Prima pagină > Nesimțire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Problema clasei politice româneşti: ARE LIDERI EXPIRAŢI … (Atenţie domnilor politicieni ! … Zidul de la Târgovişte plânge după cartuşe care să ne mântuie de tirani)

Problema clasei politice româneşti: ARE LIDERI EXPIRAŢI … (Atenţie domnilor politicieni ! … Zidul de la Târgovişte plânge după cartuşe care să ne mântuie de tirani)

În loc de motto, o definiţie: 

IMPOSTÓR –  Persoană care caută să înșele, profitând de necunoștința sau de buna-credință a oamenilor; șarlatan, mincinos. ♦ Persoană care, prin minciuni și prefăcătorie, își arogă o falsă identitate (și competență), vrând să pară ceea ce nu este; farsor. 

*****

Prin felul în care se comportă clasa politică se impune o concluzie. Liderii clasei politice prezente sunt nişte expiraţi însetaţi de putere.

LIDERI

Chiar și fără a face o analiză prea profundă, ceea  ce se întâmplă în clasa politică românească, ne arată un lucru înfiorător: avem o clasă politică bolnavă.  La cel mai înalt nivel al clasei noastre politice s-au cocoţat, selectaţi cât se poate de riguros indivizi mult prea bolnavi de propia importanţă, oameni mânaţi în luptă doar de o bolnăvicioasă sete de putere şi de convingerea că doar ei sunt deţinătorii adevărtului absolut şi de un fel de predestinare care îi face nu doar de neînlocuit, dar fără de care ţara se duce dracului.

Poate ar trebui să le spună cineva că sunt pline cimitirele de oameni care la vremea lor păreau de neînlocuit, unii din cei aflaţi în cimitire cu floarea în gură chiar făcând lucruri care au rămas în istorie.

Un lucru pare a le fi imposibil de băgat în cap politicienilor. Că ar trebui să îşi pună un pic de cenuşă în cap pentru că, după un sfert de secol, exact această clasă politică este vinovată de faptul că avem un nivel de trai ridicol, avem o gravă subfinanţare în toate domeniile fie căvorbim de sănătate ori armată, de învăţământ, sport, protecţie socială, etc, economia naţională părând a fi pe perfuzii.

România se pretinde a fi o ţară democratică, asta însemnând că are pretenţia că este condusă de voinţa poporului care se manifestă prin reprezentanţii numiţi politicieni. Aiurea …

Clasa politică, în loc să reprezinte interesele poporului a ajuns să se considere a fi de fapt nu o clasă din care se aleg reprezentanţii ci un grup de indivizi aflaţi cumva, prin predestinare, desupra „turmei”, un fel de zei importanţi prin ei înşişi.

Politicienii au ajuns să considere că ei trebuie să fie plătiţi pentru simplul fapt că există, acumularea de cât mai multă putere fiind singura lor raţiune de a fi. „Ori ei să fie la putere, ori lumea să se prăbuşească” – par a spune politicienii.

Acum câteva zile au fost alegerile europarlamentare, alegeri care, prin  faptul că în campanie nu s-a vorbit de problemele europene de interes ci de porcării de interes intern, au fost de fapt un test pentru ceea ce va urma, alegerile prezidenţiale din toamnă şi cele parlamentare de după aceea…

Ce au înţeles politicianii din aceste alegeri pare a fi o nevoie acută de resetare a relaţiilor dintre partide .. şi cam atât. E adevărat, asta se vede dacă iei în considerare rezultatul voturilor exprimate.

Din păcate, cei care nu s-au exprimat, sunt mai bine de două treimi din cei cu drept de vot.  Aceştia, neavând posibilitatea de a vota „nici un candidat” s-au exprimat .. neexprimându-se.

Dacă luăm rezultatul alianţei PSD-PC-UNPR (doar pentru că a obţinut cele mai multe voturi, 37,60 % ) aparent ar fi un rezultat acceptabil… doar aparent.

Pe de o parte, rezultatul e suma voturilor aduse de cele trei partide, rezultatul adus de PSD fiind undeva în jur de 30%, rezultat care s-a obţinut mai mult datorită campaniile furibunde de promovare şi de atacare a adeversarilor a trustului media Intact  şi a României TV decât meritelor PSD, şi de o campanie extrem de costisitoare care ar băga la puşcărie 80% din parlamentari şi oamenii lor di teritoriu dacă nu am avea o justiţie coruptă. De asemenea (nu doar politicianii PSD ci toţi) , incapabili să convingă deşi şi-au permis chiar să îşi ia un concediu plătit ca şi cum ar fi mers la serviciu, au recurs la tot felul de tertipuri, fie că vorbim de şpagă electorală sau de turism electoral. Având în vedere că nimeni nu a protestat că, deşi avem Cărţi de Alegător acestea nu sunt folosite .. Ghici de ce … J

Pe de altă parte, acest rezultat de 37,60% nefiind socotit din întregul electorat ci doar din cei 32,16% care s-au prezentat.

Problema este că gradul de reprezentativitate trecut cu obstinaţie sub tăcere. Acesta este un pic peste 12 % (cam 12,09% ).

Faptul că sub o treime din cei cu drept de vot s-a prezentat arată că marea majoritate a celor cu drept de vot, a votat ÎMPOTRIVA CLASEI POLITICE.

Da, această clasă politică ar trebui dinamitată şi făcută alta, sau măcar ca toţi politicianii care au funcţii de conducere să fie alungaţi şi să fie aduşi alţii, unii care s-ar gândi şi la electorat nu ca la o turmă statistică, menită să prezinte interes doar când se duce la urne, ci ca la nişte oameni care au şi ei nevoia să trăiască civilizat şi decent.

Până nu demult vedeam un USL interesat doar de a pune mâna pe întreagă puterea inclusiv să preia controlul asupra justiţiei, mesajul lor nefiind nici un moment acela de a se arăta interesaţi de bunăstarea turmei ci acela de a scăpa de Preşedintele Băsescu pentru ca astfel nimeni să nu se mai poată împotrivi tentativei lor de subjugare a Justiţiei, lucru absolut necesar pentru ca jumătate din ei să nu se trezească la închisoare.

Deşi declarativ, la nivel înalt USL pare o alianţă ruptă, în teritoriu, găştile formate încă sunt bine-merci, nici măcar la Tribunal relaţia nefiind ruptă, or, un divorţ există doar după ce asta e consfinţită de tribunal… Deşi partenerii aleg să apbă vieţi separate, di punct de vedere legal cuplul există atâta timp cât căsătoria nu e ruptă în acte.

Cu toate acestea, am avut zilele acestea ocazia de a vedea una din aberaţiile specific româneşti.

A fost o întâlnire mult mediatizată între conducerile PNL şi PSD.

La nivel teoretic e mare nevoie de unirea Dreptei politice, nu atât pentru a i se trage una peste bot PSD-ulti cât pentru stabilirea unui necesar echilibru.

Practic însă am văzut cum conducerea PDL a început negocieri cu un grup de zombi. Conducerea PNL fiind una DEMISIONATĂ, deci cu nişte oameni care peste o lună nu vor mai conta la nivel de decizie în PNL.

Semnele că acea întâlnire nu a fost chiar ceea ce ni se arată există.

Şeful PDL spune că s-au înţeles ca alianţa PDL-PSD să se concretizezeîntr-o fuziune prin comasare, nu prin absorbție, pentru că democrat-liberalii refuză să fie „înghițiți” de PNL. De cealaltă parte, seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus exclude ca Partidul Național Liberal să-și schimbe denumirea.

„Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie între cele două partide, adică se merge pe principiul egalităţii. Nu fuzionează prin absorbţie PDL-ul cu PNL-ul, că nu intrăm noi în PNL să ocupăm funcţiile din acest partid şi nu intră nici PNL-ul în PDL”, a explicat Vasile Blaga într-un interviu.

Nici nu s-au stins ecourile declaraţiei liderului PDL că, din maţele PNL au apărut reacţii.

De exemplu, Ioan Ghişe spune că şi el candidează pentru conducerea PNL, iar în cazul în care va fi ales, această alianţă ar fi desfiinţată.

La rândul său, în cazul în care s-ar ajunge la concretizarea alianţei, de fapt la fuziunea celor două partide, din start nu e acceptabilă adoptarea altui nume decât acela de Partidul Naţional Liberal: „Nu se pune problema – zice mumia Mircea Ionescu Quintus într-un interviu pentru RFI – în vreun fel şi vom fi foarte atenţi la condiţiile de fuzionare să se atingă cineva de trecutul, de prezentul şi de viitorul acestui partid”.

Întrebat dacă una dintre condiţiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL să nu dispară, seniorul liberal a răspuns: „Fără îndoială! E prima condiţie, prima este! Am şi eu un cuvânt greu de spus în partidul ăsta. Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Ne-am orientat acum din punct de vedere european spre Partidul Popular, pentru că este o forţă care te poate ajuta şi fiind de dreapta şi încercând să ne desprindem de ceea ce a însemnat colaborarea cu stânga aceasta, după părerea mea, nocivă ţării, este bine să se ştie că suntem în zona dreaptă şi în Europa. Cel puţin cât am să trăiesc eu în Partidul Naţional Liberal, numele lui nu se poate schimba”.

Quintus precizează că „este vorba de fuziune prin absorbţie, să fie clar! Adică nu ne aderăm cele două partide şi apare un al treilea, Doamne fereşte! Fuziune la noi n-a fost niciodată decât prin absorbţie.”

S-a umflat tradiţia în dumnealui … no sheet …

Care tradiţie? Cea de care li se rupea atunci când legau partidul la coada coministoidului PSD unde îşi umpleau plămânii cu băşinile Varanului? Tradiţia de care uitau când Antonescu în cârdăşie cu PSD îşi băga piciorul în statul de drept, participând vesel în huiduielile Europei la lovitura de stat care a culminat cu înlăturarea preşedinţilor camerelor, a Avocatului Poporului şi încercarea de demitere a Preşedintelui Republicii pe motive inventate şi interpretarea aiuritoare a Constituţiei?

Pe tradiţia de care ipocriţii oportunişti ai PNL–ului  uită rupându-se chiar totalmente de liberalism încercând ca, pe plan european, să nici nu mai ţină de Liberalism cu de Partidul Popular .. aşa, de jmekerie că e mai cool …

 

Oare pe ce se bazează această aroganţă a PNL? Pe rezultatele alegerilor europarlamentare? Diferenţa dintre 15% şi 12,23%? Deci pentru un rahat de diferenţă de  2,77%  PNL îşi permite să se considere ditamai reperul în jurul căruia să se adune Dreapta?

Ori, poate aroganţa lor să se bazeze pe slăbiciunea lui Vasile Blaga care atunci când, a fost dat jos din postul de  Preşedinte la Senat doar pentru ca Antonescu să poată fi în poziţia de a deveni Preşedinte Interimar pe perioada suspendării Preşedintelui legal ales? Sau pe faptul că se dovedeşte că Blaga sufere ca majoritatea politicienilor de setea maladivă pentru putere, ţelul lui fiind acela de a fi ministru, mai nou acest ţel vâzând chiar şi fotoliul de Premier?

Acesta a şi dat de înţeles că în minte lui creaţă un eventual cuplu Preşedinte Premier ar putea fi un eventual cuplu Antonescu-Blaga … Da, chiar şi cu preţul dizolvării PDL în PNL …

Referitor la acea diferenţă de 2,77% ar trebui ca PNL să le facă statuie lui Băsescu şi Elenei Udrea.

Dacă ambiţiile lor de mărire nu rupeau o bucată din PDL, acesta ar fi avut acum, poate, un scor similar cu al PSD deoarece mulţi au renunţat la simpatia faţă de acest partid în urma egoistelor fricţiuni interne pentru putere.

Cât despre cei de la PMP, este inadmisibil să fâlfâi dorinţa de a forma o Dreaptă unită atâta timp cât tocmai rupi cu nesimţire dintr-un partid pentru a satisface ambiţiile personale de mărire ale cuiva …

În fine… s-ar putea scrie o carte despre caracterele prea mici care ocupă funcţii prea mari în clasa politică românească.

Atâta timp cât politicianii nu vor înţelege faptul că dacă la un scrutin electoral indiferent de care nu se prezintă mei mult de jumătate din electorat, deci că ceea ce fac ei nu mai are nici un pic de relevanţă în ochii majorităţii populaţiei, ei înşii sunt nu doar inutili ci şi toxici, ţara aceasta în loc să avanseze şi să crească, va merge din rău în mai rău.

Temporarul noroc al politicienilor este că în România mămăliga de obicei doar borboroseşte … din timp în timp, însă, se mai întâmplă ca românii să o ia razna şi mămliga să explodeze răzând tot … la Târgovişte încă, un celebtru zid aşteptând gloanţele care să mântuiască România de tirani…

Asta dacă nu cumva liderii clasei politice româneşti vor înţelege că sunt nişte expiraţi ai istoriei şi e cazul să lase locul altora pe care să îi intereseze de soarta românilor.

 1. 30 mai 2014 la 22:25

  Bună! Foarte bine că s-a format PMP-ul. Nici moartă nu o să votez cu Crin.

  • 31 mai 2014 la 13:27

   De înebunit nu a înebunit doar PDL… Situaţia aceasta a apărut din mai multe motive. Când au fost alegerile interne în PDL se vorbea de faptul că Blaga e în stare de orice ca să ajungă ministru… Acum vreo două zile cică ar fi spus că îşi dpreşte să fie premier. Şocant a fost în momentul în care s-a folosit cuvântul „fuziune”. Apoi am auzit că PNL nu renunţă la nume. iar PNL-ul nou ar urma să facă parte din PPE …
   Am vrut să scriu că pare dintr-un film cu proşti. De fapt este dintr-un film pentru proşti.
   Atunci am avut imaginea a ceea ce se doreşte. Un partid mare, probabil egal PSD-ului. Se fa obţine un rahat format din partidul nou la care se vor lipi şi alţii. inclusiv PMP.
   Probabil nu va candida Crin ci Johannis .. nu dracu ci mă-sa, cum ar veni.
   Problema e că această unire va face să se ajungă la un partid de vreo 15-17% de care se va lipi PMP ..
   Rezultatul final: Ponta Preşedinte din primul tur …

   Am fost de acord că trebuie să se coaguleze dreapta, dar nu prin fuziuni anapoda ci prin alianţe…

 2. arrletty
  31 mai 2014 la 10:14

  citeodata ii suspectez de autism, evolueaza doar intre ei si pentru ei (sau de fapt involueaza)

  • 31 mai 2014 la 13:13

   Nu ştiu dacă e vorba de autism sau de un egocentrism exagerat sau paranoia magalomaniacă (combinația între megalomanie și paranoia …. paranoici megalomaniaci: Alexandru cel Mare,Nicolae Ceaușescu, Stalin, Hitler, Dan Diaconescu …)

 3. 31 mai 2014 la 10:55

  Deci am spus mult când am spus că avem o clasă politică de trei parale chioare.Sub orice formulă, partidele care nu sunt astăzi în alianță cu PSD trebuie să meargă împreună la prezidențiala. Altfel zece ani PSD va fura și va vinde toată țara, va pune șefi numiți politic nu numai prin ministere și deconcetrate, ci și la WC-urile publice.
  Da, clasă politică de trei parale chioare. Dar cine îi alege, Blue? Cine poate fi atât de tâmpit să trimită un actor la Bruxelles, ca să facă legi care vor fi doar ratificate de parlamentul român? Cine e atât de tâmpit să o voteze pe sportiva Ungureanu, pentru că a pozat în Playboy,?!

  • 31 mai 2014 la 13:08

   Ei Playboy .. aia e revistă serioasă şi decentă faţă de clasa noastră politică …

 4. 1 iunie 2014 la 9:19

  Eu i-as impusca pe toti!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: