Prima pagină > Analize - Întrebări - Ipoteze - Păreri, Mesaje > Actriţa Natalie Ester către Victor Ponta:” Tu esti un rahat produs de FSN” … „Cum indraznesti sa tarasti in mizeria ta numele celui care astazi mai moare o data vazand ce faci?”

Actriţa Natalie Ester către Victor Ponta:” Tu esti un rahat produs de FSN” … „Cum indraznesti sa tarasti in mizeria ta numele celui care astazi mai moare o data vazand ce faci?”

Natalie Ester .Frumoasa actriţă Natalie Ester publică pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta.

Enervarea lui Natalie vine de la tupeul fără de margini a lui Victor Ponta de a-şi asocia imaginea de cea a fostului ţărănist Ion Raţiu revenit în România din exil după 1989.

Deşi enervată la culme Natalie foloseşte un limbaj dur, dar decent, chestie specifică oamenilor care au avut parte de o bună educaţie.

Relevantă îmi pare tirada din care parcă lipseşte fraza „Băi labă, dacă acest om te-ar lăsa să îl pupi în fund ţi-ar face o mare onoare pe care nu o mertiţi”:

„Cum indraznesti sa tarasti in mizeria ta numele celui care astazi mai moare o data vazand ce faci?

Aici vorbim despre cel care a infiintat Uniunea Mondiala a Romanilor LIBERI – nu a celor speriati ca isi pierd locul de munca daca indraznesc sa ti se impotriveasca!

Omul asta s-a nascut in inima Transilvaniei, nu il confunda cu aplaudacii tai din Teleorman.

Omul asta a avut norocul sa evite comunismul ucigas, si-a petrecut 50 de ani din viata la Londra, in exil, dar nu a uitat nicio zi ca e roman. Daca i-ar fi fost dat sa traiasca, probabil ca la alegerile de acum ar fi stat la coada la vot pana cand i s-ar fi trantit usa in nas, si ar fi fost gonit si umilit din fata sectiei, fara sa apuce sa atinga stampila”.

Nu mai puţin remarcabilă mi se pare în scrisoarea frumoasei actriţe muşcătoarea recomandare:

„Pune-ti pe pagina FB-ului lozincile care te reprezinta!

Ia de-aici:

„Moarte intelectualilor ! „

„Nu ne vindem tara ! „

„PNL şi PNŢ, să ne pupe-n FSN !”

„Iliescu apare, soarele răsare ! „

„Iliescu te votăm, te votăm tot neamu’, ca să moară de necaz Raţiu şi Câmpeanu !” „

Iată, integral, adusă de pe pagina de facebook a actriţei Natalie Ester, scrisoarea sa către Victor Ponta.

Natalie EsterMa infioara aceasta campanie electorala. Cand ajung acasa, navalesc informatiile socante. Ultima mi-l arata pe ponta citandu-l pe Ion Ratiu, laudandu-se cu votul dat acestui Sir al Romaniei si, cel mai grav, comparandu-se cu el. Cata nerusinare, cat tupeu incap intr-o singura fiinta? Cat e de diliu plagiatorul asta? Bai, dilimache, mizerabile, tu nu ai dreptul sa te folosesti de emblemele pe care le avem noi gravate in inimi ca sa iti atragi muste in jur. Tu esti un rahat produs de FSN, citeaz-o pe ma’ta mare, bunicuta Iliescu, presedintele TAU de onoare, nu al meu, nu al nostru.

Cum indraznesti sa tarasti in mizeria ta numele celui care astazi mai moare o data vazand ce faci?

Aici vorbim despre cel care a infiintat Uniunea Mondiala a Romanilor LIBERI – nu a celor speriati ca isi pierd locul de munca daca indraznesc sa ti se impotriveasca!

Omul asta s-a nascut in inima Transilvaniei, nu il confunda cu aplaudacii tai din Teleorman.

Omul asta a avut norocul sa evite comunismul ucigas, si-a petrecut 50 de ani din viata la Londra, in exil, dar nu a uitat nicio zi ca e roman. Daca i-ar fi fost dat sa traiasca, probabil ca la alegerile de acum ar fi stat la coada la vot pana cand i s-ar fi trantit usa in nas, si ar fi fost gonit si umilit din fata sectiei, fara sa apuce sa atinga stampila.

Tu il citezi? Lasa-ma pe mine sa il citez: „calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab”. Asta spunea Ion Ratiu despre MINCINOSI. Cum crezi ca te-ar fi privit? Ca pe un om onest?

Mai vrei citate? Hai, ponta, hai sa vorbim in citate din Ion Ratiu.

„Apără drepturile poporului român, în totalitatea sa.” Stii ce-ar fi presupus asta, nu?

Mai vrei citate din el?

„Toata viata care mi-a mai ramas am sa o petrec incercand sa pun in aplicare ceea ce am invatat despre democratie in anii petrecuti in exil.”

Ce spui tu? Exact ce spunea Iliescu: numai cei care apartin sistemului il pot reforma, stiu ei mai bine din interior cum sa actioneze. Ii gonesti pe toti, occidentul e ingrozit de ce se intampla aici si tu te folosesti de imaginea unui gentleman veritabil, amagindu-te si amagindu-ne ca ii semeni?

Doamne Dumnezeule, drept cine ne iei, mascariciule?!?

Pune-ti pe pagina FB-ului lozincile care te reprezinta!

Ia de-aici:

„Moarte intelectualilor ! „

„Nu ne vindem tara ! „

„PNL şi PNŢ, să ne pupe-n FSN !”

„Iliescu apare, soarele răsare ! „

„Iliescu te votăm, te votăm tot neamu’, ca să moară de necaz Raţiu şi Câmpeanu !”

Din cauza acestor lozinci te detest azi pe tine si pe tot partidul tau vandut. Misel. Plin de puscariabili. Hai sictir de-aici inca o data. Buna seara.

La 20 de ore după publicarea acestei scrisori, frumoasa Natalie revine cu o precizare pe aceeaşi pagina de facebook:

„Daca as fi stiut ca infruntarea mea imaginara cu Ponta va deveni virala pe internet, statusul de aseara ar fi continut un vocabular care sa fie demn de orice cititor. Tinand insa seama ca m-am adresat unui individ care a demonstrat ca are in uz formule de genul ”fa, Natalio/Doino/etc”, am tinut sa vorbesc pe intelesul domniei sale. Stiu din experienta ca e zadarnica limba japoneza daca o folosesti atunci cand incerci sa comunici cu un francez care nu stie limba japoneza.”

Da, cred că limbajul nu e tocmai cel adecvat având în vedere destinatarul. Dacă i-ar fi permis educaţia Natalie trebuia să scrie ceva cu „Mânca-mi-ai …” sau „pupa-m-ai în …” …

Oricum, scrisoarea este după părerea mea, un admirabil exemplu de ceea ce un bărbat nu şi-ar dori niciodată să audă de la o femeie mai ales când aceasta are o asemenea privire şi un asemenea zâmbet.

P.S. Pentru Natalie Ester:  

 „Dacă se întâmplă să ajungi să citeşti aici,  te rog să primeşti felicitările mele atât pentru gest cât şi pentru modul de întocmire a scrisorii. Bine a zis cine a zis că avem mare nevoie de blonde veritabile … „

*********

Despre actriţa Natalie Ester (de pe siteul  teatruldepelipscani.ro)

Natalie Ester

Natalie Ester (n. 1 Aprilie 1977)

Licenţiată UNATC, absolventă a facultăţii de teatru Hyperion, promoţia 2000. Laureată a Premiului Pentru Cea Mai Bună Actriţă, la Festivalul de Teatru Hyperion 2000 şi la Gala Hop Uniter 2003. A obţinut  Diploma de Excelenţă  în 2008 pentru roluri interpretate în piese radiofonice transmise de Radio România Cultural iar în anul 2009 a fost decernată cu premiul ‘’Tânăr Artist’’ în cadrul premiilor Municipiului Bucureşti pentru Artă şi Cultură.

Actriţă, dramaturg, scenarist (în 2008 a câştigat premiul pentru scenariu la concursul organizat de Consiliul Naţional de Cinematografie) are experienţă în teatru, radio, film, televiziune. A scris şase piese de teatru (cinci dintre ele au devenit spectacole), cochetează cu regia şi activează totodată ca pedagog predând cursuri de educare prin artă în limba română şi engleză.

În anul 1998 debutează pe scena Teatrului Nottara în spectacolul „E Loc Sub Soare Pentru Toţi” fiind şi autoarea textului. Rămâne colaborator al acestui teatru şi după absolvirea facultăţii, dar în anul 2000 se angajează ca actor la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti unde activează şi azi. A jucat roluri de referinţă la ambele teatre sub îndrumarea unor numeroşi regizori de renume: Alexander Hausvater, Cătălina Buzoianu, Grigore Gonţa, Petre Bokor, Harry Eliad, Kincses Elemer, Moshe Yassur, Sergiu Anghel ş.a.
În această stagiune o puteţi vedea la T.E.S. în spectacolele „Păpuşarul” (regia A. Hausvater), „Yentl” (regia Erwin Simsenshon), „Carre de Aşi Cu Valet” (regia Harry Eliad), „Un Rege Lear Evreu” (regia Grigore Gonţa) iar
La Teatrul de pe Lipscani  semnează textul şi regia spectacolului “De ce tocmai tu?’’ (avându-i în distribuţie pe Ioana Zărnescu, Dan Mecu şi Cătălin Stelian) şi „Curriculum Vitae” ( un one woman show în care o actriţă îl invită la un dialog imaginar pe Mircea Cărtărescu).
“Ce coincidenţă!’’ este un nou spectacol în lucru ce îşi anunţă curând premiera, o comedie în două personaje unde joacă alături de Mircea Drîmbăreanu (text şi regie proprii).

FILMOGRAFIE

Gweneeth- Excalibur Kid, regia James Head (Castel Film)
Ms. Rayburn- Return of the Living Dead: Necropolis, regia Ellory Elkayem (Castel Film)
Pretty young hopeful- Sherlock, regia Graham Theakston (Castel Film)
Reporter #1- The Detonator, regia Po-Chih Leong (Castel Film)
Paramedic- Blessed, regia Simon Fellows (Castel Film)
Secretara- Omul zilei, regia Dan Piţa (MediaPro Pictures)

ACTIVITATE  TV.

Gazda emisiunii Întâlnire de basm (difuzată în fiecare sâmbătă dimineaţa timp de 2 ani pe TVR 1) 2003-2005
Petronella Van Danne – Direct din Amsterdam: Anneee Frank! Dupa Goodrich, A. Hackett si Otto Frank,, regia Alexander Hausvater- Teatru TV (TVRi)
Ruth tânără- Cartea lui Ruth de Mario Diament, regia Moshe Yassur- Teatru TV (TVRi)

ACTIVITATE DRAMATURGICĂ şi REGIE TEATRU

De ce tocmai tu? (2013)
În distribuţie: Ioana Zărnescu, Dan Mecu  şi Cătălin Stelian.

Curriculum Vitae (2013) – one women show.
Ce Coincidenţă (2005)
2013: (spectacol în lucru)
O inundaţie de milioane (2004)
– comedie în trei acte
Destine Încrucişate (2001)
– piesă pusă în scenă la Teatrul Evreiesc de Stat, Bucureşti 2002
(regia Vitalie Lupascu)
E loc sub soare pentru toţi (1996)
– piesă pusă în scenă la Teatrul Nottara Bucureşti 1997

 1. natalie ester
  7 noiembrie 2014 la 22:02

  Multumesc.
  Am o singura durere. Nu mi se pare nici demn, nici laudabil sa aluneci atat de usor in atentia oamenilor, in admiratia lor, atunci cand terfelesti numele unui politician, fie el si Ponta. Singurul lucru bun de aici e ca am reusit sa aparar (asa cum am putut eu) un om care a iubit cu adevarat Romania si care singur nu ar fi putut sa isi scoata numele din mizeria in care i-a fost bagat.
  M-as bucura sa devin virala atunci cand ma stradui sa pun in lumina oamenii frumosi, faptele bune, teatrul… Abia atunci simt ca traiesc cu rost.
  E atat de usor sa faci rau…

  • 7 noiembrie 2014 la 22:15

   Bun venit pe blog Natalie … 🙂
   Încă odată, felicitări.
   Crede-mă că nu ai terfelit cu nimic numele unui politician cel puţin pentru faptul că limbricul nu poate fi numit politician.
   Dacă i-a terfelit cineva numele atunci acesta este el însuşi când şi-a permis să profite de un doctorat obţinut prin fraudă. De asemenea dacă cineva a terfelit ceva atunci asta s-a întâmplat când un … cineva încearcă să îşi lege numele de acela al unei personalităţi de talia domnului Ioan Raţiu după ce s-a fandosit cu admiraţia faţă de o lichea de teapa lui Che Guevara.
   Dacă te uiţi în urmă la modul în care a urcat scara ierarhică la Ponta vei găsi o mare doză de parvenitism. A plecat ca student al lui Năstase, s-a însurat cu cine s-a însurat pentru că e fiica lui Domnul Importantu’ astfel, funcţia venind la pachet cu nevasta…

   Acuma, că tot ai început .. eu zic că ar fi mare păcat să nu continui. Talent, verb şi spirit de observaţie pari a avea cu carul…

   Legat de făcutul de rău. Politicianilor şi artiştilor nu le faci rău când îi vorbeşti de rău ci când nu îi bagi în seamă.

 2. 8 noiembrie 2014 la 4:49

  Articolul „O fraudă săvârșită de Curtea Constituțională – pe baza căror rezultate a judecat aceasta cererea dlui Gheorghe Funar?”, pe:

  http://ascunzisuri-constitutionale.eu

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: