Prima pagină > Blogosfera > „POVEŞTI DE DEŞTEPTAT” – un blog nou ce pare a fi pornit bine

„POVEŞTI DE DEŞTEPTAT” – un blog nou ce pare a fi pornit bine

Blogosfera pare a se îmbogăţi cu un blog care, după părerea mea, promite.

Se numeşte „POVEŞTI DE DEŞTEPTAT”  şi stă sub zicerea: „Îmi plac poveştile, de aceea vreau să învăţ să le şi scriu.”

Deocamdată văd că există doar două articole: „să dăm startul la poveşti !” şi „În lipsă de pisici tolănite la soare…” ambele publicate 17 IANUARIE 2014.

Autoarea pare a dovedi că ştie să scrie frumos, cursiv, elegant … 

Nu pot decât să îi urez mult succes în această activitate… 🙂 … apreciez faptul că, spre deosebire de multe alte bloguri, autoarea (am motive să cred că de numeşte Aura) acordă importanţa cuvenită detaliilor. De exemplu, un detaliu tehnic care trece, de obicei, nebăgat în seamă de mulţi este acela de a nu „lipi” textul de poze. Nu e mare filozofie, dar contează la impresia estetică.

Iată mai jos cele două articole publicate pe   „POVEŞTI DE DEŞTEPTAT”

să dăm startul la poveşti !

peneÎmi plac poveştile, de aceea vreau să învăţ să le şi scriu.

Iată-mă şi pe mine ajunsă în blogosferă, locul unde se formează norii, preciptaţiile, vânturile, furtunile şi se desfăşoară viaţa  a …câteva milioane de oameni, care-şi spun bloggeri. Pare să nu fie pericol de radiaţii.   Aş vrea să zic ceva şi de temperaturile de pe aici, dar staţi, întâi, să le simt pe pielea mea. Văd că pe alţii nu-i arde la tălpăşiţe. De îngheţ nu mi-e frică. :)

De ce poveşti de deşteptat ? Păi, uite aşa…nici eu nu ştiu sigur ce înteleg prin astfel de poveşti. Mi-oi da seama pe parcurs, desigur, asta pe pielea mea şi pe timpul meu, aşa că nu vă obosiţi să mă luaţi la zor că pun carul înaintea boilor.

Cu dezamăgire o spun,  nici poveştile de adormit nu mai sunt ca altă dată, s-au schimbat toate, domnule, chiar nimic nu rezistă timpului. Cu alte cuvinte, cum poveştile de adormit nu mai sunt la modă,sau cine ştie ce chimicale au pus ăştia în ele, trec la alea de deşteptat. Despre poveştilor  mele, îţi pot spune un lucru, dacă vrei poveşti de trezit buştenii …fugi, fugi repede. Şi încă ceva, nu te lăsa furat de titlul blogului, pentru mine “poveste” înseamnă multe lucruri, iar “deşteptatul” este la interpretarea fiecăruia.

Cine sunt eu ? Mă veţi descoperi pe parcursul poveştilor mele şi ale voastre. Pe curând !

Sursa

În lipsă de pisici tolănite la soare…

mâța Textul de mai jos l-am scris pe 3 ianuarie. Văd că invazia  nu a avut loc…

N-am văzut două naţii  mai umoristice decât francezii şi englezii.  N-au ei habar  de  românescul „haz de necaz”, dar au cu ce compensa, sunt plini de umor, aşa cum  mâţa este  plină de purici. Desigur, biata vertebrată, pufoasă şi mustăcioasă, se vârcoleşte de la atâtea ciupituri, înţepături insistente şi minuscule. Mai uită de ele când îşi ia gustarea, dar, cred că sunteţi de acord cu mine, că ea tot rămâne secătuită de puteri.

      În dimineaţa asta, în lipsă de pisici tolănite la soare, am luat la puricat ziarele franţuzeşti. La alea englezeşti nu mă încumet, nu stau bine cu tradusul.  Citesc un articol în Le Figaro care spune că Germania şi Regatul Unit se tem invazia lucrătorilor români şi bulgari. De abia acum, au început şi francezii să bată toba pe subiectul acesta.

     Articolul atrage comentatori feroci.  Un cititor scrie că esticii, adică noi şi vecinii noştri de la sud de Dunăre (că la ruşi doamne fereşte să le bagi băţul printe gard), sunt violenţi şi  mână ieftină de lucru. Numai bine, le eradicăm politicienii, de care ei nu sunt mulţumiţi, pe bani puţini. Staţi să vedeţi că, mai târziu, francezii or să ne mulţumească. Acelaşi comentator  prevede un război civil. Nu îmi dau seama  ce vrea să zică, dar este clar că omul are multe nemulţumiri şi probleme necunoscute nouă. Spre final, spune că francezii deja plătesc cu vârf pentru imigranţii africani şi că asta le mai trebuia acum. De care africani, nordici, centrali, sudici, se plângea nu ştiu să vă zic. Într-un alt comentariu, aceeaşi persoană zice că doar scursurile noastre se duc la ei, că rămâne crema în ţară. Şi noi care suntem tentaţi să credem invers.  Întotdeauna m-am întrebat, dar scursurile societăţii lor oare  unde se duc ? Sau la ei este invers, scursurile rămân în ţară şi ăi buni se duc afară ? Sau e ceva de mijloc, nici albă, nici neagră ? Sau ei nu au ? Ei, ce cârcotaşă sunt şi eu.  Treaba lor, pot să-i fiarbă cu unt şi  pătrunjel, numai sa nu-i trimită nouă.  Şi poate ar fi cazul să pună „scursurile”  la muncă ca să nu mai aibă prilej să le scoată ochii cu ajutoare, apoi şi lor le va merge vorba de buni stăpâni.

       Un alt cititor îşi dă cu părerea despre năvala românilor şi a vecinilor. Ne spune că este jackpot-ul în Franţa şi ne invită, ironic sau nu, să le călcăm pământul : venez, venez…Vedeţi ce face lipsa unui emoticon din ăla rânjâit ?  nu îţi dai seama dacă omul vorbeşte serios sau ba.  Apoi, înşiră, ca pe nişte covrigi uscaţi, serviciile gratuite care aşteaptă imigranţii, concluzionând că, tocmai bine, asistenţele sociale vor avea de lucru. Şi uite aşa ajungi să te întrebi, în afară de asistenţa socială cu ce se mai ocupă francezii. Medici au de la noi, parcă la un moment dat chemau şi profesori. Treburile prin gospodărie, probabil, le fac spaniolii. Polonezii nu ştiu ce le mai fac în ultimul timp.

   Un alt comentator scrie la articolul cu pricina că Franţa devine o ţară săracă şi că francezii, la rândul lor, emigrează în alte ţări bogate. Care-s ţările astea bogate, nu spune şi bine face că nu zice, i-am întoarce pe ai noştri din drum, iar englezii ar rămâne cu buza umflată.

     Enfin, nu-mi dau seama dacă francezii le plâng de milă nemţilor şi englezilor pentru că vin românii şi bulgarii  să le muncească în ogradă  sau dacă se tem că nu vor mai avea cui să dea ajutoarele sociale şi că îşi  pierd statutul de ţară generoasă.

Şi totuşi, ajung să-0 înţeleg pe biata Franţă, dacă mă uit la mâţele somnoroase din spatele blocului meu, care au au obicieiul să îşi scuture blana aristocrată din când în când.

http://www.lefigaro.fr/conjoncture/2014/01/03/20002-20140103ARTFIG00186-l-allemagne-et-le-royaume-uni-redoutent-l-afflux-de-travailleurs-roumains-et-bulgares.php?pagination=5#nbcomments

Sursa

În cazul în care autoarea citeşte aici, am o urare pentru ea: Felicitări! …ţine-o tot aşa, ai pornit bine

Categorii:Blogosfera Etichete:
 1. 30 ianuarie 2014 la 19:30

  Ei, la asta chiar ca nu ma asteptam. De fapt, nu ma gandeam, nu ca nu m-as fi asteptat.
  Multumesc, dumitale ! 🙂

  Ma bucur ca ai aruncat un ochi (sau chiar doi) pe blogul meu. Nu-l las de izbeliste, doar ca n-am dat zor sa postez. Cand este vorba de povesti, zilele nu intra-n sac. 🙂

  Si apoi, daca am spus ca vreau sa invat sa scriu…sa scriu povesti, trebuie sa ma tin de acest „vreau”, nu ?

  • 31 ianuarie 2014 la 21:08

   „… nu ma gandeam …” (eşti blondă?)
   ” …nu ca nu m-as fi asteptat.” … .. modestia, deh …

   Cu vrutul e cum e… cu pututul de e obicei mai greu, dar cred că te descurci.

 2. 31 ianuarie 2014 la 22:37

  Ia uite, domnule, n-are omul voie sa nu se gandeasca ca repede il trimitem la salon sa-si controleze parul, nu capul, asta in caz ca nu este deja blond. :))

  Nu, nu-s bonda. Nici la podoaba capilara si am incredrerea ca nici la minte. Hmmm ! 🙂

  Cu modestia si sinceritatea, stau bine. Un nas am, si stiu cat masoara. Nu ma intreba de culoarea lui,forma, dimensiuni si alte alea, dar iti pot spune ca „simte” bine. Ah, iar oi fi lipsita de modestie. :))
  Pai…ma asteptam. Si omul care pune boii inaintea carului se asteapta la ceva. :))

  Fie vorba intre noi, ti-am dat buna ziua, am multumit pt. incurajari si pentru mana de ajutor, (ne)asteptatata, intinsa in blogosfera. Cred ca este suficient. 🙂

  • 1 februarie 2014 la 20:09

   Cu gânditul e o discuţie lungă…
   „Nu, nu-s bonda. Nici la podoaba capilara si am incredrerea ca nici la minte. Hmmm ! :)” … hehehe … nu există femeie care să nu aibă în genom măcar un colţişor de genă blondă (ceea ce nici măcar nu e ceva rău)

   ” …Cred ca este suficient. :)” .. deh, asta e relativ. Eu tocmai îmi comandasem soclul …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: