Prima pagină > Sărbatorire > 1 MAI … ZIUA IPOCRIZIEI

1 MAI … ZIUA IPOCRIZIEI

1 Mai este o zi ciudată.

Unii îi spun ZIUA MUNCII, alţii, cu idei mai comunistoide, ZIUA CELOR CE MUNCESC.

1 Mai

 

Interesant este modul în care este marcată această zi.

În ţări în care există un respect real faţă de muncă, iar sindicatele sunt ceea ce trebuie să fie un sindicat, în această zi se organizează proteste în care se cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare. În ţări trecute prin Comunism unde oamenii mai mult mimau munca, iar cei care trebuiau să îi plătească mimau şi ei că îi plătesc, Ziua Muncii e sărbătorită ca un mare eveniment, şi în unele astfel de ţări se organiozează demonstraţii, de obicei trumfaliste, pentru a se distrage atenţia de la veniturile mici.

Da, se găsesc uşor sute de milioane de lei vechi pentru a se plăti câteva sute de parlamentari care şi-ai votat dreptul de a nu se duce o lună la serviciu, dar nu se găsesc bani pentru a se duce nişte copii care au câştigat un premiu de la NASA pentru a se duce şi a şi-l ridica. Adică se găsesc, dar nmuai prin august … şi ce dacă festivitatea va fi peste câteva zile?

Noi suntem din a doua categorie. Dacă sporadic, mai ales dacă urmează alegeri, indiferent de natura lor, manifestaţii mai organizează unele partide cu nostalgii comunistoide, mai organizează câte o adunare publică unde diferiţi lideri de partide încearcă să le bage în cap celor prezenţi că trăiesc cât se poate de bine, chinul ascultării unor discursuri, evident mincinoase, fiind răsplătite cu unu, doi mititei şi o bere la care se stă la nişte cozi interminabile.

Modul în care se înţelege ideea de respect faţă de muncă se poate vedea la dragii noştrii parlamentari. Ca niciodată şi-au votat o lună în care să nu se mai ducă la serviciu, dar în care să îşi încaseze fără nici o jenă sutele de milioane de lei vechi.

E adevărat, de muncit, muncesc. Fac campanie pentru europarlamentare. Asta nu înseamnă că fac ceva prevăzut în fişa postului de parlamentar care le-ar da dreptul la indemnizaţii.

De asemenea, Victor Ponta, în continuarea turneului său electoral care vizează alegerile prezidenţiale, turneu finanţat evident de la Buget în care unul din punctele principale fiind un mesaj de susţinere către baronii locali.

Fiind prezent la Constanţa, s-a afişat extrem de mândru în prezenţa lui Mazăre, primarul circar, viitor puşcăriaş, şi asta după ce şi-a arătat susţinerea la şi prin  alte locuri unde baronii locali care se îmbogăţesc odată cu sărăcirea populaţiei, sau după ce şi-a tras limbi cu Dan Voiculescu, unul din cele mai infecte personaje de pe  scena politică românească.

E destul să priveşti  turneul ilegal (deoarece se petrece pe bani publici) al lui Ponta şi să îşi dai seama ce urmează dacă Ponta va fi preşedinte iar PSD va rămâne la guvernare… Vor fi tot mai mulţi cei care vor regreta acele tichete la alimente din vremea lui Ceauşescu, tichete care le dădeau dreptul la o bucată de unt rânced, la 400 de grame de pâine pe zi, la o sticlă de ulei expirat. 

Îmi amintesc acum de un moment în care, Preşedintele Băsescu spunea că n-ar fi rău ca românii să mai şi muncească dacă îşi doresc o viaţă mai bună. 

Au sărit atunci ca unul tot felul de escroci mediatici, fie că era vorba de isterica de serviciu, Dana Grecu, de măscăriciul  Mircea Badea, de porcinul Adrian Ursu, de înspumatul V. Stan, de mâncătorul de rahat Mugur Ciuvică, ori de alţii de aceeaşi teapă, spuneau extrem de indignaţi că e inadmisibil ca, după ce Preşedintele le-a urat românilor să trăiască mai bine îi trimitea la muncă. Era inadmisibil în mintea lor să asociezi munca traiului mai bun.

Paradoxal, dar asta a prins. Deşi românilor le place să se laude prin crâşme cu hărnicia lor, mai bine îi înjuri de mamă decât să le propui să mai şi muncească.

Dacă la acest întâi de mai sărbătorirea a fost cam la fel ca alte dăţi, televiziunile au fost mult mai harnice în a ne arăta ce … condiţii de excepţie li se pregăteau turiştilor. 

Cu erau de fapt aceste formidabile condiţii? 

De exemplu, pe la Mamaia am văzut cum unul care zicea că are o iubită pe la Kanal D şi ar fi autorul imnului din acest an al staţiunii sărbătorea alături şase gagici care semănau izbitor cu paraşutele pe carele-a dus Mazăre cu cârdul să voteze la referendum şi de o sticlă de şase litrii cu o licoare rozaliei căreia îi zicea vin şi l-a costat 2000 de lei, dar am văzut şi tineri care şedeau pe nisip având între ei o geantă şi o bere la PET.

O văd şi pe Rovana Plomb cum, în emisiunea lui Gâdea promite creşerea salariilor şi pensiilor, interesant este că, prin nu ştiu ce minune a analogiilor îmi aminteşte de cineva care mai promitea o sută de lei şi care, după două-trei zile a sfârşit împuşcat alături de sinistra sa nevastă la Târgovişte.

Revenind la cei care sărbătoreau munca pe la mare aburiţi de bere, deşi am văzut probabil zeci de minute de imagini, nu mi s-a părut că aş vedea pe vreunul care să fi muncit măcar un minut în viaţa lui. Mai repede aveam impresia că ăia nu au văzut niciodată pe cineva muncind, poate cu excepţia prostituatelor care se plimbau acu printre cearceafuri.

În fine, ziua a trecut, dar sărbătorirea nu s-a terminat. Mulţumită populismului lui Ponta, va mai fi şi mâine o zi liberă, apoi vine weekendul, practic vorbim de o mică  vacanţă  …

Sărbătoresc oare românii munca? Sau e vorba de cea mai ordinară ipocrizie? Nu prea au cum să o sărbătorească da vreme ce mulţi nici măcar nu ştiu ce e aia.

Mulţi nu pot spune că măcar odată în viaţă au transpirat muncind.

Cred că, cel puţin în România, ca numele ei ar trebui să fie Ziua Ipocriziei.

Categorii:Sărbatorire Etichete:
  1. 2 mai 2014 la 7:20

    Articolul “Neconstitutionalitatea celebrului (de-acum) art. 5 al Codului penal”, pe:
    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: