Prima pagină > Declaraţii, Presă > NARCISA IORGA: „Guvernul pregătește o ordonanță de urgență ca să scape de mine din CNA”

NARCISA IORGA: „Guvernul pregătește o ordonanță de urgență ca să scape de mine din CNA”

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, spune că Guvernul Ponta pregăteşte o ordonanţă de urgenţă ca să scape de dânsa.

Doamna Iorga scrie pe contul dânsei de Facebook:

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență ca să scape de mine din CNA

Narcisa Iorga”Exclusiv. Narcisa Iorga, afară din CNA. OUG pentru cvorum redus”. Acesta este titlul unui articol postat pe un site de știri apropiat puterii. Cred destul de tare că știrea e reală și mă mir că a fost scăpată public. Spune că eu nu voi mai obține un nou mandat, așa cum preconizam, iar Guvernul va emite o ordonanță de urgență care va modifica legea audiovizualului pentru 60 de zile. Au patentat deja metoda cu legea aleșilor locali. Ordonanța va prevedea reducerea cvorumului de ședință al CNA de la opt la șapte membri.

După ce am citit știrea, am făcut o retrospectivă a zilei de ieri, apoi niște calcule și iată ce rezultat am obținut: se forțează legea, astfel încât președintele Traian Băsescu să nu mai poată propune pe nimeni în CNA până la sfârșitul mandatului. Pe 14 octombrie, două locuri rămân libere în CNA, din care unul ocupat de mine. CNA mai poate funcționa până pe 4 noiembrie, când expiră alte două mandate. Moment de blocaj, în chiar timpul campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor. Ca să nu dea naștere la dezbateri publice pe acest subiect, Guvernul poate emite o ordonanță de urgență de reducere a cvorumului CNA la șapte membri, așa cum susține DC News. Șapte membri vor fi la acel moment în CNA, patru fiind cu mandatele expirate. Dacă valabilitatea OUG este de 60 de zile și e emisă de Guvern pe 1 noiembrie, ea va fi valabilă până la 31 decembrie 2014. Mandatul președintelui Băsescu expiră pe 22 decembrie. Nimic mai simplu. Îl scot din joc pe Băsescu, nu sunt acuzați că au blocat CNA în mijlocul campaniei, iar dintre cei șapte membri ai CNA, cinci sunt loiali intereselor puterii, în frunte cu Laura Georgescu. Televiziunile proguvernamentale vor dansa pe mese, cele antiguvernamentale vor sufla și în iaurt. Dacă ar fi recurs la un vot negativ în Parlament față de persoana mea și pozitiv față de propunerile Guvernului, ar fi fost mai complicat de explicat. Senatorii PDL și PNL care au boicotat ieri ședința comună a comisiilor de cultură nu au făcut decât să ușureze misiunea strategilor puterii. Nu mă mai întreb de ce.
P.S. Una dintre persoanele propuse de Guvern pentru CNA nici măcar nu s-a mai deranjat să vină ieri la audierile programate la Parlament. Știa, probabil, că vine degeaba.

…………………..

Comentariu Blue: Ciudat, dar în tot răul există şi un aspect interesant .. ca să nu spun bun. Câţi oameni sunt destul de importanţi încât un guvern să la facă ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie?

Categorii:Declaraţii, Presă Etichete:
 1. 1 octombrie 2014 la 20:20

  Astia-s ratanii ce nu dau din ciozvarta
  Si n-or sa se-ncaiere nici intr-o suta de ani!
  Astia-s din scoli invatati sa se-nvarta
  Cu minciuni, intrigi!… Sa respire prin bani!

  Mai vorbim in vreo… cati ani ne-o mai da…
  Dar nu cred c-o sa se usuce mana astora!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: