Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > USL nu se va rupe decât după alegerile prezidenţiale… Participarea separată la europarlamentare este în înţelegerea de la constituirea USL

USL nu se va rupe decât după alegerile prezidenţiale… Participarea separată la europarlamentare este în înţelegerea de la constituirea USL

Hai să ne râdem … 

JILAVA

Una din întrebarile devenite clasice în România este „Când se desfiinţează USL?” … 

De obicei se arată că în USL se desfăşoară un război mocnit. O fi… şi ce dacă? Se mai argumentează că prăpastie dintre PNL şi PSD se adânceşte şi unul din cele trei partide compunente, PNL s-a rupt de PC.

Prostii incomensurabile.

În primul rând, PC s-a lipit de PNL doar pentru că, înainte de înfiinţare, condiţia esenţială pusă de PNL fusese aceea de a fi tratat de PSD de la egal la egal, deşi acesta era cu mult mai mare. Doar aşa PSD putea fi şantajat să intre în această alianţă.

Pe de altă parte, motivul principal de înfiinţare a USL a fost acapararea puterii şi subordonarea justiţiei, altfel exista riscul ca majoritatea membrilor cu greutate să se trezească la închisoare.

La venirea lui Ponta la conducerea PSD, a spus clar că el îi va apăra pe toţi cei „agresaţi” de Justiţie. Da, procurorul, doctor în drept, considera că dacă Justiţia îi trage la răspundere pe infractori, înseamnă că îi agresează dacă îi sunt colegi de partid (s-a şi văzut reacţia lui la arestarea infractorului Năstase Adrian).

Cum se putea pune mâna pe Justiţie? Punând mâna pe putere.

Astfel, la protoculul de constitire a USL s-a stabilit  clar împărţirea ţării în două, juma-juma. Acest lucru a dus la reacţii din  partea baronilor locali care, dacă se nimerea să fie în un judeţ ce pica în ghiarele celuilalt, cf hotărârii de la Bucureşti, trebuia să se supună noilor baroni, artifcial desemnaţi de la Bucureşti.

Având în vedere că PC-ului nu îi revenea nici un  judeţ, nu are nici o importanţă de care din cele două partide.

La un moment dat, de PNL era lipit PC iar de PSD era lipit UNPR.

Asta însemna că din funcţiile care s-ar aloca partidului mare, o parte de vor distribui şi către partidul mai mititel care altfel nu ar intra în Parlament. Acum, PC trecând iar la remorca PSD apare o problemă.

PSD va trebui să aloce din funcţiile ce îi revin, atât UNPR cât şi PC pe cânt PNL îşi va păstra toate  funcţiile alocate.  Concluzia? PSD se va trezi că a luat ţeapă…

Pe de altă parte, se comentează că ar fi sau nu bine ca USL să meargă unitar la europarlamentare … discuţii ample, dezvăluiri, analize …

Rahat …

Partidele din USL au hotărât încă de la înfiinţare, este scris şi în protocol, că vor merge împreună cu excepţia alegerilor parlamentare… Nici nu se putea altfel. PSD şi PNL sunt afiliate la familii politice europene  diferite, adversare naturale  şi ireconciliabile.

Cei care au conceput USL nu au avut timp să găsească soluţii de reprezentare unitară pe plan european, astfel USL trebuie să se termine la frontira României. La P.E. eurodeputaţii aliaţi redevin adversari şi se comportă ca atare, altfel, riscând să devină ridicoli.

Faptul că în presă se vorbeşte la nesfârşit de ruperea USL ne arată nivelul la care se situează…

Ori ce astfel de discuţie, până la alegerile europarlamentare, nu vor face decât să sublinieze şi să argumenteze  candidarea separată  la aceste alegeri. Motivul separării temporare nu se referă doar la dorinţa de a-şi servi fiecare familia europeană prin trimiterea unui număr de canditaţi cât mai consistent.

Are şi un efect manipulatoriu (aşa speră strategii USL). În mintea lor, alegătorul va uita amanlâcul ordinar dintree PSD şi PNL şi va merge, cel de dreapta cu PNL şi cel de stânga cu PSD.

ATENŢIE ! Extrem de mulţi, scârbiţi de aceste chestii nu se va duce la vot… Nu contează decât cei ce votează … 

Chiar Liviu Dragnea zicea că în politică nu e ca la matematică. O alianţă de partide va aduna un număr mai mic de voturi faţă de suma voturilor adunate de partide dacă se duc separat…

Ce mă uimeşte pe mine este amnezia pe care îi loveşte pe jurnalişti … Nimeni nu îşi mai aminteşte nimic.

Asta e… USL există doar pentru a subordona justiţia prin preluarea TOTALĂ  a puterii  … Antonescu Preşedinte, Ponta Premier, Voiculescu şef la Senat… 

În acest cadru se încadrează şi povestea cu tentativele de lovitură de stat prin preluarea în forţă a unor instituţii fundamentale a statului de drept şi prin  înlăturarea ilegală, prin interpretarea absolut ridicolă a Constituţiei a  Preşedintelui legal ales. 

Ca un fel de traseu de parcurs se prevedea clar participarea comună la toate alegerile cu excepţia europarlamentarelor …

Gata … PA

P.S. Şi totuşi, se va rupe USL?

Varianta 1

Da, dar numai dacă un reprezentat al USL câştigă.

–  Câştigă Antonescu … PNL nu mai vrea să fie la remorca PSD

– Câştigă Sorin Oprescu  … PSd nu va mai dori egalitatea cu un PNL de patru ori mai mic

Varianta 2

Câştigă altcineva Preşedinţia … USL trebuie să rămână unit. Se reface situaţia în care Băsescu era preşedinte … necesitatea de subordonare a Justiţiei va fi tot mai acută având în vedere că obrpznicia acesteia creşte ..

 

 1. Dan
  21 ianuarie 2014 la 15:14

  Și totuși. Sunt de părere că cea mai bună atitudine pentru alegerile europarlamentare ar fi absenteismul la vot. Oricum ne-am convins de multă vreme cam ce reprezentativitate au aleșii noștri acolo și cam cât îi bagă lumea în seamă așa că rezultatul acestor alegeri este neinteresant. În plus, faptul că este comasat cu referendumul pentru modificarea Constituției le-ar da un pumn zdravăn în bot dacă pragul nu ar fi atins.

  • 21 ianuarie 2014 la 19:08

   Neparticiparea este o formă de protest și atât.
   Amintește-ți referendumul. Acolo, pentru validare, era nevoie de o prezență minimă, altfel, în mod logic, se consideră că electoratul nu e de acord cu oportunitatea demersului referendal, la europarlamentare contează doar cine votează.
   Sunt de acord că nimeni nu ar trebui să se mai ducă la nici un fel de alegeri atâta timp cât rezultatele ultimului referendum nu sent puse în operă.

   Oricum, având în vedere că e vorba de nişte alegeri pe care mulţi nu le înţeleg şi de constituţie, care marii majorităţi i se pare ceva mult prea abstract ca să îşi bată capul o prezenţă de 30-40 % ar fi o megaperformanţă…

   Constituţia pe care o avem e o porcărie complet anapoda, cea care nu se propune este o megaporcărie. De exemplu în asta de acum se vorbeşte de egalitatea în faţa legii a tuturor cetăţenilor. Când vine însă vorba de anumite categorii, hop cu imunitatea …

   Pe de altă parte, Constituţia prezentă a fost făcută cu adresă, cei care au făcut-o erau convinşi că următorul preşedinte va fi Bombonel. S-a văzut forţa ei în momentul în care au încercată să îl dea jos pe Băsescu. Acum sunt convinşi că va fi ori Antonescu, ori Oprescu.

   Dacă se va dori realizarea pragului de participare nu e nici o scofală. Se fa realiza chiar dacă lumea nu se va duce la vot. Deşi a fost tămbălău, ATENŢIE ! nimeni nu a fost băgat la bulău pentru vot multiplu. Cred că de fapt indiferent de partid, toţi sunt interesaţi să poată fura, iar fraierimea română consideră cu mintea aburită de la berea electorală şi cu botul plin de mititelui, de asemenea electoral.
   Cei de la putere doar mimează intenţia de a schimba Constituţia deoarece aceasta e extrem de favorabilă celor care sunt la putere la un moment dat.

   Paradoxal, dacă Antonescu sau Oprescu vor câştiga, ţeapa reală o ca lua PSD sau PNL deoarece odată instalat nu va mai putea fi dat jos preşedintele TOCMAI PENTRU CĂ TURMA E SCÂRBITĂ ŞI NU SE DUCE LA VOT.

 2. 21 ianuarie 2014 la 17:27

  Imi place tare de tot poza :))))

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: