Prima pagină > Politicăraie - Partide - Politicieni > Pentru satisfacerea intereselor baronilor PSD Guvernul Ponta sacrifică domeniile care pot genera locuri de muncă

Pentru satisfacerea intereselor baronilor PSD Guvernul Ponta sacrifică domeniile care pot genera locuri de muncă

Guvern

Îl vedeam pe premierul Ponta mândru nevoie mare de rectifiarea bugetară pe care guvernul său o fac.

Se părea că singura lui problemă va fi doar aceea ca ţara să nu se sufoce sub laptele şi mierea care vor curge peste tot.

N-am prea înţeles de unde îi vine mândria asta realmente triumfală.

Guvernul Ponta va tăia din fondurile alocate Ministerelor Sănătăţii, Agriculturii, Transporturilor şi Mediului. Premierul spune însă că banii care vor fi luaţi de la aceste ministere sunt, de fapt, sumele care rămân în urma reducerii contribuţiilor de asigurări sociale.

Guvernul va lua şi din banii destinaţi proiectelor finanţate cu fonduri europene – 4 miliarde de lei în total, din care un miliard de lei erau prevăzuţi pentru construirea de autostrăzi.

Eugen TeodoroviciCu doar o zi înaintea ședinței de Guvern, ministrul Fondurilor Europene spunea că  nu știe încă ce bugete vor fi tăiate. (!!!! . uimitor, nu?)

Trebuie să vedem și să discutăm după ședința de Guvern”, a spus Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene în Guvernul României .

Vor crește semnificativ bugetele a şase ministere în urma acestei rectificări. Marele câştigător este Ministerul Muncii, urmat de Dezvoltare, Interne şi Apărare.

Şi serviciile secrete vor primi bani în plus. Peste 100 de milioane de lei vor fi împărţiţi între patru instituţii – SRI, SIE, SPP şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

A doua rectificare bugetară din acest an se bazează pe scăderea veniturilor bugetului cu 1,40 miliarde de lei şi a cheltuielilor, cu 1,44 miliarde, aşa cum s-a convenit cu experţii Comisiei Europene.

Altfel spus:

Cine pierde bani la rectificare

Secretariatul General al Guvernului: 1,34 mld. lei

Ministerul Finanţelor Publice: 992,8 mil. lei

Ministerul Agriculturii: 1,04 mld. lei

Ministerul Sănătăţii: 264,6 mil. lei

Ministerul Transporturilor: 170,2 mil. lei

Ministerul Mediului: 164,9 mil. lei

Administraţia Prezidenţială: 1,3 mil. lei

Cine primeşte bani la rectificare

Ministerul Muncii: 1,21 mld. lei

Ministerul Dezvoltării Regionale: 575,2 mil. lei

Ministerul Afacerilor Interne: 254,9 mil. lei

Ministerul Apărării Naţionale: 140,8 mil. lei

Ministerul Justiţiei: 106,8 mil. lei

Ministerul Afacerilor Externe: 96 mil. lei

Serviciul Român de Informaţii: 67,4 milioane lei

Serviciul de Informaţii Externe: 27 milioane lei

Serviciul de Protecţie şi Pază: 18,8 milioane lei

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale: 50.000 lei

 Doamna  Claudia Boghicevici, deputat ACL de Arad condamnă vehement proiectul de rectificare bugetară anunțat public de guvernul Ponta, acuzând faptul că pentru satisfacerea intereselor baronilor PSD sunt sacrificate domeniile care pot genera locuri de muncă. Cea mai importantă tăiere făcută de guvernul Ponta este, în opinia deputatului ACL, cea de la proiectele finanțate din fonduri europene.

Claudia Boghicevici”Această rectificare nu este decât un nou tun pe care guvernarea Ponta îl dă în beneficiul baronilor PSD şi în defavoarea românilor.  Vorbim de o rectificare strict electorală pentru că guvernul Ponta repetă aceleaşi greşeli ca cele ale guvernului Tăriceanu, greşeli care ne-au dus în prăpastia din 2009-2011. Acum, deşi economia este în recesiune tehnică, deşi bugetul este pe ducă, cu venituri în minus, guvernul Ponta nu alocă fonduri suplimentare în domeniile care pot genera locuri de muncă, cum sunt infrastructura şi proiectele din fonduri europene, în schimb virează 2 miliarde de lei, peste 450 milioane euro baronilor locali PSD. Este o ticăloşie fără margini, un mod primitiv de a gândi economia unei ţări care anul viitor are toate şansele să intre din nou în criză sub conducerea actualului guvern. Cireaşa de pe tort este, fără îndoială, tăierea a aproape 1 miliard de euro din sumele prin care trebuia să cofinanţăm proiectele din fonduri europene. Cu alte cuvinte, deşi sumele de la UE vin gratis, actualul guvern preferă să le refuze din simplul considerent că ele nu pot fi fraudate şi că nu pot aduce voturi instant pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Aceasta este politica dispreţului pe care guvernul Ponta o oferă românilor: amanetarea viitorului pentru voturile din noiembrie!”, a declarat Claudia Boghicevici pe siteul personal.

”Pentru satisfacerea – mai spune doamna deputat Boghicevici – poftelor baronilor locali PSD guvernul Ponta taie fonduri inclusiv de la Sănătate (265 milioane lei) şi de la Educaţie (5,5 milioane lei), în condiţiile în care de la Educaţie oricum au tăiat prin privarea elevilor de clasa I şi a II-a de manuale în acest nou an şcolar. În plus, guvernul Ponta taie şi de la Agricultură peste 1 miliard de lei, deşi ştim în ce situaţie grea sunt românii de la sate. Faptul că Ministerul Muncii primeşte peste 1,2 miliarde de lei în plus la această rectificare este doar confirmarea pomenilor electorale de care opoziţia a tot vorbit. Toate amnistiile şi pomenile electorale se regăsesc în aceste sume care au doar menirea de a cumpăra imoral voturi pentru alegerile din noiembrie. Și toate acestea în condițiile în carecifrele prezentate la această rectificare arată din start că bugetul public sărăceşte, că toate avertismentele opoziţiei ACL privind eşecul politicilor de supra-taxare ale actualului guvern se adeveresc, din păcate.  Astfel, pe partea de venituri la bugetul de stat lipsesc 1,47 miliarde de lei, adică peste 300 de milioane de euro pierduţi prin politici dezastruoase de către actualul guvern. Tăierea acestor 300 milioane de euro din fondurile care ar fi putut merge la infrastructură, sănătate sau educaţie arată falimentul unei politici economice de stânga care nu este capabilă să producă valoare adăugată”

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: