Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > CLAUDIA BOGHICEVICI: „Guvernul PSD condamnă românii la statutul de asistați social”

CLAUDIA BOGHICEVICI: „Guvernul PSD condamnă românii la statutul de asistați social”

Claudia Boghicevici (deputat PDL): Guvernul PSD condamnă românii la statutul de asistați social – 7 milioane de români sunt asistaţi social. România are nevoie de măsuri urgente pentru crearea de locuri de muncă

Guvernul PSD condamnă românii la statutul de asistați social. România are nevoie de măsuri urgente pentru crearea de locuri de muncă

( COMUNICAT DE PRESĂ )

Claudia Boghicevici”Sub guvernarea PSD țara merge spre prăpastie în ceea ce privește ocuparea pe piața muncii. Actualul guvern nu a luat nicio măsură pentru a stimula crearea de locuri de muncă, preferând să îi condamne pe români la statutul de asistați social. Cifrele oficiale ale Statisticii arată foarte clar că veniturile din impozitul pe salarii scad cu peste 2 puncte procentuale, semn că rata șomajului este chiar mai mare decât cea de 7,1% consemnată de INS pentru aprilie 2014, oricum mult mai mare decât cea din aprilie 2012, când era de 6,9%”, a declarat deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă PDL.

Deputatul PDL consideră că haosul guvernării PSD se evidențiază și prin cifrele oficiale anunțate de INS, conform cărora rata natalității a ajuns la cel mai mic nivel de după Revoluție. ”Pentru prima dată numărul de nou-născuți la nivelul populației rezidente a scăzut sub 180 mii. Tot pentru prima dată după Revoluție avem o populație totală rezidentă în România sub 20 de milioane. Toți acești indicatori se vor răsfrânge și asupra ocupării pe piața muncii iar guvernul PSD nu are nicio viziune pentru a opri acest trend extrem de îngrijorător”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL amintește în acest context și de alte gafe ale guvernării PSD în ceea ce privește ocuparea pe piața muncii, multe dintre ele fiind consemnate și în avertizările Comisiei Europene. ”PSD  a promis românilor 1 milion de locuri de muncă, dar nu le-a oferit decât mai mult șomaj și mai multă nepăsare pentru categoriile vulnerabile. Rata de ocupare a populației în vârstă de 20-64 de ani era, în aprilie 2012, de 64,3%, după 2 ani de guvernare Ponta ea scăzând la 63,7%. În același timp, rata de angajare la grupa de vârstă 55-64 de ani este cu aproape 10% mai mică decât media europeană, fiind în România de doar 41,5%. Și mai dezastruos este orizontul pentru ocuparea tinerilor în guvernarea PSD, cifra șomajului ajungând pentru această categorie la aproape 25%. Comisia Europeană și alte instituții internaționale trag permanent semnale de alarmă care vizează incompetența actualului guvern. Zilele trecute oficialii europeni au avertizat din nou că sarcina fiscală suportată de persoanele cu venituri salariale mici și medii rămâne ridicată și încurajează munca nedeclarată și nedeclararea integrală a veniturilor, dar și că guvernul nu a luat nicio măsură pentru a reforma sistemul de pensii și nici nu are vreo măsură pe termen lung. În același timp, Comisia Europeană a avertizat că rata de inactivitate este îngrijorător de mare, mai ales în rândul tinerilor, deși România are la dispoziție 700 de milioane euro pentru 2014 și 2015 pentru a stimula ocuparea tinerilor prin programe ca ”Garanția pentru Tineri”. Guvernul PSD nu ține însă cont de aceste observații și preferă să crească numărul asistaților social pe care să îi controleze electoral. Este inacceptabil ca un stat membru al UE să numere în acest moment peste 7 milioane de persoane asistate social dintr-o populație rezidentă de sub 20 de milioane”, consideră Claudia Boghicevici.

”Toate aceste realități îngrijorătoare ale guvernării PSD arată că România are nevoie de măsuri urgente pentru stimularea ocupării pe piața muncii, și în primul rând de reducerea fiscalității pe forța de muncă. Înainte de a inventa tot felul de măsuri electorale fără nicio eficiență economică, guvernul trebuie să implementeze reducerea CAS-ului, pe care PDL o cere de 2 ani de zile, dar și să absoarbă banii europeni alocați pentru crearea de locuri de muncă”, a conchis Claudia Boghicevici.

Sursa: boghicevici.ro

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: