Prima pagină > Uncategorized > Reducerea CAS, o nouă ţeapă trasă de politicieni românilor …

Reducerea CAS, o nouă ţeapă trasă de politicieni românilor …

 

Ana Birchall

Ana Birchall

O vedeam e Ana Birchall pe B1 strălucid de fericire. Încă puţin ţi îşi bătea pumnii ca să le facă celor din studio în ciudă că au reuşit să treacă legea cu reducerea CAS cu 5%. O mare victorie în mintea ei.

Întrebată să spună de ce insistă atât de mult cu această lege, pesedista a spus că astfel, la fiecare douăzeci de locuri de muncă, patronii vor mai putea deschide unul. Să te uimeşti nu alta… Deci, singura cheltuială cu locurile de muncă pentru un patron este CAS-ul …

Ciudat rău, nu glumă… Ce să zic, dacă atâta poate, asta e …

Nu mai puţin ciudată este atitudina celor de la Alianţa Creştin Liberală.

Deşi au votat cu mare bucurie legea, spun că nu sunt de acord cu ea. Ar fi fost, dar nu în condiţiile acestea … Poate când au votat-o considerau că se va aplica în Republica Congelată Antarctica… 

Nimeni nu spune de unde vor lua bani ca să acopere gaura astfel formată.. oare dece? Să fie din cauză că stfel ne vom trezi cu alte taxe şi mai aiuristice decât cele pe care deja le avem şi asta nu dă deloc bine din punct de vedere electoral?

A dracului ipocrizia asta … dacă ar durea s-ar umple spitalele cu politicieni.

Reducerea CAS, câştig doar pe hârtie. Companiile au cheltuieli mai mari din cauza noilor taxe

Reducerea contribuţiilor de asigurări sociale ar însemna o economie pentru patroni, dar le-ar da şi posibilitatea de a-şi finanţa afacerea cu banii astfel câştigaţi. Aşa arată lucrurile în teorie. În realitate, patronii nu vor simţi deloc efectul benefic al acestei măsuri promise de Guvern, spun economiştii. Din cauza noilor taxe introduse anul acesta, companiile sunt obligate la cheltuieli mai mari.

Companiile care-și plătesc angajații cu salariul mediu pe economie, de 2.300 lei brut pe lună, vor economisi, după reducerea CAS, aproape 120 de lei lunar. Banii rămân în companii şi pot fi folosiţi pentru creşterea profitului, pentru investiţii, angajarea de noi oameni sau majorarea salariilor.

„Am făcut un calcul și pot în momentul de față să exprim certitudinea că, încurajând angajatorii, pe piața forței de muncă, la fiecare 20 de locuri de muncă existente se poate crea încă unul”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Este un calcul optimist, care nu ţine cont de realităţile economice, susţin specialiştii.

„Acum, șmecherește, reducerea CAS este vândută, din păcate, la pachet cu niște taxe care au fost introduse recent. nu erau, nu le plăteam, taxa pe stâlp, supraacciza. Per ansamblu, la nivel de mediu privat, efectul va fi aproape nul”, spune economistul Cristian Păun.

Reducerea CAS de la 1 octombrie va provoca un gol în buget de 4,8 miliarde de lei. Autorităţile speră să acopere încasările mai mici prin înmulţirea controalelor făcute de Fisc în rândul firmelor. O măsură care nu a produs încă efectele scontate, recunosc oficialii de la Finanțe.

„Au fost perioade în care planul de încasări nu a fost realizat, ceea ce per total a condus la o nerealizare, însă tendinta este de îmbunătățire a acestor performanțe”, spune Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Deocamdată, în prima jumătate de an, autoritățile au adunat în buget puțin peste 100 de miliarde de lei, adică 95% din ceea ce și-au propus să adune de la firme și populație.

Sursa: digi24.ro

Categorii:Uncategorized Etichete:
 1. Dan
  25 august 2014 la 23:27

  ” … la fiecare douăzeci de locuri de muncă, patronii vor mai putea deschide unul.” Ce a omis să spună e că şi noul loc de muncă, la fel ca şi celelalte 20, va fi tot „la negru”.

  • 26 august 2014 la 19:50

   Având un masterat făcut cu „Magna cum laude” la Yale nici nu mai contează …

 2. casio
  26 august 2014 la 10:37

  Doamne, cata prostiedin partea domniei voastre!Cate firme au salariati peste 20?Eu am angajati numai cu salariul minim 900 ron,deci 50 lei economie.Un nou angajat insemna 900+300 la stat+echipament de protectie+control medical+utilitati=produs nou realizat, dar nevandut intrucat de 6 luni nu am contract nou incheiat cu un beneficiar sau cresterea vanzarii produselor=nici o scofala.Nu ne mai luati de prosti.

  • 26 august 2014 la 19:48

   Florina, fii atentă un pic aici. Ana Birchall spune despre ea pe siteul său anabirchall.ro că este (citez):
   „Licentiata in Stiinte Juridice, sefa de an, am avut sansa de a fi primul roman admis simultan la cursurile de masterat in drept la mai multe Universitati precum Yale, Harvard, Oxford, Cambridge si New York University.
   Am ales sa urmez cursurile de masterat in drept la Yale Law School din S.U.A. Dupa absolvirea masteratului in drept Magna Cum Laude in cursuri precum Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancara si Comerciala si Dreptul International am continuat studiile in cadrul Yale Law School, urmand cursurile de doctorat sub indrumarea Prof. Anthony T. Kronman, decanul Yale Law School.
   Tema lucrarii de doctorat a fost “Dreptul falimentului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene”- o analiza comparativa a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Romania, Ungaria, Polonia si Cehia.
   Pe intreaga perioada a studiilor de doctorat am fost bursier Goldman Scholarship, bursa acordata de Yale Law School.
   Ana Birchall – Absolvire Doctorat Yale – 2002
   Ana Birchall – Absolvire Doctorat Yale – 2002
   Dupa terminarea doctoratului am fost avocat colaborator in cadrul firmei de avocatura White & Case LLP, New York City, S.U.A. Aici am avut sansa sa lucrez in cazuri mari de insolventa precum: ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR si UPC.
   In 2003, impreuna cu familia, am decis sa ne intoarcem acasa iar eu am intrat in politica. Am lucrat la Ministerul Afacerilor Externe si Comisia pentru Politica Externa a Senatului.
   Din iulie 2008 am reluat colaborarea cu firma de avocatura White & Case LLP, fiind Seful Grupului de Restructurari Financiare si Insoventa. Din aprilie 2010 am acceptat sa ma alatur firmei de avocatura Biris, Goran in calitate de Sef al Grupului de Restructurari Financiare si Insoventa. Din ianuarie 2012 am colaborat cu firma de avocatura Musat si Asociatii – Restructuring and Insolvency . In prezent sunt Consilier al Primului Ministru al Romaniei.
   Totodata, mi-am continuat cariera academica, fiind titularul cursului “Procedura Insolventei: Reorganizarea judiciara si Procedura falimentului” la Universitatea Ovidiu din Constanta si Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Bucuresti.”

   Să mă ierte Dumnezeu, dar dacă cineva spune că a făcut cu „magna cum laude” un masterat la Yale, „sau cu e cazul domnişoricii de la Finanţe”, şi aduce argumente folosint o astfel de logică tare mă tem că acest masterat a fost luat „prestând” prin parcarea universităţii respective … Te pomeneşti că i fi adevărată povestea cu parcarea şi brăţara …
   Deşi a câştigat atunci procesul cu Iosif Buble (legat de vestitul filmuleţ), eu aş zice că ar fi cam a dracului coincidenţa cu brăţara pe care o are la mână…
   prea seamănă:

   Aşa se explică, poate, de ce în politică vedem cum ajung sus tot felul de năroade …

 3. 26 august 2014 la 15:13

  Articolul “Cât de prost pot să fii să crezi ce spune dna Elena Udrea?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 4. 26 august 2014 la 18:56

  Articolul =Un răspuns corect al dlui Klaus Wernwr Iohannis, bun de intrat în capul altora – „Nu partidele votează Președintele, oamenii votează!”=, pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 5. 26 august 2014 la 20:42

  Articolul „Știe cineva cum trebuie, din perspectivă constituțională, adoptată o ordonanță de urgență?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu 

 6. Gogu Bordel
  2 iulie 2015 la 23:28

  Nu conteaza ca-i adevarat filmuletul cu barbatul ala in costum alb (presupus Patriciu) sau cele din parcarea de la Yale, e frumoasa rau, si de-atunci s-a spalat de multe ori, astfel ca eu unul m-as scapa la ea de oricate ori ar fi de acord, dar fara bani sau alte avantaje, ca-mi scade „moralul” iremediabil. Ar merge insa niste promisiuni si dupa ce m-am scapat de cateva ori in ea, cand sa-mi onorez promisiunile sa-i trag tzeapa, asa as ramane si cu „moralul” ridicat.

  • 3 iulie 2015 la 18:38

   De frumoasă e frumoasă, e și bunăciune …
   Să știi că e prima dată când văd că cineva face referire la tip … Se poate să fie oricine cu toate că Patriciu nu mai știa cu mult înainte de a muri cum e să te așeyi la volanul unei mașini. Cu atât mai mult o dubiță …

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: