Prima pagină > Idioţi, Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni > România a înebunit … când un idot e „făcut” de mafia ţigănescă, nimic nu mai contează…

România a înebunit … când un idot e „făcut” de mafia ţigănescă, nimic nu mai contează…

 

În loc de Motto, o întrebare: Oare o fi înţeles Mircea Băsescu faptul că dacă te amesteci între lături de mănâncă porcii?

***

Se pare că atunci când mafia ţigănească îl „face” pe un idiot, nimic altceva nu mai contează dacă idiotul e rudă cu cine trebuie … Evident că nici Ponta nu pierde ocazia să se mai facă odată de râs…

Mircea BăsescuVictor Ponta are câteva talente incontestabile. În afară de talentul de a se răsturna cu maşina chiar şi când nu o conduce şi de a-şi lipi imaginea pe viitoare înfrângeri nu scapă niciodată momentul de a vorbi când ar trebui să tacă. 

Păcatul face că tocmai când ar trebui să tacă vorbeşte, parcă, mai mult decât de obicei.

După izbucnirea scandalului cu Mircea Băsescu respirând de parcă fugise de pe budă pentru ca nu cumva să îi ia cineva faţa a sărit să ceară demisia lui Traian Băsescu.

„Este momentul în care însuşi preşedintele – a spus Ponta – trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune :OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii”.

Maimuţoii ţiitori de microfon care au, evident, întrebările fixe pe care trebuie să le adreseze s-au apuctă să îl întrebe dacă este luată în calcul suspendarea lui Băsescu în cazul în care acesta nu va demisiona, Ponta, de parcă primise de la staregii partidului întrebările odată cu presa ca să aibă ce citi pe budă, a răspuns: „Dacă preşedintele a făcut ceva, sigur că luăm în calcul o suspendare. Eu, din ce am văzut, nu a făcut el ceva”.

„Cred că preşedintele României şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţei, ar trebui să demisioneze imediat”, a mai spus Ponta.

Cică  demisia şefului statului s-ar impune pentru ca nimeni să nu poată să considere că din poziţia pe care o ocupă, fiind persoana care a numit în funcţie şeful DNA, procurorul general şi ceilalţi magistraţi, poate să influenţeze desfăşurarea normală a anchetei. Ponta a spus că e vorba de un caz foarte clar, care nu îl acuză direct pe preşedintele Bsăescu, dar îl acuză direct, în mod clar, cu probe, şi nu cu stenograme prin presă, pe fratele preşedintelui.

„Din acest punct de vedere, orice preşedinte european cu siguranţă ar demisiona. Vă dau cazul preşedintelui Germaniei, care a demisonat din funcţie pentru un lucru mult mai puţin grav şi care de altfel a şi fost achitat de Justiţie după aceea”, a mai declarat  Ponta, demisia ar fi cea mai bună pentru ideea de Justiţie, pentru credibilitatea Justiţiei în faţa românilor, pentru încrederea că nimeni nu e mai presus de aplicarea legii.

„Acum e momentul în care el însuşi (Traian Băsescu – n.r.) trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa Justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că într-un fel sau altul influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi”, a continuat Ponta precizând că nu a vede o implicare directă a preşedintelui Băsescu în cazul în discuţie.

„Dar am văzut un caz foarte clar de trafic de influenţă realizat de către fratele preşedintelui, de către domnul Mircea Băsescu, un caz care, dacă ar fi implicat o altă persoană, acea persoană era arestată de mult. Eu nu sugerez vreo acţiune a Justiţiei, nici vorbă. Sugerez sau spun direct un singur lucru: că este un moment în care instituţiile statului, instituţiile de Justiţie pot într-adevăr să dea marele examen al independenţei”, a mai adăugat Ponta.

El a arătat că una este să anchetezi oameni politici din partide care nu-i plac preşedintelui Băsescu şi alta să aplici legea atunci când vine vorba totuşi de fratele preşedintelui. „Este un moment extraordinar de important, un test pentru independenţa reală a Justiţiei din România şi eu am încredere că îl va trece”, a mai spus Ponta.

Potrivit unor imagini difuzate miercuri seara ]n cadrul emisiunii Sinteza Zilei (oare de ce nu mă mir?)de la Antena 3, Mircea Băsescu ar fi luat 250 de mii de euro pentru a interveni, într-un dosar, în ajutorul lui Bercea Mondialul. Mircea Băsescu a declarat, joi dimineața, că suma de bani primită de la familia Anghel reprezintă în realitate o parte înpoiată din banii pe care el i-a oferit cu împrumut. În plus, Mircea Băsescu a declarat că președintele nu are nicio legătură cu acest subiect.

 Mircea Băsescu arată că președintele Traian Băsescu nu are nicio legatură cu acest caz de șantaj, iar atragerea sa în acest „scandal mediatic nu are niciun suport real”.

„În primul rând semnalez faptul că atragerea Instituției Prezidențiale și a președintelui României în acest scandal mediatic nu are niciun suport real. Președintele României, Traian Băsescu, nu are niciun fel de legătură cu relația mea cu membrii familiei Anghel. Menționarea numelui lui Traian Băsescu în dialogul purtat cu membrii familiei Anghel nu s-a făcut în sensul concluzionat în cuprinsul emisiunii de televiziune. Am menționat că președintele știe de cazul lui Anghel Sandu în condițiile în care dosarul acestuia era foarte mediatizat la acel moment, situația sa fiind de notorietate. Este regretabil că se încearcă denigrarea Instituției Prezidențiale în condițiile în care președintele României, prin activitatea sa din ultimii ani, a încercat și a reușit să facă Justiția să poată funcționa în România„, susţine  Mircea Băsescu.

Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video din care ar rezulta că fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare şi că şeful statului ar fi ştiut despre acest demers.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor „suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta” legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Astfel, pe post au fost prezentate mai multe înregistrări audio ale unor discuţii ce ar fi fost purtate, potrivit realizatorului emisiunii şi celor care le-au pus la dispoziţie, de Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, care le-ar fi înregistrat pe ascuns. Înregistrările audio au fost prezentate împreună cu imagini filmate într-un birou, în care apărea fratele preşedintelui, discutând cu o persoană ce părea că înregistrează conversaţia, cu telefonul mobil sau cu o cameră ascunsă, şi nu apare în filmare.

Materielele audio-video au fost prezentate în şase secvenţe distincte, între care realizatorul emisiunii şi invitaţii săi au subliniat că acestea ar releva acuzaţia de trafic de influenţă adusă de Florin Anghel lui Mircea Băsescu. Discuţiile au fost atribuite, potrivit relatărilor din emisiune, lui Florin Anghel şi Mircea Băsescu, astfel că în transcriptul lor interlocutorilor le sunt atribuite aceste nume.

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si pe ginerele acestuia, Marius Constantin, in dosarul in care sunt cercetati pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, doua inregistrari audio-video ce urmeaza sa fie evaluate de catre procurorii anticoruptie si, „in raport de concluziile lor sa se ia masuri in consecinta”, transmite Mediafax.

„Este vorba despre doua inregistrari, audio si video in care apar aspecte legate de această cauză și care, în viziunea noastră, contracareaza ceea ce s-a spus în parte până acum. Apar persoanele la care s-a facut referire. (…) În discuție este implicat și domnia sa (Mircea Basescu – n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic să lăsăm anchetatorii să evalueze probele și după aceea sunt convins că veți vedea și consecințe practice, pe care dânșii le vor lua potrivit legii”, a spus Pavel Abraham la ieșirea din sediul DNA.

 Hotnews.ro  spune că din înregistrare  rezultă trei concluzii :

1. Mircea Basescu recunoaște că a primit o sumă mare de bani. 

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Vroiam sa te întreb ceva, te rog eu, tu știi ce mi-a zis el? Prima data, atunci când i-a luat pe ăia 350.000 de euro… te-ai dus matale cu el în mașină și i-ați dus la București? Așa-i? 
…. 
MIRCEA BASESCU: Dar să știi că la mine a ajuns…. 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Toți? 
MIRCEA BASESCU: La mine au ajuns doar 250 de mii….
…. 
MIRCEA BASESCU: eu de aia eram curios atuncea când mi s-a pus mormanul ăla de dolari în brațe, deci la mine atât a ajuns, să știi!

2. Mircea Basescu vorbeste despre interventia pentru un infractor 

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Hai sa vedem cum il scapam pe tata… 
MIRCEA BASESCU: Mai trebuie sa….trebuie sa… 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Trebuie…cand mai trebuie ma nene ca l-a condamnat 
MIRCEA BASESCU: Eu asta si doream sa se ajunga la… 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Sa-l condamne? 
MIRCEA BASESCU: Sa-l condamne la 1 an. 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Stii cand matale mi-ai zis ca-l condamna la 10 luni sau la 1 an, nu mi-ai zis matele asa? 
MIRCEA BASESCU: Nu ti-am zis eu asa? 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Si, ia uite, la cat l-a condamnat!
MIRCEA BASESCU: Pai asa era tot mersul facut…sa-l condamne, cat a stat pana acuma si gata…

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Nu stiu ce sa facem, ca nu mai o ducem… Prima si prima data cand a venit la noi, stii ce ne-a zis? Ca l-ai trimis matale ca sa vina el, ca sa ia alea, ca sa te forteze el pe matale, sa fii matale mai obligat, ca sa ii dai drumul lui tata. 
MIRCEA BASESCU: Eee….eu am facut tot ce am putut. 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Stai sa-ti zic…cand l-ai trimis matale sa ia aia 350.000… I-am adus alea …v-am adus alea si dupa aceea v-am mai adus aia 250.000… Si cand i-am dus pe aia 250.000, stii ce mi-a zis? Ca matale deja ai dat un milion de euro ca sa-l scapi … si acuma? Uita-te manca-ti-as…7 ani jumatate!

Nota. De pe inregistrare nu rezulta ca Mircea Basescu sa fi pronuntat numele unor judecatori sau magistrati pentru care sa fi fost destinati banii

3. Mircea Basescu spune că presedintele Traian Basescu știe de cazul lui Bercea Mondial:

FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Domnu’ comandant…aici nu e vorba de avocata, aici nu e vorba de judecator, aici e vorba de …politica…ca e finu’ lu’ BASESCU si sa dam din asta in ala… dar eu ce zic manca-ti-as… sa va duceti sa-l scoateti….ca moare ala acolo, ma nene ma ! 
MIRCEA BASESCU: Deci…eu ce mai sper…nu-i vorba de…. 
FLORIN ANGHEL, fiul lui Bercea Mondial: Dar cu Traian nu ai vorbit, manca-ti-as? De cu nu-i spui lu’ Traian? La Traian de ce nu trimiti, sa faca el acolo? 
MIRCEA BASESCU: Stie ma! Crezi tu ca nu stie!!!!

Intr-un alt context, Mircea Basescu ii promite fiului lui Bercea ca va merge „sambata sau duminica la presedinte”.”.

Că o avea sau nu dreptate cei de la  Hotnews.ro  poate hotărî fiecare…

Ce pare complet aiurea este că arestarea (tocmai am aflat să Mircea Băsescu urmează să stea 29 de zile în arest preventiv) ar fi în urma unui trafic de influenţă. De remarcat că Pavel Abraham a spus de mai multe ori că familia lui Bercea ar intenţiona să vândă televiziunilor întregistrarea ÎN CAZUL ÎN CARE NU LI SE VA ÎNDEPLINI DORINŢA de a fi scos din închisoare Bercea Mondialu’ …

Deci, de vreme ce filmul a apărut, traficul de influenţă NU S-A PRODUS.

De asemenea don dottore Ponta, (dottore în drept) vorbeşte ca şi cum ar fi vorba de cineva VINOVAT … ‘tu-i mama mă-sii de prezumţie de nevinovăţie…

Păi el ce dreaq ar trebui să facă având în vedere afacerle familiei sale, telefoanele pe care infractorii le dau tocmai din biroul lui de premier, suspiciunea de a fi autor moral al sinuciderii procurorului Panait, ori de şpaga de multe milioane de euro care i-a intrat în ghiare via Casa de Avocatură Şova? Să se spânzure?

Oare e chiar atât de greu de observat că dacă Traian Băsescu ar fi controlat justiţia acum fratele lui era liber?

Deh, mândru mi-s că mi-s român … Drept să spun mă cam bate gândul să emigrez … (dacă îmi spune cineva o ţară în care nu s-a auzit de România)… 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: