Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Dan Voiculescu a mai făcut un pas spre bulău

Dan Voiculescu a mai făcut un pas spre bulău

Dan Voiculescu (1)Procurorii au cerut în instanță la Tribunalul București condamnarea la închisoare cu executare a lui  Dan Voiculescu  pentru spălare de bani, fără a menţiona cuantumul acesteia. Sentința se va afla peste două săptămâni.

Procurorii cer închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu. Preşedintele fondator al Partidului Conservator a fost trimis în judecată pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul calculat de anchetatori este de mai mult de  60 de milioane de euro.

În luna decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator, D. Voiculescu, a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.
Procurorii de la D.N.A. spun că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, practric fiind vorba de  subevaluarea bunurilor institutului cu mai mult de  7,7 milioane de euro.

Voiculescu, acţionar majoritar al S.C. Grupul Industrial Voiculescu şi GRIVCO S.A. Bucureşti, membru al A.G.A. şi al C.A. al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de „folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: