Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri > Vio Mihaela Grădinaru – o nouă scrisoare deschisă. De data aceasta către Ion Iliescu.

Vio Mihaela Grădinaru – o nouă scrisoare deschisă. De data aceasta către Ion Iliescu.

La începutul lui Septembrie Vio Mihaela Grădinaru publica pe contul său de Facebook o scrisoare deschisă către Premierul Ponta.

Scria decent, scria frumos …

Iată că drăguţa autoare a acelei scrisori a prins gustul acestei îndeletniciri şi nu cred că face rău deloc. Acum se adresează fostului preşedinte Ion Iliescu atrăgându-i atenţia că pe 17 Septembrie 2014, CEDO a decis că mineriada trebuie investigată în continuare chiar dacă au trecut atâţia ani.

Nu am cum să nu fiu de acord până la ultima virgulă cu tot ce scrie şi doresc îi susţin demersul atâta cât pot.

“Mai dragă” Domnule Ion Iliescu,

Vio Mihaela Gradinaru  Vă scriu aceste rânduri pentru că zilele astea am primit o veste fabuloasă şi m-a făcut să mă gândesc intens la dvs. Vă scriu pentru că pe 17 Septembrie 2014, CEDO a decis că mineriada va fi investigată în continuare de statul român (considerată chiar crima împotriva umanitatii) şi de atunci nu mai am stare. Vă scriu pentru că dumneavoastră sunteţi păpuşarul absolut al acestor întâmplări sinistre pe care nu le putem uita. Nu avem cum! Cineva mă întreba zilele trecute dacă nu s-au prescris faptele. Nu! Anumite măgării şi orori nu se pot prescrie niciodată. Istoria nu poate uita. Nu trebuie! Nu am fost fizic prezentă la mineriade. Moral însă, mă simt lezată de fiecare gest nesăbuit care a înăbuşit democraţia şi a instaurat tirania nesimtirii şi cultul urii. Moral, şi eu simt că m-au bătut minerii în Piaţa Universităţii. Moral, pe toţi ne-au rănit evenimentele de atunci, au lăsat răni adânci ce se vindecă greu şi ne-au trimis cu zeci de ani în urmă , la coada istoriei. Moral, aţi făcut pipi cu boltă, de la trambulină, pe democraţie şi pe popor. Moral, doar pe dumneavoastră nu v-au atins întâmplările şi urmările. Moral, şi nu numai sper să va atingă. Moral…Să va fie ruşine!

Am doar 30 de ani dintre care ultimii 25 au fost trăiţi într-o permanentă tranziţie de nicăieri spre niciunde. O tranziţie grea de care sunteţi răspunzător împreună cu acoliţii dumneavoastră, întreaga “minunata” clasa politică postdecembristă. La fel şi de jaful naţional care a luat tot din ţara asta…inclusiv speranţa oamenilor, mai ales speranţa. Sub rânjetul ăla perfid al dumneavoastră se ascund 25 de ani de colaps, intrigi şi minciună. Să va fie ruşine!

Trebuia să fiu un copil blând şi visător, crescut în “liniştea” de după căderea comunismului, dar am învăţat să urăsc. Am învăţat să urăsc pentru că dumneavoastră şi cei ca dvs există. Am învăţat să urăsc pentru că furaţi. Am învăţat să urăsc pentru că minţiţi. Am învăţat să urăsc pentru că manipulaţi şi distrugeţi. Am învăţat să urăsc pentru că dezbinaţi. Am învăţat să urăsc pentru că am crescut văzând nişte politicieni demni de dispreţ care au sfidat şi au alimentat ura unui popor. Un popor care fără dumneavoastră ar fi fost acum departe. Un popor care mai avea poate o şansă să înveţe să iubească ţara asta frumos, să o ocrotească şi să o crească, dacă nu aţi fi insistat cu lăcomia şi jaful până nu a mai rămas mai nimic. Un popor care a trebuit să îşi trimită fiii şi fiicele să spele bătrâni la fund în Spania şi Italia în timp ce bătrânii lor mor singuri şi măcinaţi de dor, acasă, în bătătură, aşteptând să fie bine şi în ţara lor şi să li se întoarcă odraslele. Da! De la dumneavoastră a început! Ne-aţi alungat din propria ţară iar pe cei rămaşi i-aţi învrăjbit unii împotriva alora. Să va fie ruşine!

Este incredibil cum mă întâlnesc cu prieteni la fel de tineri şi sarbatorim că a intrat un alde’ Voiculescu la închisoare pentru 10 ani şi ne trezim spunând cu patos “Băi nene, eu pe Iliescu vreau să îl văd la răcoare”; „Iliescu trebuie să plătească”. Unii vă doresc şi chestii mai urâte dar eu sunt o delicată şi va las pe dumneavoastră să le ghiciţi. Nu vi se pare ciudat că oameni atât de tineri va urăsc atât de tare? Că îşi doresc atât de mult să vadă dreptate pentru o nedreptate întâmplată unor oameni mari, pe când ei erau încă la grădiniţă? Să vă temeţi de copiii ăştia frumoşi care au învăţat să gândească singuri şi să spună adevărul cu glas tare şi minte limpede. Ei au mai învăţat ceva de mare preţ: cum e să ai demnitate, decentă şi integritate. Ceva ce dumneavoatra nu aţi avut şi nu aveţi. Să vă fie ruşine!

Prin măsurile luate în toţi anii din urmă şi prin atitudinea despotică, aţi adus minerii printre noi în fiecare zi. Ne-aţi făcut să credem că orice opinie sau crez, odată exprimate, vor fi stinse cu o bată în cap. Aţi ucis cu sânge rece zeci de oameni în 90’ (cimitirul Străuleşti II nu minte şi chiar vă invit ca împreună cu Dl Petre Roman să îl vizitaţi zilnic, începând de astăzi şi să cugetaţi). Aţi ucis cu sânge rece civismul. Să vă fie ruşine!

Dacă astăzi se fură, se minte, se devalizează şi clasa politică nu îşi asumă nimic şi nimeni nu e e pedepsit, tot dumneavoastră vi se datorează. Pentru că aţi scăpat nepedepsit cu toate porcăriile făcute. Şi ei au văzut că se poate. Şi au făcut precum au văzut. Pentru că aţi dat naştere unei generaţii de monştri politici tupeişti care urmăresc doar interesul propriu şi au obrazul mult prea gros să îi mai atingă nevoile oamenilor. Să vă fie ruşine!

Anul trecut am ieşit în stradă şi am protestat pentru Roşia. M-am bucurat că sunteţi bătrân şi neputincios şi nu ne mai puteţi face nimic. M-am bucurat că sunt în 2014 într-o ţară UE (dar asta nu vi se datorează) şi jandarmii m-au privit cu simpatie, mi-au spus sărumana şi mi-au mărturisit că suntem faini şi tare s-ar bucura să fim un million, să nu aibă ce ne face şi să negociem mai bine viitorul ţării, pentru toată lumea. Bănuiesc că faceţi alergie când auziţi asta. Vremea pumnului în gură a trecut. Am fi fost în Rusia lui Putin dacă rămâneaţi la butoane. M-am bucurat că pot vorbi liber fără să îmi dea ortacii una peste bot…sau să îmi distrugă laptopul precum au fost distruse maşinile de scris “automate” găsite în 90…..sau cum au fost vandalizate laboratoarele din Universitate şi sediile partidelor din opoziţie….sau distruse vieţile unor oameni care încă mai credeau în bine şi în democraţie dar a fost ultima oară când au mai crezut în ceva. M-am bucurat în toamna lui 2013 că Iliescu şi minerii lui sunt doar o amintire sinistră, o pată pe obrazul ţării ăsteia şi că pot sta în Piaţa Universităţii fără să mă tem de ei . Domnule Iliescu, aflaţi că şi Scaraoschi ar fi fost poate o varianta mai bună de lider decât dvs. Măcar ăla nu ar fi pretins că face bine în timp ce făcea atâta rău. El ar fi fost sincer de la bun început. Dumneavoastră însă, ne-aţi minţit cu neruşinare. Să vă fie ruşine!

M-aş bucura tare să plătiţi. Atât de tare încât am decis că dacă ajungeţi să faceţi chiar şi o zi de închisoare…nu le mai cer nimic vreodată următorilor: Lui Moş Crăciun, Moş Nicolae, Iepuraşului sau lu’ tanti Ziua mea de naştere & nume. Am avut mereu aşteptări mari de la cei menţionaţi şi cadouri consistente dar imaginaţi-vă că demascarea şi acuzarea dumneavoastră ar fi cadoul suprem, pe viaţă.

Din nou, închei fără stimă, respect şi fără aşteptări prea mari. Vă amintesc însă ca in inimile multor cetateni sta scris asa: “Dreptate, ochii plânşi cer să te vadă”. Dreptatea însă s-a rătăcit şi umblă năucă încă, cu capul spart …de la mineriada, revolutie şi nu numai. O asteptam, ca si cand…

În încheiere aşadar, vă doresc doar un sincer : SĂ VA FIE RUŞINE!

Autor: Vio Mihaela Grădinaru

Sursa: Contul de Facebook al autoarei.

Citiţi şi: 

Scrisoarea unei tinere cu zâmbet frumos, Vio Mihaela Grădinaru, către premierul Ponta (de fapt către clasa politică în general)

 1. Mi Hai
  22 septembrie 2014 la 0:18

  Să vă fie frică “Grădinaru Mihaela” !
  Ar fi răspunsul pentru astfel de eminenţe negre, nu cenuşii. Din păcate acesta este rezultatul educaţiei făcute prin media , internet, baruri şi cluburi şi nu numai. Desigur asta pentru un procent de 10 – 15% din tinerii planetei. In Romȃnia ȋncă este minunat, gȃndiţi-vă ce se ȋntȃmplă ȋn SUA, Orientul mijlociu şi apropiat, Afganistan, Pachistan, etc. Această biocenoză care se cheamă Tera se supune Legilor şi din Fizica cuantică. Astfel de indivizi inadaptabili, care doar doresc să primească fără a avea vreodată o activitate productivă, care au ȋnvăţat doar “să urască”, care vor să cucerească pe vorbele lor şi nu pe faptele lor sunt un “rău inevitabil” şi fac parte din factorii de nedeterminare cunoscuţi mai mult sau mai puţin. Planeta se află astăzi ȋn faţa unui foc care riscă să ducă la o ȋntoarcere ȋn istorie, la o extincţie ȋn masă a popoarelor nevinovate şi plătitoare de impozite.
  Acest chip angelic este regăsit pe siturile islamiste cu femei camicaze care doresc să schimbe lumea.. Toate au o caracteristică, nu au muncit in producţia de bunuri, urăsc cu toată fiinţa lor, sunt gata de sacrificiu şi aparţin unor grupuri pe care strategii statelor care conduc planeta nu le-a găsit o ȋntrebuinţare utilă. Si pentru că ȋn cuantic nimic nu este alb şi negru, poate aceste elemente angelice fac parte din strategia “Agendei 21”.
  Instituţiile Europene au demarat strategii de protecţie faţă de astfel de terorişti, mie ȋmi par simbolice, cu imense costuri materiale.
  Despre educaţia şi modul de exprimare nu are rost să mă pronunţ, pot ȋnsă să ȋnvinovăţesc ȋncă o dată media care ȋn goana după rating şi profit exagerează permanent ȋn mediatizarea criminalilor şi nu a copiilor olimpici. Invinovăţesc şi instituţiile Statului care parcă nu fac suficient pentru ca ceilalţi 85% dintre copii să beneficieze de binefacerile democraţiei,a civilizaţiei pro socializare şi nu pro ură. Sunt prea mulţi copii care-şi omoară părinţii pentru o brumă de bani. Degeaba astfel de indivizi sunt fişaţi dacă sunt lăsaţi liberi şi nu sunt obligaţi să fie utili societăţii care le dă de mȃncare. Urmează să apară şi clonaţii, nişte indivizi deştepţi, sănătoşi, cu un puternic spirit de castă şi de eficienţă. Toţi oamenii biologici vor fi consideraţi o pecingine şi vor trebui distruşi ca mari poluatori ai planetei, cam aşa cum se exprimă această femeie plină de ură cu dinamita sub haine. Solicităm imperativ din partea instituţiilor Statului să ne informeze, poate tot prin media ȋn numele cui vorbeşte această potenţial teroristă. Atacă educaţia tinerilor romȃni ȋn mod flagrant!
  Am ales să rămȃn ȋn Romȃnia, renunţȃnd la SUA, nu de prost, ci după o matură cumpănire.
  Prietenul femeii : S. Rumi Saifullah

  • 23 septembrie 2014 la 13:17

   Dacă ziceai şi că e şi reptiliană şi unguroaică erai tare (între noi fie vorba, seamănă un pic e unguroaică; unguroacele sunt femei frumoase).
   Teroristă? Poate o fi jucat vre-un rol de teroristă … când studiezi această artă se întâmplă să îţi pice şi astfel de roluri.

   Cât despre frica de “Grădinaru Mihaela”,cum zici, crede-mă, Vio poate inspira multe, dar frică nu …

   Amice am un sfat, înainte de a mai scrie prostii pe internet eu zic să scoţi capul din damigeană .. măcar aşa poate vezi şi tu cât eşti de ridicol.. ah, să nu uit, să ştii că spre binele tău ar fi tare bine să faci o vizită la un cabinet de psihiatrie … dacă nu îţi face un consult serios poate îţi dă măcar o mătură să faci curăţenie… îţi mai ocupi şi tu timpul şi nu te mai faci de râs.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: