Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > CLAUDIA BOGHICEVICI: „Doamna Câmpeanu nu face decât să inducă deliberat în eroare opinia publică, căutându-şi astfel scuze pentru propria lipsă de viziune…”

CLAUDIA BOGHICEVICI: „Doamna Câmpeanu nu face decât să inducă deliberat în eroare opinia publică, căutându-şi astfel scuze pentru propria lipsă de viziune…”

Claudia Boghicevici:

 Nu Constituţia împiedică creşterea alocaţiilor, ci incompetența doamnei ministru Câmpeanu!

Claudia BoghiceviciClaudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, îi cere ministrului Muncii Mariana Câmpeanu să renunţe la declaraţiile defetiste şi fariseiste pe tema alocaţiilor de stat pentru copii şi să se concentreze în schimb pe promovarea unor politici familiale care să încurajeze natalitatea. Claudia Boghicevici consideră că argumentaţia doamnei Câmpeanu, conform căreia actuala Constituţie împiedică creşterea valorii alocaţiilor de stat pentru copii, reprezintă o nouă scuză ieftină pentru a masca incompetenţa actualei guvernări.

„Doamna Câmpeanu ne-a oferit din nou ieri, în Comisia pentru Muncă din Senatul României, o pledoarie plângăcioasă despre cum nu poate face nimic din ce a promis zelos în 2012. De data aceasta nu lipsa veniturilor la buget este ţapul ispăşitor, ci însăşi Constituţia României care ar împiedica-o pe doamna Câmpeanu să opereze majorările atât de necesare pentru alocaţiile de stat. Doamna Câmpeanu nu face decât să inducă deliberat în eroare opinia publică, căutându-şi astfel scuze pentru propria lipsă de viziune. Îi reamintesc doamnei ministru că anul acesta o comisie parlamentară condusă chiar de preşedintele PNL, partidul din care provine şi dumneaei, a produs un proiect aberant de modificare a Constituţiei. Dincolo de faptul că acel proiect se prăfuieşte acum prin nişte sertare, fiind amânat pe termen nedefinit de actuala guvernare, doamna Câmpeanu ar trebui să explice de ce nu a propus chiar în acest an modificarea articolului care ar împiedica-o să majoreze alocaţiile. A veni acum post-factum să invoci necesitatea modificării Constituţiei este doar o tentativă ieftină şi fariseistă de a fugi de răspundere” – a declarat Claudia Boghicevici.

Mariana CâmpeanuDeputatul PDL consideră că problema majorării alocaţiilor de stat pentru copii trebuie abordată în cadrul unui mix de politici familiale menite a încuraja natalitatea în România. „De 16 luni de zile ministrul Câmpeanu şomează la Ministerul Muncii. Este doar un agent constatator, ne spune că indicatorii sociali nu sunt buni, că alocaţiile sunt hilare, că pensiile sunt prea mici sau că sumele alocate persoanelor cu handicap sunt derizorii. Doamna ministru nu ne oferă însă nicio viziune despre cum am putea regla dezechilibrele de pe piaţa muncii, unde avem 50 de mii de noi şomeri în guvernarea şi o rată a şomajului de aproape 24% în rândul tinerilor. Un răspuns la această gravă problemă este încurajarea natalităţii, cu atât mai mult cu cât declinul acesteia în clasa mijlocie este major. Majorarea sumelor acordate drept alocații pentru copii este una dintre politicile necesare pentru a încuraja natalitatea, în condițiile în care nivelul actual este unul din cele mai scăzute din Europa, iar suma este derizorie până și pentru a asigura necesarul de bază pentru un copil care merge zilnic la școală (haine, rechizite, alimentație). Alte măsuri necesare în acest pachet de încurajare a natalităţii sunt cele de susținere a dezvoltării sistemelor suport pentru îngrijirea copiilor: bone, creșe, grădinițe prin subvenții acordate familiilor și/sau angajatorilor care oferă astfel de facilități. Din păcate actualul ministru al Muncii tace de 16 luni de zile în această problemă, pentru că guvernarea USL este prinsă în capcana ipocriziei, resursele bugetare în scădere nepermițându-i să pună în aplicare măsurile sociale cu care s-au lăudat în perioada de opoziție și în campania electorală din 2012”, a adăugat Claudia Boghicevici.

Sursa: boghicevici.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: