Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Dezvăluiri, Politicăraie - Partide - Politicieni, Presă > Etern uimita domnişorică Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice habar n-are care e termenul la care trebuia să prezinte proiectul de buget pe 2015 Parlamentului

Etern uimita domnişorică Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice habar n-are care e termenul la care trebuia să prezinte proiectul de buget pe 2015 Parlamentului

Etern uimita domnişorică Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice şi-a dat iar măsura valorii arătând că habar n-are care e termenul la care trebuia să prezinte proiectul de buget pe 2015 Parlamentului …

Deh, când te recomandă vocea, talentul şi familia se mai întâmplă.

Serios vorbind, ce dracu caută asta în funcţia de ministrul al Finanţelor Publice?

Ioana Petrescu

Ministrul Finanţelor nu ştie termenul legal până la care era obligată să prezinte Parlamentului bugetul pe 2015

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor Publice (MFP), a arătat marţi seară, în cadrul unei dezbateri televizate, că nu ştie termenul legal până la care trebuia să prezinte proiectul de buget pe 2015 Parlamentului. Chiar şi aşa, Petrescu a precizat că ministerul lucrează „în mare” la bugetul pe anul viitor, în condiţiile în care numeroşi economişti, dar şi Comisia Europeană au avertizat asupra dificultăţilor de echilibrare a bugetului în contextul măsurilor adoptate de Guvern.

Precizăm că, potrivit legii, Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului un buget până la data de 15 octombrie.

”După însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget, prevăzute la alin. (1), acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu până la data de 15 octombrie a fiecărui an”, se arată în Legea finanţelor publice.

În ciuda faptului că moderatoarea a făcut referire în repetate rânduri la faptul că actualul Guvern ar urma să încalce legea, deoarece ar trebui să prezinte un buget până pe 15 noiembrie, Ioana Petrescu a preferat să folosească drept argument în favoarea întârzierii posibilitatea ca România să aibă un alt Guvern după alegerile prezidenţiale.

Petrescu a precizat totodată că nu există nici măcar un draft al viitorului buget, în ciuda faptului că în urmă cu trei săptămâni, ministrul Finanţelor declara într-un interviu că elaborarea acestui document reprezintă o prioritate pentru structura pe care o conduce.

”Ceea ce facem în momentul de faţă sunt estimări la cât se poate colecta anul viitor, în mare, care sunt cheltuielile. Vorbim de lucuri în mare, nu de alocări de cheltuieli pe diferite bugete. Nu există un draft (de buget, n.r.)”, a spus Petrescu.

Guvernul va fi nevoit să crească taxe sau să taie cheltuieli pentru a compensa scăderile de venituri prognozate în 2015 din reducerea CAS, a taxei pe stâlp şi a accizelor, în caz contrar urmând ca deficitul bugetar să urce la 2,8% din PIB, cu 10 miliarde lei peste ţintă, a apreciat marţi Comisia Europeană.

Autor: 

Alexandra PELE 

redactor la ziarul Gândul

Sursa: gandul.info

Comentariu Blue: Eu n-am înţeles de unde şi până unde atâtea pretenţii… fata asta e foarte ocupată deocamdată  să înţeleagă cum e cu MTO … 

Ioana Petrescu

  1. 5 Noiembrie 2014 la 6:31

    Articolul „Elemente pregătitoare ale unei contestații venite din partea unui cetățean privind rezultatele alegerilor din 2 noiembrie 2014″(I)-(II), pe:

    http://ascunzisuri-constitutionale.eu

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: