madam Mănescu nu are mintea pervertită ca ceilalţi mega specialişti pe care i-am avut… specialişti care, parcă în alianţă unii cu alţii au reuşit să facă să avem infrastructura jenantă pe care o avem… Teamă mi-e că şi asta, politrucă prin definiţie, nu va reuşi să facă nimic folositor cu adevărat… Vom vedea dacă vom trăi … Dacă aş şti că prezenţa ei în funcţia de ministru se bazează în primul rând pe dorinţa de a face te ceva folositor aproape că i-aş ura „Succes” … Cum nu am nici un pic de încredere în ea.. n-am să îmi pierd vremea făcântu-i urări dinastea deşănţate … Îi urez „Demisie rapidă” … măcar aşa nu va contribui la ce mai e de distrus … Să se ducă ea acolo, la P.E. … pentru asta au votat-o oamenii … Să-i lase pe cei care se pricep să îşi facă treaba…

 1. marius
  15 decembrie 2013 la 12:54

  e destul de limpede cam ce `calitati` au ridicat-o in functii publice …. si nu ma pot impiedica sa imi pun o intrebare : in toata lumea asta, persoanele competente se afirma, de obicei, pe un singur domeniu de activitate – cand o fi avut respectiva timp sa fie si avocata si politiciana, si membra in comitete si comitii, si cu activitate de partid, si cu responsabilitati publice …si sa faca si studii in acest timp ?! Toate aceste lucruri se petrec de fapt pentru ca societate romaneasca e ingaduitoare si permisiva cu cei care se fofileaza pe alte criterii (in cazul de fatza mi-e rusine sa spun public care intuiesc ca sunt acelea) si fericesc apoi cetatenii cu `capacitatea lor profesionala`. N-ar fi lipsit de interes sa analizam nu doar studiile si realizarile personale ale personajului de mai sus ci si ce a facut pana acum in interesul comunitatii, al tarii, al cetatenilor !

  • 15 decembrie 2013 la 20:34

   Zici: „e destul de limpede cam ce `calitati` au ridicat-o in functii publice …”… deh.. aici e discutabil…
   Am înţeles că are o inteligenţă peste medie şi că ar fi fost o studentă destul de bună şi o avocată bine mobilată intelectual … faptul că are un copil cu Gruia Stoica, ţiganul care a făcut avere din fier vechi şi patron la CFR Marfă şi că a avut o relaţie cu liberalul Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiţiei (eu îi zic papagalului „Măcănel cu barbă”) nu avem noi dreptul să ne exprimăm … ştii cum e, în amor nu contează vârsta, rasa, religia şi sexul… cu atât mai puţin în politică (Politica fiind un bordel, ce pot si politicisani decât nişte curve?).

   Crede-mă, există alţii mult mai răi.
   Dacă atunci când vorbeai de „calităţi” … prefer să avem politiciane care arată bine, când le vezi, dacă nu îţi place ce zice, pui televizorul pe „MUTE” şi te delectezi cu imaginea.. trebuie să recunoşti că dpv estetic arată bune …

 2. pruteanu
  4 mai 2014 la 8:53

  Articolul este fain dar tu ai pierdut un pariu si ai tastat cu limba? Fa curat prin text. Nu strica.

  Ciao!

  • 4 mai 2014 la 17:25

   Mulţam de atenţionare.
   Recunosc că uneori fac greşeli de tastare şi nu de exprimare.
   Am căutat şi o explicaţie.
   Cred că se întâmplă când înveţi singur să dai cu copita în tastatură şi când nu ai timpul sau răbdarea necesară de a revedea cu atenţie ce ai scris.
   Nu poate fi vorba de o scuză, dar dacă vei vedea texte publicate prin ziare, indiferent dacă e vorba de formatul print ori online, vei vedea atât erpri de tastare cât şi greşeli gramaticale, vei vedea şi dezacorduri grave ori folosirea unor cuvinte complet aiurea, ca să nu mai zic de vestitele greşeli … „datorită”/”din cauza”, „decât”/”doar” etc.
   Problema este că, cel puţin teoretic, ziarele şi revistele au oameni pe post de corectori, plătiţi ca să depisteze şi să corecteze textul. Şi totuşi …

   Nu ştiu dacă ai observat, dar, pentru a scoate în evidenţă textele importate cu copy-paste, folosesc nuanţe de albastru la ceea ce scriu eu şi nuanţe de verde pentru ceea ce import.
   Astfel, la aceste părţi de text intervin doar la alinierea în pagină, la mărimea fontului, bolduire etc, niciodată nu schimb nimic în ceea ce priveşte exprimarea sau alte greşeli/erori. Aşa mi se pare logic, meritele şi vine pentru acele părţi de text revenindu-le autorilor (de obicei vei putea găsi un linc spre siteul de unde le-am adus, astfel putându-se vedea autorul).

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: