Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Crin Antonescu mai poate face un singur lucru onorabil … să se retragă definitiv din viaţa politică …

Crin Antonescu mai poate face un singur lucru onorabil … să se retragă definitiv din viaţa politică …

SOCIOPOL a efectuat o cercetare a opiniei publice pe diferite probleme de actualitate…

Se pare că, deşi face paradă de o siguranţă care îi spune că de pe acum e deja Preşedinte al României, cariera politică a lui Crin Antonescu seamănă tot mai mult cu traiectoria  unui astru … un meteorit…  

În mod normal, cariera politică a lui Crin Antonescu îşi pâlpâie ultimele momente … aşa arată finalul oricărei curve politice  …

Adio Crin … dacă mai are un pic de demnitate se retrage … încă retragerea ar fi onorabilă. Altfel va constata extrem de dureros că a devenit cel mult un zero politic … 

Elena Udrea, Crin Antonescu

 

Conform hotnews.ro 

Partidul Social Democrat (PSD) ar obtine peste 40% din voturile alegatorilor care merg la urne, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru parlamentul european, releva un sondaj SOCIOPOL, citat de Agerpres.

Potrivit cercetarii, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, partidele ar primi urmaroarea cota din voturi:
* PSD – 41% din voturi; 
* PNL – 19%; 
* PDL – 15%; 
* PP-DD – 6%; 
* UDMR – 6%; 
* PRM – 4%; 
* ADA (Alianta FC+PNTCD) – 4%; 
* Miscarea Populara – 2%; 
* Partidul Conservator – 2%; 
* altii – 1%.

In ceea ce priveste evaluarea liderilor politici, 51% dintre respondenti au spus ca sunt multumiti de activitatea premierului Victor Ponta, 39% destul de nemultumit sau foarte nemultumit si 10% nu raspund/nu stiu. Activitatea presedintelui Traian Basescu ii multumeste pe 18% dintre participantii la sondaj. Alti 80% s-au declara nemultumiti de activitatea presedintelui in al doilea mandat si 2% nu raspund/nu stiu.

In topul increderii in persoanele publice conduce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu 49% incredere, urmat de Victor Ponta – 41% incredere, Klaus Iohannis – 37% incredere, Sorin Oprescu, Crin Antonescu si Traian Basescu cu procente de 36%, 24% si respectiv 23% incredere.

Documentul arata ca din totalul populatiei aflat in tara (88%) nu se vor prezenta la vot mai mult de jumatate dintre romanii care au acest drept – 52%. In fata urnelor vor fi prezenti 36%, 12% dintre cei chestionati afirmand ca nu sunt in tara… vezi mai mult

 Aproximativ 60%   din români  zice adevarul.ro  consideră că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân o constituie eutanasierea acestora, în timp ce 35% din ei susţin varianta sterilizării, arată rezultatele unuii sondaj de opinie Sociopol, realizat la solicitarea portalului http://www.b365.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie 2013 în rândul a 1.017 persoane, populaţie adultă neinstituţionalizată a României. 

  Dintre participanţii la sondaj, 97% din ei au auzit despre incidente în care oamenii au fost muşcaţi de câini fără stăpâni.   

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

  Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Sondajul SOCIOPOL face referire şi la povestea cu Roşia Montană:

Majoritatea romanilor (70%) – zice hotnews.ro – considera ca decizia privind exploatarea miniera de la Rosia Montana trebuie luata in urma unei dezbateri parlamentare, iar 60% cred ca cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan este eutanasierea, releva un sondaj SOCIOPOL citat de Agerpres. 

70% dintre respondentii sondajului au declarat ca decizia privind Rosia Montana trebuie luata in urma unei dezbateri parlamentare, iar 28% considera ca aceasta decizie poate fi luata fara dezbatere parlamentara.

Cei mai multi dintre participantii la sondaj (62%) considera ca decizia privind proiectul minier trebuie luata in urma unei dezbateri parlamentare, asa cum a solicitat premierul Victor Ponta, si doar 20% dintre acestia sunt de acord cu solicitarea presedintelui Senatului Crin Antonescu ca decizia sa fie asumata de Guvern.

Dezbaterile si stirile pe subiectul Rosia Montana a fost urmarit cu interes de 95% dintre romani, iar la intrebarea cine ar trebui sa ia decizia privind proiectul minier 41% au raspuns Parlamentul, 21% – Guvernul, 15% – presedintele Romaniei, 10% – altcineva, 13% nu stiu/nu raspund.

Mai mult de jumatate dintre participantii la sondaj (52%) dau dreptate celor care spus ca doar prin continuarea actualului proiect de la Rosia Montana se vor face investitii pentru crearea de locuri de munca sigure, in timp ce 35% sustin ideea ca, daca proiectul se respinge, zona se poate dezvolta si prin turism.

In privinta unui alt subiect, acela al cainilor fara stapan, 60% dintre romani sustin parerea ca cea mai buna solutie pentru rezolvarea acestei probleme este eutanasierea, pentru ca se obtin rezultate imediate si costurile sunt mai mici, iar 35% sustin varianta sterilizarii, pentru ca se evita cruzimea fata de animale rezultatele fiind vizibile pe termen mediu si costurile ceva mai mari. Dintre cei intervievati 97% au auzit despre incidente in care oamenii au fost muscati de caini fara stapan.

Sondajul, realizat la solicitarea siteului http://www.b365.ro, a fost realizat in perioada 9 – 12 septembrie, pe un esantion de 1.017 persoane. Tipul esantionului – stratificat bistadial cu selectia probabilista a gospodariilor (aleatoriu simplu) si a persoanelor (metoda ”cea mai tanara persoana din gospodarie”). Esantionul este reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei. Metoda culegerii datelor – interviuri telefonice (CATI). Eroarea maxima de esantionare, la un nivel de incredere de 95% este de plus/minus 3,2%. Suma procentelor poate diferi uneori cu un punct procentual fata de 100% datorita rotunjirii fara virgula a valorilor.

Tot la sondajul SOCIOPOL face referire şi evz.ro

Candidatul USL la prezidențiale, Crin Antonescu, a ajuns, în sondaje, la egalitate cu președintele Traian Băsescu, diferența fiind că Antonescu este în scădere, iar Băsescu în creștere, potrivit celui mai recent barometru CSOP, intrat în posesia EVZ.

În cea mai recentă măsurătoare a încrederii în personalitățile politice, în perioada 24 august – 1 septembrie, președintele Traian Băsescu și prezidențiabilul USL Crin Antonescu sunt cotați cu același procent – 17% și se situează, amândoi, pe locul patru.

Din datele sondajului rezultă că Traian Băsescu se află pe un trend ascendent, șeful statului câștigând un procent, acesta fiind cotat în lunie iunie – iulie cu 16%. În schimb, Crin Antonescu a scăzut, liderul PNL fiind cotat în iunie și iulie cu 18%, iar în martie, aprilie și mai 19%. Situația ar trebui să-l îngrijoreze pe candidatul USL, în contextul în care Traian Băsescu se află la finalul unui de mandat de zece ani, afectat printre altele și de criza economică izbucnită în 2009, iar Antonescu, în principiu, nu ar avea de ce să se erodeze.

Premierul Victor Ponta conduce topul încrederii în personalitățile politice cu 29%. Acesta a pierdut însă patru procente comparativ cu luna iunie când înregistra 33%. Ponta este urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu 27% și primarul Capitalei, Sorin Oprescu – 22%, cu mențiunea însă că sondajul nu a prins scandalul legat de proasta gestionare a câinilor maidanezi, care îl va afecta pe primarul Capitalei.

În președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu au declarat că au încredere 16%. Tot atâția intervievați au încredere în Gigi Becali. Președintele PDL, Vasile Blaga și fostul lider democrat-liberal Emil Boc  sunt și ei pe picior de egalitate la acest capitol, ambii fiind cotați cu 14%. 

Elena Udrea, peste Tăriceanu și Iliescu

În deputatul PDL Elena Udrea au declarat că au încredere 12% dintre respondenții sondajului CSOP. În timp ce fostul președinte Ion Iliescu și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu au înregistrat 11%.Tot cu 11% este cotat și prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu. 

1_01

2

În președintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, au încredere doar 5% dintre cei intervievați. Voiculescu a pierdut două procente, în luna iulie acesta fiind cotat cu 7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 august – 1 septembrie 2013, pe un eșantion de 1.082 de persoane și are o eroare maxim admisă de +/_ 3%.

În orele următoare vom publica noi date din sondaj. Rămâi pe evz.ro pentru a vedea câtă încredere au românii în guvern, ce instituție este într-o creștere semnificativă în ochii populației și ce probleme de imagine are PNL.

CITIŢI ŞI:

 

 1. moshu49
  15 septembrie 2013 la 8:44

  ce ghiduşie, „onorabilitatea” căcărăului… :)))))

 2. Edward V. Taylor
  1 octombrie 2013 la 6:16

  70% dintre respondenţii sondajului au declarat că decizia privind Roşia Montană trebuie luată în urma unei dezbateri parlamentare, iar 28% consideră că această decizie poate fi luată fără dezbatere parlamentară.

  • 1 octombrie 2013 la 16:38

   Edward, am șters adresa URL pe care ai pus-o deoarece siteul respectiv nu poate fi accesat …
   Nu știu motivul pentru care acesta a fost blocat, dar îți recomand să le trimiți administratorilor WordPress mesaj… uneori platforma e extrem de încărcată și dă erori, considerând că e vorba de SPAM….

   Legat de ce spun 70% … îți sopun eu ce spun 80% din cei din zonă .. proiectul trebuie să pornească. roşia Montană a apărut ca localitate DOAR DATORITĂ MINERITULUI.
   Acum, o turmă de imbecili sunt manipulaţi de oameni interesaţi care îşi doresc eu aurul de acolo şi exploatarea lui.

   Legat de faptul că 70% din oameni doresc ca hotărârea să fie luată în Parlament…
   Am o întrebare …Dacă cineva ar întreba dacă oamenii doresc ca salariul minim să fie de 10.000 de euro,să se dea săptămânal premii de 20.000 de euro, benzina şi haleala să fie gratis etc… cam câţi crezi că ar zice DA?

   Nu, acolo e vorba de o chestiune economică şi nu are ce căuta în Parlament, e ilogic să se scoată o lege care săp nu fie aplicabilă la nivelul întregii ţări.

   Hotărârea trebuie să fie luată considerând:
   – Banii care ajung la buget (ATENŢIE !!!!, aceşti bani nu sunt cei 6% ci mult mai mulţi. La stat nu ajunge redevenţa doar. Ajung şi alte taxe şi impozite, dar şi nişte bani care îi revin Statului Român datorită faptului că este partener de afaceri cu Gabriel Resources. Redevenţa este de fapt suma plătită de G.R. statului din partea care îi revine.. din profitul său.
   Ca o curiozitate, deşi G.R. investeşte şi urmează să suporte multe cheltuieli şi statul nu bagă un ban, la final rămâne cu 20-30% din profit… asta par a nu şti cei care manifestează cum nu ştiu că, între ei există indivizi, unii extrem de cunoscuţi, care îi incită şi care duc acasă săptămânal pentru prestaţie sume mult peste media câştigată tâmpiţioi care se dau Ecologişti pentru că li sae pare că e cool … l-ai văzut pe vreunul să se oripileze că firmele liderilor UDMR taie pădurile în draci şi au chelit minţii din HarCov? Ba…)

   – Pentru majoritatea locuitorilor din Roşia pornirea proiectului e singura speranţă de viitor… Vocile care se opun sunt fie nişte escroci care, atunci când au venit canadienii s-au dus şi au cerul sume cu cinci cifre în dolari ca salarizare, de fapt un fel de şantaj… „Ne plătiţi sau vom presta împotriva voastră?” .. au fost daţi afară .. atunci au făcut Alburnus Maior şi au găsit aceşti bani pe malul dunării în Câmpia Panoniei (Acolo se spune că aurul de la Roşia e aur unguresc)
   Mai găseşti acolo şi indivizi plătiţi de unii interesat în a exploata… unii vorbesc ruseşte, alţii ebraica … ăştia sunt cei puţini şi iniţiaţi în problemă, restul manifestanţilor, turma … sunt fie anarhişti dispuşi oricând să facă scandal, fie nişte tembeli cărora li se pare că e mişto să te opui .. să fii ecologist…
   L-am înbtrebat pe unu de ce vrea să fie ecologist .. „Pentru că e mişto, pot face scandal …” L-am întrebat apoi ce le propune locuitorilor de la Roşia ca alternativă … „Mi se rupe, nu e problema mea …” Nu ştia nici că de fapt acea cianură nu e cianura de potasiu, nici că acum zona de distrusă oricum, nici că cianura se distruge de la sine, nici că cianura aia de fapt nu se aruncă după folosire ci e reintrodusă în sistem la final fiind distrusă chimic, nu ştia că în lume 90% din aur se extrage prin cianurare… nu.. el ştia că poate să facă scandal …

  • 1 octombrie 2013 la 16:47

   Guvernul trebuie să accepte neîntârziat ca proiectul să potrească…
   E inadmisibil să se voteze aşa ceva…
   Mâine se va vota dacă nenea X poate să vândă covrigi cu sare, y poate sau nu să se mărite cu z …, cutare na putea sau nu să facă pufuleţi …

   Imbecilul de premier ce dracu face? A vrut să fie premier, dar să nu îşi asume nimic? Iată, privatizarea CFR e un eşec… Ponta a făcut totul ca să se facă… Eu nu mă întreb dacă a luat şpagă cu câte zerouri are suma ce i-a intrat în cont? OLTCHIM e KO … De ce? Ghici… Oare ce sumă cu aromă de vodcă o fi încasat Ponta?

   A primit Ponta bani? Da … De ce? Pentru că nu se poate ca un om cu studii în drept să comită şi să promoveze o lege care musteşte de neconstitualitate cerând să fie respinsă … A mau primit cineva şpagă? Poate .. Antonescu .. Se spune că PNL e contra… minciuni… parlamentarii liberali din Alba sunt pro … PNL e contra penbtru că aşa a ordonat escrocul care îl conduce…

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: