Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Presă > CRISTIAN TUDOR POPESCU: „Cine votează un impostor, un hoţ intelectual, sfânt protector al hoţilor lui de partid, un urechist care dă din gură, s-o facă, dar măcar să nu-mi spună că sunt mânaţi de nobile idealuri social-democrate.”

CRISTIAN TUDOR POPESCU: „Cine votează un impostor, un hoţ intelectual, sfânt protector al hoţilor lui de partid, un urechist care dă din gură, s-o facă, dar măcar să nu-mi spună că sunt mânaţi de nobile idealuri social-democrate.”

Nepotul

Văd în jurul meu mulţi tineri, până în 40 de ani, revoltaţi şi scârbiţi la gândul că Ponta va fi preşedintele României. Şi că PSD se va întrona peste ţară aidoma PCR. Ei se manifestă pe reţelele de socializare, unii scriu, alţii dau mii de like, dacă este să te iei după net, Ponta ar avea motive de insomnie.

Cristian Tudor POPESCU

Cristian Tudor POPESCU

Sondajele, în schimb, îl arată toate în frunte la peste 40%, pe acest nepot al Ceauşeştilor. Cu Elena, nepoţelul seamănă pentru că şi-a luat doctoratul în acelaşi fel. Cu Nicolae nu seamănă nici la statură, nici la vorbă, nici la creier – puteţi să vi-l imaginaţi pe Ceauşescu rotindu-şi ochiuleţii în cap ca Ponta în situaţia MeTeO?

Dar există în ADN-ul lui Ponta o secvenţă care îl uneşte intim cu Tovarăşul şi cu întreg Sistemul steagului românesc real: bicolorul, roşul Partidului şi albastrul Organului. (La care, pentru că e bun român şi iubeşte tricolorul, ca şi Băsescu, din zori până-n seară, Ponta adaugă acum nişte galben chinezesc.)

Cârdăşia cu masele sub semnul românismului, asta e gena lui V. Ponta comună cu ceauşismul. În miezul totalitar românesc există ceva greu de acceptat, în afara opresiunii, o complicitate specifică între stăpâni şi sclavi.

La începutul Probei de microfon al lui Mircea Daneliuc, o femelă genuină povesteşte reporterului în Gara de Nord: „Eu am venit din Moldova. M-a luat, a zis că mă duce la el acasă, că-mi dă să mănânc. M-a dus la el acasa şi… m-a… violat. Pe urmă mi-a dat ceva de mâncare şi a plecat, a zis că are treabă, m-a închis în casă şi a plecat.” ”Şi tu ce-ai făcut?” ”Păi, am dat cu mătura, am mai aranjat prin casă, că era cam mizerie.”

Statistic vorbind, poporul român a fost şi este şi astăzi ceauşist. Adică, dacă îi iese şi lui ceva, atunci nu-l interesează că trăieşte într-o ţară în care nedreptatea, hoţia, cruzimea, sfidarea legii, şpaga de toate felurile în care se scaldă stăpânii sunt la loc de cinste.

Şi chiar dacă nu li se dă nimic în afară de vorbe goale, tot se simt bine tropăind pe lângă stăpâni, mândri că sunt şi ei români.

Iar cine nu face asta e un rău român, ba, de fapt, nici nu e român ca noi.

Lasă-l pe Pristanda să numere steagurile după aritmetica lui şi n-o să fie pe aici vreo lovitură de stat militară.

Cu deosebirea că alde Ponta cumpără poporul mult mai ieftin decât Ceauşescu – Dunărea Gândirii dădea case şi locuri de muncă, Galaxia Română ne dă voie să cumulăm pensia cu salariul şi le şterge unora datoriile la buget.

Suntem chelnerii lui de bacşişuri mici.

Îi înţeleg pe votanţii lui Ponta, cum îi înţelegeam şi pe cei care, sub Ceauşescu, şi-au tras până în ultima clipă capul între urechi şi plapuma pe deasupra. Cu condiţia să-şi asume cinstit statutul de slugi miluite cu resturi sau cu dreptul de a fura şi ei câte ceva.

Cine votează un impostor, un hoţ intelectual, sfânt protector al hoţilor lui de partid, un urechist care dă din gură, s-o facă, dar măcar să nu-mi spună că sunt mânaţi de nobile idealuri social-democrate.

Îi înţeleg, dar îi dispreţuiesc sau îi compătimesc, aşa cum i-am dispreţuit sau i-am compătimit pe cei care l-au votat încă o dată pe Băsescu în 2009.

Iar în ce-i priveşte pe antiponţii gălăgioşi ai netului, n-am să-i respect mai mult decât pe hăulitorii celui mai iubit nepot al poporului, dacă, după ce dau like, nu se duc să voteze. 

Autor: Cristian Tudor POPESCU

Sursa: gandul.info

 1. 23 septembrie 2014 la 17:54

  Maestre (!), uneori le zici bine. Observ însă, că nu te poţi abţine să-i ma dai câte o scaltoacă lui Băsescu, oricare ar fi subiectul abordat. Chiar atât să suferi?

  • 23 septembrie 2014 la 17:57

   La unii e manie Dorine. Dar, una peste alta, articolul mi se pare bun şi merită citit.

  • unQjohn
   24 septembrie 2014 la 16:43

   Sa-ti dau un like!

 2. 23 septembrie 2014 la 22:32

  Am stat ceva pe gânduri până să mă hotărăsc dacă să dau sau nu like. Ura CTP-ului pentru Băsescu este viscerală și nu pot să-l înțeleg decât ca un semn al frustrării sale.

 3. io
  23 septembrie 2014 la 22:50

  Ca basescu e vreun sfant …

 4. 23 septembrie 2014 la 23:36

  Vă invit să căutaţi: Originile tiganesti ale lui Adrian Nastase si orgiile sale homosexuale (I)

  Aciduzzul | 11 septembrie, 2010 | 13 comentarii | 13336 vizualizari | (40 voturi )
  adrian nastase porumbel alb 150×150 Originile tiganesti ale lui Adrian Nastase si orgiile sale homosexuale (I)Imi permit sa public un articol scris in 2004 in Curentul International de catre Aurel Sergiu Marinescu (odihneasca-se in pace), un unchi al lui Adrian Nastase. Articolul vine sa descrie cu un exponential lux de amanunte, viata picanta, originile de tigan, orgiile gay, prefacatoria, parvenitismul sau simtul furtului la Adrian Nastase inca din anii de pruncie. Mentionez ca autorul il denumeste generic pe Nastase sau pe cei din neamul lui, “Scatii” (adica parveniti)

 5. 23 septembrie 2014 la 23:38

  Este trist că foarte mulţi români mai au încredere
  în acest duşman al poporului român !
  Viorel Ponta este un politician corupt, mincinos,
  fară caracter şi un apărător al infractorilor puscăriabili
  şi al celor care sunt certaţi cu cu legea !

  ROMANI TREZIŢI-VĂ PÂNĂ NU-I PREA TÂRZIU

  VOTAŢI ORICE FĂRĂ PSD !

 6. 24 septembrie 2014 la 8:15

  CTP are dreptate. Niciun politician contemporan nu e fără bube-n cap.

 7. Cristian
  25 septembrie 2014 la 15:09

  bine, bine, am inteles ca nu-ti place asta, dar nu aduci nici un argument solid. doctoratul contestat este o tema minora si nu-l aduce pe aceasi treapta cu adevaratii hoti sau corupti.
  trebuie sa asteptam sa faptuiasca ceva inainte de a da cu piatra. pana acum s-a miscat destul de corect.
  sau poate ca o faci doar pentru a putea mai tarziu sa zici: „v-am zis eu? uite ca iar am avut dreptate!”. dar daca nu va fi nevoie? iti pui cenusa-n cap?
  asta sterge datoriile unor neica nimeni – urat, naspa, bleah! adevaratii oameni de stat au sters datoriile proteveului si ale altor smecheri – asta da politica, nu? am vazut o adevarata intrecere socialista printre companiile capitaliste de a intra in insolventa cu scopul de a fenta (pentru a cata oara) statul.

  • 25 septembrie 2014 la 15:30

   Cristi, „doctoratul contestat” o fi o problemă minoră. Un doctorat PLAGIAT e o problemă majoră deoarece înseamnă falsificarea unei identităţi. Fără acel doctorat o carieră arată cu totul altfel, uşile se deschid mai greu, scara pentru a te căţăra pe piramida socială arte mai multe trepte.

   • Cristian
    26 septembrie 2014 la 9:34

    As fi de acord cu tine daca Ponta ar fi avut o cariera universitara si am fi discutat competenta lui profesionala. Fiind in politica este doar ridicol (o multime de politicieni si-au luat diploma ca sa dea bine la imagine – ba unii chiar pe cea de bacalaureat). Politica e o alta scara unde nu conteaza decat prea putin doctoratul. Daca ar fi mintit in legatura existenta doctoratului si tot nu stiu daca ar fi contat (avem exemple, nu?). Mie mi se pare ca omul se straduieste sa faca treaba buna.
    Cred ca suntem prea scrupulosi cu Ponta avand in vedere ca nu alegem din 20 de milioane de candidati ci din cei 14 inscrisi.

    • Ana
     26 septembrie 2014 la 11:12

     Cristian, mai gandeste-te!

    • 26 septembrie 2014 la 13:41

     Greşeşti Cristiane. Nu e deloc ridicol ca un doctorat să ajute la ascensiunea cuiva în politică. Atunci când cineva este avansat un doctorat cântăreşte extrtem de greu la argumentele pro.
     În ascensiunea sa, Ponta a fost şi şeful Corpului de control al lui Bomonel. Pentru a ajunge în acest loc era nevoie de o mare experienţă. Era tânăr, nu avea cum să o aibă aşa că argumentul suprem folosit pentru a fi promovat a fost acela că a fost un student foarte bun DOVADA FIIND CĂ AVEA UN DOCTORAT ÎN DREPT.
     Pe de altă parte un doctorat obţinut în fals înseamnă falsificarea propiului trecut.
     Ponta mai are şi alte bube în cap. Cele maiu cunoscute sunt umbrele care planează asupra lui în ceea ce privaşte moartea prucurorului Panait, dar şi chestiuni din domeniul corupţiei. Fie că vorbim de megaşpaga de la Complexul Energetic Turceni Rovinari, fie că vorbim de afaceri mai mult decât dubioase ale familiei sale cică (toţi corupţii şi-au mascat afaceri dacă nu negre, cel puţin gri folosind membrii ai familiei) sau de un trafic de influenţă extrem de accentuat (toţi cei din jurul lui la un moment dat au fost implicaţi în poveşti necercetate până la capăt) îl pod duce să se cazeze la Rahova.
     Stai să se ia la puricat şi să se vadă unde sunt banii din taxa auto, unde sunt banii din alte taxeprecu şi bani care fuseseră alocaţi pentru investiţii şi care au fost deturnaţi spre baronii locali la alegerile locale şi la cele neuroparlamentare (zeci, dacă nu sute de milioane de euro).
     Poate cuiva de la fisc îi va da prin cap să vadă cu e cu povestea cu celke două milioane de euro cheltuiţi cu paranghelia de ziua lui.
     Toţi cei 70.000 de oameni prezenţi pe Arena Naţională au fost retribuiţi, li s-a plătit mâncare şi băutură plus transport la Bucureşti.
     Atenţie, cei care au socotit că e vorba de 2 milioane au socotit că oamenii au primit 1 sau 2 sute de lei.
     Cineva care a fost acolo cu un autocar , om serios altfel, nemembru PSD dar angajat al unui pesedist pur sânge (care le-a spus franc că cine nu se duce poate să îşi caute de lucru) mi-a povestit că s-au dus cu un autocar dinăla de 40 de persoane. La urcare în autocar au primit o pungă (plasă) în care era o franzelă, o rudă de salam de o jumătate de kil, o rotiţă de caşcaval (cred că dinaia de 2-300 de grame) şi o sticlă de doi litrii de apă minerală plus câte 200 de lei la urcare şi alte 200 când s-a ajuns la Bucureşti …
     De unde au fost aceşti bani care nici măcar nu s-a recunoscut că au fost alocaţi? Li s-a atras atenţia că dacă cineva înregistrează ceva în timpul călătoriei a pus-o … E greu de estimat la nivelul întregii ţări cam de ce sumă e vorba, dar, dacă doreşte Procuratura poate face lumină. Dacă se va dovesdi că banii priovin din donaţii făcute legal.. tot repectul, dacă nu, unii ar cam trebui să intre la bulău… Poate zici că a trecut şi s-a terminat..
     Exact asta a spus Năstase .. şi a făcut puşcărie pentru nişte astfel de bani negrii… Sper doar să îl judece până la 60 de ani .. să nu i se reducă.

 8. Nepotul
  27 septembrie 2014 la 13:41

  Vorbe mari pentru un om atat de mic!!!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: