Prima pagină > Uncategorized > RALUCA TURCAN: – „Prin nepăsare, Guvernul Ponta ia bani din suma cuvenită pentru fiecare nou născut şi condamnă România la sărăcie, mediocritate şi subdezvoltare”

RALUCA TURCAN: – „Prin nepăsare, Guvernul Ponta ia bani din suma cuvenită pentru fiecare nou născut şi condamnă România la sărăcie, mediocritate şi subdezvoltare”

Din păcate pentru acest popor, lupta de zi cu zi cu greutăţile vieţi şi bălăcăreala nonstop din politica mioritică, l-a determinat să nu mai observe nepăsarea absolut nesimţită cu care e tratat de cei care îl conduc.

Vedem cum se ceartă pe posturi şi funcţii, cum fac tot felul de calcule care cu care să se alieze pentru a da cât mai frumos în pozăşi pentru a mai ameţi câţiva români să se ducă să îi voteze, care cu care să se unească pentru a trece de turul unu şi pentru a câştiga turul doi.

Legat de gazele de şist, conta doar ce spune lumea şi nu conta că dacă nu se porneşte exploatarea ajungel ma mâna ruşilor şi o să fim obligaţi să plânge de frig pentru că nu vom putea plăti gazul venit din Siberia, nu contează că, dacă ne îmbolnăvim de ceva uşopr tratabil în tări civilizate trebuie să ne face testamentul pentru orice eventualitate. Nu contează că armata e atât de subfinanţată încât la 1 Decembrie se spunea că nu va fi o defilare prea amplă pentru că nu sunt bani de combustibil. Nu contează că şcolile sunt sub orice critică, o scoală care în loc să pregătească pentru viitor copii îi cam lasă de izbelişte, nepăsarea Guvernului făcând ca odată cu viitorul elevilor să fie compromis chiar viitorul acestui popor.

Un popor care nu îşi poate educa la cel mai înalt nivel este condamnat să fie un popor care va merita dispreţul altor popoare.

Raluca TurcanPe siteul doamnei deputat Raluca Turcan, turcanraluca.ro se publică  la 11.06.2014:

Cea mai clară dovadă a nepăsării Guvernului Ponta faţă de educaţia copiilor!

Statul ESTE OBLIGAT SĂ SPRIJINE dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro pentru fiecare nou născut. Din păcate acest lucru NU SE ÎNTÂMPLĂ şi în realitate!
Potrivit dispoziţiilor art. 356 din Legea nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale, suma se depune într-un cont de depozit, denumit CONT PENTRU EDUCAŢIE PERMANENTĂ.

Cu toate că există baza legală, mii de copii nu beneficiază de aceasta. Nu se pot deschide conturi, nu se pot vira banii (cei 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii). Fiecare copil este privat de un drept legal prin amânările aplicării acestei prevederi (prin OUG nr. 92/2012 şi OUG nr. 103/2013). PSD sfidează legea şi tratează cu nepăsarea viitorul copiilor noştri.

Prin nepăsare, Guvernul Ponta ia bani din suma cuvenită pentru fiecare nou născut şi condamnă România la sărăcie, mediocritate şi subdezvoltare. Guvernul Ponta supravieţuişte prin credite, plătite de generaţiile viitoare, cărora li se ia ce li se cuvine la început de drum – dreptul la educaţie. Bani pentru educaţie sunt! Cadrul legal există! României îi lipseşte un Guvern care să aplice Legea şi să respecte PACTUL NAŢIONAL PENTRU EDUCAŢIE! PSD a demonstrat în ultimii ani că nu este în stare să asigure un viitor educaţiei şi, implicit, competitivității economice a ţării.

Vezi articolul original pe siteul doamnei Turcan:

turcanraluca.ro

Tot din aceeaşi categorie pe acelaşi site turcanraluca.ro  la 13.06.2014 se publică şi un articol în care se vorbeşte despre păcăleala pe care guvernul măscăriciului V.V. Ponta vrea să le-o tragă elevilor cu ocazia Bacalaureatului … (Absolut uimitor )

Victor Ponta vrea bacalaureat cu păcăleli

Fac un apel către liderii de sindicat şi către toate cadrele didactice să respingă minciunile electorale ale premierului şi să ceară ce li se cuvine: bani pentru naveta şcolară, fonduri pentru examenele naţionale şi un Cod Etic clar, echilibrat şi la nivelul standardele europene.

Interesele electorale ale lui Victor Ponta sunt mai presus de orice. Nu-i pasă de educație, nu-i pasă de profesori sau de noua generație. Vrea doar voturi obținute prin minciuni pe bandă rulantă. Acum premierul pregăteşte și anunță cu surle și trâmbițe că va institui o serie de măsuri prin care va reduce norma didactică. Să fie oare adevărat? Eu cred că nu pentru că:

1. Ministerul Educaţiei Naţionale nu a anunţat o astfel de măsură. Nu există, conform transparenţei deciziei instituţionale, un proiect de lege în dezbatere publică care să prevadă acest lucru;

2. Sindicatele nu au solicitat modificarea la pachet a normei didactice în întreg sistemul;
Această “găselniţă de moment” a fost aruncată în spaţiul public de Victor Ponta și pentru a muta centrul atenţiei de pe adevăratele probleme din sistemul educaţional. Iată urgenţele din sistemul educaţional care ar trebui rezolvate începând de astăzi:

1. Fondurile extrem de mici pentru plata profesorilor care sunt implicaţi în examenele naţionale. În toate judeţele profesorii sunt nemulţumiţi de lipsa banilor.

2. Nedecontarea transportului şcolar pentru elevi şi profesori. Astfel se încalcă un drept fundamental la educaţie egală.

3. De mai bine de doi ani Ministerul Educaţiei nu a reluat, în mod real, dezbaterea pentru Codul Etic. În contextul examenelor şi a remunerării deficitare a profesorilor este posibil sa asistam si în acest an la fraude în cadrul examenului de Bacalaureat. Prin practica exersată si tot mai des sancţionata de DNA, Guvernul Ponta nu face altceva decât să invite profesorii şi elevii la fraudă.

Poate că Ponta va reduce şi norma didactică, dar nu ştim dacă prin această măsură va creşte calitatea actului didactic. Probabil imediat va impune și o nouă taxă pe care o vom plăti! Ne-a promis autostradă. A impus taxa pe combustibili de 7 eurocenţi pe litru. Taxa o plătim, iar autostrada o vom aştepta mult şi bine. Ne-a promis finanţare pentru programe de after-school sau pentru programe în agricultură. A impus taxa pe stâlp. Taxă o plătim cu toţii, prin scumpirile la alimente, la transport, la energie, dar programele promise nu le-a implementat. În goana după voturi promite, face şi desface. Dar, din păcate, aceste măsuri sunt doar pe hârtie. Premierului nu îi este greu să promită cadouri. Probabil că, toate aceste promisiuni, vor constitui în realitate doar justificări pentru noi taxe şi impozite.

Vezi articolul original pe siteul doamnei Turcan:

turcanraluca.ro

COMENTARIU BLUE: Şi cât s-au enervat unii când Preşedintele Băsescu a spus că şcoala românească scoate tâmpiţi … în loc să se bucure că îi mai scoate şi pe ăia …

Categorii:Uncategorized
  1. 17 iunie 2014 la 6:02

    Una dintre puținele politiciene de la noi care arată întotdeauna impecabil, deși nu poartă pantofi de mare marcă sau vuitoane. Că tot am criticat vuitoanele și mi-a sărit toată forumeala în cap…

    • 17 iunie 2014 la 18:18

      Aşa-i Arm, doamna Turcan e o drăguţă, o femneie foarte decentă şi educată

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: