Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > CLAUDIA BOGHICEVICI – Comunicat – „Parlamentarii arădeni ai Dreptei solicită fonduri pentru spitale, drumuri şi cele două pasaje”

CLAUDIA BOGHICEVICI – Comunicat – „Parlamentarii arădeni ai Dreptei solicită fonduri pentru spitale, drumuri şi cele două pasaje”

Pe siteul doamnei deputat de Arad, Claudia Boghicevici, se publică la data de 22 noiembrie 2013 un comunicat de presă din care aflăm că  membrii grupurilor parlamentare PDL au depus multe amendamente la Legea Bugetului de Stat.

Între altele, e vorba şi  de amendamente privind finanţarea drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Arad precum şi pentru finalizarea celor 2 pasaje peste calea ferată în municipiul Arad.

Alte amendamente se referă la :

– alocarea sumei de 27.068.278 lei pentru reabilitarea, extinderea şi mansardarea Secţiei Obstetrică Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad,

– alocarea a 13.616.651 lei pentru construcţia unei noi secţii TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad,

– alocarea a 12.375.324 lei pentru construirea clădirii pentru secţia patologie infecţioasă,

– alocarea sumei de 9.882.180 lei pentru lucrări de reamenajare a clădirii pentru secţia Pediatrie şi compartimentul Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad,

– alocarea a 33.539.000 lei, respectiv 42.053.000 lei pentru finalizarea celor două pasaje pe varianta de ocolire Arad peste calea ferată,

– alocarea a 5 milioane de lei pentru finanţarea drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Arad (383 km din reţeaua de drumuri judeţene asfaltate la ora actuală necesită reparaţii prin plombări),

– alocarea a 50 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului Arad

Iată mai jos, integral, comunicatul publicat pe boghicevici.ro siteul doamnei deputat Claudia Boghicevici: 

Titlu

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Claudia BoghiceviciReprezentanţii grupurilor parlamentare PDL au depus mai multe amendamente la Legea Bugetului de Stat, printre acestea figurând şi cele pentru asigurarea finanţării spitalelor din Arad, pentru finanţarea drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Arad sau pentru finalizarea celor 2 pasaje peste calea ferată în municipiul Arad. Amendamentele au fost semnate de deputaţii PDL Claudia Boghicevici și Eusebiu Pistru, respectiv de senatorii Traian Igaş (PDL) şi Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică).

Cei patru parlamentari au propus alocarea sumei de 27.068.278 lei pentru reabilitarea, extinderea şi mansardarea Secţiei Obstetrică Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, având în vedere că, în prezent, imobilul în care funcţionează cele trei secţii este un ansamblu de clădiri revendicate, iar alocarea fondurilor necesare din resurse publice pentru finanţarea  unor reparaţii capitale la aceste imobile a fost împiedicată de situaţia juridică incertă a acestora. Un alt amendament prevede alocarea a 13.616.651 lei pentru construcţia unei noi secţii TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, având în vedere că imobilul în care îşi desfăşoară activitatea secţiile pneumologie – TBC ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost retrocedat. Cei 4 parlamentari au cerut şi alocarea a 12.375.324 lei pentru construirea clădirii pentru secţia patologie infecţioasă, deoarece şi pentru imobilul în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Secţia Clinică de Boli Infecţioase Adulţi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a emis o cerere de retrocedare. Al patrulea amendament care vizează finanţarea spitalelor este pentru alocarea sumei de 9.882.180 lei pentru lucrări de reamenajare a clădirii pentru secţia Pediatrie şi compartimentul Neuropsihiatrie Infantilă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Un alt amendament priveşte alocarea a 5 milioane de lei pentru finanţarea drumurilor judeţene şi comunale din judeţul Arad, având în vedere că 383 km din reţeaua de drumuri judeţene asfaltate la ora actuală necesită reparaţii prin plombări. În plus, cei patru parlamentari au cerut alocarea a 50 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului Arad, având în vedere că pentru Consiliul  Judeţean Arad s-a diminuat foarte mult propunerea alocată pe anul 2014 faţă de estimările aprobate prin legea bugetului de stat pe anul 2013 .

Nu în ultimul rând, cei patru parlamentari ai Dreptei arădene au solicitat alocarea a 33.539.000 lei, respectiv 42.053.000 lei pentru finalizarea celor două pasaje pe varianta de ocolire Arad peste calea ferată.

Şi pentru municipiul Arad au fost depuse o serie de amendamente, pentru obiective şcolare – Colegiul Economic, şcolile generale 4 şi 6 –, infrastructură rutieră – reabilitare străzi, trecere la nivel cu liniile de cale ferată, str. Câmpul Liniştii –, şi canalizare.

„Eu şi colegii mei am depus aceste amendamente pentru că reprezintă necesităţi ale Aradului. Arădenii s-au dovedit întotdeauna corecţi când au trebuit să-şi îndeplinească obligaţiile către stat. Acum, statul trebuie să fie la fel de corect astfel încât în Legea Bugetului de Stat să se regăsească finanţarea acestor obiective importante. Sper că şi ceilalţi parlamentari arădeni, din arcul Puterii, să sprijine aceste amendamente deoarece astfel îi sprijină pe arădeni, adică pe cetăţenii care prin votul lor i-au trimis în Parlament”, a afirmat Claudia Boghicevici.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: