Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Haita USL vs paranoia lui Crin

Haita USL vs paranoia lui Crin

Lupi

Lupul este un animal puternic și frumos, un carnasier prin excelență, un animal care trăiește în haite clar  structurate ierarhic.

În fruntea haitei este o lupoaică numită lupoaica alfa.

Forța principală a lupilor vine de la faptul că își atacă prada în haită. Când iernile sunt grele și nu se găsește hrană suficientă, lupii se încaieră între ei. Lupul rănit, care sângerează este atacat şi de alţi lupi, devenind hrana celorlalţi.

Dacă ne uităm la USL vedem acelaşi comportament.

Atacau în haită până au venit la putere. După aceea , constatând că nu le ajunge ciolanul, se sfâşie între ei …

 usl

Uneori, privind politicienii Dâmbovițeni te crucești și te întrebi cât de tâmpiți pot fi cei care le-au acordat votul și i-au trimis în Parlament.

Zilele acestea, parcă politicienii sunt loviţi la neuron de sifilis.

Crin Antonescu de exemplu, tot susţine că este inevitabil, viitorul preşedinte. Pentru asta are nevoie ca de aer de sprijinul PSD care îi poate aduce şi susţinerea media a României Tv televiziunea prietenului lui Ponta şi de sprijinul Partidului Conservator Român, partidul lui Voiculescu ceea ce implicit aduve sprijinul Intact Grup…

Aparent mirabil şi ilogic, fără nici un motiv explicit, pe Crin Antonescu parcă l-a lovit o nebunie a începutului vârstei a treia. Mai întâi a atacat sistematic PSD, lovind chiar şi în Victor Ponta; ieri 18.11.2013 am văzut cum, ieşit la o conferinţă de presă, Crin s-a dezlănţuit împotriva Partidului Conservator al lui Voiculescu şi a lui Daniel Constantin, preşedintele partidului.

Pur şi simplu Antonescu a declarat că „relaţia cu PC nu mai există”, că „Alianţa de Centru Dreapta nu mai există”.

Aici trebuie să spunem că USL de fapt este o alianţă de două alianţe mai mici ACD şi ACS, prima, ACD,  formată  din PNL şi PCR-ul lui Voiculescu, a doua din PSD şi UNPR.

Orice aducere sau scoatere  unei formaţiuni politice are sens doar dacă se merge tribunal unde se consemnează noua formă de mariaj politic sau se consfinţeşte divorţul.

Declaraţiile lui Crin Antonescu sunt de fapt un fel de frecţie la un picior de lemn.. greutatea spuselor lui fiind zero. Problema e dacă cei din partidul conservator pur şi simplu nu se vor duce ei şi vor runca în aer USL, pentru că ACEST USL dispare  în momentulieşirii unui membru, fiind nevoie de consemnarea creii unuia nou. În fine, după cum le pasă de legi, reguli şi regulamente celor din USL chiar nu contează.

Ce contează este că, deşi toată lumea a văzut ieşirile paranoide ale lui Crin Antonescu la adresa PSD şi PCR, acestea lăsânduse împroşcate din întunericul minţii liberalului (liberal, vorba vine … Antonescu are legătură cu liberalismul real cam cât am eu cu filozofia avortului la râme), fără a avea demnitatea de a-l pune pe dobitoc acolo unde îi e locul: la coşul cu spurcăciuni răsuflate a politichiei mioritice.

Reacţiile date de PSD au fost aruncate în public de nişte indivizi care îşi aveau locul mai repede în găştile de cartier sau în puşcării decât în un partid cu pretenţii de partid aflat la guvernare…

Din partea Partudului Conservator Român a reacţionat  preşedintele oficial, Daniel Constantin la fel de năuc şi temător cum este de obicei.

Crin AntonescuÎntrebat despre declaraţiile lui Crin Antonescu scrie HotNews.ro  liderul PC a raspuns: „Dumneavoastra – a declarat Daniel Constantin –  ati inteles ceva? Eu nu am inteles, sa fiu foarte sincer. Erau lucruri care s-au spus, dar facem eforturi cu totii sa il intelegem pe dl Crin Antonescu. Din pacate, in ultimul timp am vazut ca sunt abordari mai mult la adresa partenerilor: am vazut ca dl Ponta este parsivel, eu sunt subordonat, dl Voiculescu este nerusinat, parca, nu am vazut nicio catalogare la adresa presedintele Basescu.”

„Dincolo de aceste lucruri, se aceste clisee, si probabil stari de moment ale dl Antonescu, este foarte important ca USL sa ramana unit”, a afirmat presedintele Partidului Conservator, reiterand ca „USL are un angajament comun si anume sa aiba un candidat la presedintie, si incercam sa avem un candidat comun, sa il sustinem pe dl Antonescu. Daca doreste, dar….”

La rândul său, MEDIAFAX , scrie:

Liderul PC Daniel Constantin spune că a atras atenţia încă din iunie că ACD nu funcţionează, dar nu a denuţat-o juridic deoarece ar fi însemnat ruperea USL şi a arătat că se trece uşor peste faptul că, prin această alianţă, PC a dat PNL „un lucru pe care nu l-a avut şi nu-l va avea”, paritate în USL.

„Faptul că nu mai funcţionează ACD l-am spus în luna iunie, acum s-a repetat acest lucru pentru a amplifica acest conflict (…). Am spus că nu mai funcţionează protocolul de colaborare PC-PNL, dar nu-l denunţăm pentru că asta ar însemna ruperea USL. Nu cred că vrem să ne asumăm aceste lucruri, cel puţin nu noi, conservatorii. Noi niciodată nu am pus în pericol unitatea USL” a afirmat Daniel Constantin.

El a mai spus că se trece foarte uşor peste faptul că PC, prin alianţa cu PNL, a dat liberalilor paritate în cadrul USL.

Daniel Constantin„PC, prin alianţa cu PNL, în 2011, cred că a dat un lucru peste care se trece foarte uşor, un lucru pe care nu l-a avut şi nu cred că-l va avea PNL: paritate în cadrul USL. Cred că s-a uitat acest lucru. Când am făcut alianţa cu PNL, i-am dat forţa necesară de a cere paritate cu PSD. Dacă doreşte Crin Antonescu rediscutarea protocolului, este problema sa”, a explicat Constantin.

El a mai spus că PNL a negociat şi în numele PC paritate şi, apoi, „a uitat să negocieze şi cu PC.

„În iunie 2013 am spus foarte clar că protocolul cu PNL nu se respectă, că în 28 de judeţe nu avem protocol de colaborare, că PNL a negociat şi în numele PC cu domnul Ponta paritate şi, apoi, a uitat să negocieze şi cu noi. Dar sunt chestiuni de detaliu. Nu am mai cerut absolut nimic din luna iunie, nici măcar o clarificare, o întâlnire, funcţii politice”, a adăugat liderul PC.

Se pune acum întrebarea: De ce face Antonescu asta părând a lovi în PSD şi PCR (care de fapt înseamnă Voiculescu, implicit INTACT ) taman când are nevoie de suportul lor?

Mă gândesc la teatrul de prost gust pe care îl fac cei din USL în vederea alegerilor europene ce vor veni, USL încrcând să ia întreg electoratul, şi de stânga şi de dreapta, pentru ca după acele alegeri să pupe Piaţa Endependeţii şi dă-i înainte cu amoarea.

Treaba e că felul în care îşi varsă veninul, pare cam violent totuşi.

N-or avea ei, polirticienii din USL cineştie ce demnitate sau onoare cu care se şterge la fund Antonescu, dar au nişte orgolii care i-ar putea face nişte gesturi  care să arunce în aer unul din obiectivele pentru car a fost creat USL.

Obiectivul de a fi Ponta premier, s-a îndeplinit, obiectivul de a-l scăpa pe  Voiculescu de Puşcărie pare deja caduc, cică la Rahova i se zugrăveşte deja celula şi se schimbă aşternuturile, Crin Antoescu Preşedinte … cred că doar Adormiciul îşi mai aminteşte…

Ce miră este comportamentul paranoid al lui Crin…

Pare ca un fel de reacţie la constatea că USL-aşii nu i se ploconesc destul, că nu îi pupă papucul şi nu îl promovează num crede el că ar trebui. Păi asta pare o urmare a faptului că Antonescu suferă de o boală gravă şi parşivă: „Sindromul inflamării personalităţii” … Din păcate pentru el, cam de acelaşi sindrom mai suferă şi Ponta şi Voiculescu …

Spre deosebire de ei, are probabil şli Daniel Constantin probleme de personalitate. E complexat rău, fie pentru că nu e băgat în seamă de Antonescu şi Ponta, fie că partidul lui are la intenţia de vot valori subunitare …

A apărut un sondaj CSOP care probabil îi agravează lui Antonescu starea mintală.

În perioada 22 Octombrie – 1 Noiembrie Antonescu a pirdut un procent, topul

 încrederii fiind  condus de Mugur Isărescu guvernatorul BNR cu 27%, urmat de Victor Ponta cu 25% și Sorin Oprescu – 20%, Traian Băsescu au încredere 17% dintre respondenți, iar în Crin Antonescu – 16% la egalitate cu Gigi Becali, Mihai Răzvan Ungureanu suflăndu-i în ceafă cu 14%, Emil Boc şi Vasile Blaga 13% şi, deşi are impertinenţa să o desconsidere Elena Udrea 12%..

Ce îl enervează cumplit este că Elena Udrea şi Emul Boc  sunt pe trenduri crescătoare, creştere care pare a se accentua în timp ce Antonescu este pe un trend care scade liniar  şi fără variaţii, analiştii politici considerând că trendul său ar părea că tinde să îşi mărerască viteza de cădere…

Un lucru care nu se evidenţiază în sondaje este faptul că PPDD-ul lui Dan Diaconescu e pe năsălie, intenţia de a părăsi partidul se manifestă tot mai pregant.

Iată mai jos câteva rezultate ale sondajului, cu precizarea că sursa de provenienţă a imaginilor este evz.ro

Sondaj CSOP

INCREDERE

E normal ca, de vreme ce labilitatea psihică a lui Antonescu este destul de puternică, deci terenul fiind pregătit, un astfel de sondaj să îl bage înb crize de isterie mai mult sau mai puţin mascate.

Un alt lucru care pare a-l distruge pe Antonescu este şi modul în care PSD ia măsuri care numai liberale nu se pot numi…

Pe 7 Noiembrie b1.ro , prelua şi publica o declaraţie a doamnei  Elena Udrea:

Elena Udrea”PNL, care este la guvernare – a declarat blonda în o emisiune a B1 – acceptă măsurile lui Ponta. Aceste atacuri date la televizor de domnul Crin Antonescu, care încearcă să fie liderul opoziției de dreapta în acest moment la guvernarea din care face parte, în rest PNL acceptă măsurile pe care guvernul de stânga le ia guvernul PSD cu Victor Ponta în frunte. Și-au satisfăcut electoratul de stânga prin anunțul creșterii pensiilor, însă majorarea pensiilor cu inflația nu este o măsură impusă de PSD, ci o măsură luată prin Legea pensiilor din timpul guvernării Boc. Este obligatoriu ca la începutul anului să indexezi pensia cu inflația. Dar este vândut de domnul Ponta ca un succes al său și ca o măsură pe care o ia pentru electoralul care le aparține”.

Ce ar mai fi de spus? Mare lucru nu, poate doar că, spre bine lui, având în vedere că lupta politică pare a deveni din ce în ce mai dură şi până la prezidenţiale mai e un timp destul de lung, Crin Antonescu ar trebui să treacă pe la un cabinet de psihiatrie… altfel, mare lucru să nu clacheze …

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: