Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Ce păcat că a murit Caragiale

Ce păcat că a murit Caragiale

Am fost întrebat de mai multe ori cu cine o să votez. Niciodată nu am răspuns explicit. Răspund acum.
Dacă voi emigra, voi vota în funcţie de ceea ce voi găsi acolo. În România nu voi vota decât cu domnul Ion Luca Caragiale. Le recomand şi altora să facă la fel. 
Singurul mod în care putem înţelege ce se ascunde sub acţiunile şi declaraţiile politicienilor este acela de a încerca să ne imaginăm ce ar fi scris domnul Caragiale despre chestiunea respectivă.
De ce? Deoarece tot ce fac politicianii noştrii , cu câteva mici şi insignifiante excepţii, stă sub semnul penibilului, a nesimţirii şi a dispeţului faţă de cei destul de tâmpiţi ca să îşi piardă timpul în ziua alegerilor ducându-se la vot în loc să stea acasă şi să savureze un vinişor de calitate amuzându-se de fraierii care stau la coadă pentru a-i vota pe cei care, începând de a doua zi o să înceapă să se lupte pentru ciolan şi să îşi bată joc, cu nesimţire, de toţi cei ce i-au votat.

I.L.Caragiale

Ce păcat că a murit domnul Caragiale. Dacă mai trăia aflam din prima cam ce se întâmplă în politica Dâmboviţeană.

În zilele acestea, la Bucureşti, politicienii, cu o nesimţire greu de imaginat pentru un om sănătos la cap, îşi bat joc de electoratul format din indivizi destul de tâmpiţi ca să îşi piardă vremeaîn ziua alegrilor ca să se ucă să îi voteze.

Cu un dispreţi similar, televiziunile de ştiri, indiferent de care parte se situează, fac la fel, tot felul de indivizi bine plătiţi fac teoria chibritului. Punctul central al discuţiilor se rezumă la a argumenta că unul sau altul are dreptul să îşi înfigă colţii în ciolanul zemos, stârnind fomişilor de rând glanele salivare şi sucurile gastrice în timp ce frigiderele sunt fie goale, fie unplute cu tot felul de chestii pe care dacă le dai să le mănânce căţelul, acesta te priveşte cu milă şi dispreţ în timp ce se duce să se culce flămând.

Nimeni nu vorbeşte de faptul că românii ai nişte venituri absolut ridicole, în vest fiind considerate a nu atinge nici măcar nivelul de subzistenţă şi asta pentru că banii fie sunt drenaţi spre conturile mult prea grase ale politicienilor, fie sunt aruncate pe tot felul de chestii inutile…

Ce vedem? Tocmai au plecat în vacanţă de la guvernare (până după alegerile europarlamentare cei din PNL). Motivul a fost arătat explicit de Tăriceanu: „Dacă PSD şi PNL vor merge împreună la europarlamentare vor lua mai puţine voturi decât dacă ar merge separat.” Atât… deci după aceste alegeri liberalii vor reveni.. poate doar cu alt măscărici în frunte … lucru bun, care dacă va fi însoţit şi de un examen psihiatric unde să se stabilească gradul de paranoia şi de inflamare a personalităţii e destul de mare ca să fie internat, sau va fi destul pensionarea lui pa motive medicale şi darea în stricta supraveghere a familiei…

TRAIAN BĂSESCU

Nu demult, cam în perioada de suspendare, Preşedintele Băsescu zicea că nu îl va desemna pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. L-a desemnat imediat ce Guvernul MRU a fost demis prin cumpărarea de către PSD a unor lichele din PDL.

Apoi a spus iar că nu îl va desemna. După alegerile parlamentare de către USL, deşi Constituţia spune că Prşedintele e obligat să dea votul unui partid DOAR DACĂ ACESTA CÂŞTIGĂ ALEGERILE, cu sensul că era vorba de a fi prinit mai mult de jumătate din voturi…

PSD nu a participat la acele alegeri DECÂT CA PARTE A USL;  în Constituţie NU SE VORBEŞTE DE ALIANŢE.  Deci Preşedintele, dacă dorea, putea desemna pe oricine după CONSULATREA cu partidele politici. Prin consultate înseamnă a întreba pe fiecare ce vrea, iar hotărârea de a desemna pe cineva îi revenea 100%.

Acum câteva zile, probabil, neştiind povestea cu ciobanul supărat pe sat, Preşedintele spunea că nu îl va mai desemna. Evident, noi trebuie să ounem botul şi să îl credem.

Mai zicea că nu va desemna nici un decret de numire a unui ministru, DECÂT DUPĂ CE PREMIERUL ÎI VA PREZENTA PROGRAMUL DE GUVERNARE.  VAX …

Ce valoare are cuvântul lui Ponta, am văzut … Dacă nu îi va arăta susnumitul program ce va face Băsescu? Va ieşi iar la televizor şi se va plânge … 

Am uitat să zic…. pentru mine, din momentul primei desemnări a lui Ponta, eu consider că Băsescu ar fi trebuit să demisioneze … Pentru cei care, ascultându-l, nu s-au prezentat la referendumul pentru demitere … era vorba de un respect minimal.

Trebuie spus că, cererea Preşedintelui de a vedea noul program de guvernare e teatru ieftin.

Soluţia de care ni se spune că s-a găsit, şi anume ca Ponta să se ducă în Parlament şi să îşi asume răspunderea e cel puţin ridicolă. Parlamentul tocmai s-a exprimat …

Dacă Băsescu nu era laş trebuia să se ţină de cuvânt şi să semneze decretele DOAR DUPĂ CE PONTA ÎI PREZENTA NOUL PROGRAM CHIAR DACĂ ERA VORBA DOAR DE SCHIMBAREA UNEI SINGURE VIRGULE …

Regret, dar pentru mine, în acest moment România NU ARE NICI UN PREŞEDINTE deoarece omul pe care eu îl recunosc ca preşedinte este o persoană care are minima demnitate de a-şli respecta cuvântul dat …

PPDD

La alegerile parlamentare, despre lupta electorală dintre Ponta şi Dan Diaconescu din Gorj s-a spus că e blat, urmând ca PPDD să nu fie altceva decât o pepinieră de unde PSD îşi va lua membrii de care are nevoi pentru a lua toată puterea, Diaconescu nefiind interesat de alegerea propie, Ponta urmând a fi ales acolo din partea PSD şi Tudor Barbu din partea PPDD… Am rămas mască atunci când am văzut că s-a îndeplinit… Totuşi, încă mai sunt destul de fraier să cred în coincidenţe, deşi în curând la PPDD nu va mai avea nici cine să stingă lumina.

PC şi UNPR

Cele două , împreună cu PSD nu sunt nimic altceva decât fosta alianţă  PSD+PC, alianţă care, în schimbul sprijinului mediatic din partea Intact, avea ca punct principal oferirea escocului Dan Voiculescu a unui loc în Parlament, astfel acesta reuşind să capte imunitatea necesară pentru a nu înfunda puşcăria.

PNL

Aseasta e o gaşcă de penali care nu a avut nici un fel de jenă să îşi elimine unii membrii (de exemplu Doamna Mona Muscă, da, în cazul dânseu „Doamnă” se scrie cu majusculă), dar nu a ajut nici o jenă să se alieze cu partiduli turnătorului Voiculescu, turnător căruia această calitate i-a fost confirmată în Justiţie, calitatea de escroc urmând a fi confirmată în câteva săptămâni.

UDMR

Noua achiziţie a lui Ponta este de fapt interfaţa politică a mafiei lemnului din Secuime, neavând nici o legătură cu etnia magiară.

Una din dovezi este aceea că deşi UDMR şi foştii lui aliaţi au fost scoşi de la guvernare din cauza pretenţiei lor absurde cu Universitata în limba autodenumiţilor urmaşi ai sălbaticului asiatic Attila, acum oferă sprijin politic PSD.

Vreau să le transmit etnicilor maghiară că, în momentul în care aroganţele şi nesimţirea liderilor din UDMR şi ale celor din partidul episcopului satanist Tokes se vor dovedi prea  puternice pentru a se putea înţelege voi trage un chef de pomină. Astfel, şi în România, anomalia de a avea o uniune de asociaţii culturale, uniune care a infectat ilegal  guvernările de după 90 va dispărea, drepturile minorităţii maghiare fiind apărate ca în Ungaria, din interiorul partidelor politice. 

NOUL GUVERN

Lista noului guvern (guvern care nu poate fi mai bun decât tătucul lui, plagiator, populist, incompatibil şi escroc) cu care defilează Ponta în coadă are următoarea componenţă:

VICTOR PONTA – prim-ministru

LIVIU DRAGNEA – Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice
GABRIEL OPREA – Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne
DANIEL CONSTANTIN – Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
KELEMEN HUNOR – Viceprim-ministru, Ministrul Culturii

IOANA PETRESCU – Ministrul Finanţelor Publice
TITUS CORLĂŢEAN – Ministrul Afacerilor Externe
MIRCEA DUŞA – Ministrul Apărării Naţionale
ROBERT CAZANCIUC – Ministrul Justiţiei
REMUS PRICOPIE – Ministrul Educaţiei Naţionale
EUGEN TEODOROVICI – Ministrul Fondurilor Europene
NICOLAE BĂNICIOIU – Ministrul Sănătăţii
CONSTANTIN NIŢĂ – Ministrul Economiei
DAN ŞOVA – Ministrul Transporturilor
ROVANA PLUMB – Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice
KORODI ATTILA – Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice
RĂZVAN COTOVELEA – Ministrul pentru Societatea Informaţională
GABRIELA SZABO – Ministrul Tineretului şi Sportului
EUGEN NICOLICEA – Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul
BOGDAN STANOEVICI – Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni
DOINA PANĂ – Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură
LIVIU VOINEA – Ministrul delegat pentru Buget
FLORIN JIANU – Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism
RĂZVAN NICOLESCU – Ministrul delegat pentru Energie
MIHNEA COSTOIU – Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică
AURELIA CRISTEA – Ministrul delegat pentru Dialog Social

Ioana Petrescu

 Fie vorbim de incompetenţi, fie vorbim de penali, fie vorbim de oameni care nu au condus nimic în viaţa lor.
Să luăm doar câţiva …
***
IOANA PETRESCU
O femeie frumoasă, cică şcolită pe la mari universităţi unde şi-a adăugat nişte titluri, fostă consilieră a lui Ponta. Poate o fi aia de care se spunea că îi cam dă  … nervozităţi Dacianei, nevasta lui Ponta din  cauza ochişorilor săi cam alunecoşi.
Frumuşică pare, la cei 34 de anişori ai săi, o bunuţă e, o fi şi destul de deşteaptă să promoveze doar prin calităţile de budoar.
Dacă îşi mai şi spală părul din când în când ar putea si perfectă.
***
BOGDAN STANOEVICI
Un actoraş de mâna a doua, cam curvar, care făcea rost de roluri având oarece pile pe acolo pe unde trebuie,  plecat în Franţa, mult timp nemaiavând nici o relaţie cu România, l-am văzut după multă vreme în emisiunea „Cireaşa de pe tort” realizată la Prima TV de grăsanul bucătar Horia Vârlan, am fpst mirat de aroganţa cu care zicea că va pregăti o masă franţuzească, de fapt un fel de masă la care, doar din politeţe, ceilalţi colegi din emisiune nu s-au sculat şi nu au plecat.

Gabi Szabo

Poate o fi devenit oarece actoraş mai talentat între timp, dar nu prea înţeleg de calităţi o avea pentru a putea să se considere că are talente de conducător.
Poate s-a considerat doar că, fiind actor, are talentul să mimeze asta. 
Dacă e sau nu aşa… vom vedea…
Se pare că omul e atât de legat de România că, imediat ce s-a văzut cu sacii în căruţă a plecat În Franţa .. poate o va face şi în timpul mandatului, astfel, nefăcând nimic, măcar nu va face greşeli …
****
GABRIELA SZABO
Cică ar fi singura unguroaică din lume care nu ştie ungureşte…
Probabil este o femei onestă, dar cam atât.
Fostă mare atletă, gabi Szabo, ca şi ceilalţi sportivi probabil nu a prea avut când să se ducă şi pe la scoală. De condus, poate ş-a condus maşina, dar calităţile necesare pentru a acupa un astfel de post cred că există doar în mintea lui Ponta …
***
Ce va fi, vom vedea şi în acest caz …
Un lucru e cert … de un guvern avem nevoie…
Până acum am putut vedea doar aceeaşi  lipsă de respect faţă de alegători, faţă de Lege şi faţă de Constituţie …
Restul vom vedea. 
PA
  1. Valeriu Mangu
    6 martie 2014 la 7:55

    Articolul „De ce este neconstitutionala Hotararea Parlamentului nr. 1/04.03.2014” pe:
    http://ascunzisuri-constitutionale

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: