Prima pagină > Presă > Veste bună: SORINA MATEI A REVENIT LA POSTUL B1TV … Bravo Sorina !

Veste bună: SORINA MATEI A REVENIT LA POSTUL B1TV … Bravo Sorina !

Sorina Matei este din nou la postul B1tv. Lucru foarte bun aş zice eu…

Sorina MateiOricine a urmărit televiziunea lui Sebasian Ghiţă, prietenul (şi sponsorului)  lui Victor Ponta putut observa că jurnalista Sorina Matei este făcută din alt aluat decât colegii săi de acolo, preferând să arate că e demnă, că îşi respectă calitatea de jurnalist şi are coloană verticală decât să se ploconească în faţa „boierului”cum fac mercenarii media de la România tv încercând să copieze Antena 3.

Am văzut  de mai multe ori cum Sorina era pur şi simplu pusă la colţ… fie când vine vorba de aducerea sinistrului Victor Ciutacu sau de emisiunea în care realizatoarea îi cerea acestuia să plece din emisiune sau măcar să i se taie microfonul, era clar că din regie practic i se arăta că acolo nu e locul ei…

Nu ştiu nimic despre chestiunile financiare aferente, dar ştiu că la România TV mercenariatul mediatic este extrem de bine plătit … Cei care pleacă dovedesc, după părerea mea, că îşi respectă statutul de jurnalist şi pe cei care îi urmăresc, în fond, aceştia fiind raţiunea fundamentală a existenţei lor.

Bravo Sorina Matei !

Despre  faptul că Sorina Matei (şi nu numai ea) era o ţintă fix bună de atacat Adrian Halpert publica pe 11 DECEMBRIE 2013 pe reportervirtual.ro articolul „Mașinăria lui Sebastian Ghiță (RTV) pune tunurile pe „trădătoarea” Sorina Matei„.

Deși realizatoarea Sorina Matei – scrie reportervirtual.ro –  a păstrat discreția în legătură cu plecarea ei de la România TV, postul controlat de deputatul PSD Sebastian Ghiță, nu i se răspunde cu aceeași monedă din partea fostului angajator.

Astfel, publicația electronică Obiectiv.info iese în mediul online cu un atac la adresa Sorinei Matei, sub titlul: „Sorina Matei și-a dat băsismul pe față”.

Iată câteva extrase din articol:

„(…) dacă derulăm în jos blog-ul jurnalistei nu vedem nicio postare critică la adresa lui Traian Băsescu, dar observăm atacuri repetate la adresa actualei majorități parlamentare. Să înțeleg că fosta prezentatoare de la România TV vrea să fie consecventă cu cele câteva interviuri pe care i le-a luat de-a lungul timpului președintelui și în care Traian Băsescu se simțea ca acasă la un prieten vechi.
Păi, atunci ea are deja asigurat un fotoliu călduț pe B1 TV, postul de pe Calea Victoriei având nevoie de asemenea oameni și nefiind prima dată când Matei ar trece  pe acolo. Prin 2010, Matei pleca din Trustul Intact, acuzând presiuni din partea conducerii care nu ar fi dorit un interviu cu Traian Băsescu. Ca o coincidență, Matei aterizează la B1 TV, de unde se transferă în noiembrie 2011 la România TV. De fiecare dată, mesajele postate pe blog-ul persoanal au fost asemănătoare cu cel de vineri: le mulțumește colegilor și preamărește modul imparțial în care ea își face treaba.
Haideți să presupunem pentru o secundă că Sorina Matei este un jurnalist independent care și-a făcut întotdeauna treaba cu profesionalism și imparțialitate. Păi, în acest caz, doamna Matei putea de mult să renunțe fie la blog, fie la TV, dar ea a continuat cu amândouă, în nobila tradiție a băsiștilor infiltrați prin diferite părți ale presei. Sau poate că jurnalista suferea de personalitate multiplă, în sfârșit s-a tratat și a ales în ce direcție să se îndrepte, că doar Calea Victoriei este un bulevard extrem de frumos al Capitalei, pe care pașii au mai purtat-o și în urmă cu trei ani.
În realitate, dacă ne uităm la cariera Sorinei Matei vedem cât de puternic a fost acesta legată de Traian Băsescu și cum jurnalista, care probabil va reveni în viitorul apropiat pe B1, a evitat să îl atace pe Băsescu. Acum când liderul de la Cotroceni a dat adunarea generală pentru oamenii din presă loiali domniei sale, Sorina Matei a răspuns neîntârziat ca un yes-man ce este în realitate, deși continuă să ne vorbească despre cum e cu jurnalismul independent”

Ținte: Tolontan, Tăpălagă, Matei…

 

Eugen Chelemen

Eugen Chelemen

Obiectiv.info este tot în ograda lui Sebastian Ghiță, pe modelul site-urilor „pui” nășite de Dan Voiculescu. Când vrei să ataci pe cineva, „pac la gazetă!” – la gazeta electronică, desigur – după care, mimând independența, instrumentele media mai mari din trust preiau o „știre”.

Pe Obiectiv.info scriu mai mulți angajați ai România TV, printre care și Eugen Chelemen (foto), Redactor-șef al postului de știri al lui Ghiță. Totodată, pe site-ul romaniatv.net veți găsi numeroase știri preluate de pe Obiectiv.info, precum și cross-uri.

„Creierul” site-ului Obiectiv.info este Dan Sultănescu, analist politic, Director executiv al Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala (!), strateg și amic al premierului PSD Victor Ponta și, desigur, bun prieten al lui Sebastian Ghiță.

Un alt exemplu de atac în stilul bilă-mantă-bilă este un articol de pe Obiectiv.info la adresa editorialistului de la HotNews, Dan Tăpălagă, popularizat cu generozitate pe romaniatv.net, subiect despre careReporter Virtual a scris la vremea respectivă.

Același autor, Andrei Pop, un no-name pentru media românească și care se recomandă drept „specialist în comunicare politică”, l-a executat scurt și pe Cătălin Tolontan, atunci când acesta a îndrăznit să scrie ceva acer n-a fost pe placul România TV: „Cătălin Tolontan, redactorul-șef al Gazetei Sporturilor, unul dintre principalii responsabili pentru falimentarea GSP TV, a decis să-și continue parcursul profesional ca portavoce băsistă. Articolul scris recent de acesta, prin care critică modul în care a fost transmis meciul România-Grecia, este un CV depus la departamentul de propagandă al lui Sebastian Lăzăroiu și al democrat-liberalilor, în speranța că poate-poate va prinde câteva firimituri la alegerile de anul viitor”.

Replica decentă a Sorinei Matei

Referitor la articolul de pe Obiectiv.info, Sorina Matei a scris astăzi pe contul ei de Facebook:

„As face un apel public catre oamenii, siteurile si zonele controlate de PSD si Sebastian Ghita sa inceteze in a ma mai ataca. Nu e deloc elegant ceea ce fac, avand in vedere ca doi ani am lucrat pentru Romania TV. Raman acelasi jurnalist onest si sincer asa cum am fost toata viata”.

 Ar mai fi ceva de spus? Cred că doar un lucru …

Dacă în ţara asta în care scandalul este extrem de căutat, iar neruşinarea  este un modus vivendi, cineva reuşeşte să rămână decent, iar persoana respectivă este jurnalist, atunci înseamnă că jurnalismul românesc mai are o şansă …

Prin decenţa de care a dat tot timpul dovadă Sorina Matei dovedeşte că este o Doamnă … (remarcaţi vă rog majuscula …) 

Citiţi ce scrie pe blogul său… merită

 

Categorii:Presă Etichete:
 1. sonia ioan
  14 octombrie 2014 la 11:45

  sorina matei ca de altfel si madalina puscalau nu sunt decat 2 femei vulgare, tupeista si care cred ca a fdi obraznic, lipsit de politete si ingamfat inseamna a fi ziarist bun [ nu journalist caci termenul journal nu ne apartine iar romanii nu zic am cumparat un jurnal ci am cumparat un ziar ,
  [asta nu e decat una din ineptiile ziaristilor prost pregatiti ajunsi sa practice o meserie pe care nu o cunosc prin ‘pile’ car sunt de ridicoli inlocuind termenu de persoana sau persoana impoeranta cu personaj– suna ca la circ asadar cat de bine suna tren de personaje, avion de [personaje, etc
  stricatori de limba desanjati, vulgari si prosti. in ceea ce o priveste pe matei- lasa cucoana sentimenbtele personale acasa, la tv vino fara incarcaturade sentimente personale
  aseara13 oct ai fost jalnica aratand ca vrei sa-i aduci prejudicii lui Johannis despre care ai facut totul sa se vorbeasca de rau, ii inchideai gura sustinatoarei lui si ii incurajai pe cei care vorbeau negative despre el sau poate ai primit bani sa faci asta, neiubitoare de tara si de oameni simpli, cu nevoi ce esti. nu se poate sa nu iti dai seama ca Johannis e ultima sansa pentru Romania

  iul vrei pe ponta copilul comunistului si mincinosului Iliescu toti astia care au fost pana acum au vandut tara , au pus-o pe butuci iar tu ca si altii te lupti sa fie la fel in continuare, nemernica ce esti si ailalta la feu
  puscalau adica cu gura de mahalagioaica
  asta SUNTETI IN OCHII MULTOR OAMENI TUUPEUL SA TRAIASCA! VOI VA PUTETI PERMITE SA SPUNETI ORICE, NU?NU EXISTA LEGI CONTRA UNOR STUPIZI CCA VOI?
  HAI Romania, TREZESTE-TE FA CE TREBUIE SI IN PRIVINTA ACESTOR STRICATORI DE LIMBA SI PUSI PE CAPATUIALA VORBIND CLAR IN ACEST SENS RUSINE VOUA DAR DE UNDE ATATA RUSINE DACA O AVEATI DOVEDEATI BUN SIMTS

 2. sonia ioan
  14 octombrie 2014 la 11:47

  AM SCRIS UN COMENTARIU CARE O CROITICA PE MATEI DE CE NU ESTE AFISAT, LASILOR?

  • 14 octombrie 2014 la 21:05

   Pentru Mihai Mladin (sau Sonia Ioan dacă preferi)
   După cum vezi mesajul tău nu s-a pierdut. Aştepta cuminte la moderare OK-ul de publicare. Aşa e setat blogul.
   Să ştii că am ezitat în a-i da OK-ul în primul rând din cauza faptului că mă enervează nefolosirea majusculelor acolo unde asta se impune conform gramaticii limbii române, lucru care nu te împiedică să scrii numele de familie al lui Ion Iliescu şi numele României folosind majuscula aşa cum trebuie.
   Am mai ezitat şi din cauza agresivităţii modului tău de a te exprima.
   Legat de „sorina matei ca de altfel si madalina puscalau nu sunt decat 2 femei vulgare, tupeista si care cred ca a fdi obraznic, lipsit de politete si ingamfat inseamna a fi ziarist bun [ nu journalist caci termenul journal nu ne apartine iar romanii nu zic am cumparat un jurnal ci am cumparat un ziar … etc” probabil fiind fan al scroafei Dana Grecu ori a lui Gâdea ori Mircea Badea e normal să ţi se pară aşa…
   Din păcate pentru tine, Sorina Matei chiar este o jurnalistă extrem de talentată şi care are toete şansele să facă o carieră remarcabilă.
   Ca om este un om cum nu prea găseşti în media mioritică dovada fiind faptul că a renunţat la salarii extrem de atractive de la Intact şi România TV când i s-a cerut să îşi încalce principiile.

   Legat de modul în care îţi va apărea ceea ce postezi, să ştii că aici libertatea de exprimare este relativă .. ce apare hotărăsc doar eu în calitate de titular la blogului (e un blog personal şi nu o entitate media, deci nu se supune legilor audiovizualului)

   De acum înainte, dacă mai doreşti să postezi eşti bine venit în cazul în care limbajul tău nu va fi unul agresiv sau vulgar.
   Când se va întâmpla asta vei avea privilegiul să îţi vezi publicat imediat ceea ce scrii. Altfel va trebui ca după ce postezi să aştepţi moderarea şi să accepţi că se va publica doar ceeea ce consider eu că merită asta.
   Dacă se va impune, unele lucruri din ceea ce vei scrie va fi tăiat, restul, dacă nu se pierde sensul a ceea ce scrii, va apărea…
   Gata, PA…

   P.S. 80-90% din răspunsurile care vin pe acest blog nu trec examenul moderării, deci sunt şterse…
   După cum poţi să vezi, blogul nu are publicitate, deci mi se rupe de rating … PA

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: