Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Populismul deşănţat al Puterii – Cancerul care ucide România

Populismul deşănţat al Puterii – Cancerul care ucide România

Prin definiţie, un politician trebuie să aibă o doză consistentă de populism.

În sine, populismul nu e ceva rău deoarece politicianul respectiv, cel puţin la nivel teoretic, este reprezentantul onui grup de oameni şi le reprezintă interesele. Teoretic, practic nu prea … 

De promis, promit marea cu sarea, când ajung la Bucureşti le dispare brusc interesul faţă de cei care i-au votat. Acolo devin brusc slugoii şefilor lor, de vota votează cum şi ce li se  cere, dacă au oarece iniţiative cestea nu prea au legătură cu electoratul care i-a făcut ceea ce sunt ci doar cu grupul de interese de obicei ascuns vederii publicului ori, pur şi simplu, a unor interese personale. Asta duce de la ajungerea în situaţia de a-i vedea pe tot mai mulţi la tribunal acuzaţi fără excepţie de corupţie şi de trafic de influenţă.

Populismul a ajuns să înlocuiască în prestaţia majorităţii  celor care acum sunt la putere, alături de  căuta tot felul de bube în mătreaţa adversarilor, propria promovare prin propunerea de proiecte care să rezolve anumite probleme oamenilor… Domeniile în care se manifestă populismul sunt  tot mai multe şi par a se tot înmulţi.

Unul din domeniul preferat este cel de care se ocupă ministerul muncii.

Nu odată cei de la putere ne spun cât de bine trăim şi cum au crescut veniturile că te şi miri cum de oamenii sunt tot mai săraci şi o duc tot mai greu, ne spun cât de bine stăm noi cu şomajul, dar uită că dacă şomajul o fi la nivelul pe care îl spun, majoritatea celor ieşiţi din şomaj de fapt nu s-au angajat ci au ajuns să nu mai aibă nici un venit.

La România TV, televiziunea prietenului şi sponsorului lui Ponta, Sebastian Ghiţă, Rovana  Plumb, cu nimic mai puţin scârbos de populistă şi penibilă decât desrepita madam Câmpeanu, spunea:

Rovana Plumb„În sistemul public trebuie să existe într-adevăr o motivare a angajaţilor, în aşa fel încât să putem să-i cointeresăm să furnizeze servicii publice de calitate. Se lucrează la acest lucru, de exemplu s-a propus să se dea două salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenţă, tocmai pentru a cointeresa salariaţii.

Cadrele medicale cu postliceal au salarizarea mai mare decât cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori.

Trebuie să rediscutăm şi să vedem şi cu organismele internaţionale, dar în special, din punctul meu de vedere, cu tot ce înseamnă parteneri sociali, pentru că discutăm aici de sector, de ramură, de unitate, în aşa fel încât să vedem dacă nu putem să mergem la un plafon maximal chiar până la 50% din venitul sau salariul pe care îl obţine cetăţeanul”.

Îi răspunde pe siteul dânsei, doamna Claudia Boghicevici, fost Ministru al Muncii în guvernul MRU şi coordonatorul portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL:

Claudia BoghiceviciNu cred în aceste promisiuni de faţadă ale guvernului Ponta 3, un guvern în care Ministerul Muncii este folosit ca ”tonomat” de lozinci electorale. Este un guvern de vitrină, făcut special pentru a minţi din nou românii în acest an electoral. În acelaşi registru trebuie citită şi declaraţia ministrei Plumb conform căreia legea salarizării trebuie modificată pentru ca bugetarii să poată primi 2 salarii în plus ca premii anuale. Este doar o minciună în condițiile în care FMI a recomandat ferm ca legile salarizării şi ale pensiilor să nu fie modificate, mai ales că guvernul Ponta menţine de 2 ani de zile măsurile de austeritate în sistemul bugetar, şi anume blocarea primelor, a bonusurilor, a plăţii orelor suplimentare sau a tichetelor cadou.

În ceea ce priveşte introducerea conturilor individuale în sistemul de pensii, propunerea doamnei Plumb este cu atât mai demagogică şi utopică cu cât vine din partea unui guvern care nu mai are majoritatea extrem de lejeră de pe vremea USL. Această propunere exista şi în programul de guvernare USL din 2012, venind pe filiera PNL Cu toate acestea, 2 ani de zile, cu o majoritate de 80% în Parlament şi cu un aşa-zis ministru liberal la Ministerul Muncii, nu s-a făcut nimic în acest sens. Dimpotrivă, reformele au fost blocate şi doamna Câmpeanu a fost primul şomer al ţării. Se pare că şi doamna Plumb merge în aceeaşi direcţie”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL consideră că România trebuie să continue pe calea reformelor începute în 2009 în ceea ce priveşte sistemul public de pensii, dar că acest curs trebuie să fie gradual. „În perioada 2009-2012 guvernul PDL a înţeles gravitatea dezechilibrelor din sistemul public de pensii şi a implementat cu mult curaj un set de reforme care sunt lăudate şi astăzi de către organismele internaţionale: Legea Pensiilor din 2010, majorarea contribuţiei obligatorii la Pilonul II de pensii private până la 4% (în 2008 când a aparut acest sistem era de 2%), creşterea vârstei de pensionare. România trebuie să meargă mai departe pe acest drum al reformelor graduale şi nu să zdruncine din temelii sistemul, aşa cum s-ar întâmpla în cazul trecerii peste noapte la sistemul conturilor individuale. Nicio altă ţară din UE nu procedează astfel, şi cu atât mai puţin nu trebuie să o facă România”, a conchis Claudia Boghicevici.

Sursa declaraţiilor doamnei Boghicevici: 

boghicevici.ro

P.S. Am fost acuzat că îmi cam plac blondele. Da, e adevărat, dar numai dacă sunt nu doar frumoase ci şi deştepte şi cu bunsimţ. Nu cred că ar putea spune cineva despre doamna Boghicevici  că nu ar fi frumoasă, deşteaptă şi cu mult bunsimţ.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: