Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Blogosfera, Presă > ION CRISTOIU: „Păi pînă și Izaura Mondialu, zisă și Mîncați-aș…, domn Voiculescu! ar fi fost mult mai profesionistă ca matale.”

ION CRISTOIU: „Păi pînă și Izaura Mondialu, zisă și Mîncați-aș…, domn Voiculescu! ar fi fost mult mai profesionistă ca matale.”

Sandra Stoicescu sau emoția devastatoare de a-i lua un interviu lui El Însuși, Victor Ponta

 

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu

Cine spunea că Victor Ponta nu va candida la Președinție?
Ajunge să vezi cum se dă-n vînt să știe țara că el e mare și tare pe plan european, pentru a pricepe că moare s-ajungă la Cotroceni.

Cea mai bună dovadă:
Sîmbătă, Victor Ponta a fost la Paris, la o reuniune a premierilor socialiști convocată de Hollande pentru a le spune că parlamentarii socialiști trebuie să facă Sîc! Angliei votînd drept șef al Comisiei UE pe omul Germaniei.
Mă rog, o acțiune a lui Victor Ponta fără nici o relevanță internațională, dat fiind c-a fost chemat la ordin.

Iresponsabilul vesel e mort însă să se dea mare sculă europeană.
Drept pentru care în locul fătucelor acreditate la Guvern, terorizate de vătafa Anca Alexandrescu, au fost suite în avion trei demoazele: Sandra Stoicescu, de la Antena 3, Ionela Năstase, de la România Tv, poreclită pe Internet, Guiță tv, și Mădălina Pușcalău, de la B1 Tv.

De observat că Realitatea Tv n-a fost invitată, Victor Ponta preferînd să ia cu el, pe post de olițe de noapte, doar televiziuni care-i satisfac nevoile mai mult sau mai puțin urgente.

Luarea olițelor de noapte n-a fost întîmplătoare.
Fiecare dintre cele trei televiziuni ajutătoare s-au precipitat să-i ia un interviu.
Nu despre reuniunea convocată de Hollande, ci despre situația din România, să vadă Populimea că el, iresponsabilul vesel,  și la Paris stă cu gîndul numai și numai la țară.

Sandra Stoicescu, fostă cititoare de prompter, promovată de Dan Voiculescu, la rangul de moderatoare-guristă, și-a început interviul astfel:
Premierul tocmai a ieşit, în urmă cu câteva minute, noi ne aflăm în complexul de la Elysée, un loc sacru pentru politica franceză şi pentru politica europeană. Premierul român a reprezentat ţara noastră la o reuniune extrem de importantă, convocată de preşedintele Franţei, Francois Hollande, o reuniune cu liderii social-democraţi europeni, vitală, aş spune, pentru viitorul Consiliu European. Domnule prim-ministru, mulţumesc foarte mult. Tocmai s-a încheiat în urmă cu câteva minute. În spate, este în continuare agitaţie.
Victor Ponta: Este încă agitaţie, da.
Realizator: Este încă agitaţie. Spuneam că suntem într-un loc, Palatul Elysée este chiar în spate, Hotel Marygni, unde a avut loc întâlnirea. Cum a fost pentru România?

Duduiță Sandra, coniță, cum îți spune menajera, Săndruța, nu-ți mai suge lăbuța, cum îți zicea mama, cînd purtai  pamperși, pentru numele lui Dumnezeu! înțeleg că ești toată udă de emoție la gîndul c-ai ajuns la Paris, înțeleg că te întrebi cum să dai o fugă să-ți cumperi un sutien de la Tati, înțeleg că-ți bate-n piept inima (observi că n-am scris inimioara, ești deja prea coaptă pentru a mai avea inimioară) la gîndul că-n fața ta se înalță falnic nimeni altul decît El Însuși, ginerele lui Ilie Sârbu și omul de casă al  Patronului tău, dar nu înțeleg, chiar și-n aceste condiții, cum poți rosti în direct o asemenea neghiobie: Elysée, un loc sacru pentru politica franceză şi pentru politica europeană?

Orice jurnalist francez își va spune că Elysée e un bordel, dacă ne gîndim la cîte gazetărițe și-au tras-o aici cu președinții Republicii franceze. Noi nu pretindem să fi zis asta, Doamne ferește! mai ales că Franța e una dintre  Puterile Garante. Noi pretindem să nu faceți de rîs breasla gazetarilor din România părînd o țărăncuță ajunsă la Elysée după ce și-a lăsat opincile la aeroport.

Păi pînă și Izaura Mondialu, zisă și Mîncați-aș…, domn Voiculescu! ar fi fost mult mai profesionistă ca matale.
Ea s-ar fi gîndit cum să intre în Palat și să șterpelească niscaiva izmene.

Autor:  Ion Cristoiu

Sursa: Cristoiu blog

 1. 24 iunie 2014 la 18:23

  Modest croitoras… As spune
  Cand, in reclame isi expune
  Politica… Munca degeaba
  Ca timpul sa-i curga, ca gheaba!

  … Nu i-ar fi fost mai pe masura
  Chiar, „7 dintr-o lovitura”?
  … Ca singur, cum sa dea din gura?

  Acum, ma-ntreb cine plateste
  Ca, doar, poporul nu zgarceste
  … Cine-l lasa sa plagieze
  Sau, cine vru iar sa-l voteze?
  …Ma indoiesc ca, parazitii
  Au DTT-u la achizitii!

  Iar vine-un timp de superstitii
  Sperando sta la opozitii
  Si iarasi duce la cacando
  Ce se vota doar din Dictando!
  Ma scuz… Dar nu vad o iesire!
  … Numai o clizm-ar face bine!
  Cand hotii veti calca pe oua
  … Asa… Ca prin 89
  Sa-i puneti tarii Fata Noua!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: