Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > SURPRIZĂ !!! – Băsescu are voie să poarte ce tricou doreşte, în schimb, campania electorală făcută de Ponta e ilegală

SURPRIZĂ !!! – Băsescu are voie să poarte ce tricou doreşte, în schimb, campania electorală făcută de Ponta e ilegală

Victor PontaSunt tot mai convins de trei  lucruri. Că Ponta e imbecil, că a fost un procuror căruia îi faci un  mare compliment dacă îi spui că e penibil și că are consilieri care îi sunt cei mai mari dușmani.

Aflându-se la televiziunea prietenului său Sebastian Ghiţă, la România TV, Ponta zicea că Băsescu a încălcat din nou Constituţia după ce au fost prezentate imagini în care şeful statului îşi exprimă susţinerea, de la Palatul Cotroceni, pentru Partidul Mişcarea Populară.

El a apreciat astfel că şeful statului este recidivist în încălcarea Constituţiei şi că această încălcare este evidentă, dar că judecătorii Curţii Constituţionale (CC) sunt cei care trebuie să decidă în acest sens.

La remarca că judecătorii CC trebuie sesizaţi de cineva pentru a se pronunţa dacă prevederile Constituţiei au fost sau nu încălcare, Ponta a arătat că au mai fost făcute astfel de sesizări, adăugând: „Probabil că o vom face şi de data asta”.

Ponta a mai afirmat că gestul preşedintelui de a se poza pe plajă, în pantofi sport, în momentele în care România se confruntă cu numeroase probleme denotă că Băsescu are „un intelect spre amurg” şi se află într-o stare avansată de lipsă a responsabilităţii. (pozele în discuţie pot fi văzute la final aduse de pe contul de Facebook al Elenei Udrea)

Evident că a fi la mare în tenişi e mult mai grav decât a chefui când se prăbuşesc avioane.

Legat de constituţionalitatea sau nu a gestului lui Băsescu de a apărea în poze cu un tricou putem să vedem ce zice Constituţia.

La Art. 84 INCOMPATIBILITĂŢI ŞI IMUNITĂŢI alin (1) scrie „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.”

Deci să NU FIE MEMBRU AL UNUI PARTID şi atât, nici vorbă de ceea ce vorbeşte Ponta.

Surpriza vine dacă ne uităm la

Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei. Legea pentru alegerea Presedintelui Romaniei, republicata 2011”

lege din care citez:

SECTIUNEA 6 – Campania electorala

Art.35
(1) Campania electorala incepe cu 30 de zile inainte de data alegerilor si se incheie in dimineata zilei de sambata de dinaintea datei alegerilor, la ora 7,00.
(2) Presedintele in functie poate participa la campania prezidentiala a partidului politic sau a aliantei politice care l-a propus sau ii sustine candidatura, potrivit art. 27.

Întreaga lege poate fi văzută  integral aici  Legea nr. 370 din 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei. sau pe siteul dreptonline.ro

Dacă ne gândim bine, până la alegerile prezidenţiale sunt ceva mai mult de 30 de zile, or dumnealui, Premierul Limbric Ponta, pe banii guvernului desfăşoară un adevărat turneu electoral în care îşi face campanie electorală…

Oare cum ar fi să se sezizeze vreun procuror mai al dracului şi care să îl ia un picuţ la întrebări?

Băsescu, pmp 1 Băsescu, pmp 2 Băsescu, pmp 3

 1. daniel
  5 mai 2014 la 23:06

  Magaroiule,lasa prosteala: niciun functionar si mai ales presedintele nu au voie(nici in timpul liber,daca Basescu ar avea asa ceva)sa emita in public sau sa faca comentarii de natura politica sau electorala! Ia de mai citeste,pt. ca ori esti neinstruit,ori esti mincinos si pervers basist!!

  UPDATE

  Cum tot mai des în blogosferă apar postări care arată că principiul mineresc „Noi muncim nu gândim” se aplică sub forma „Eu tastez nu gândesc” ROMÂNICA BLUES va premia unele din aceste postări care arată că mai există şi creiere virgine, neinfectate de activităţi inutile cum ar fi gânditul.
  Felicitări Daniele! Faptul că îţi protejezi creierul nu poate fi decât un fapt foarte pozitiv, iar zicerea din Biblie „Fericiţi cei săraci cu duhul, ei vor moşteni Pământul” poţi fi convins că ţi se adresează şi ţie.

  P.S. Cap ai, minte la ce dreaq îţi mai trebuie?
  Admin Blue

  P.S. Aceste postări nu vor fi şterse nici la cererea autorului… sunt prea valoroase când vrei să demonstrezi că există tendinţe de involuţie la specia umană .

  • 6 mai 2014 la 21:10

   Daniele, zici:
   „niciun functionar si mai ales presedintele nu au voie(nici in timpul liber,daca Basescu ar avea asa ceva)sa emita in public sau sa faca comentarii de natura politica sau electorala! …”
   Aha, deci dacă ie funcţionari publici îşi pierde drepturile.
   Evident că te referi şi la Ponta, că şi el e funcţionar guvernamental.
   Probabil eşti de acord că actorul Mircea Diaconu are dreptul să catindeze deşi asta îi este interzis de o sentinţă judecătorească rămasă definitivă.
   Bravo …
   P.S.1 – Habar n-ai ce noroc aveţi voi ăştia care nu gândiţi şi luaţi ideile emise de imbecilii de la Antena3 aşa cum vă sunt servite, pe de o parte nu vă uzaţi creierul, pe de altă parte, aveţi noroc şi că prostia nu e nici imorală şi nici nu doare. Şi aşa e înghesuială în puşcării şi spitale.
   P.S.2 – Ştii de ce arată România cum arată? Pentru că, din păcate, ăştia ca tine au drept de vot …

 2. 6 mai 2014 la 7:19

  Băsescu și Ponta Victor,
  Trebuie tratați de doctor,
  De-o boală la scăfârlie,
  Și-anume: GRANDOMANIE.

  • 6 mai 2014 la 19:21

   Petre, grandomania de care zici se numeşte de fapt „megalomanie”
   Zic medicii că ( http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/megalomanie_4130# )
   Megalomania = Convingere excesiva privind propria superioritate.
   Megalomania are ca origine suficienta, manifestata de un subiect dotat, dar orgolios, din expansiunea deliranta a eului cu ideile de omnipotenta, de atotstiinta innascuta etc. Megalomania se intalneste cu caracter episodic in manie, isterie, psihopatie. Ea se observa in stare permanenta in delirele cronice (paranoia, parafrenie) si in demente.
   Sinonim: delir de grandoare.

   Parcă îl descrie pe Ponta 😀

 3. 6 mai 2014 la 15:17

  Articolul “Calculul numarului constitutional de deputati si senatori” pe:
  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 4. liviul
  8 mai 2014 la 10:36

  Intrebarea corecta cred ca este, transmite un mesaj electoral sau nu? Si cred ca raspunsul este evident. Altfle, evident ca poate sa poarte orice marca de tricou/tenisi/sau alte accesorii 🙂

  • 8 mai 2014 la 18:00

   Liviule, nu aceasta e întrebarea corectă și nici logică.
   Întrebarea este ce îi interzice şi ce îi permite Constutuţia/legea să facă. Or asta o poţi vedea în citatele din lege pe care le-am adus, eventual citirea întregii legi.
   Legat de acea neutralitate, Constituţia (care crează cadrul în care trebuie să se mişte toate în ţara asta) aceasta se referă doar la a fi sau nu membru al unui partid. Altfel, orice consultare a Preşedintelui cu membrii unui partid, de exemplu, orice consultare cu Ponta care e Premier, dar şi membru al unui partid, ar putea fi taxată ca o renunţare la neutralitate.
   Nu trebuie să te iei după toate aberaţiile care se spun în spaţiul poblic de unul sau de altul. Sunt politicieni şi politicianii, prin definiţie mint.
   Dcă e să vorbim totuşi, de mesaje electorale, în condiţiile în care te apuci să faci un turneu în ţară cum face Ponta, (atenţie, deplasările Premierul-ui presupun desfăşurarea unul minim aparat de secretariat şi a aparatului de protecţie oferit obligatoriu de SPP. Premierul este obligat să fie protejat de SPP indiferent unde se duce. Chiar simpla deplasare de acasă la serviciu şi înapoi costă câteva sute de euro. Orice deplasare în care urmează a se întâlni cu mase mari de oameni presupune desfăşurarea unui aparat de protecţie destul de mare, costurile depăşind binişor 5-10.000 de euro. Chiar dacă nu îi vezi deoarece se pierd de obicei în peisaj, agenţii SPP există.
   Dacă aceste deplasări sunt deplasări de serviciu, cheltuiala este justificată de interesul naţional. Deplasarea însă în vederea campaniei electorale e cu totul altceva. Teoretic ar trebui decontată de partidul său, însă SPP nu poate deconta la PSD nici un leu deoarece ar fi asimilat corupţiei.
   Uită-te cam câte deplasări a făcut Ponta la tot felul de mitinguri electorale în ultima vreme.
   Gravitatea în aceste deplasări e dată şi de faptul că premierul desfăşoară prin natura a ceea ce le spune papagalilor adunaţi, o campanie personală în vederea alegerilor prezidenţiale din toamnă. Aici intră în conflict cu Legea Electorală. Campanie electorală, cf legii în vigoare se poate face în termen de maximul 30 de zile. Altfel apare răspunderea penală.
   Cât o fi el de Premier, porcăriile acestea nu sunt acoperite e imunitate, deoarece este vorba de fapt de deturnare de fonduri şi abuz de putere.
   Pe de altă parte, acele deplasări ale lui Ponta se desfăşoară ÎN TIMPUL SERVICIULUI timp în care este plătit pentru a face ceea ce prevede fişa postului, or ceea ce face el este similar d.p.v. legal cu, să zicem, o situaţie în care, un mecanic auto, în timpul serviciului ar repara maşini folosind timpul de muncă pentru care e plătit, dar şi sculele şi utilajele atelierului unde lucrează. Mecanicul auto ar fi dat afară în zece minute dacă l-ar prinde patronul.

   Legat de mesajul electoral sau nu al lui Băsescu, trebuie să vezi cadrul. Era timpul său liber, iar pozele respective au apărut pe un cont privat de Facebook. Dacă tu vei găsi undeva un text care reglementează ce poate şi ce nu poate să facă un Preşedinte, ceea ce spui va avea un sens. restil sunt poveşti, interpretări aiuristice făcute ca urmare a prestaţiei manipulatorii bazate pe neştiinţa turmei de votaci, neştiinţă venită din faptul că marea majoritate a oamenilor preferă să ia de bun tot ce aud foră a face minimiul gest de a se uita în Constituţie/lege …

   Eu am adus acele citate tocmai pentru că sunt citrate care se referă exact la situaţiile în discuţie.

   • liviul
    9 mai 2014 la 11:07

    De acord ca „timpul liber” al fiecarui om nu este deloc respectat – sau inteles – la noi. Insa (Ipotetic!!) daca tu, sorin blue – sau cine esti 🙂 – in calitate de angajat al companiei X, te afisezi „in timpul tau liber” cu insemne ale unei alte companii – Y – sa zicem, si alaturi de oameni importanti din compania Y, spune-mi tu ca seful tau „va intelege” ca nu promovezi firma Y. Zici ca pozele alea au aparut „pe un cont privat al unei <> – facebook”. Vad ca sunt prezente peste tot in media. Chiar si la antene apar obsesiv…. Daca eu spun ca se face promovare, tu-mi vei spune ca fiecare face ce vrea el in timpul liber. Cine are dreptate?

    • 9 mai 2014 la 21:24

     Nu zic doar eu că e un cont privat. chiar este contul lui Nuţi. Chiar dacă pozele apăreau pe CNN tot aia era. Când devine preşedinte, cineva nu îşi pierde dreptul la opinie. Nu are dreptul să fie membru al unui partid, ceea ce e altceva decât a purta un tricou.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: