Prima pagină > Ilegal - Imoral - Indecent, Inconștiență - Ipocrizie - Nesimţire, Politicăraie - Partide - Politicieni > Un popor de proşti săraci are întotdeauna conducători penali şi bogaţi

Un popor de proşti săraci are întotdeauna conducători penali şi bogaţi

Motto: „Cine nu se prezintă la vot e un nesimţit” – Robert Turcescu

Penali

Se spune că fiecare popor îşi are conducătorii pe care îi merită… Astfel, un popor de proşti sfârşeşte prin a fi condus de penali. 

Au fost o mulţime de campanii electorale în România. Din ce în e mai des în aceste campanii taberele se bălăcăresc, aruncă mizerii una asupra alteia zoaie care mai de care mai puturoase, se fac dezvăluiri extrem de spectaculoase…

Noi privim ca proştii, fascinaţi de spectacolul infect care ni se serveşte. 

Zice unul: „Ia uite ce tare pute ăla”… noi ne ţinem de nas şi ne jurăm să îl votăm pe cel care ţine spre adversarul său un deget viguros, de ginecolog cu vechi state… În timp scandalul respectiv fie se diluează fie este mascat şi dat uitării de un scandal nou. Cel spre care se arăta arată şi el spre fostul acuzator. 

„Wow”, ne mirăm ca proşii … şi ne jurăm să în votăm pe celălalt. Şi tot aşa … Cortina nu mai cade… stă sus pentru a se trece la următorul act.

Ping-pong-ul penal continuă, ne oripilează şi ne fascinează … nici măcar nu ne mai amintim că politicienii nu sunt procurori care să acuze ci nişte oameni care ar trebui să ne conducă, să ne propună viziuni ale viitorului. Nu observăm că rostul unor televiziuni de ştiri e acela de a ne informa şi nu acela de a judeca şi a da verdicte.

Nu mai avem timp să ne amintim cum se scuipau adversarii care acum pozează transpiraţi de parcă iasă din budoarul în care şi-au consumat amorul absolut ori cum, foşti amici iasă cu sclipiri de ură în ochi  dintr-o sală de lupte unde s-au luptat precum chiorii…

Se iubesc ca nebunii, se creată şi se bat pentru a se împăca iar … totul pare un hârdău cu mucilagii duhnitoare şi borborositoare, urmărirea exploziilor bulbucilor devenind parcă o dependenţă mioritică precum găleata, micul şi berea electorale…

Biletul pentru spectacol e tot mai scump … nu ne mai interesează … borboroseala  tot mai suculentă, mai împuţită şi mai lipicioasă … ne fascinează. Murim de foame, de boli, e probleme pe care ar trebui să ne sperie şi să ne oripileze … nu ne sperie şi nu ne mai oripilează pentru că nu le mai observăm …

Hârdăul cu mucilagii politico-mediatic borboroseşte … şi broboroseşte … 

Fascinaţia ne face ca tot mai puţini să mai avem stomacul necesar pentru a mai urmări spectacolul … tot mai mulţi ajung la concluzia că e mai bine să îşi vadă de ale lor …

Urmarea? Tot mai mulţi români sunt tot mai săraci, tot mai mulţi politicieni, penali şi jurnalişti au conturile tot mai grase …

Poftiţi la vot …

Până una alta, să horim un pic: 

Hora lui Mondialu’, cântată la ţambalul lui Dan Voiculescu

Urlete din duba penitenciarului: „E băgată și doamna Kovesi. Am dat 2 milioane de euro. Ne-a promis Livia Stanciu. Avem date și cu Livia Stanciu”, a spus Bercea Mondial. Întrebat de ce nu a făcut denunțul până acum, Bercea Mondial răspunde: “Pentru că doamna Kovesi nu mi-a restituit banii până acum prin şofer”.

Dan Andronic„Cer audiență la primul-ministru”, a conchis interlopul. Afirmații ușor agramate, de nu înțelegi ce vrea să spună. Ne-a promis, avem date, nu mi-a restituit banii… Pare un dialog cu un om ușor înapoiat mintal, care are nevoie de asistență specializată.
 
S-a sesizat CSM pentru apărarea reputației șefului DNA și președintei ÎCCJ, iar Laura Codruța Kovesi a avut o reacție publică extrem de dură. 
 
Președintele României a spus că n-a luat bani de la Bercea Mondial, răspunzând unei întrebări adresată de Realitatea TV. Domnule președinte, cum răspundeți zvonurilor din presă potrivit cărora fratele dumneavoastră ar spune, într-una dintre înregistrări, că v-a dat și dvs. bani pentru a interveni în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial? a întrebat Realitatea TV.
 
Traian Băsescu a răspuns: „Nu cred că fratele meu ar putea să facă o astfel de afirmație pentru că nu este adevărat. Nu am primit niciun ban și niciun bun de la sau în numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nici pentru vreo intervenție de reducere a pedepsei în instanță și nici pentru vreo grațiere. Întocmai cum nu am primit niciodată niciun ban și niciun bun de la nimeni pentru a interveni în vreun fel în dosare sau pentru vreo grațiere”.
 
Ce vedem de câteva zile? Un trust de presă aparținând unui condamnat care încearcă să scape de pușcărie a răsturnat România cu fundul în sus, dând unui clan interlop o credibilitate demnă de călugării de la Muntele Athos. Bercea Mondial și clanul său de fii, nepoți, fini și fine au un instinct de supraviețuire și o structură de caracatiță cum rar am văzut în România. S-au încuscrit cu mulți politicieni, care vedeau în ei nu viitoare rude prin alianță, ci saci cu voturi, cu judecători și procurori. De unde apetența lui Bercea Mondial pentru politică și justiție? Făcea un joc prin care-și proteja „afacerile” cu fier vechi, mașini furate și cămătărie. Stolojan, Huza, Bărbulescu, un fost prefect, un viceprimar, încă 2-3 judecători, plus câțiva polițiști au devenit scutul său în fața legii. L-au ajutat relațiile? Judecați singuri: fiind analfabet, după cum a recunoscut în fața instanței, a rămas cu permisul de conducere pentru că așa au decis judecătorii din Slatina. Adică un om care nu știa să scrie și să citească putea în opinia justiției să conducă, cu un permis pe care nu putea explica cum l-a luat. Cum a învățat regulile de circulație și legislația? Cum a dat examen? Nu a interesat pe nimeni! A construit opt palate în Slatina fără nici o autorizație de construcție, dar pentru patru dintre ele, judecătorii au respins cererea municipalității de demolare.
 
Pentru un dosar de evaziune fiscală a primit la o instanță inferioară o amendă penală de 2.500 de lei. Și enumerarea infracțiunilor clanului Mondial tratate cu blândețe poate continua, până la tentativa de omor de acum 3 ani. Când Justiția l-a „încălțat” cu șapte ani și jumătate, suplimentați ulterior de ÎCCJ până la opt ani și nouă luni de închisoare. 
 
De aici Bercea Mondial a intrat în vrie și a început să caute o cale să scape, a ajuns la Marian Căpățână și la Mircea Băsescu. S-au dat bani către cei doi? Cred că nu mai poate fi pus la îndoială acest aspect, mai ales dacă citești referatul DNA și vezi ultimele decizii ale instanței.Au fost implicați Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu? Aș spune cu sufletul împăcat că nu cred lucrul ăsta, indiferent de ceea ce spune Bercea Mondial, de ce înregistrări mai apar sau ce emisiuni mai face Mihai Gâdea! Logica de tip Mircea Badea – dacă n-a mințit Mondialu’ în cazul lui Mircea Băsescu înseamnă că nu minte nici în cazul lui Kovesi și Stanciu – este falsă!
 
Vorbim de trei oameni care au dus greul luptei anti-corupție în ultimii 10 ani, care au suportat atacurile lui Gâdea & Co seară de seară, care nu s-au înțeles cu Patriciu, Vîntu și Voiculescu, în ciuda imensei puteri politice și mediatice. de care dispuneau. Niște oameni care au riscat totul în 2009, fiind pe lista celor care urmau să fie arestați de gașca lui Cătălin Voicu, nu aveau cum să cadă la pace cu Bercea Mondial. Iar cea mai tare dovadă este faptul că infractorul și o parte a clanului stau în pușcărie!
 
Asistăm la una din cele mai vechi tactici folosită de infractori. Procedeul se numește „HORA” și presupune atragerea în dosar a cât mai multor nume, mergând pe principiul „Cu cât sunt mai mulți, cu atât se instrumentează mai greu”. Iar dacă numele sunt sonore și aparțin unor persoane publice, cu atât mai bine. Modul în care Bercea Mondial și-a construit anturajul e semnificativ.
 
A fost și pe la PDL, a trecut și pe la PSD, s-a încuscrit și cu Mircea Băsescu, vroia prietenia lui Dragnea, după filosofia clasica a banilor care nu put, mai ales dacă-i cheltuiești repede! Poate că are dreptate Bercea atunci când spune că i s-a promis intervenția lui Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi și Livia Stanciu în cazul de tentativă de omor. Dar a fost păcălit nu numai de bani, dar și de aproape nouă ani din viaţă. De către niște intermediari. Pe care este acum extrem de înverșunat.
 
Dar a pune în discuție incoruptibilitatea președintelui României, a șefului DNA și a președintei ÎCCJ pe baza spuselor unor infractori și a unor înregistrări provocate mi se pare o măsură a disperării lui Dna Voiculescu. Care s-a văzut servit cu un scandal la momentul cel mai potrivit: când trebuie să mai câștige timp pentru a evita o condamnare definitivă.

Autor: Dan Andronic

Sursa: evz.ro

 1. arrletty
  23 iunie 2014 la 7:07

  „…atunci cind se ridica sus oamenii de nimic, nelegiutitii misuna pretutindeni…” (David, Psalmul 11)

  • 23 iunie 2014 la 17:17

   Dreptate are văru’ David ăsta … cu un mic amendament. La noi nu toţi oamenii de nimic ajunşi sus au ajuns prin forţe propii. Mulţi, chiar foarte mulţi, au ajuns împinşi de turmă pentru că le-a plăcut bericica şi mititelul erectoral („r”ul nu e acolo din greşală – într-o zi, când lenea mă va mai slăbi un pic, o să dezvolt acest subiect)

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: